äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kerkisin laittamaan paljon vauvatarvikkeita eteenpäin Sisun kasvaessa ja ajattelin ensin, ettei vauva nyt hirveästi tule heiltä mitään perimään, mutta lopulta onkin aika paljon kaikkea, mitä tämä vauvakin tulee käyttämään. Mitä vauva sitten perii sisaruksiltaan ja mitä ostetaan/on ostettu uutena?

Sisaruksilta on jäänyt esimerkiksi pinnasänky, syöttötuoli, muutamat vaatteet, kastemekko ja lelut. Pinnasängyn olen aikoinaan ostanut meidän toiselle lapselle uutena ja sen jälkeen sitä ei ole kertaakaan purettu, vaan se on ollut aika tehokkaassa käytössä. Syöttötuolin vauva perii meidän Sisulta, joka vielä itse käyttää sitä junnutuolina siihen asti, kun vauva siihen joskus siirtyy.

Pinnasänky vauvalle

Vaatetta on jäänyt äitiyspakkauslaatikollinen, mutta niistä ei käyttöön otettu kuin ihan pari hassua. Oma makuni vaatteiden suhteen on muuttunut vuosien mittaan paljon ja siksi suurin osa vaatteista sai jäädä laatikkoon. Siskoni teki aikoinaan Sisulle kastemekon ja nyt tyttäremmekin tullaan kastamaan siinä. Myös sisaruksille ostettu vaaleanpunainen nauha tulee siihen käyttöön.

Pussilakanat ja lakanat yms kaivettiin laatikoista esiin. Lisäksi vauvaleluja meillä on vielä aika paljon jemmassa ja niitä ei tarvitsekaan sitten ostaa uusia. Noilla vanhoilla pärjätään hyvin. Myös vaunuverho sekä pinnasängyn reunasuoja on sisaruksilta perittyä. Kaapista löytyy myös Sisun vanha manduca, johon vauvakin pääsee keikkumaan.

Jotain vauva perii minultakin

Jotain tämä vauva perii sisarusten jälkeen minultakin. Nimittäin jo esikoisen syntyessä reilut 12 vuotta sitten äitini antoi meille hoitopöydän, jonka he ovat aikoinaan ostaneet minulle. Kyseessä on Muuramen lipastomallinen hoitopöytä, joka on aivan ihana. Sen laastikoihin saa kivasti vauvan vaatteet ja vaipat koriin lipastossa olevaan välikköön. Siinä ne ovat helposti käden ulottuvilla.

Lisäksi vauvalla käytetään ristiäisissä samaa kastemaljaa kuin minulla aikoinaan, samaa kastetyynytä ja liinaa jotka minulla on ollut silloin reilut kolmekymmentä vuotta sitten. Kastetilaisuuden jälkeen tytön päälle puetaan ihana liivimekko, joka on ollut minulla itsellänikin ja jokaisella vauvan siskoista.

Uutena taas olen hommannut kasan vaatetta, toki osan kirpparilta. Vaatteiden seasta löytyy vain muutama hassu sisarusten vanha vaate. Uutena on myös vaunut, hoitopöydän päälinen sekä kaukalopussi. Turvakaukalon ostin käytettynä tutuilta. Sumu sai myös sen ihanan pöllösoittorasian, joka täällä blogissa näkyikin.

Vielä pähkäilen ostetaanko sitteri vai pärjäämmekö ilman. Toisaalta joka kerta meillä on ollut sitteri, joten miksei tälläkin kertaa. Luulen, että jos sitä ei osteta tulisin kuitenkin sitä kaipaamaan. Lisäksi olen miettinyt leikkikaaren ostamista, sillä ainakin Sisu piti siitä paljon, mutta sen kanssa nyt ei toki mitään kiirettä ole.

Soittorasia

Ihan varma en kyllä ole muistinko mainita edes kaikkea. Mutta tuossa nyt ne mitkä muistuivat mieleen.

Kommentit (4)

Meillä vauva perii isommiltaan pinnasängyn, mobilen, tripptrappin, joitain leluja sekä vaatteita. Jonkin verran on ostettu uutena ihan käytännön syistä; juurikin niitä vaatteita, sitteri (edellinen oli tosi huono ja haluttiin nyt ihan kunnollinen), vaunut (tää tarve oli enemmänkin minun), hoitoalustaa sun muuta. Kastemekko olisi vielä tarkoitus ostaa itselle.

Jäin miettimään, onko jotain minulta tai mieheltä tulevaa, joka olisi käytössä jo vauva-aikana, mutta ei taida olla.. Hieman isommalle lapselle on sitten olemassa oma lapsuudenaikainen kiikkutuolini ja jotain vastaavaa mieheltä. Kiikkutuoli on kyllä pidetty ja kestävä, tällä hetkellä Lumihiutaleen käytössä 🙂

Paikallisessa SPR:n Kontissa juuri ihailin käytettyjen sittereiden rivejä. Hurjan monta vailla omaa, uutta kotia!
Aikanaan ostin esikoiselle käytetyn sitterin ja ompelin siihen uuden kankaan.
Meillä ei toki juuri sitteriä käytetty yhdellekään lapselle, kun viihtyivät aina paremmin lattialla. Koira tykkäsi sitterissä maata, joten ei se hukkaan mennyt ?

Toi olis kyllä kiva, kun olisi taito ommella itse käytettyyn uusi päällinen, mutta ei oikein oo mun osaamisalueeseen kuuluvaa tuollainen ompelu. 😀
Meillä taas lapset viihtyneet kyllä sitterissä hyvin, toki se ei sano sitä että tämä viihtyisi.
Hih, teillä koira varmasti nautti mukavasta nukkumapaikasta. 😀

Ihan kivasti perii teidän vauva sisaruksilta. 🙂
Millaisen sitterin ostitte? Mä olen haaveillut siitä BabyBjörn balance -sitteristä.

Oi tuollainen kiikkutuoli on kyllä ihana. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X