äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämän raskauden alussa päätin, että tahdon ehdottomasti mennä odotusajan valokuvaukseen. Tahtoisin ikuistaa tämän ihanan ajan vielä kun se olisi mahdollista. Koskaan en ole vatsani kanssa käynyt ammattilaisen kuvattavana ja kaikki on lähinnä ollut omia räpsyjä joko peilin kautta tai sitten olen pyytänyt vanhinta tytärtä ottamaan kuvan. Tämä olisi nyt viimeinen mahdollisuus toteuttaa se haave kunnon kuvista.

Vietin yhdessä vaiheessa paljon aikaani selaillessa eri valokuvaajien sivuja. En kuitenkaan osannut päättää kuka ottaisi juuri sen tyylisiä kuvia joita tahtoisin. Hyvä jos välillä itsekään olin kartalla siitä mitä halusin. Tykkäisin mahdollisimman vaaleista sävyistä, pitsistä ja että paljas vatsa näkyisi jotenkin tai jotakin tuonne päin. Vetkuttelin noiden kanssa varmaankin niin pitkään, että nyt epäilen koko homman olevan jo myöhäistä.

Odotusajan valokuvauksesta saa mielettömän muiston

Pitäisi ottaa asiaksi soitella muutamalle kuvaajalle ja tiedustella heidän tilannetta, vaikka olenkin aika varmasti jo ihan liian myöhässä. Tampereelle olisin menossa, joten jos sinulla on suositella jotakin kuvaajaa niin kuulisin siitä mielelläni. Onneksi myös ystäväni on suostunut ottamaan minusta muutaman kuvan jos en aikaa kuvaajalle enää saa. Ne olisivat sitten luultavammin ulkona otettuja kuvia, sillä itselläni ei ole mitään rekvisiittaa noihin ”haaveilemiini” kuviin. Tosin nyt ulkona saisi kyllä upeita kuvia otettua.

Tässäkin raskaudessa olen räpsinyt kuvia vain itse. Ja koska ne on otettu alkuun vain pelin kautta ja nyt myöhemmin kaukolaukaisimella, en ole niihin tietystikään tyytyväinen. Tärkeintä itselleni tietysti on se, että vatsasta ja tästä odotuksesta on edes joitakin kuvia. Harmittaa nimittäin, kun esimerkiksi esikoisen odotuksesta kuvia on vain pari. Mietinkin, että jääkö minua tällä kertaa harmittamaan, jos en menisi tai pääse ammattilaisen kuvattavaksi?

Toisaalta taas netti on pullollaan kuvia. Jos saisin hommattua haluamani tyylisen asun tai tuunattua edes vastaavan, voisimme ystävän kanssa koittaa räpsiä vastaavanlaisia ihan kotioloissa. Nekin nimittäin varmasti minulle kelpaisivat. Tahtoisin, että kuvia otettaisiin vasta mahdollisimman lähellä laskettua aikaa, esimerkiksi viikolla 38+.  Eli vielä olisi hyvin aikaa miettiä sitä kotona kuvaamistakin.

Eniten tykkään kuvista, joissa en katso suoraan kameraan, jotenkin siinä on silloin kivempi tunnelma. Olisi mahtavaa saada myös jonkinlainen kuva jossa olen tämän vatsan kanssa ja sitten vauvan synnyttyä samassa asennossa, mutta vauva olisi vatsan päällä. Jokin selällään otettu kuva voisi olla kiva. Sitten muokkaisi ne kuvat jotenkin yhteen. Aion ainakin itse koittaa jotakin tämäntapaista räpsiä, vaikka sitten esikoisen avustuksella.

Tämän postauksen kuvat ovatkin tuoreimmat itse ottamani kuvat. Vaatii siis vielä paljon harjoittelua saada sellaisia mitä haluaisi. Itseä kun on yksinään haastava kuvata, heh.

Oletko sinä käynyt odotusajan kuvauksessa?

Kommentit (12)

Edellisessä raskaudessa otin itse muutaman raskauskuvan, samoin tässä odotuksessa. Toisaalta kun katsoo, kuinka ihana otoksia odottavista äideistä on, tekisi mieli mennä kuvattavaksi! Luultavasti kuitenkin tässä(kin) odotuksessa pitäydyn vielä näiden viimeisten viikkojen aikana masun itse kuvaamisessa.

Ehdottomasti Anrietta Kousku!

Pitää tutustua, kiitos vinkistä. 🙂

Meidän lähipiiriin kuuluu ammattikuvaaja ja hänen ansiostaan vauvamasuni ikuistettiin valokuvin. Ne ovat kyllä ihana muisto, tosin nyt haluaisin toisen tyyliset kuvat kuin silloin. Yksi lempparikuvista on kehyksissä kotona, siinä Teppo antaa masulle pusun. Masukuvat otettiin kun olin aikalailla viimeisilläni raskaana, oli kuuma kesäpäivä ja minä olin kamalan turvonnut ja se tietty näkyy kuvissa. Jouduttiin pitämään välillä taukoa kuvauksista kun minulle tuli lämmön takia huono olo ja alkoi pyörryttää. En ole kuvissa mitenkään hehkeimmilläni, mutta ne ovat silti ehdottomasti ihana muisto. Kannattaa otattaa ammattilasen räpsimät kuvat jos vähääkään on fiilis, että ne haluaisi.

Toi on kyllä mahtavaa, että lähipiiriin kuuluu ammattikuvaaja. 🙂
Totta tuokin, ettei sitä ehkä viimeisimmillään ole olo niin hehkeä. Itsekin kun olen kärsinyt tuosta pyörryttämisestä, niin mitään pitkää kuvausta en kyllä kestäisi. Katselin jo yhtä kuvaajaa, pitää nyt vielä katsoa tarkemmin, että saanko sieltä sen tyylisiä kuvia joita tahtoisin. 😀

Nyt kyllä otat luurin käteen ja soitat ajan jollekin kuvaajalle!!
Mua on niin jäänyt harmittamaan kun en Minean aikana käyny valokuvaajalla (ainut jonka aikana sitä edes mietin!?)
Paitsi , että mä tykkään kyllä hurjasti näistä sun kuvista esim tässäkin postauksessa♡♡

Tota mäkin just mietin, että jääkö sit paljonkin harmittamaan jos en mene. Selailin taas tänään eri kuvaajia. Yhdessä paikkaa olisi ainakin vielä aikoja. Eri asia on sitten se, onko ne kuvat ihan sitä mitä haen. 😀
Kiitos ihana.♥

Itse en käynyt aikoinaan odotuskuvissa ja näin jälkeenpäin vähän harmittaa etenkin kun meille ei tule luultavasti enempää lapsia. Onneksi kuitenkin muutama kuva tuli otettua ihanasta vatsasta kotona ☺ mä oon muuten kans rh- ja sillon sitä selvitettiin tytön veriryhmää, mut se oli kans rh-, niin ei tarvinnu pistää mitään. Ihana ollut seurata raskauttasi ja blogia! Oot mieletön äiti ❤

Onneksi on ne muutamat kotona otetut kuvat.♥ Nekin ovat tärkeitä muistoja odotusajalta.
Se on kyllä aina pieni helpotus, kun vauvalla on sama veriryhmä kuin äidillä. Se anti-D rokote on aika ikävä kun laitetaan, taisitten mulle osui huono pistäjä. Se on siis aika paksua tavaraa ja ruuttaa joutuu puristaan paljon, jotta se tulee ulos.
Kiitos Anna kauniista sanoistasi.♥

Kävin studio Dettanilla Pyynikillä toissa vuonna. Ihana ihminen, helppo olla (vaikka otin eniten nakuna) ja sain juuri sellaisia vaihtoehtoja kuin annoin aluksi esimerkkikuviksikin (otin netistä ruutukaappauksia mieleisistä).
Ja edullinen. Samassa paikassa myös oli viime vuonna perhekuvaus ja vastasyntyneen kuvaus.

Hei kuulostaa hyvältä.:) Pitääkin käydä kurkkimassa millaisia kuvia hän ottaa.
Tärkeintä olisi just se, että siinä kameran edessä olisi mahdollisimman helppo olla kuvattavana. 🙂

Ne ammattilaisten kuvat on kyllä ihania. Mutta saa kotonakin kivoja kuvia otettua.♥ Mä olen taas kuluttanut aikaani katsoessa kuvaajien sivuja ja en vieläkään ole tehnyt päätöstä, heh. Yksi paikka nyt on mitä mietin vielä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X