äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kun perhe lasten myötä kasvaa joutuu moni vanhempi miettimään, tarvitaanko me uusi auto? Jo kolmen lapsen kanssa autossa voi tulla ahdasta, varsinkin kun parhaimmillaan takapenkille pitäisi saada mahtumaan kolme turvaistuinta. Reissuun lähtiessä pitäisi tietysti saada vielä tavaratkin jonnekin mahtumaan. Ei ole muuten helppoa aina löytää autoa, joka vastaa oman perheen tarpeita..ainakaan edullisesti.

Me jouduimme ensimmäistä kertaa pohtimaan uutta autoa vasta neljännen lapsen odotuksessa. Sitä ennen kaikki kolme mahtuivat farmarin takapenkille hyvin. Hankimme meille seitsemän paikkaisen tila-auton, volkswagen sharan, jossa jokaisella on oma penkki, jolloin istuimet sai kaikista helpoiten asennettua ja jokaiselle jäi hyvin tilaa istua.

Olemme saaneet paljon kyselyä siitä tarvitaanko me nyt se uusi autokin?

Monia tuntuu kiinnostavan se, minkälaisella autolla meinaamme nyt sitten koko perhe kulkea paikasta toiseen. Nytkin autossamme on ollut vain kuusi penkkiä kiinni, sillä niin harvoin olemme koko perhe liikenteessä. Mutta toki niitä tilanteita on, kun lähdemme porukalla ja silloin laitamme yhden penkin kiinni. Nyt vauvan syntyessä emme millään mahdu kaikki tuohon autoon. Mikä tietysti hieman harmittaa, sillä tuota autoa on ollut todella mukava ajaa.

Alkuun olin sitä mieltä, ettei uutta autoa tarvita, juurikin siitä syystä, että harvoin lähdemme minnekään yhdessä. Mietin myös, että kun sellainen tilanne tulee, voisimme lainata mummulasta autoa ja jakautua sitten kahteen autoon. Kahta autoa emme itsellemme tule hankkimaan, sillä ensinnäkin se olisi tuhottoman kallista ja toisekseen taas se toisen auton käyttö jäisi niin vähäiseksi.

Nyt kuitenkin löysin eräs ilta itseni etsimässä netistä kahdeksan paikkaista autoa. Ei muuten sitten ole mikään helppo tehtävä. Itse kun en pakettiautoa niinkään haluaisi, vaan vastaavanlaisen kuin tuo meidän nykyinen on. Valitettavasti niitä tuntuu olevan vain todella vähän myynnissä, jos ollenkaan. Lisäksi onhan noissa tila-autoissa aika onneton tavaratila, jota taas pakussa olisi enemmän. Mutta kun tässä muutenkin saa kuulla vähän väliä kaikenmaailman heittoja perheen koosta, ei tekisi mieli kuulla niitä lisää sen auton myötä.

Enää en siis olekaan niin varma mitä tehdään. Alkuun nyt varmaan mennään tuolla systeemillä mitä suunnittelin, ellei kohdalle nyt osu jokin auto, joka sopisi meille täydellisesti. Etsinnät siis jatkuvat.

Jos siellä on nyt jollakin vinkata jotain kivaa autoa, jonne mahtuu ainakin kahdeksan henkilöä, niin mielelläni niitä kuulisin.

Kommentit (14)

Pakko kommentoida kun ollaan löydetty meille just passeli auto (meitä on nyt 2+5). Kurkkaapa onko myynnissä vähän harvinaisempia Toyota previa, 8-paikkasena. Tosi mukavasti mahtuu ja tavaratilaakin hyvin verrattuna esim touraniin. Liukuovet on plussaa. Tsemppiä auton etsimiseen, ei kannata hätäillä ?

Mullakin tuli vähän yllärinä miten vähän noita 8-paikkaisia autoja on. Siis jotenkin olin ajatellut, että tottakai sellaisia on paljonkin missä mahtuu kolme sinne takatakapenkille (niin kuin meillä lapset sanoo). mutta tosiaan se oliskin sitten vissiin pakettiauto melkeinpä ainut vaihtoehto.
Toki sitä tavaratilaa niissä sitten ilmeisesti olisi enemmän. Sitä on kyllä ikävä kun tuossa meidän nykyisessä (Touran) on tasan niille 3 kauppapussille tilaa…

Mäkin jotenkin oletin, että niitä olisi enemmän, mutta harmillisen vähän tuntuu olevan ja toisaalta taas sitä pakettiautoa en haluaisi. Kiva sitten sellaisella kurvailla tyyliin vain kaksi lasta kyydissä tai yksin kauppaan. En jotenkaan usko, että meille sellaista tulisi. Mutta sitä tavaratilaa tässäkin on kyllä kaivattu ja sitähän siinä pakussa olisi. Mutta ei se silti voita minua puolelleen. 😀

Jos on volkkariin tottunut niin kyllä noi pösöt ja sitikat on outoja ajaa ja paljon epäluotettavampia ? mutta kannattaa käydä koittamassa transporter/caravelle, on hyvinkin henkilöautomainen ajaa ja isompaankin autoon äkkiä tottuu! Meitä on vain viisi ja eniten ajelen ihan yksin mutta 7-paikkainen auto ollut jo vuosia niin saa sitten ylimääräsiäkin matkalle mukaan jos tarvii ja pitkillä matkoilla lapset riittävän kauas toisistaan istumaan niin vähentää tappelua…

Se voi kyllä olla juuri noin. 😀
Pitää kyllä pohtia tätä auto asiaa tarkkaan ja miettiä mitkä on juuri ne meidän tarpeet sille autolle.
Hih, välillä lapset on hyväkin saada kauemmas toisista istumaan. 😀

Meillä 8hengen perheellä peogeotin 807 8hengen tila-auto ja ollaan tykätty! Tosin tavaratila pieni mutta ollaan pärjätty!

Juuri tämmöistä olen meille etsinyt. Kaksi löysin, mutta molemmat oli myyty.
Vaikuttaa aika kätevältä peliltä ja vastaisi hyvin juuri meidän tarpeita. 🙂

Meillä 2 aikuista ja 6 lasta ja autona 8 – paikkainen toyota land cruiser. Etu- ja keskipenkeillä tilaa on ihan hyvin. Takapenkit ja takakontti ahtaat. Kattoboksi on ahkerasti käytössä.

Pitääkin tutustua myös tähän vaihtoehtoon. 🙂

Kahdeksan paikkaisia taitaa olla tosi vähän. Enemmän löytyy 9hengen pakettiautoja. Meillä kuudes on vasta haaveissa mutta vaihdettiin jo 9-paikkaiseen mersu sprinteriin 😀 Vähän tietysti katseita kerää mutta onneksi täällä liikkuu muitakin noita isompia perheautoja 😀 Meille kyllä iso auto on ihan ehdoton kun kaikki lapset niin pieniä vielä että kulkee aina mukana ja tuplarattaat tarvitaan, muuten 7-paikkanen olisi jotenkin kätevämpi kulkupeli kyllä 🙂 Mutta ei vaan mahtunut meidän tavarat kyytiin eikä tietysti se kuudes lapsikaan jos onni vielä suosii. Toivottavasti löydätte sopivan auton!

Niitä tuntuu olevan todella vähän, mutta sellaista tässä koitetaan kovasti etsiä. Kaksi jo löysin, mutta molemmat oli myyty.
Tuolloin se iso auto on kyllä hyvä olla, kun kaikki kulkee mukana ja viehän ne tuplarattaat jo paljon tilaa. Toivon, että teidän haave kuudennesta vielä toteutuu.♥

Kirjoittelin itse meidän autovalinnasta täällä: https://kauniitaonnenhetkia.blogspot.fi/2018/02/neljas-lapsi-millainen-auto.html

Tähän mennessä ollaan oltu tyytyväisiä, toki eihän se neljäs lapsikaan ole vielä syntynyt. Mutta tohon mahdutaan kivasti, vaikka perhe kasvaisi aikaa myöten enemmänkin 🙂

Hyvä, että olette olleet tyytyväisiä valintaan. 🙂
Pitää tulla lukemaan tuo sinun postaus. 🙂

Hei kiitokset vinkistä, pitääkin katsoa. 🙂 Ja tässä ei tosiaan kannata hätäillä, alkuun kun pärjätään tuolla vanhallakin vallan mainiosti. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X