Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Olohuone ennen ja remontin jälkeen

Teksti Terhi

Jo minulle tutuksi tulleeseen tapaan, päätin aloittaa viimeisilläni raskaana ollessa jonkun ”pienen” remontin. Tällä kertaa kohteena oli olohuone, joka on ollut suunnittelun alla jo monen monta vuotta. Mieheni moneen otteeseen jupisikin, että onko pakko aloittaa kaikki tämmöinen aina viimeisillään raskaana mutta minkäs teet, heh. Nyt olohuoneen remontti on kuitenkin valmis, ainakin melkein, sillä muutamia sisustusjuttuja vielä puuttuu.

Mieheni vanhemmat asuivat tässä talossa ennen meitä ja he remontoivat olohuoneen monen monta vuotta sitten. Olemme itse asuneet tässä talossa pian kymmenen vuotta ja sen ajan olen miettinyt kuinka tämäkin pitäisi keretä remontoimaan, joten ehkä nyt oli jo aika päivittää tämä meidän näköiseksi. Alla muutama kuva olohuoneesta ennen remonttia.

Ennen olohuone oli minun inhokkihuone

Vanha värimaailma ei ole koskaan oikein ollut mieleeni. Tykkään kyllä puusta sisustuksessa, jos se on vaaleaa, mutta männyn väriset panelit suorastaan huusivat maalia. Voitte varmasti kuvitella, kuinka olin innoissani siitä kun sain vihdoin vedettyä ne ensimmäiset kerrokset valkoista maalia panelin pintaan. Kolme kerrosta se vaati, että saatiin ne oikeasti valkoiseksi.

Mietin pitkään tapetteja, olen oikeastaan miettinyt niitä useamman vuoden ajan. Mies toi minulle tapettikirjoja, mutta niistä ei löytynyt kivaa kuviollista tapettia tehosteseinälle. Mutta muille seinille löysin ihan kivan tapetin, joka on vaaleanharmaa ja valon osuessa siihen se vähän ”kimaltelee”. Tehostetapetiksi päätimme sitten laittaa jo kotoa löytyvää tapettia, jolla aikoinaan tapetoimme vanhassa kodissa ja se oli kyllä oikea valinta.

olohuone

Kattoa emme nyt maalanneet, sillä pidämme siitä juuri tuollaisena. Voi olla, että se saa joskus vaaleaa väriä ylleen, mutta toistaiseksi se voi olla noin. Takka ei myöskään saanut vielä pinnoitetta. Silläkään ei ole kiire, sillä nyt tuo punainen väri ei enää iske niin silmääni kuin sen keltaisen tapetin ja panelin kanssa. Lattian haluan joskus vaaleammaksi, nyt se on aika keltainen, mutta niin kauan kun lapset ovat näin pieniä, ei lattialla ole kiirettä.

Olohuoneen pienen pintaremontin myötä ostin uuden tv-tason, johon suunnittelen vielä yhtä vähän korkeampaa ”lisäosaa”. Tv meni takaisin seinälle ja nyt tuohon tv-tasolle pitäisi ostaa vielä jokin kiva vähän isompi valaisin, jokin kukka yms. Ostin myös jo kauan haaveilemani maton. Maton koon kanssa pähkäilin, mutta päädyin pienenpään. Isompi olisi mennyt niin lähelle takkaa ja halusin maton olevan juuri tuossa kohtaa.

Vanhasta tv-tasosta jätin talteen vitriinin ja laatikoston ja laitoin ne takan viereen. Vastapäiselle seinälle teen pienen valokuvaseinän. Nyt siinä on vauvasta otettuja kuvia, mutta hiljalleen siihen ympärille lisätään muutamat kuvat sisaruksista.

Mielestäni olohuone on nyt näköisemme ja enää muutama pieni juttu sieltä puuttuu.

Kommentit

10 kommenttia
Terhi

Kiitos.♥
Ollaan kyllä tyytyväisiä lopputulokseen. 🙂

Avatar

Kylläpäs muuttui ilme. Matto on ihana ja katon minäkin olisin jättänyt entiselleen 🙂

Terhi

Muuttui kyllä vanhaan todella paljon. 🙂 Rakastan nyt tätä huoneen valoisuutta <3

Avatar

Tosi ihana! Todella paljon valoisampi! <3

Terhi

Kiitos ♥ Valoisuutta tuli kyllä rutkasti lisää. 🙂

Avatar

Tulipa olohuoneesta nyt tyylikäs ja viihtyisä 🙂

Terhi

Kiitos 🙂 Se on kyllä nyt paljon, paljon parempi. 🙂

Avatar

Ihanan raikas ja valoisa uudistus! Todella viihtyisä olohuone.

Terhi

Tuli kyllä niin paljon valoisampi ja raikkaampi. 🙂

Avatar

Todella onnistunut remontti! Ilme muuttui paljon valoisammaksi, raikkaammaksi ja viihtyisämmäksi. ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä