äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ei voi muuta sanoa, kuin kyllä ihmisen pitää olla hieman päästänsä sekaisin, kun menossa on raskauden viimeiset metrit ja päätät aloittaa olohuoneen remontoinnin. Ehkä sen ymmärtäisi, jos laskettuun olisi aikaa reilusti yli kuukausi, mutta kun minä aloitin oli päiviä enää 18. Tänään niitä ei ole enää sitäkään vaan 16!!

Olemme asuneet täällä jo yhdeksän vuotta ja nyt sitten päätin että tälle on hyvä hetki. Mies sanoikin, että pitääkö aina näillä viimeisillä viikoilla aloittaa joku hemmetin remontointi, heh. Mutta se on sitä pesänrakennusviettiä. Mitään suurta ei nyt tehdä, mutta olen maalannut männynväriset puolipanelit kahteen kertaan ja vielä ainakin kerta pitää maalata.

olohuoneen remontoinnin

Pitäisi valita vielä tapetti, sillä nyt yläosa on keltainen. Ajattelin, jos pääsisimme miehen kanssa vielä tällä viikolla katsomaan tapetteja ja saisimme ne tilaukseen. Ne kerkiää laittaa seinään sitten vaikka vauva syntyisikin. Mies kun saa varmasti ystävältään apua siihen. Itse en kyllä ala tapetoimaan, koska mies on siinä paljon parempi ja nopeampi. Lisäksi minun hermoilla siitä ei tulisi mitään.

Olisihan tämän remontoinnin voinut aloittaa aikaisemmin

Kattoa en nyt ala maalata, sillä keikkuminen millään tikkailla ei ole mitenkään järkevää. Lisäksi lattia ja takka jäävät ainakin toistaiseksi käsittelemättä. Niiden aika on sitten myöhemmin, kun mieskin olisi kotona auttamassa. Nyt siis teen näitä hommia yksikseni, eikä se ole kovin helppoa viiden touhukkaan lapsen kanssa. Varsinkin kahta nuorinta kiinnostaa paljonkin joko seinä on kuivunut tai tarviiko maalia kenties sekoittaa.

Olisihan tämä hitusen helpompaa ja nopeampaa, kun mies olisi apuna, mutta itselle on nyt tärkeintä alkaa saada vihdoin olohuoneesta meidän näköistä. Johan olen näitä seiniä niin monta vuotta katsellut.

olohuoneen remppa

Myös jotakin uutta on ostettava. Meillä on televisio seinällä ja sen alle haluan ikeasta yhden tason, jonka päälle voin laittaa jotakin pientä ja tavarat saan sen sisään piiloon. Lisäksi haluan yhteneväiset valaisimet sekä jonkun kivan vaalean ja ison maton. Itselläni ei vain ole aikaa lähteä nyt ostoksille, joten pitää saada joku muu sitten hakemaan minulle ne mitä tarvitsen.

Olisi kyllä ollut fiksua aloittaa remontointi aikaisemmin, joten vinkkinä kaikille raskaana oleville kannattaa aloittaa tämmöiset hommat heti kun se tulee mieleen, eikä näin myöhään, heh.

Kommentit (20)

Hah, no kyllä vähän hullulta kuulostaa mutta sehän on sitä pesänrakennusviettiäkin varmaan? Tsemppiä loppuodotukseen ja remppailuihin!

No nyt jos koskaan, me muutettiin reilu kuukausi ennen laskettua aikaa, oli siinäkin kanssa ajankohta ?

Hahaa, no kyllä. 😀
Ei varmasti oo ollut mikään ihanne muuttaa noin loppu vaiheessa raskautta. 😀

Voi tuota energian määrää!!!mulla on ollut ihan samanlaisia päähän pistoja ja ne on ollut vaan PAKKO toteuttaa ennen synnytystä!tsemppiä,tulee varmasti super hieno olkkarin! !

Hih, eikös, mistä tätä virtaa piisaakin. 😀
Joo nämä on juuri sellaisia pakko saada juuri nyt heti kaikki. 😀

Tsemppiä sinne remonttiin!
Niin samaistun tuohon, muutettiin reilu vuosi sitten uuteen kotiin ja tottakai piti laittaa koko kämppä remonttiin, raskaus viimemetreillä. Itse vielä tapetoin tyytyväisenä viikoilla 41+3 (meillä kun ei mies tapetoi, menee kuulemma hermot), neiti syntyi seuraavana päivänä 😀

Kiitos.♥
Hahaa, aika hyvin. 😀 Ja hienosti kerkisit tapetoimaan loppuun. 🙂
Miten sitä saakin näillä viimeisillä viikoilla tämmöisen puuskan alkaa tekemään remppaa. 😀

Oijoi..mä olen hämmentyneenä seurannut ystäviäni ja kuvitellut olevani ainoa laatuani!? Meillä on muutettu kahden aikuisen voimin kahdesti mun ollessani viimeisilläni, yhdesti kerkesin perheen jouluostokset kaksi päivää ennen synnytystä, kahdesti mä olen tapetoinut yksin pari päivää ennen laskettua ja usein vauvan synnyttyäkin aloitan ihmeelliseen huushollaamisen. Joka kerta loitettu projekti on kuitenkin valmistunut, jopa 6hlö ruokapöydän hiominen viikko ennen muuttoa. ? Tsemppiä sun koitokseen, ihana juttu kun olet energinen!

Kiitos.♥ Hih, ihanasti olet sinäkin puuhastellut kaikenlaista ihan viimeisillä metreillä. 😀 Yllättävästi sitä energiaa löytyy tämmöiseen puuhasteluun, vaikka välillä meinaakin väsyttää.

Hahaa, kuulostaa niin tutulle! Mä tosin jätin kahden viimeisen kanssa maalaukset suosiolla väliin, mutta saatoinpa hieman purkaa vanhaa, jotta jonkun muun oli pakko laittaa uutta tilalle 😀

Kuulostaa tutulta?Ite kylläkin ajattelen niin että teen silloin kun on inspistä ja jotenkin loppuraskaudesta sitä tuntuu löytyvän??Ja onhan se helpompaa kun ei ole vauvaa vielä. Ja mulla kans pikkuset häärää hommassa mukana, eikä seinien ja lattian maalaus mennyt ihan just niinku ois pitänyt mutta näkee niissäkin lasten kädenjälki ??

No niinpä, tuntuu että pitäis tehdä vaikka mitä, vaikkei todellisuudessa kyllä kannata haalia enää yhtään muita projekteja. 😀
Hih, kuulostaa niin tutulta tuo, että lasten kädenjälki kyllä näkyy. 😀 Me kyllä jätetään suosilla lattian maalaus hieman myöhemmäksi.

ei katon maalaukseen tikkaita tarvii vaan sudin ja jatkovarren niin sekin onnistuu ihan lattialta käsin ettei tarvii mahan kanssa kiipeillä… ja kattoa ei lapset yltä kokeilemaan niin saa kuivua rauhassa 😀

Juu tiedän, mutta miehellä on ne työmaalla ja kattokin vaatii useamman kerroksen väriä. 😀 Siksi olisin kiipeillyt.
Katto ja lattiat tehdään siksi myöhemmin. 🙂

Tsemppiä remonttiin, lopputulos on varmasti tosi hieno!

Tämä on kai sitten sitä pesänrakennusviettiä 😀 Tsemppiä loppuraskauteen!

Varmaankin juuri sitä. 😀
Kiitos.♥

Hih, onhan tämä aika hullua puuhaa. 😀
Mutta ei sille voi mitään, kun on pakko saada tehdä niin se on pakko tehdä sitten heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X