äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jo minulle tutuksi tulleeseen tapaan, päätin aloittaa viimeisilläni raskaana ollessa jonkun ”pienen” remontin. Tällä kertaa kohteena oli olohuone, joka on ollut suunnittelun alla jo monen monta vuotta. Mieheni moneen otteeseen jupisikin, että onko pakko aloittaa kaikki tämmöinen aina viimeisillään raskaana mutta minkäs teet, heh. Nyt olohuoneen remontti on kuitenkin valmis, ainakin melkein, sillä muutamia sisustusjuttuja vielä puuttuu.

Mieheni vanhemmat asuivat tässä talossa ennen meitä ja he remontoivat olohuoneen monen monta vuotta sitten. Olemme itse asuneet tässä talossa pian kymmenen vuotta ja sen ajan olen miettinyt kuinka tämäkin pitäisi keretä remontoimaan, joten ehkä nyt oli jo aika päivittää tämä meidän näköiseksi. Alla muutama kuva olohuoneesta ennen remonttia.

Ennen olohuone oli minun inhokkihuone

Vanha värimaailma ei ole koskaan oikein ollut mieleeni. Tykkään kyllä puusta sisustuksessa, jos se on vaaleaa, mutta männyn väriset panelit suorastaan huusivat maalia. Voitte varmasti kuvitella, kuinka olin innoissani siitä kun sain vihdoin vedettyä ne ensimmäiset kerrokset valkoista maalia panelin pintaan. Kolme kerrosta se vaati, että saatiin ne oikeasti valkoiseksi.

Mietin pitkään tapetteja, olen oikeastaan miettinyt niitä useamman vuoden ajan. Mies toi minulle tapettikirjoja, mutta niistä ei löytynyt kivaa kuviollista tapettia tehosteseinälle. Mutta muille seinille löysin ihan kivan tapetin, joka on vaaleanharmaa ja valon osuessa siihen se vähän ”kimaltelee”. Tehostetapetiksi päätimme sitten laittaa jo kotoa löytyvää tapettia, jolla aikoinaan tapetoimme vanhassa kodissa ja se oli kyllä oikea valinta.

olohuone

Kattoa emme nyt maalanneet, sillä pidämme siitä juuri tuollaisena. Voi olla, että se saa joskus vaaleaa väriä ylleen, mutta toistaiseksi se voi olla noin. Takka ei myöskään saanut vielä pinnoitetta. Silläkään ei ole kiire, sillä nyt tuo punainen väri ei enää iske niin silmääni kuin sen keltaisen tapetin ja panelin kanssa. Lattian haluan joskus vaaleammaksi, nyt se on aika keltainen, mutta niin kauan kun lapset ovat näin pieniä, ei lattialla ole kiirettä.

Olohuoneen pienen pintaremontin myötä ostin uuden tv-tason, johon suunnittelen vielä yhtä vähän korkeampaa ”lisäosaa”. Tv meni takaisin seinälle ja nyt tuohon tv-tasolle pitäisi ostaa vielä jokin kiva vähän isompi valaisin, jokin kukka yms. Ostin myös jo kauan haaveilemani maton. Maton koon kanssa pähkäilin, mutta päädyin pienenpään. Isompi olisi mennyt niin lähelle takkaa ja halusin maton olevan juuri tuossa kohtaa.

Vanhasta tv-tasosta jätin talteen vitriinin ja laatikoston ja laitoin ne takan viereen. Vastapäiselle seinälle teen pienen valokuvaseinän. Nyt siinä on vauvasta otettuja kuvia, mutta hiljalleen siihen ympärille lisätään muutamat kuvat sisaruksista.

Mielestäni olohuone on nyt näköisemme ja enää muutama pieni juttu sieltä puuttuu.

Kommentit (10)

Todella onnistunut remontti! Ilme muuttui paljon valoisammaksi, raikkaammaksi ja viihtyisämmäksi. ?

Ihanan raikas ja valoisa uudistus! Todella viihtyisä olohuone.

Tuli kyllä niin paljon valoisampi ja raikkaampi. 🙂

Tulipa olohuoneesta nyt tyylikäs ja viihtyisä 🙂

Kiitos 🙂 Se on kyllä nyt paljon, paljon parempi. 🙂

Tosi ihana! Todella paljon valoisampi! <3

Kiitos ♥ Valoisuutta tuli kyllä rutkasti lisää. 🙂

Kylläpäs muuttui ilme. Matto on ihana ja katon minäkin olisin jättänyt entiselleen 🙂

Muuttui kyllä vanhaan todella paljon. 🙂 Rakastan nyt tätä huoneen valoisuutta <3

Kiitos.♥
Ollaan kyllä tyytyväisiä lopputulokseen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X