äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän kahdella nuorimmalla on ikäeroa 2v 6kk. Ikäerona se on ollut ihan hyvä. Oikeastaan vasta nyt kun taapero on 2v 7kk on heille alkanut syntyä rutkasti erimielisyyksiä. Välillä se toinen on ihan paras leikkikaveri ja välillä oikea taistelupukari, jonka kanssa väännetään asiasta kuin asiasta.

Nyt viimeisten parin viikon ajan on tuntunut siltä, ettei nämä kaksi vain mahdu toistensa kanssa samaan huoneeseen, saatika että he leikkisivät yhdessä yhtään millään. Viisivuotiaasta pikkuveli ei todellakaan mahdu leikkiin mukaan tai edes osaa leikkiä sitä leikkiä niin kuin pitäisi. Kaksivuotias taas vain tahtoisi juuri silloin sen lelun joka siskolla sattuu olemaan kädessä. Välillä huoneesta kuuluu hirveää huutoa, kun molemmat pitävät samasta lelusta kiinni ja koittavat saada sen itselleen.

Onneksi välillä myös ne parhaat leikkikaverit

Olenkin saanut olla selvittämässä näiden kahden välejä tässä lähiaikoina jopa ärsyttävän paljon. Selvitämme ensin riidan molempien kanssa ja taaperolle koitan selvittää, kuinka kaikki minkä hän haluaa, ei ole hänen. Joskus taas viisivuotias on se, joka menee pilaamaan toisen leikit. Eli aina ei ole ihan selvää kumpi teki mitäkin. Usein järkevin ratkaisu on vain ohjata molemmat eri huoneisiin omiin leikkeihinsä, jolloin kumpikaan ei häiritse toisen leikkejä.

Mutta ei meidän arki suinkaan ole pelkkää näiden kahden välistä taistelua. He nimittäin osaavat myös yllättää ja leikkiä pitkän aikaa sovussa. He ovat kaikesta taistelusta huolimatta aika läheinen kaksikko, joka pitää toisistaan huolta ja halaavat toisiaan iltaisin ennen nukkumaan menemistä. Välillä erimielisyyksien jälkeen heillä saattaakin leikki lähteä sujumaan ja kestää pitkään. Silloin ei kyllä kenenkään kannata tunkea siihen leikkiin sekaan.

Jännä on nähdä, miten heidän sisarussuhteensa tästä kehittyy ja kestääkö tämä ”taistelu vaihe” nyt pitkäänkin. Uskoisin, että kunhan taaperokin vielä vähän kasvaa ja tuo vaihe, kaikki minkä hän näkee kuuluu hänelle, menee ohi, helpottaa tilanne jo paljonkin.

Miten siellä, taisteleeko teillä sisarukset välillä ärsyttävän paljon? Ps. Meidän taapero tallustelee kengillä sisällä, silloin kun on menossa ”hommiin”, kuten sahaamaan omalla moottorisahalla yms, heh.

Seuraa meitä myös instagramissa ja facebookissa

Kommentit (4)

Voi, kysy vain kuinka paljon välillä! Täällä 3v ja 5v (joka kohta täyttää kuusi) leikkii kanssa välillä kuin ylimmät ystävykset ja välillä sitten molemmat huutavat kurkku suorana, kun tulee näitä yhteentörmäyksiä. Toisaalta 7v ja 5v ovat myöskin välillä ylimmät ystävykset ja välillä taas riidellään ihan urakalla. Yleensä riitoja tulee, kun toinen ei toimikaan niin kuin itse haluaisi tai ajattelee leikkiin liittyvät asiat jotenkin eri tavalla. Joskus isompien mielestä pienin ei saisi tulla leikkeihin, kun ei osaa. Noissa tilanteissa on yleensä sanottu heille, että opettakaa. Toki joskus saavat leikkiä kahdenkin, mutta eihän se pieninkään opi, jos ei saa opetella.

Taitaa tuo melkein kolmen vuoden ikäero olla se kaikista pahin. Tai todella monella tuntuu juuri sen ikäiset ottavan yhteen. 😀
Mutta noin meilläkin. Jos pienintä ei meinata huolia joukkoon, on vain sanottava, ettei hän muuten opikkaan leikkimään teidän kanssa, jos ette koskaan päästä mukaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X