äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lauantaina se alkoi, lasten kesäloma. Päivä meni juhlan jälkeen olohuonetta listottaessa, tai mies listotti ja minä toimin vain välillä apulaisena ja myöhemmin kävin tallilla kuvailemassa vanhinta tytärtäni ja hänen ystävää hevosten kanssa. En voi käsittää, että esikoinen aloittaa syksyllä jo seitsemännen luokan, kääk! Tässä vaan mietin, että munkin täytyy olla jo aika vanha, heh.

Kesäloma alkaa hyvin kiireisesti

Sunnuntaina on ristiäiset ja kaikki on täysin vaiheessa. Olohuone nyt sentään saatiin (melkein) valmiiksi ja minun pitäisi alkaa kiireellä tekemään kakkuun koristeita ja muutenkin suunnittelemaan tarjottavia yms. Vauva nukkuu niin vähän päivisin, että olen jo ollut valmis luovuttamaan ja mietin usein, etten millään tule saamaan kaikkea valmiiksi. Olen nähnyt yhden unen jossa kakun päällä oli epämääräisiä könttejä ja pappi kastoi vauvan väärällä nimellä.

Olen myös kironnut miehen reissuhommat moneen otteeseen. Olisi niin paljon helpompaa, kun kotona olisi toinen auttamassa näissä järjestelyissä. Olisi vauvan kanssa, jotta saisin leivottua ja tehtyä muita juttuja joita olen ajatellut. Nyt toivon, että vauva viihtyy manducassa, jotta saan jotakin oikeasti tehdyksi myös viikolla. Viikonloppu ainakin tulee olemaan ihan yhtä rutistamista, jotta kaikki saadaan valmiiksi.

Toki tiedän, että vieraat kyllä ymmärtävät, jos kaikki ei ole niin justiinsa, mutta minun oma luonne ei kyllä anna periksi. Kakun ajattelin kuitenkin pitää tällä kertaa simppelinä, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ole liikaa siihen näpertelyyn. Minunhan oli tarkoitus odotusaikana tehdä jo osa koristeista, mutta se unohtui. Onneksi kaapissa on joitakin koristeita jemmassa, joita voin kyllä hyödyntää tässä, jos tuntuu etten millään kerkiä niitä tekemään.

Mutta eiköhän me saada kuitenkin aikaan ihanat ristiäiset pienelle tyttärellemme.

Kommentit (4)

Onneksi nyt on siitä hyvä vuodenaika, että kakun voi koristella tuoreimla marjoilla: mansikoille, kirsikoilla, pensasmustikoilla… joukkoon pari mintunlehteän tai sitruunamelissaa.

Minä olen aina isoissa juhlissa hyödyntänyt rohkeasti lähipiiriä.
Mummut ja vauvan tädit on aina niin ylpeänä ja tohkeissaan leiponut herkkuja ristiäisiin, että on itse saanut keskittyä koristeluun ja kakkuihin. Eli olen pyytänyt suoraan ”voitko leipoa ristiäisiin korvapuusteja” ja toiselle ”voitko tehdä lihapasteijoita” jne. Ja ilolla auttavat!
Mutta harva kehtaa tuputtaa apua vaikka iteksiin ajattelisikin kuinka mielellään leipoisi sukulaisen juhliin jotain.

Ja minulla on ollut lisäksi mies kotona tekemässä järjestelyjä, joten olen todella saanut nauttia juhlista ja järjestelyistä, enkä vain ”selvinnyt läpi” niistä!

Meilläkin mummut joskus leiponeet juhliin jotakin ja kyselleet tarviiko jotakin tehdä. Nyt ei ole kyselleet, mutta ajateltiin ettei tarjottavaa ihan hirveitä tehdä. Ja nyt en viitsi pyytää, kun tiedän että heillä kiirettä pitää itselläkin. 🙂
Tämä on itsellekin nyt hieman outo tilanne, kun yleensä olen alkanut näpertelemään kakkuun koristeita jo tosi aikaisin, mutta nyt tämän vauvan kanssa niitä ei niin vain tehdäkään. Mutta kai ainakin niitä unessa näkemiäni könttejä paremman lopputuloksen saan aikaan.:D

Tuo on kyllä totta. 🙂 Jos en kerkiä koristeita tekemään itse, voi kipasta ostamaan noita. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X