äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tänään (rv 33+5) vihdoin, seitsemän viikon tauon jälkeen pääsin neuvolaan. Nyt siis olisi vihdoin luvassa niitä neuvolakuulumisia joita olen kerennyt lupailemaan jo pariin kertaan. Itse odotin tuota käyntiä eniten siitä syystä, että saisin jotakin selvyyttä siitä kuinka päin Sumu vatsassani tällä hetkellä on. Edellisessä ultrassahan hän oli perätilassa.

Olen kärsinyt paljon turvotuksesta, joka on saanut olon välillä todella tukalaksi. Tästä syystä mietin kuinka mahdottomasti mahtaa vaaka näyttää, kun se kotonakin on näyttänyt jo aika hurjia lukuja ja neuvolan vaaka näyttää sen pari kiloa enemmän. Tuntuu, ettei tällä liikkumisella ja syömisellä voi saada kuin järkyttävän määrän painoa kasaan. Oma vikahan se on, mutta silti sysään syyn neuvolan vaa’an harteille.

Neuvolakuulumisia rv 33+5

Neuvolakuulumisia, joiden vuoksi pääsi itkukin

Neuvolassa oli vastassa edelleen sijainen, joka on kyllä oikein mukava ja hänen luonaan käyn mielelläni. Silti huomasin, että hieman harmitti, kun se oma tuttuakin tutumpi neuvolatäti ei vielä ollut paikalla. Mutta noh nyt niihin kuulumisiin. Ei varmasti ole vaikea päätellä minkä takia täällä on nyt itkua tihrustettu. Nimittäin koskaan ennen missään odotuksessa oma paino tai lähinnä sen hurja nousu ei ole mieltä vaivannut. Mutta kun nousin vaa’alle ja painoa näytti tulleen seitsemässä viikossa 5.9kg alkoi ahdistaa. Oikeasti aika paljon, kun painoa on tullut viikossa reilut 820g!!!

Tiedän kyllä, että osa on ihan tästä turvotuksestakin ja vaikka mielelläni laittaisin kaiken sen piikkiin, on oikeasti nyt vain katsottava peiliin. Ehkä se herkuttelu olisi nyt vihdoin laitettava stoppiin. Minä nimittäin oikeasti jännitän, minkä kokoinen Sumu mahtaa syntyessään olla. Ja kuinka paljon itse vielä keräänkään näiden viikkojen aikana painoa, kun sitä on joka odotuksessa tullut aina hurjasti näillä viimeisillä viikoilla.

Kotio päästyä piti kyllä antaa harmituksen tulla itkun muodossa. Vaikka neuvolassa ei painosta mitään mainittukkaan, ottaa se silti itseä päähän. Minulla kun oli tavoite, ettei raskauden aikana painoa kertyisi yli 15 kiloa ja nyt niitä on kertynyt jo 13kg, tai no oikeastaan lähemmäs neljätoista!! Tiedän kyllä ettei kiloista kannata murehtia ja että tämä voi nyt joistakin tuntua täysin turhalta, mutta näin raskaana olevalle tämmöiset asiat voi olla yllättävänkin isoja juttuja. No mutta nyt on vuodatettu hetkeksi omasta painosta taas tarpeeksi, ainakin tänne blogin puolelle.

Raskaus ja painonnousu

Onneksi vielä yksi ultra on edessä

Varasimme ajan myös loppuraskauden ultraan. Siihen olisi nyt vielä hetki aikaa, sillä se on vasta kun viikkoja on kasassa 37+0. Sinne asti nyt sitten jännitetään vauvan kokoa ja sitä millä tavalla hän syntyy. Onko luvassa jälleen käynnistys edellisten nopeiden synnytysten vuoksi? Vauvahan kasvaa hyvin ja ihan käyrillä. Minä itse olen varma, että hän on syntyessään suurin meidän lapsista ja se tunne on jostain syystä ollut koko raskauden ajan. Sekin ehkä hieman jännittää, sillä meidän lapset ovat olleet juuri hyvän kokoisia synnyttää..ainakin pienipäisiä. Nyt sf mitta näytti olevan 30cm ja menee ihan siinä keskikäyrällä. Verrattaessa edelliseen odotukseen, se on 2cm isompi. Mutta koitan nyt olla murehtimatta vauvan mittoja tuonne ultraan asti.

Lisärautaa pitäisi alkaa taas popsiin ja syödä odotuksen loppuun asti, sillä hb oli laskenut 111:sta. Verenpaineet oli edes hieman nousseet ja ne oli nyt 112/71. Sumun sydän löi 150-170 x minuutissa. Kova jumppaaminen tuntui olevan käynnissä. Tuntui myös siltä, että hän olisi raivotarjonnassa, mikä olisi niin hienoa. Muuten ei sitten oikein saatukkaan selvää miten hän tuolla vatsassa köllöttelee. Mutta ultrassa sitten varmistuu se tarjontakin.

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Nyt kertokaahan ihmeessä paljonko teillä nousi paino raskauden aikana?

Kommentit (42)

Kyllä se nousi ainakin sen 20kg viimeksi 🙂 tosin oli iso poikakin, 54cm ja 4680g 🙂

Täällä yks 36+0! Olipa kiva lukea sun postaus, ja nyt vähän hämillään olen tosin, koska en oikeastaan tiedä mikä om sopiva määrä kerätä painoa raskaudessa, minulla on nyt tullut 17kg… Toki vähän kauhistuttaa mutta teen kyllä kaikkeni, että saan ne myös pois! Jos kiinnostaa kurkata mun viime viikon kuulumiset, käy ihmeessä lukemassa mun postaus! 🙂 Tsemppiä sinne!

Mäkään en tiedä mikä on se ns sopiva määrä. Minulle on aina sanottu, että painoa saa tulla eikä vielä +20 kilosta ole sanottu mitään. Nyt vain alkuraskaudesta mietin, että sellainen max 15kg olisi aika sopiva, mutta nyt painoa kertyikin lyhyessä ajassa ja paljon. Toivon mukaan se tästä rauhoittuisi. Mutta kyllä niistä kiloista yleensä hyvin pääsee eroon, joten älä suotta murehdi. Monella imetyskin karistaa kilot. 🙂 Itse kuulun siihen ryhmään, jolla kilot tippuu vasta imetyksen loputtua.
Käyn kurkkaamassa. 🙂 Ja tsemppiä sinne myös.♥

Heips. Täällä piti ihan neuvola kortista tarkistaa kuinka paljon niitä kiloja tulikaan, ja paljon niitå olikin tullut?
Raskauden aikana sain kerrytettyä hurjat 25kg lisä painoa, alussa tasaisesti mutta loppua kohden lähtikin hurjaan nousuun. Minullakin oli todella paljon turvotusta ja pari viikkoa ennen laskettua todettiin raskausmyrkytys.
Muistan edelleen kuinka ajattelin että onhan minulla VÄHÄN turvotusta, mutten ajatellut että sitä mitenkään paljoa ole. Viikko synnytyksen jälkeen olin aivan että OHO minulla oli tuossa luu näkyvillä ja nilkatkin noin kovat ?. Niin sitä vaan sokeutui omasta painostaan.
Kuukausi synnytyksestä ja melkein 20kg oli kadonnut. Edelleen kannan 4 ekstra kiloa vaikkakin synnytyksestä on melkein 6kk. Nautin liikaa herkuista ?.
Tsemppiä hirmusesti loppuraskauteen.

https://onnellinenjohanna.blogspot.fi/

Täälläkin alkuun tullut tasaisesti, mutta nyt sitten oikein roimasti. Turvotusta kyllä täälläkin ja tuo kuvailemasi nilkkojen tilanne kuulostaa täällä nyt kovin tutulta. Hyvä jos nämä jalat edes tunnistaa omikseen, sen verran paisuksissa ovat. Toivon mukaan tämä turvotus ja painonnousu rauhoittuu, kun pelkään juuri vähän tuota raskausmyrkytystä. Varsinkin kun muitakin oireita on ollut kuin vain nopea painonnousu sekä turvotus.
Hienosti olet kyllä saanut kilot karistettua ja nyt nautit vain vauvasta ja herkuista. Ne loput tippuu sitten ajan kanssa. 🙂 Itsellä ainakin tippunut vasta imetyksen loputtua ne loput kilot.

Minulla ehti nousta sen parisenkymmentä kiloa ja vauva oli silti kolmekiloinen. Viime raskaudessa tuli noin 25 kg mutta kyllä ne myös melko nopeasti lähti. Itse uskon, että keho vaan kerää tarvittavaa rasvamassaa sitten imetystä varten, ainakin itsellä on maito lähtenyt tosi hyvin tulemaan ja kilot sitä mukaa tippuneet. 😉

Moi!

Minulla tuli viimeisimmässä raskaudessa +18kg ja vielä olisi 10kg jäljellä (vauva nyt 2,5kk). Vähän jäi kaivelemaan, etten saanut pidettyä painoa kurissa, mutta loppuraskauden vaivat (jäätävät liitoskivut) estivät liikkumisen ja sattuipa siihen joulukin, heh. Minulla ei ihan riitä pelkkä imetys painonpudotukseen ja tuntuu, että joudun taas tekemään paljon töitä, että saan oman kehon takaisin. Pitäisi oppia nauttimaan siitä, mitä on nyt, eikä haikailla, mutta… …helpommin sanottu kuin tehty.

Tsemppiä sulle loppuraskauteen!

Kiitos.♥
Tsemppiä sinne, kyllä ne loput kilot vielä tippuu.♥
Itsellä on tismalleen sama, että imetys ei sitä painoa pelkästään tiputa. Vasta imetyksen loputtua on alkanut ne loput kilot tippua.

Näin minäkin olen kuullut, että kiloja kertyy jotta imetys onnistuisi. 🙂
Täälläkin on tullut aina maitoa hyvin, välillä vähän liikaakin. Mulla taas se imetys ei koskaan ole karistanut kiloja, vaan ne on tippunut vasta sitten imetyksen loputtua. 🙂 Luultavasti niin menee tälläkin kertaa.

En kestä miten nopeasti aika menee, kohta hän on jo täällä!!!<3 ja hei älä murehdi painon nousua, kyllä ne siitä sitten lähtee<3 mulla on raskaus raskaudesta kerääntynyt enemmän ja enemmän painoa; 15, 17 & 21!!!! 😮 😀

No niinpä, vastahan tässä lueskelin sun vastaavista viikoista ja nyt jo itse olen niillä!! Mutta ihanaa, kun ihan pian saa jo vauvan syliin asti.♥
Koitan olla murehtimatta, helpotti kun purin ajatuksia tänne. 🙂

Moikka,

Olen lueskellut sinun blogia aina lapsia nukuttaessani jo pidemmän aikaa. Vaikutat todella herttaiselta ja blogisi on mukava, mutta
tämä painosta murehtimisesi on saanut minut ajattelemaan, että onko painosi sinulle jo ongelma. Kannattaisiko puhua asiasta vaikka neuvolapsykologin kanssa?

Sinun kaikki lapsesi ovat terveitä ja verrattuna ”tavalliseen” suomalaiseen naiseen olet äärettömän hoikka.

Itse sain molemmista raskauksista 17 kiloa lisää, kaikki lähtivät vuoden sisään pois. Eli normaalisti kun painan 50 kiloa, niin 17 lisäkiloa kuulostaa paljolta, mutta ajattelin vain sen kuuluvan asiaan. En murehtinut kiloja koskaan raskaana ollessani.

Kunnioita itseäsi sellaisena kuin olet ja näin opetat samalla omia lapsiasikin, miten omaan kehoon pitää suhtautua.

Kaikkea hyvää sinulle! 🙂
T. helsinkiläinen lukijasi 🙂

Kiitos Sara kommentista.♥
Kiitos myös huolenpidosta. En itse koe, että paino olisi minulle mikään ongelma. Jokainen varmasti mietii raskauden aikana kertyvää painoa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Itse olen kirjoittanut omista tuntemuksista täällä avoimesti, jotta joku voi saada siitä vertaistukea ja huomaa muidenkin painivan niiden asioiden kanssa. 🙂 Minua ei ahdista nousta vaa’alle tai sen lukematkaan yleensä sen enempää. Tiedän, että painoa kuitenkin tulee ja tarvitseekin tulla jotta imetys onnistuisi. Nyt vain järkytyin tulleesta painosta juuri siitä syystä, kun sitä oli tullut paljon. Jo kotona jännitin mitä vaaka näyttää. Syy siihen se, että minulla on särkenyt päätä, ollut muutamana päivänä näköhäiriöitä ja turvotusta todella paljon jaloissa ja sormissa..nyt vielä päälle tuo painon nousu ja olin jo varma, että minulla on raskausmyrkytys. Onneksi muut arvot oli kunnossa, jolloin sain huokaista. Pitää kuitenkin tarkkailla omaa oloa ja tätä turvotusta ja soittaa neuvolaan mikäli se pahenee. Neuvolassa olen aina maininnut jos jokin mieltäni painaa, myös mahdollisista painoasioista. 🙂

Ihana kuulla, ettet ole murehtinut tulleita kiloja yhtään. 🙂 Itsellä kiloja on tullut odotuksissa vaihtelevasti 14 kilosta 20 kiloon. Kaikki on aina lähteneet ajallaan pois, joten en murehdi siitä, että saanko näitä tiputettua ja kuinka. Kenestäkään en ole laihduttanut, ovat sitten vain lähteneet ajan kanssa. 🙂 Kunnioitan kyllä itseäni, rakastan olla raskaana ja tykkään sen tuomista muodoista. Välillä ne vaa’an lukemat vaan voi saada aikaan mielenkiintoisia reaktioita. 😀

Kiitos ja sitä samaa sinulle.♥

Heippa ja ensinnäkin, kiitos ihanasta blogista!
Meidän perhe kasvoi helmikuussa tyttölapsella. Hän on kuudes lapseni. Raskauksia yhteensä kahdeksan.
Tästä viimeisestä paino nousi noin 5 kiloa. Eli hyvin vähän. Ja kaikki jäi laitokselle.
Vähäinen painon nousu johtui ehkä siitä että oksentelin aamulla aina yli 20 viikoille asti, eikä ruoka muutenkaan maistunut enää samaan malliin kuin ennen raskautta. Ja mitä pidemmälle raskaus eteni, en pystynyt syömään kuin vähän kerrallaan. Jos söin vähänkään liikaa, oli olo todella tukala.
Periaatteessa jos en olisi ollut raskaana, mutta syönyt samalla tavalla kuin raskaana ollessa, olisin laihtunut.
Olen toisinaan miettinyt mikä siinä on että toisilla paino nousee niin valtavasti… Ja onhan siihen tietty ihan selviä syitäkin. Itselläni ei missään raskaudessa paino ole noussut valtavasti. Ja hyvä näin, koska olen lievästi ylipainoinen.
Sanoisin sulle, ja sanonkin, että älä stressaa painostasi! Ja tiedän, helpommin sanottu kuin tehty 🙂

Terkuin; suurperheen äiti, Terhi

Oi, paljon onnea sinne vauvasta.♥
Sinulle ei ole kyllä paljoa kiloja kertynyt, mutta varmasti tuollainen pahoinvointikaan ei ole ollenkaan kiva juttu. Saatika, että oksentelu on kestänyt noin monta viikkoa. Ennemmin valitsen itselleni nämä kilot kuin oksentelun. 😀
Helpoti, kun sain purettua ajatukset tänne blogiin. 🙂 Jokainen varmasti miettii odotuksen aikana kertyviä kiloja ainakin jossakin vaiheessa, joten kiva lukea muiden ajatuksia sen oman raskauden aikaisesta painonnoususta.

Mä kyllä niin ymmärrän sua. Vaikka ymmärrän sen että sitä painoa pitää seurata,niin vois sen silti skipata koko raskausajalta ?
Ihana jos sumu oli oikein päin ja toivotaan nyt ettei hän kovin isoksi ehdi kasvaa. Meillä oli Nooa 4200g ja hänen synnyttäminen ei kyllä ollut yhtään sen kummoisempaa kuin Rasmuksen joka oli 3120g!että älä ressaat sillä?

Ps. Sulle sopii ihanasti nuo kiharat??

Itsekin ymmärrän hyvin että painoa seurataa, eikä se niin ole ahdistanutkaan. Mutta nyt, sitä oli tullut niin järkky määrä, että oikein hirvitti. Tiedän että olen turvoksissa, mutta paino kertoisi sitä että aika paljonkin. Turvotusta on siis lähinnä nilkoissa ja sormissa.
En tiedä miten niin nyt jännään jos lapsi olisi isompi kuin sisaruksensa. Ehkä kun tämä odotus on muutenkin eronnut muista raskauksista, niin laittaa miettimään kaikenlaista. 😀
Kiitos ihana.♥

Mulla kahdessa ekassa raskaudessa nousi 14 kg. Kolmessa seuraavassa vaan 7-8 kg, koska oli radi ruokavalio eli herkut jäi pois ja joka päivä lenkkeilin. Painoindeksi oli 20 joka raskauden alussa. Niin ja lapset syntyessään kaikki samankokosia, 3300-3400g.

Tuolloin kun on radi, niin ei kyllä tule herkuteltua. Mulla taas tulee herkkuja pupellettua melki päivittäin.
Hyvin on samankokoisia olleet siellä lapset syntyessään. 🙂

Heippa! Kiitos ihanasta blogistasi ja raskauskuulumisista! 🙂 Älä murehdi painosi takia (varmaan helpommin sanottu kuin tehty), näytät upealta ja raskaus pukee sinua hyvin! 🙂 täällä oma pienokainen unelmissa, tässä nyt muutama kuukausi yrittämistä takana, ehkä se plussa sieltä vielä tulee 🙂 <3 Kertoisitko vielä tietämättömälle, mikä on tuo raivotarjonta tarkoittaa, heh 😀 ihanaa kevään odotusta sinne 🙂

Kiitos ihanasta kommentista.♥
Koitan olla murehtimatta ja tänne tämän purkaminen helpoti jo suuresti. Järkytyin vain niin siitä paljonko sitäoli tullut nyt tässä ajassa. Siihen kun lisää vielä muutamat oireet, ehdin pelätä jo raskausmyrkytystä. Onneksi sitä ei nyt ollut, mutta pitää tarkkailla oloja.
Oi toivotaan että siellä tärppää.♥
Raivotarjonta tarkoittaa sitä, että vauva on vatsassa ns oikeinpäin eli syntymässä pää edellä. 🙂

Paino nousi n.12kg ja kaikki jäi sairaalaan. Parin ekan viikon aikana synnytyksestä laihduin vielä pari kiloa kun unohdin syödä.. Nyt (3kk synnytyksestä) painoa on kertynyt melkein 6kg, kotona ollessa ei ole kuin aikaa syödä 😀

Siellä tippui paino sitten nopeesti. 🙂
Hih. 😀
Mä tiedän jo, että syön imetysaikana vielä tuplaten. Näin ollut jokaisen imetyksen kohdalla. 🙂

Mulla nyt raskausviikkoja takana 32+3, tähän mennessä painoa tullut 5kg. Ekassa raskaudesta tuli 13kg, muuten on jäänyt kilot alle 10. Itselle ei ruoka tahdo maistua, varsinkaan herkut raskauden aikana. ?
Älä murehdi painosta, nauti nyt vain raskausajasta❤

Sinä olet selvinnyt vähillä kiloilla. 🙂 Mä olen herkutellut sunkin puolesta sitten. 😀
Kyllä minä nautin, ihan täysin.♥ Nämä tämmöiset on vain pieniä notkahduksia, jotka on pakko päästä purkamaan blogiin, jottei ne jää vaivaamaan mieltä. 🙂

Mitat ja arvot kuulosta oikein hyviltä viikkoihin nähden. Tiesitkö että äidin tuntemukset vauvan koosta ovat vähintäänkin yhtä luotettavia kuin mikään ultra (joissa voi olla paljonkin heittoa). Muista kuunnella itseäsi ja kehoasi niin kaikki menee varmasti hyvin! t.bloggaava lääkäri

Kiitos, tämä oli kiva kuulla.♥
Hih, niin se voi olla. Jännästi itsellä vain ollut alusta asti sellainen tunne.:D

Minulla sama juttu. Sain neljännen lapseni 34 vuotiaana. Paino ja turvotus oli ihan eri tasolla kuin kolmessa aiemmassa raskaudessa alle 30 vuotiaana. Itse ajattelin sen johtuvan juuri iästäni ja hidastuneesta aineenvaihdunnasta. Synnytyksen jälkeen kilot kuiteskin lähti hyvin pois! Älä hätäile. Tiedön miten ahdistavalta painon nousu tuntuu. Minäkin ajattelin, että miten suuri lapsi sieltä tulee. Kolmekiloinen terve poika:) Huolet ja pelot on raskaana kyllä valtavan suuria ja ne saavat suhteettomat mitat, mutta älä huoli! Olet niin hoikka muuten ja hyvävointinen:)

Viimeksi tämmöistä turvotusta minulla on ollut kun odotin toista lastamme. Lopussa tarkkailtiin oireita, ettei vain iske raskausmyrkytys, kun painoa tuli hurjalla tahdilla, Nytkin turvotusta löytyy paljonkin. Lopulta se lopullinen paino ei mietitytä niin paljon, kuin tämä tahti jolla painoa oli nyt kertynyt. Tähän kun yhdistää päänsäryt, muutamat näköhäiriöt ja turvotuksen olin jo huolissani ettei vain nyt ole myrkytys tulossa. Onneksi muut arvot oli ihan ok. Mutta näin raskaana tämmöinen painon nousukin mietityttä enemmän, vaikken normaalisti tämmöisillä vaivaa päätäni. 😀

Hei!
Kommentoin vain painoa.
Itse olen nyt loppusuoralla ja painoa on tullut juuri ja juuri sen 10 kiloa. Ehkä sitä kilo-pari ehtii vielä tulla. En ole blogiasi seurannut ollenkaan mutta kovin hoikalta näytät tuossa kuvassa. Jos olet normaalisti kovin aktiivinen, harrastat liikuntaa ja rasvaprosentti on ollut alhainen, niin kroppa vaan kerää vararavintoa vauvan ruokintaa varten.
Itselleni paino on kertynyt sykleissä. Voi mennä viikkoja ettei tule paljoa mitään ja sitten hups, masu on yhtäkkiä isompi ja painoakin on tullut ja sillä mennään taas viikko-pari.

Ihanaa loppuodotusta sinne. 🙂
Tiedän, että koska olen hoikka alkujaan varastoi kroppa nyt kaikkea imetystä varten. Lopulta sillä lopullisella kilomäärällä ei niin isoa merkitystä minulle ole, vaikka kiva olisikin ollut jos se ei jälleen sinne 20 kiloon nousisi. Nyt vain hätkähdytti se, kun kiloja oli tullutkin näin paljon tuossa ajassa.

Mulla on edellisessä raskaudessa noussut paino 8kg ja nyt saman verran. Mutta koetan suhtautua asiaan niin, että kohta tämä on ohi ja sitten voi taas alkaa miettimään ruokavaliotaan enemmänkin.

Mutta älä stressaa liikaa, vaikka vaaka ahdistaisikin. Tosi kaunis olet ja raskaus jotenkin pukee sinua ♡

Itse en niinkään vielä mieti kilojen tiputtamista, sillä tiedän että vasta imetyksen loputtua ne alkaa tippua. 😀
Muuten vaaka ei ole ollut mikään mörkö. Toki sitä olen miettinyt mitä se mahtaa näyttää, mutta samalla tavalla varmasti moni odottaja ajattelee. Mutta nyt kun kiloja olikin tullut enemmän hätkähdin. Varsinkin, kun tässä on itsellä ollut hieman huoli etten vain kehitä mitään raskausmyrkytystä, kun aika monta oiretta jo oli. :/
Kiitos.♥ Rakastan kaikesta huolimatta olla raskaana ja pidän siitä miltä nyt näytän..vaa’an lukemista huolimatta. 🙂

Täällä raskaus vasta rv 18+5 ja toki tuo koko raskausajan painonnousu on itseäkin mietityttänyt jo alusta alkaen. Kun ekalla neuvolakäynnillä sanottiin, että +10-15kg saa ja melkeenpä pitääkin tulla, niin oli se omaan korvaan aika hurjan kuuloista silti. Tähän mennessä paino on noussut n. +5-6 kg ja kauhulla sitä jo miettii paljon painan loppua kohti, kun nyt viimeisen kuukauden ajan viikottainen nousu on ollut sitä hieman reilu +700g luokkaa. Jonkun verran kyllä myös itselläni turvotuksesta johtuvaa selvästi mitä seuraillut kotivaa’alla tätä painon vaihtelua. Mutta eipä tässä kai auta kuin vain toivoa, että kroppa myöhemmin palautuu entisiin mittoihin! 😀

Täällä ei ole neuvolassa minulle ainakaan sanottu, paljonko saa tulla. On vain sanottu, että kyllä sulle saa painoa tullakin, kun olen noussut pois vaa’alta, vaikken ole painoani mitenkään siinä edes kommentoinut. Mutta nyt hätkähdin kun oli tullut näin paljon.
Kyllä se kroppa takaisin palautuu. Toisilla siihen menee aikaa enemmän ja toiset lähtee jo synnäriltä ilman kiloja. 🙂

Itsellä kaikissa raskauksissa paino on noussut sen +20kg ainakin. Ei ole väliä miten syön tai olen syömättä. Nestettä alan keräämään jo ihan huolella ennen puolta väliä ja siitä toki ihmiset jaksavat muistuttaa (itsehän en sitä tietenkään huomaa!). Turvotus on melkoista ja loppua kohti aika kamalaa. On helppoa sanoa, että älä murehdi painoa. Kyllä minäkin murehdin, joka kerta. Vaikka tiedän, että ei se mitään auta. Tuntuu, että tässä raskadessa se painon nousu on alkanut vaan vaivaamaan enemmän. Ja oikeastaan jopa haluan piilotella omaa mahaani. Tämä raskaus on sellainen, etten välittäisi kuunnella muiden mielipiteitä ollenkaan. Koska tämä on minun raskauteni ja minun kroppani. Miksi muuten raskaana olevat naiset ovatkin niin vapaata riistaa arvostelijoille? Oletko huomannut samaa? Vai onko sitä vaan näiden miljoonien hormoonien saattelemana yliherkkä? 😀

Tsemppiä <3 Ja virtuaalihalaus 🙂

Niin väärin, että toiset tulevat huomauttelemaan turvotuksesta yms, se ei ainakaan helpota tilannetta. 🙁 Uskon, että jokainen odottaja kokee jossakin vaiheessa pientä kriisiä omasta painosta. Varsinkin jos sitä tulee nopealla tahdilla. Minullakin nyt aika paljon turvotusta ja koska painoa olikin tullut noin paljon, hieman järkytyin. Koska minulla on turvotusta, ollut pariin kertaan näköhäiriöitä sekä päänsärkyä pelästyin tietysti ettei vain kyseessä ole raskausmyrkytys. Onneksi muut arvot oli ok, vaikka verenpaine olikin noussut viime kerasta aika paljonkin. Terkkari oli kuitenkin sitä mieltä, ettei syytä huoleen ole.
Olen huomannut kyllä saman. Todella herkästi sitä kommentoidaan toisen kokoa, muuta ulkonököä yms. 🙁
Kiitos ja samat sinne.♥

Mulla on tullut molempien kahden raskauden aikana kiloja lisää ~20kg.. En oikeastaan miettinyt painonnousua juurikaan, vaikka se siinä neuvolakortissa hurjalta välillä näyttikin. Pääasia oli, että itse voi hyvin ja vauva voi hyvin!:) Molemmilla kerroilla reilusti yli puolet kiloista jäänyt synnärille ja loput karissut muutamien kuukausien aikana lähinnä imetyksellä ja ruokavaliolla:)

Itse aloin miettiä ennen tätä neuvolaa mitä se vaaka mahtaa näyttää siitä syystä, kun olen turvonnut todella paljon. Varsinkin jaloissa turvotusta on niin paljon, että jalkoja särkee paljonkin. Jännitin jo mahdollista raskausmyrkytystä, kun muitakin siihen viittaavia oireita on ollut. Onneksi ne oli kunnossa ja vauva voi vatsassa hyvin. Niin kuin sanoit, sehän on tässä tärkeintä.♥ Lopulta niitä kiloja kertyy mitä kertyy. 🙂

Mulla nousi viimeksi 25kg. Ja juu, muistan hyvin kyllä tuon painoahdistuksen, mutta minkäs teet, en kilojen kertymistä voinut estää, ruokailut oli ihan ok, mutta liikunta vähäistä jaksamisen ja olojen vuoksi. Tsemppiä omaan oloon! Ja onneksi synnytykseen vaikuttaa enemmän ponnistusasento yms, kuin juuri se vauvan koko 🙂

Kiitos tsempeistä♥
Luulen että jokainen odottaja kokee aina jossakin välissä tai jopa joka neuvolakäynnillä jonkinlaista ahdistusta painosta. Itseä ei niinkään ahdista nousta neuvolan vaa’alle eikä se lopullinen paino ihan niinkään vaivaa, mutta tämä viikkotahti on aika kova. Se voisi vähän rauhoittua. 😀

Täällä varmaan nousee nyt aika samoihin. 😀
Pitkä poika ollut.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X