äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikko 36+0 on täynnä ja 37 raskausviikko pyörähti käyntiin. Päiviä  laskettuun on jäljellä 28!! Muutama päivä sitten iski lievä paniikki siitä, mitä kaikkea on vielä tekemättä ja ettei mikään oikeastaan ole valmiina vauvaa varten. Nyt on sitten laitettu pikkuisen vauhtia ja alkaa hiljalleen olemaan valmista, vaikka osa vielä vaiheessa onkin.

Nyt kaikki vauvan pienet vaatteet on pesty ja viikattu hoitopöydän lipastoon. Turvakaukalon remmit on asennettu oikeille kohdille ja kaukalopussi  laitettu paikoilleen. Hoitopöydän päälle on laitettu hoitoalusta ja pientä listaakin jo kirjoitettu ylös, mitä pitää ostaa sairaalakassiin. Kotiintulo vaatteita en ole vielä valinnut, mutta siinä en nyt vielä pidä kiirettä.

Kun raskausviikot käy vähiin pyörii mielessä vain vauva ja synnytys

Huomaan päivittäin ajattelevani usein vauvaa. Elän jo oikeassa vauvakuplassa, joka ei ole enää katoamassa minnekään. Melkein joka asia joka suustani tulee liittyy tavalla tai toisella vauvaan. Pahoittelut siis heille, jotka joutuvat niitä usein kuuntelemaan. Mietin millaista arkemme tulee olemaan, kun tulemme Sumun kanssa sairaalasta kotiin ja kuinka lapset ottavat hänet vastaan, varsinkin taapero.

Raskausviikko 36+0

Nukun öisin todella vähän, noin 4-6 tuntia, sillä en vain saa kunnolla unta. Nuokin tunnit nukun usein pätkissä. koska vessahätä ja närästys. Välillä olen väsynyt ja kaipaisin hetkeä kun voisin ottaa päiväunet, mutta samalla olen kuitenkin täynnä virtaa. Pesänrakennusvietti on nyt todella suuri ja miehelle juuri uhosin, että olohuoneen maalaus ja tapetointi tulee tapahtua vielä ennen Sumun syntymää.

Myös synnytys pyörii todella paljon mielessä. Todellisemmaksi lähestyvän synnytyksen tuo se, että harjoitussupistuksia tulee päivittäin ja usein monta kertaa. Vatsa kovettuu useasti, muttei se aiheuta mitään kipua vain ainoastaan epämukavan puristuksen tunteen. Välillä kävellessä tuntuu, kuin minulla olisi iso pallo jalkovälissä ja vaapun kuin ankka menemään. Sekin on kuitenkin vain hetkellistä. Liiitoskivut ovat tulleet jäädäkseen ja joskus en meinaa päästä nouseman ylös edes tuolilta saati laittamaan kenkiä jalkaan. Nyt olisikin helppoa jos olisi kesä ja voisi vain tökätä jotkut kengät jalkaan tai kävellä paljain jaloin.

Päivät tässä odotuksessa vähenevät niin hurjaa kyytiä, että koitan vain nauttia näistä viimeisistä viikoista vatsan kanssa. Valokuvaan vatsaani todella paljon, sillä nyt siihen on viimeinen mahdollisuus. Tulen kaipaamaan tätä aikaa sekä raskaana olemista niin paljon, ja se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. Minulle itselleni sopisi hyvin jos odotusaika kestäisi vielä vähän pidempään.

Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa

Kommentit (8)

Ihania kuvia jälleen kerran.

Nautihan vauvakuplasta <3 Täällä sellainen ei ole vielä täydellä teholla iskenyt, mutta pesin yhtenä päivänä pieniä vauvanvaatteita ja laittelin niitä paremmalle paikalle, ja siinä iski sellainen "Oi, ei tässä oikeasti enää kauaa ole kun meillä on pikkuinen"- olo. Jotenkin vain meinaa olla niin paljon puuhaa ja muuta hässäkkää, ettei mitään kunnon "kuplaa" ole vielä päässyt syntymään. Mutta ehtiihän se vielä tulla ja voihan se iskeä vasta vauvan synnyttyäkin.

Nukkumisen suhteen täällä elellään niin samoissa fiiliksissä. Päivisin ja aamuisin väsyttää, kun on kuitenkin noustava ylös säädylliseen aikaan ja yöt on katkonaisia. Välillä juuri pissahätä tai närästys herättää, tai sitten muuten vain ei tule unta. Unetkin tosin on nykyään jotenkin aivan kummallisia 😀

En kestä miten ihania te ootte näissä kuvissa ? voin niin hyvin kuvitella sen haikeuden kun raskaus aika lähenee loppua. Mulle olis sopinu myös että odotus aika olis edes kk pidempi!
Oot kyllä saanut hyvin tehtyä valmisteluja,eihän sulla oo enää juuri mitään pakollista tekemättä!
Nauti vipoista viikoista♡♡

Kiitos ihana, saatiin kyllä kivat kuvat otettua. Niistä jää sitten ihana muisto.♥
Me taidetaan molemmat tykätä olla raskaana yhtä paljon.♥ Mutta onhan tämä kyllä niin ihanaa aikaa.
Juu laitoin hihat heilumaan, niin sai nopsaan tehtyä paljon. Vielä on vauvan sängyn laittamista ja sairaalakassien pakkaamista ja viimeisten hankintojen tekemistä. 🙂

Ihanat kuvat! Mukavaa loppuraskautta?

Kiitos paljon.♥

Ihanat kuvat teistä! Ja ihanaa loppuodotusta <3 Äkkiä on aika mennyt, kun viimeiset viikot on jo käsillä! 🙂

Kiitos.♥
On kyllä mennyt. Kohta saa alkaa päivittelemään sitä vauvan nopeaa kasvua. 😀

Kiitos.♥
Kyllä täällä nautitaan. Varsinki nyt täytyy koittaa ottaa ihan kaikki irti, kun viimeistä kertaa tämän saa kokea.
Niiden pienten vaatteiden peseminen on aina yhtä herättävää. Sitä alkaa silloin hiljalleen tajuta, että kohta ihan oikeasta saa pukea niitä pienen päälle.
Täällä myös koko huhtikuu yhtä hässäkkää ja nyt toivon että vauva pysyy vatsassa sinne toukokuulle, jotta saadaan nämä kaikki hoidettua ensin alta pois. 😀 Mutta kyllä se vauvakuplakin vielä sinne löytää tiensä, viimeistään vauvan synnyttyä.♥

Tsemppiä sinne öihin. Onhan se aikamoista, mutta valmistelee kyllä hyvin herätyksiin sitten vauvan kanssa. Täälläkin välillä niin hämäriä unia, että oikein naurattaa. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X