äiti ja melukylän lapset - Banneri

Aina välillä on hetkiä, kun lasten jutuille saa nauraa katketakseen. Ne ovat siitä hauskoja, kun niitä ei ole mitenkään etukäteen suunniteltu ja ne tulevat suoraan sydämestä. He eivät välttämättä aina itsekään tajua mitä milloinkin sanovat.

Meidän perheessä ehdottomasti mehevimmät keskustelut tapahtuvat silloin, kun lapset istuvat ruokapöydässä ja keskustelevat keskenään, tai jos teen heille iltapalan olohuoneen lattialle eväsretken muodossa. On ihana seurata, kuinka he oikeasti puhuvat ihan järkeviä asioita ja yhtäkkiä juttu voi vaihtua täysin muuksi. Taapero on kovasti mukana keskusteluissa, vaikka välillä hänellä ei olisikaan hajua mistä muut puhuu.

Suosittelen kirjoittamaan lasten jutut talteen

Minulla onkin ollut tapana välillä kirjoittaa lasten letkautuksia ylös, sillä arjen pyörityksessä ne unohtuvat nopeasti. Olemme sitten yhdessä lasten kanssa hihitelleet niille, kun aikaa on kulunut enemmän. Joskus nuo lasten keskustelut on pisempiäkin ja joskus taas olen kirjoittanut ylös vain jonkun lapsen tokaiseman hauskan jutun.

Laitan tähän nyt muutaman jutun teillekin luettavaksi. Toki se ei ole sama lukea tästä, kuin että näkisi lasten eleet ja ilmeet mutta saatte pienen maistiaisen meidän lasten jutuista.

Kerran olimme kaupassa karkkihyllyn kohdalla ja nuorin tytär halusi suklaata. Hän näki Milkan suklaata, jota oli maistanut jokin aika aikaisemmin. Hän sanoikin kovaan ääneen ” Äiti, tossa on tota nautasuklaata!” Ai että nauroin ja niin nauroi moni vieressä oleva.

Olimme taaperon kanssa kolaamassa pihaa. Lunta oli ihan älyttömästi ja taapero juoksi kolansa tykö ja huusi ”Äiti, et kolaa mun lumia!” Toinen oli huolissaan, että lumet loppuu. Hetken kolattuaan hän tuli luokseni, pyyhki otsaansa ja sanoi ”Huh, paljon lunta. Äiti kolaa vaan!”

Yksi aamu kaikki viisi lasta istuivat aamupalalla ja alkoivat väitellä jostakin asiasta. Volumet nousi sen verran, että aloin kiinnittää huomiota mikä juttu nyt on meneillään. He väittelivät siitä kuka meidän perheessä määrää. Taapero huusi kovaan ääneen, että hän määrää. Kolme tytärtämme taas sanoivat että äiti määrää. Pian vanhin poika hiljensi koko sakin ja huusi ” Iskä määrää, koska se on Suomen presidentti!” Koko porukka hiljeni ja itse räjähdin hirveään nauruun, hyvä etten pissannut housuuni.

Olimme lasten kanssa kaupassa eräällä toisella paikkakunnalla. Pääsimme kassajonoon ja edessämme oli eräs nainen. Yksi nuorimmista lapsista katsoi häntä pitkään ja tokaisi lopulta kuiskaten ”Äiti tuolla naisella on isommat tissit kuin sinulla!” No kaikkihan sen kuuli, mutta onneksi tuo nainen osasi suhtautua siihen huumorilla. Itseäni tosin nolotti tilanne.

”Äiti, kun sulla on noin iso maha, niin voit olla tässä leikissä vuori!”

Hauskoja muistoja vuosien takaa

Olimme lasten kanssa saunassa. Yksi lapsista alkoi katsella minua todella tarkkaan ja lopulta hän kysyi ” Äiti, minne se sun pippeli on tippunut?” Hän kysyi vielä sen niin vakavalla ilmeellä ja oli tosissaan, joka teki tilanteesta vielä koomisemman.

Olin juuri synnyttänyt toisen lapsemme ja esikoinen tuli katsomaan häntä sairaalaan. Hän suukotti siskoaan ja sanoi kuinka ihana se on. Sen jälkeen hän katsoi minua ja kysyi ”No koska se pikkuveli syntyy, kun sulla on noin iso mahakin!”

Eräs kerta olimme jälleen kaupassa. Lapset odottivat vessan ulkopuolella, kun kävin vielä itse vessassa. Pian yksi lapsista huusi oven ulkopuolella ”Äiti, joko sä kakkasit!” Repeilin kopissa ihan täysin, sillä olinhan juuri tyyliin kerennyt istua pöntölle.

Muistan kun imetin yhtä lapsistamme. Se oli yhden lapsemme mielestä niin hauska juttu, että hän muisti kertoa sen kaikille tutuille ja tuntemattomillekin. Paras oli sen, kun eräs kysyi lapsiltamme mitä kuuluu ja yksi ilmoittaa kovaan ääneen ”Hyvää! Mutta tiedätkö mitä, mun äidin tisseistä tulee kamalasti maitoa, eikö oo aika hieno juttu!”

Kerran yksi lapsistamme menetti hermonsa kaupassa, kun ei saanutkaan jotakin tiettyä lelua. ”Nyt mä kyllä muutan mummulaan, sillä vaari ainakin ostaa mulle ihan kaiken mitä haluan!”

Siinä nyt muutamat lastemme sanomiset. Onko sinulla tapana kirjoittaa lasten letkautuksia ylös ja onko jokin juttu, joka on erityisesti jäänyt mieleesi?

Iloista pääsiäistä kaikille!

Kommentit (4)

Ihan huippuja juttuja teillä lapset höpötelleet 😀
Ite oon ollu hyvin puhelias pienenä 🙂

Meillä saa päivittäin nauraa tuolle 2 veelle ja sen jutuille 🙂

Se on juurikin niin, että ne kaikki hauskat, ihanat, sympaattiset, herkulliset, oivaltavat, nerokkaat lausahdukset kannattaa todellakin kirjata tuoreeltaan ylös ja jos se on itselle luontevaa, vaikka ilahduttaa niillä muitakin julkaisemalla somessa sopivaksi katsomalleen ryhmälle.

Olisin menettänyt monta ilahduttavaa hetkeä vuosien mittaan, jos en olisi facessa julkaissut lähipiirille lasten hassuja sutkautuksia. Ilahduttivat muitakin ja itseäni sen jälkeen joka kerta, kun ne facemuistoissa tulevat fiidiin. En mitenkään muistaisi niistä juurikaan mitään, jos eivät olisi muistissa. (Toivottavasti facetili ei katoa jonain päivänä, jolloin ne muistotkin katoaisivat.)

<3 J.

Facebookkiin on kyllä hyvä jakaa noita lasten lausahduksia. Ne sitten ilahduttaa kun pompahtavat sinne muistoihin. 😀
Itse kirjaan paljon niitä ylös heti kun joku hauska juttu on heidän suusta kuulunut. 😀

Nää on. 😀
Itsekin olen ollut jo pienenä aika papupata. Äiti joskus kertonut mitä itse on tullut sanottua. 😀
2 vuotiailla on hauskat jutut.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X