äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tänään täyttyi raskausviikko 38+0 ja 39 viikko starttasi käyntiin. Laskettuun on jäljellä enää pari viikkoa, siis miettikää 14 päivää! En oikeasti voi uskoa, että pian tässä synnytetään. En ole pakannut edes sairaalakassia! Hieman olen suunnitellut kuitenkin mitä sinne pakkaan. Vauvan kassiin pitäisi vielä ostaakin tavaraa. Pitäisi kyllä oikeasti aloittaa pakkaaminen, kiireessä kun siitä ei todellakaan tule mitään.

Kuten jo aiemmilla viikoilla arvelin, minulle tulee vielä kiire ja niin tässä nyt näyttää käyvän. Vauvalta puuttuu vielä vaikka ja mitä, samoin kuin itseltäni. En ole edes kaivanut kaapista imetysliivejä esiin, lisäksi kaikki tarpeellinen kotiintuloa ajatellen on vielä kaupassa. Toki mieskin kerkiää niitä ostaa ja toki saan ostettua niitä vauvan synnyttyäkin, mutta toisaalta olisi kyllä kiva kun ne olisi valmiina. Ensimmäistä kertaa minulla jää tämä näin viimetippaan!

Raskausviikko 38+0

Raskausviikko 38+0 oliko tämä jo viimeinen neuvola?

Tänään kävin neuvolassa ja niin ihanaa, että tällä kertaa vastassa oli se ihan oma neuvolatäti. Ei sijaisessa mitään vikaa ollut, mutta se jonka on tuntenut jo vuosia, on jotenkin niin paljon luontevampi jakaa asioita hänen kanssaan. Tällä kertaa käynti jännitti, sillä minulla on särkenyt jälleen jonkin verran päätä ja turvotus on aikamoista. Ainoa asia mikä tässä odotuksessa on nyt vaivannut näillä loppumetreillä ja mistä todellakin olisin valmis luopumaan on tämä turvotus. Mutta laitan tähän alle pikaiset kuulumiset neuvolakäynnistä.

Verenpaineeni on noussut, muttei mitenkään huolestuttavasti. Nyt se oli 122/70. Paino on noussut jälleen aika hurjalla tahdilla. Nyt sitä oli tullut viikossa +654g. Raskauden alusta painoa on nyt kertynyt 16,7kg ja ensimmäisestä neuvolasta 14.7kg. Tällä kertaa oli oikeastaan ihan sama mitä neuvolan vaaka näyttää, niin viimeisillä metreillä tässä mennään. Vauva majailee vatsassa selkä vasemmalla puolella ja jalat oikealla. Pää on alhaalla, mutta sen verran korkealla, että jos vedet menisi nyt niin pitäisi mennä makuulle, jottei mahdollisesti napanuora luiskahda ulos. Sf-mitta oli 30 ja vauvan syke 142.  Emme varanneet vielä uutta aikaa, vaan soittelen viikon päästä neuvolaan mikä on tilanne.

Postissa saapui myös kutsu äitiyspolille. Se olisi ensi viikon keskiviikkona ja siellä suunnitellaan sitten millä tavalla synnytetään ja koska. Iiik, todella jännittävää. Toivon, että saan lapset hoitoon mummulaan siksi aikaa kun käyn tuolla. Silloin ei vielä käynnistellä, ainakin luulen niin ja siksi suuntaan tuolle käynnille yksin. Jännittää kyllä aivan hulluna. Tuleekohan meidän toukokuisesta sittenkin jo huhtikuinen?

Vatsa jatkaa kasvuaan ja kyllä tiedän jo nyt, että ikävä tulee tuota palloa. Samalla olen kuitenkin niin kiitollinen, että vielä olen saanut tämän kaiken kokea. Turvotuksen takia sormuksia ei ole voinut pitää, muuta kuin satunnaisesti. Joskus tungen ne sormeen, koska on vaan niin outoa olla ilman.

Edessä on kyllä niin jännät ajat. Pian meillä on vauva!

Kommentit (6)

Minäkin suunnittelin heti äitiysloman alettua, että pakkaan sairaalakassin hyvissä ajoin. Jotenkin se vain jäi, kun olin ihan varma että esikoisen kanssa mennään lasketun yli. Mulla ei ollut yhtään supistuksia tai mitään synnytykseen viittaavia merkkejä mutta niin vaan 38+2 vedet meni ihan elokuvatyyliin ja pikaisesti pakatun kassin kanssa tuli lähtö sairaalaan. No, kaikki tarpeellinen tietysti unohtui, onneksi mies pääsi hakemaan. Tosin meidän 48 cm pitkänä syntynyt tyttö kotiutui sitten iskän tuomissa 68 koon vaatteissa, kun pyysin vaan tuomaan pieniä vaatteita ja ne oli sitten tuoreen isin mielestä olleet hirmu pienen näköisiä 😀

Mä Oon ollu kyllä ihan toinen ääripää,mulla oli varmaan kuukautta ennen la kaikki valmiina ja vauvan pussi pakattu. Oman pussin oon pakannut aina vasta sitten kun on pitänyt lähteä,en oo mitään hirveitä ottanut mukaan.
Jännä kyllä miten vähän päiviä sulla on jäljellä ja eihän se nyt missään oo sanottu,että se vauva laskettuun aikaan asti pysyisi vattassa,vaikka sun kohdalla kyllä kovasti toivon niin!helpompi jos nyt edes ehdit sielä arviossa käydä!mun kaveri kävi tuossa arviossa ja se sai tulla jo saman päivän iltana takaisin käynnistykseen,kun oli hiljaista sairaalassa!
Nauti nyt vielä viime hetket masusta♡♡

Niin mäkin muiden kohdalla, mutta nyt päivät menee vain yhdessä hujauksessa ja tää odotus mennyt sellaista vauhtia, etten tajunnutkaan, että laukutkin pitää jo pakata. 😀
Vähän on sellainen fiilis, että käynnistellään mahdollisimman lähellä laskettua, näin ainakin oli Sisun kohdalla. Mutta jännittää ihan hirveästi lähteekö syntymään itsestään ennen sitä käyntiä ja jos käynnille pääsen, niin mitä siellä sanotaan.
Nautin todellakin, tätä aikaa tulee vielä niin ikävä.♥

Tsemppiä Terhi viimemetreille! Itsekin toivoisin, että olisin jo muutaman viikon pidemmällä. Mä en jaksaisi tätä enää yhtään. Mullakin turvotus varsinkin käsissä aikamoista, mikä vaikuttaa yöuniinkin. Kohta sulla on vauva sylissä ❤

Kiitos Nea.♥
Voih, toivotaan että siellä vauva päättää jättää yksiönsä hieman etuajassa niin olosi helpottuu. Kovasti tsemppiä sinnekin.♥

Niin se lähtö voi tulla täysin yllättäen. 😀 Sitä koitan itsellenikin toitottaa ja silti sain vain vauvan muutamat vaatteet nyt kassiin. Jos sitä taas viikonloppuna kaivaisi esiin vaatetta mitä sinne tarvitsee.
Hih, noin siinä voi käydä. Näyttäähän ne 68cm vaatteetkin niin pieniltä.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X