äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskauden alussa mietin, keitä pyytäisimme kummiksi. Kun lapsia on näin monta tuntuu se kerta kerralta vaikeammalta. Siihen tehtävään kun ei tahdo pyytää ihan ketä vain, vaan ihmistä, jonka kanssa on tekemisissä vielä vuosien päästäkin. Ihmisen, joka vaikka vain soittaa lapselle tai lähettää kortin, jos ei muuten pääse näkemään. Ihmisen, joka on edes jollakin tavalla osana lapsen elämää.

Meillä on ollut tapana pyytää kummiksi jo odotusaikana. Osan kohdalla kummeja on kysytty jo ihan alussa ja osan kohdalla se on venynyt sitten viimeisille viikoille. Mutta kuitenkin aina jo odotusaikana. Joidenkin kohdalla valinta on ollut todella helppo ja välillä taas todella vaikea, koska osalla ystävistä jo paljon kummilapsia ja osa on jo kummeina kahdelle lapsellemme.

Tällä kertaa me pyysimme ystäviä kummeiksi näin

Kummiksihan voi pyytää niin monella tapaa, jokaisella on oma tyyli. Me olemme joka kerta pyytäneet kummeja ihan eri tavalla. Tälläkin kertaa kummeja pyydettiin kahdella eri tapaa, sillä toisen niistä hoiti mieheni ja toisen minä.

Mies tiesi oikeastaan heti ketä pyytäisi kummiksi ja kysyikin tätä jo hyvissä ajoin. Ihan perinteisesti, juttelivatkohan puhelimessa vai skypessä ja siinä sitten kysyi. Tämä kummi asuu meistä niin pitkän matkan päässä, joten oikein kasvotusten pyytäminen ei ollut kovinkaan helppoa, mutta se sujui hyvin noinkin.

Minulla taas oli mielessä pitkään yksi kummipari, toinen heistä on esikoisemme kummitäti. Mietin paljon, mitä esikoinen olisi mieltä siitä, että kuopus saisi mahdollisesti saman kummitädin. Esikoinen on nimittäin todella läheinen kummitätinsä kanssa ja he soittelevat paljon ja hieman jännitin pelkäisikö esikoinen menettävänsä sen kaiken.

Lopulta keskustelin hänen kanssaan asiasta ja hänelle se kävi hyvin, että heillä olisi sama kummitäti. Niinpä vihdosta viimein tein valokuvan, johon rustailin tekstin ja lähetin sen ystäväpariskunnalle. Eikä mennyt aikaakaan, kun sain vastaukseksi iloisen kyllä.

kummiksi pyytäminen

Kummien valinta ei ole koskaan helppo. Vaikka me emme odota kummeilta muuta kuin sitä, että ovat jollakin tavalla osana lapsen elämää, voi se silti joskus osua hutiin. Tällä kertaa olen kuitenkin todella varma, että juuri nämä kummit tulevat kuulumaan lapsen elämään pitkään. Ja se tunne on aika mahtava. Kiitos siis teille ihanille kummeille, että olette osana Saagan elämää.

Oletteko te pyytäneet kummiksi millä tavalla? Entäs jo odotusaikana vai vasta vauvan synnyttyä?

Kommentit (10)

Raskausaikana ollaan jo pyydetty. Lapsilla pari kummia tai kummiparia. Parin kummin kanssa ei olla tällä hetkellä missään tekemisissä. Yksi kummipari erosi ja puoliso lopetti täysin yhteydenpidon kummilapseensa. Yhden lapseni kummitäti vaan lakkasi ottamasta yhteyttä ja itse vaan väsyin ja kyllästyin olemaan se aktiivinen osapuoli joka pyysi kylään ja lähetteli kuvia.

Me sovitmme minun siskoni kanssa jo nuorena, että olemme sitten toistemme lasten kummeja. Hyvinhän siinä kävi. Olen siskoni ainokaisen lapsen kummi, hän minun kaikkien viiden lapsen. Mielestäni on kätevää, kun täti ominaisuudessa tulisi kuitenkin synttäreille. Itse olen muistanut enempi omaa kummilasta mm. nimipäivinä ym, näin tämä hiukan tasoittuu!

Kuulostaa oikein toimivalta tavalta. 🙂
Meillä on minun sisko kahden lapseni kummitäti.♥

Meillä pyydettiin kortilla jonka askartelin itse ja vein heidän postilaatikkoon 🙂 ovat miehen veli ja hänen vaimo 🙂

Valinta on ollut todella hyvä <3

Kiva idea laittaa tuollain postilaatikkoon. ♥

Me pyydettiin uulle kummia siten että tällä kummitädillä oli valmistujaiset ja kerroin että annan lahjaksi jotain spesiaalia. Vietiin muumikulho missä oli hopea toffeeta, täti luuli että se on se spesiaali juttu, ne hopea toffeet. Korttiin sen sijaan kirjoitettiin että mahassa matkustaa pieni rakas joka haluaisi juuri sinut kummitädikseen. Suostuisitko ♥️♥️ itkuksi meni kaikilta ja vastaus oli kyllä. Uun kummitäti on siis ystäväni melkein 30 vuoden takaa, ensimmäinen ystäväni ?

Varmasti ollut ikimuistoinen lahja.♥
Ja kuinka ihana saada lapsen kumiksi noin pitkäaikainen ystävä.♥

Oli kunnia päästä tämänkin prinsessan kummitädiksi. Kiitos siis teille kun pyysitte meitä tähän tehtävään. ?

Jenna

Ihana kun tulitte kummeiksi.♥♥ Ootte ihania!♥

Me ollaan pyydetty sekä raskausaikana että sen jälkeen, riippuen vähän tilanteesta. 🙂
Nuo erotilanteet on ikäviä ja siinä voi herkästi käydä noin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X