äiti ja melukylän lapset - Banneri

Maanantaina meidän vauva täytti jo viikon, en kestä kuinka nopsaan aika menee, sillä ihan kohta hän täyttää jo kaksi viikkoa! Aika menee melkein vielä nopeampaa kuin raskaana ollessa. Elän tällä hetkellä sellaisessa vauvakuplassa, että kaikki on yhtä vaaleanpunaista höttöä. Muu perhe mahtuu hyvin samaan kuplaan, sillä olemme kaikki todella ihastuneita vauvaan. Onhan tämä aivan ihanaa aikaa!

vauva

Vauvamme on osoittautunut oikeaksi sylivauvaksi. Hän olisi mieluiten vatsa minun rintaani vasten pienessä kippurassa. Ja kyllä hän on siinä saanutkin olla, ihan niin paljon kuin haluaa. Niin mielelläni minä häntä pidän sylissäni. Mutta kyllä vauva vaunuissakin välillä ottaa pieniä tirsoja, jotka ovat kestoltaan kymmenestä minuutista kolmeen tuntiin. Vauva nukkuu paljon, mutta hereillä ollessa on niin virkeä tapaus. En kestä kun hän pienillä silmillään katselee ja ihmettelee tätä meininkiä.

Täysimetyksellä ollaan menty ja vauva syö välillä todella tiheästi

Imetysvälit ovat yleensä kahden tunnin välein, mutta joskus välissä on vain tunti ja joskus saattaa mennä neljäkin. Illasta rinnalla viihdytään huomattavasti enemmän kuin muulloin ja yöllä taas heräämme vain kerran tai kaksi syömään. Vauva nukkuu kanssamme samassa sängyssä, sillä en ole raaskinut laittaa häntä omaan sänkyyn nukkumaan. Imuote on onneksi ollut hyvä alusta asti (kunhan rinta ei ole liian täysi).

Maitoa minulta tulee hyvin, jopa vähän liikaa. Vauva ei monesti suostu alkaa edes imemään, ellen pumppaa ensin alkumaitoja pois. Rinta on niin täysi, ettei hän meinaa saada kunon imuotetta. Joskus se johtaa myös rintaraivareihin. Niistä onneksi selvitään, kun hieman on pumpattu, eikä maitoa suihkua joka paikkaan.

Keskiviikkona neuvolasta tultiin käymään ja vauvalla oli kaikki paremmin kuin hyvin. Pientä kellastamista on, mutta siitä ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan, se on niin vähäistä. Painoa oli tullut todella hienosti ja yhdeksän päivän iässä oli syntymäpaino (3215g) jo ylitetty. Aika mahtavaa! Kun pääsimme kotio vauvan ollessa kaksi vuorokautta hän painoi 3060g ja keskiviikkona vauva painoi jo 3320g.

Vauva-arkemme on lähtenyt pyörimään hyvin ja nyt jo tuntuu, kuin vauva olisi aina ollut osa perhettämme.

Kommentit (6)

Voi, aivan herkistyin tätä lukiessani! Paljon onnea koko perheelle pienestä kullanmurusta <3 P. S. Tässähän tulee itsellekin aivan vauvakuume 😀

Ihanaa Terhin oon niiin onnellinen teidän puolesta!aivan ihana pikkuprinsessa!!teillä on varmaan kaikki lapset kilpaa hoitamassa pikkuista myyttiä!<3 🙂

Ihana Johanna.♥
Kyllä täällä innokkaita hoitajia piisaa. 🙂

Muistuu niin hyvin mieleen ensimmäiset viikot ? illat oli imetysmaratonia ja vieressä piti nukkua, ei tullut kuuloonkaan että oma sänky olisi kelvannut ? nyt jo kyllä nukkuu omassa sängyssä ? aika menee vaan niin äkkiä ? ihana vauvakupla teillä ❤

Aika menee kyllä niin nopeeta! Nyt pitää niin nauttia, kun toinen viihtyy ihan siinä lähellä. Ei mene kauankaan, kun äidin sylissä kerkiää vain pyörähtämään.
On tämä vauvakuplassa eläminen aika ihanaa!♥

Kiitos tuhannesti.♥
Hih, sellainen voi kyllä iskeä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X