äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämä on nyt minun toinen synnytykseni, joka käynnistetään. Vaikka edellinen käynnistys sujui todella hyvin ja siitä jäi todella hyvä fiilis, jännittää nyt jostain syystä ihan järkyttävästi. Ehkä osittain sen vuoksi, kun viime kerta sujui niin hyvin. Voiko tälläkin kertaa kaikki mennä yhtä hyvin?

Viimeksi minut ohjattiin suoraan saliin, jossa aloitettiin oksitosiinilla. Se ei kuitenkaan saanut aikaan supistuksia. Mutta minulla puhkesi kalvot itsestään ensimmäistä kertaa ikinä ja voi olla, että se oli oksitosiinin ansiota. Tällä kertaa taas menen synnytyssalin sijaan osastolle ja käynnistystapa on vielä täysin auki. Lisäksi osastolla tehdään päätös, aloitetaanko käynnistely siellä vai lähdetäänkö suoraan synnytyssaliin.

synnytykseni

Katsoin viime raskauden aikaista äitiyspolikäyntini yhteenvetoa ja huomasin, että silloin on ollut oikeastaan ihan sama tilanne kohdunsuulla ja kohdunkaulaakin ollut saman verran jäljellä. Joten jännä nyt nähdä eteneekö tämä synnytys millä tavalla. Edellinen oli niin hurjan nopea, joten en tiedä toivonko tällä kertaa ihan yhtä hurjaa tahtia. Toisaalta taas kivuista ei ainakaan tarvinnut siinä rykäisyssä kärsiä kauan.

Niin jännittävää, kun synnytykseni jälleen käynnistetään. Nyt kertokaa omia kokemuksianne käynnistyksistä. Niin hyviä kuin huonojakin

Tiedän, että asiat menevät ihan omalla painollaan ja niistä on turha murehtia hirveästi aikaisemmin. Mutta tiedättekö, että tämmöiselle joka haluaa aina tietää asioista ja niiden kulusta mahdollisimman paljon etukäteen, tämmöinen on aika piinallinen tilanne. En kestä epätietoisuutta ollenkaan. Joten märehdin tätä niin kauan, kunnes minulle sitten käynnistysaamuna selviää miten toimitaan.

Kun minulla oli aikoinaan keskenmeno, annettiin silloin cytotec tabletteja ja todellakaan en niitä enää tahtoisi. Sen sijaan ballongista olen kuullut paljon hyvää. Itsellä ei siitä tosin mitään kokemuksia ole, Toki jos tilanne on jo tosi kypsä niin varmasti mennään suoraan kalvojen puhkaisuun, joka ehkä jännittää eniten, koska silloin yleensä alkaa tapahtua.

Nyt olisikin mielenkiintoista kuulla teiltä, joiden synnytys on käynnistetty, että miten käynnistys sujui. Millä tavalla käynnistys aloitettiin ja mikä fiilis sinulle siitä jäi. Nyt nimittäin tuntuu siltä, että pakko saada lukea teidän kokemuksia, niin niitä hyviä kuin huonojakin.

Kommentit (30)

Minulla käynnistettiin esikoisen synnytys kun meni 2 viikkoa yli lasketun ajan. Oli paikat täysin epäkypsät ja kaulaakin jäljellä, ei mitään merkkejä että olisi pojalla ollut aikomusta tulla ulos yksiöstään. Menin osastolle ja siellä laittoivat cytotec murun, ja kun kysyin että miten yleensä etenee niin sanoivat että usein hitaasti, ja sitten säännöllisin väliajoin lisätään sitä ja kypsytetään paikkoja. Noh, makasin käyrillä puolituntia, ei mitään supistuksia. Myöskään koko raskauden aikana ei ollut yhden yhtäkääb supistusta ollut. Vajaa kaksi tuntia cytotec murun laitosta olimme mieheni kanssa sairaalan kanttiinissa ja alkoi supistamaan, ja tuli kyllä kiire osastolle, kolme supistusta tuli siinä sen matkan aikana. Kun päästiin huoneeseen, lyyhistyin lattialle kivusta ja mieheni hälytti apuja.. Kätilö tuli ja varmaan kuvitteli että nyt hiljakseen supistelee ja kuvitteli aluksi varmaan että olen jotenkin kipuherkkä ja kysyi haluaisinko mennä suihkuun, että se voisi olla hyvä tässä kohtaa. Sanoin että en taida kyetä, ja sitten kätilö päätti että kurkataan mikä tilanne. Vajaa vartin oli tullut supistuksia minuutin välein ja olin kolme senttiä auki! 😀 siinä vähän kätilön naama venähti ja kiireellä lähti hakemaan pyörätuolia ja kiikuttamaan mua synnytyssaliin, en voinut kuvitellakaan käveleväni. Supistuksia tuli jo alle minuutin välillä ja todella kivuliaina. Pääsin saliin ja sain ilokaasua sekä kohdunkaulanpuudutteet. Poika oli sylissä 2h45min ensimmäisestä supistuksesta, ponnistus kesti puoli tuntia. Oli aivan järkyttävän nopea synnytys ensimmäiseksi. Toisen lapsen kohdalla meni myös yliaikaa ja ehdin käydä myös yliaikaiskontrollissa, ja toivoin ettei enää ikinä cytotecia, siellä kätilö sanoi että se on joillain kuin laittaisi atomipommin sisuksiin! Toinen lapsemme syntyi seuraavana päivänä ya-kontrollista ja käynnistyi itsestään supistuksilla, synnytys kesti vajaa 6h. Kolmas lapsemme syntyi rv 40+, synnytys käynnistyi vesien menolla ja synnytyksen kestoksi merkattiin 10h, mutta tyttönen syntyi n.27h vesien menosta.. Mulla kaikki synnytykset olleet todella erilaisia! Viimeisen kohdalla hidastutti väärä tarjonta ja vauva ei meinannut laskeutua, ja oli todella pitkä ja uuvuttava, kivulias kokemus. Jos vielä joskus synnytän, toivon samanlaista kun toinen synnytykseni oli.. Mutta näitä kun ei itse voi valita. Jännityksellä täällä odotellaan ja jännitetään miten teillä synnytys menee ja vauva syntyy <3 tsemppiä ja voimia viimeisiin hetkiin!!

6 synnytystä, joista viimeisin käynnistettiin viikoilla 38+2 korkean verenpaineeni takia.
Aamulla osastolla laitettiin ballongi, joka vähän mietitytti ja jännitti, koska ei ollut mitään tietoa kyseisestä kapistuksesta. Ja jännitti kyllä muutenkin, koska siis eka käynnistys.
Ballongi teki tehtävänsä, eli tippui pois, ja pääsin siirtymään synnytysosastolle. Supisteli, mutta lievästi.
Saliin päästyä käyrille ja oksitosiinitippaan. Ensin minimiannostuksella tietyn aikaa ja sen jälkeen annostusta nostettiin vielä kahdesti. Supisteli oikeastaan koko ajan, mutta ei kunnolla.
Yöllä jossain vaiheessa vai oliko se iltaa….tippa otettiin pois. Tämä siksi, että maksimiannos mitä kerrallaan voi antaa oli annettu. Kohtu ei ota kuulemma enempää vastaan.
Supistukset loppui siihen.
Sain nukkua aamuun ja aamiaisen jälkeen aloitettiin jälleen tipalla. Pikku hiljaa oksitosiini alkoi tehota ja supistukset rupesivat olemaan jo sitä luokkaa, että piti keskittyä niihin. Olin synnyttämässä yksin ja sain aivan ihanan kätilön, joka ei jättänyt minua hetkeksikään yksin.
Noin klo 12 meni vedet. Olin ihmeissäni.
Tämän jälkeen en enää halunnut puhua mitään, vaan keskityin vaan selviämään supistuksista. Kätilökin huomasi että nyt tulee napakoita supistuksia, mutta ei tyrkyttänyt mitään kivunlievitystä, koska olin aiemmin sanonut että en halua mitään. Kokemusta on sen verran, että tiedän kestäväni ne.
Itsellä parhaiten auttaa täysi keskittyminen ja supistuksen ollessa päällä, matala ääntely.
Lopulta yhden supistuksen aikana rupesin ponnistamaan ja vauva syntyikin sitten. Tuli kiire kätilölle…. Ihana tyttö syntyi klo 13.20.
Alkuun tuntui että mitäköhän tästä tulee kun käynnistetään, mutta loppujen lopuksi kaikki menikin hyvin ja nopeasti.

Kaikkea hyvää sinulle synnytykseen!

Kiitos kun kerroit oman kokemuksesi.♥
Käynnistyksesi ja synnytyksesi kuulostaa kaikin puolin menneeen todella kivasti. 🙂 Ja ihanaa, ettei kätilö jättänyt sinua missään vaiheessa yksin, vaan oli seurana.
Kiitos.♥

Mä voin yrittää tsempata sua, kun mulla oli viimeksi niin hyvä kokemus käynnistyksestä. 🙂 Cytotecillä piti käynnistää, koska oli niin epäkypsä tilanne. Mutta synnytys eteni nopeasti ja oli jotenkin rauhallinen ja hallittu. Silti, jos mäkin saan käynnistyspäätöksen, jännitän varmasti ihan samanlailla kuin sinä. Koska jokainen synnytyshän on omanlaisensa. Voimia tulevaan <3 Laitan tähän linkin synnytyskertomukseen jos haluat käydä lukemassa tarkemmin. https://inthelittlecottage.blogspot.fi/2016/05/synnytyskertomus.html

Ihanaa, että synnytys eteni siellä hallitusti. 🙂
Kyllä se jännittää aina, vaikka olisi kuinka mones kerta. Jokainen synnytys kun etenee niin oomaan tahtiin.
Kiitos paljon tsempeistä ♥ ja linkistä, käyn lukemassa. 🙂

Kaksi käynnistystä.
Periaatteessa ihan samalla tavalla on käynnistetty, tuloksena kaksi aivan erilaista synnytystä. Toinen helpoin ikinä, toinen vaikein kaikista.
Itse uskon, että ero näiden välillä oli siinä, kuinka valmiita vauvat lopulta olivat syntymään. Lähteekö keho mukaan käynnistynseen vai synnytetäänkö pelkän lääkkeen voimalla. Yhtä kaikki, lopputulos molemmissa tietysti hieno! Eikä valita saanut, joten koettava oli molemmat kerrat 😉

Varmasti vaikuttaa paljon se, että onko vauva ja kroppa valmis synnytykseen.
Kiitos kun jaoit kokemuksesi.♥

Vedet meni yöllä n. 2vk enne LA ja äkkiä sairaalaan, tutkittiin ja odoteltiin,mitään ei tapahtunut.
Päivällä n.15.00 maissa lääkäri päätti antaa pari pilleriä(en tiedä mitä ne oli) mutta siis käynnistykseen tarkoitettuja. Siitä sitten 3-4tuntia ja pieni olikin jo sylissä:) Kiire meinasi tulla mutta kaikinpuolin positiivinen kokemus,toinen synnytys oli tämä.

Hmmm, oliskohan nuo pillerit olleet juuri tuo cytotec, joita itsekin sain aikoinaan.
Siellä sujuikin sitten loppu vauhdikkaasti. Ihanaa että jäi positiivinen kokemus. 🙂
Kiitos kun jaoit kokemuksesi tänne.♥

Molemmista käynnistystavoista (cytotec ja ballongi) kokemusta ja oksitosiinit päälle. Meidän lapset kun näyttävät menevän 42+ viikoille ja käynnistykseen. Ballongi oli mielestäni paljon mukavampi ja tehokkaampi tapa kuin lääke. Ballongin kanssa pääsi kotiin odottelemaan, kun matka oli lyhyt. Ilmeisesti aika kallis menetelmä, koska multa veloitettiin sen vuoksi tuplamaksu yhdestä sairaalavuorokaudesta. Normaaliin synnytykseen en osaa verrata, kun on vain käynnistetyistä kokemusta. Mutta suosittelen ballongia, jos saat valita.☺️Tsemppiä kovasti synnytykseen ja voimia sinulle arjen pyöritykseen! ☺️

Kiitos kun kerroit kokemuksesi tänne.♥
Tuosta ballongista olen kuullut paljon positiivista. Itsellä jäi pieni kammo, kun keskenmenossa tyhjennys tehtiin cytotec tableteilla ja se oli kyllä ihan kamalaa. Eli ennemmin se ballonki. Jännä, jos sen vuoksi tullut jokin lisämaksu.
Kiitos paljon.♥

Kaksoset käynnistetty viikolla 35+6 kalvojen puhkaisulla. Supistuksia odotellessa meni yli tunti ja ihmettelin, kun ei mitään tapahdu. Sitten tuli ihan muutama napakka supistus, joiden perusteella lähdin suihkuun. Suihkussa muuttuivat säännöllisiksi tosi äkkiä ja hämmästykseksi tuntui, että ponnistamisen tarve iski jotenkin heti. Osaston kätilö ohjasi synnytyssaliin kohdunsuun ollessa auki 5 cm, silloin oli supistellut alle puoli tuntia kaikkineen. Saliin menosta ensimmäisen lapsen syntymään kului 15 minuuttia, eli kohdunsuu avautui kymmeneen senttiin alle vartissa ja ponnistusvaihe oli muutaman minuutin. Tahti oli huima, jälkikäteen tuntui että oma pää ei oikein ehtinyt mukaan, mutta kokemus oli silti todella hyvä. Supistukset tulivat tauotta, mutta toisaalta kivun kesto oli niin lyhytaikainen, että ihan pelkkiä hyviä muistoja jäi käynnistyksestä 🙂 Nyt numero nelosen synnytys lähestymässä ja jännittää, miten kaikki etenee. Tuon käynnistyskokemuksen perusteella lähtisin kyllä samaan uudelleenkin, jos jostain syystä pitäisi.

Kalvojen puhkaisu on kyllä tehokas menetelmä tuohon käynnistämiseen. Itseäni siinä jännittää juuri se, kuinka vauhdikasta se meno olisi ja ne kivut on silloin jotain niin kovaa ja repivää. Mutta toisaalta, monesti se on sitten nopsaan ohikin.
Tsemppiä sinne kovasti synnytykseen, kun sen aika on.♥

Toinen synnytykseni käynnistettiin oksitosiinillä. Ei vaikutusta. Sitten kalvot puhkaistiin ja lisättiin annosta. Alkoi tapahtumaan. Paikat aukes 5cm 10:n cm 15 minuutissa.vauva liukui melkein itse ulos 🙂 Se oli nopea synnytys. Kaksi kipeää supistusta koko synnytyksessä. kivunlievityksenä ilokaasu. Mulla rakana kolme synnytystä ja tämä käynnistetty oli helpoin.

Oho, sulla on kyllä edennyt aivan hurjaa vauhtia synnytys! Siinä ei kauan kerennyt kivuista kärsimään. 😀

Ekassa synnytyksessä olin sairaalassa käynnistyksillä 5 vrk ennenku synty. Lopulta synty 2h sen jälkeen ku olin saanu epiduraalin ja rentoutu kroppa. Oli tuskanen reissu.

Toisessa kalvot puhkaistiin ja parin tunnin päästä aloitettiin oksitosiini. Siitä pari tuntia ja typy nostettiin rinnalle. Hyvä kokemus jäi tästä.

Siellä onkin ekasta kestänyt käynnistely kauan, hui. Voin vain kuvitella, että on ollut aika tuskainen reissu. Hienoa, että sitten toisella kertaa synnytys sujui nopeammin ja jäi positiivinen kokemus. 🙂
Kiitos kun jaoit kokemuksesi tänne.♥

Esikoisen kohdalla minulla oli aika varattu käynistykseen, mutta kyseisenä aamuna kun olin menossa käynistykseen lapsivedet meni ja synnytys lähti käyntiin itsestään, ja 7 tunnin päästä oli terve vauva sylissä. Niin ei ole kokemuksia käynnistyksestä sen enempää, vaikka jännitin kovasti sitä että miten siinä käy mutta, hyvin kaikki onneksi meni. Onnea sinulle, uskon ja toivon että kaikki menee mainiosti. 🙂

Teillähän meni sitten paremmin kuin hyvin, kun käynnistyi itsellään. 🙂
Kiitos kun jaoit kokemuksesi ja tosiaan toivotaan, että kaikki menee hyvin.♥

Mulla alotettiin suoraan salissa oksitisiinit tippuen, ei tuntunu missään. Kalvot kun puhkastiin niin sit lähti! Ei koskaan oo sellasta kipua ollu aiemmissa synnytyksissä mutta sain melko pian epiduraalin ja sit helpotti. Nukuin sen jälkeen hetken, kunnes tuntu hieman painetta ja olikin kaikki valmista ponnistukseen. Minuutissa poika oli ulkona ☺️ Kipu oli siis paljon kovempaa kun spontaanisti käynnistyneissä synnytyksissä, mutta nyt ehdin saamaan jotain helpotusta kipuihin niin se kyllä oli positiivista. Kaikenkaikkiaan hyvä fiilis jäi ☺️ paljon tsemiä sulle, oot mielessä ?

Kiitos Hanna, pitikin kysellä sulta kokemuksia, miten tehtiin.♥
Mä menin myös viimeksi saliin, mutta nyt ensin osastolle, jossa päätetään jäänkö sinne käynnistelyyn vaiko suoraan saliin. Itse menisin ennemmin suoraan saliin, mutta toki en siihen itse paljoa voi vaikuttaa. Kalvojen puhkaisu on kyllä niin tehokas keino ja ne kivut tulee kyllä niin rytinällä. Ihanaa, että tällä kertaa sait apua kipuihin.♥

4 kertaa käynnistetty kalvojen puhkasulla, nopeita ja kivuliaita synnytyksiä itsestään kännistyneisiin verrattuna. Kerran ballongilla kypsytelty että saatiin kalvot puhki. Ballongi oli aivan ihana, kysyin oisko voinu saada 10cm ballongin, kätilöt nauro ja sano että kukaan ei oo vielä aijemmin samaa pyytäny. 🙂 tsemppiä hurjasti, toivottavasti kaikki menee hyvin <3

Tuo kalvojen puhkaisu on kyllä niin tehokas tapa ja samalla kyllä kipeäkin. Kiva kuulla tuosta ballongista jälleen positiivista. Moni tuntuu kyllä tykänneen siitä.
Kiitos kun jaoit kokemuksesi.♥

Äsh. Onnistuin sähläämään kommentini raskausviikko 39+0 postaukseen. Mut sieltä löytyy oma kokemukseni ballongilla käynnistetystä synnytyksestä 🙂

Ei mitään, näen sen sieltä.♥

Itsellä ei kokemusta käynnistyksestä mutta ei voi vaan kun ihmetellä miten nopeasti aika on mennyt että teille prinsessa jo pian syntyy 🙂

Tämä aika on mennyt niin hurjaa kyytiä, etten ole itsekään vielä sisäistänyt, että odotus on jo ihan pian ohi.♥

Höh, just kommentoin tuohon sun edelliseen postaukseen kun puhelin ei vielä tätä näyttäny.

Ja huomenta vaan, mukavaa kun olet siellä vielä yhtenä kappaleena kertoilemassa kuulumisia ❤ täällä jännitetään myös sun puolesta ?

Cytotec ja ballongi tosiaan on kypsyttelyä varten molemmat. Mulla meni viimeksi aikaisilla viikoilla vedet ilman mitään edistystä alakerrassa ja vauva piti ”savustaa” ulos puoli väkisin. Viikon syöttivät Cytotecia joka ei tehonnut yhtään. Sitten laitettiin ballongi avaamaan paikkoja ja se toimi. Tuon jälkeen hevoskuuri Cytotecia joka lopulta sitten tehosi ja vauva tulikin todella vauhdilla kun päätti potkaista kalvot itse puhki. Jos veikata pitäis (itse 4 synnytyksen kokemuksella) niin oksitosiinia ja kalvojen puhkaisua sulle ounastelen. Mutta siksipä ne sut osastolle ottavat että katsovat mikä sun tilanteessa on paras vaihtoehto ?

Hyvin se hei menee ❤

Täällä ollaan vielä yhdessä koossa. 😀 Ihanaa, kun jännitätte minun mukana.♥ Ja kiitos, kun jaoit kokemuksesi tänne.♥
Tuosta ballongista on monella niin hyvä kokemus, että melkein tekisi mieli koittaa millainen ihmevehje se oikein onkaan (suunnilleen kyllä tiedän). Mutta cytoteciä vältän kyllä aivan viimeiseen asti, sillä viimeksi keskenmenossa kun sitä tyhjennykseen sain, jäin niin kauheat kokemukset. Ei siis sitä meille.
Viimeksi mulla käynnistys aloitettiin oksitosiinilla ja lopulta ne kalvot puhkes itsestään. Jäi hyvä kokemus. Saa nähdä millainen kokemus tulee tällä kertaa.
Kiitos.♥ Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

Toi cytotec on kyllä kamala. :/ Ja tosiaan vauhtia siellä riittänyt.
Kiitos paljon kun kerroit omat kokemuksesi tänne.♥
Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X