äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva on nyt reilun viisi viikkoa, eikä ole nukkunut vielä yhtäkään yötä pinnasängyssä. Pinnasänky onkin ollut meillä täysin turha, joten ihan turhaan raskauden viime metreillä sen kanssa hoppuilin.

Jo synnäriltä asti vauva on nukkunut vieressäni. Se tuntuu niin luontevalta ja siinä pystyn tarkklailemaan, että vauva varmasti hengittää. Myös yösyötöt onnistuu helpommin, kun vauva on jo valmiiksi siinä lähellä. Ja kuinka aamulla onkaan ihana herätä se pieni tuhiseva käärö siinä vieressä.

Myös nuorempi poikamme Sisu nukkui vauvana samassa sängyssä meidän kanssa, joten vähän osasin odottaa. että teen näin myös tämän vauvan kohdalla. Muut lapset meillä taas ovat nukkuneet pienestä pitäen pinnasängyssä siinä äitiyspakkauksen laatikossa. Mutta niin ne ajat muuttuu ja lapset ovat erilaisia jo syntymästä asti. Nämä meidän kansi viimeisintä, ovatkin olleet minussa aika kiinni ja oikeita sylivauvoja.

Etkö pelkää kääntyväsi vauvan päälle?

Varmasti aika moni on kuullut tuon, joka nukkuu vauvan kanssa samassa sängyssä. Itse olen tehnyt niin, että vauva nukkuu lähellä seinää ja minä keskellä sänkyä. Mies kun ei viikolla ole kotona, jaamme vauvan kanssa sängyn kahdestaan. Joten vaikka kääntyisin, en kyllä menisi vauvan päälle. Nukun kyllä niin koiranunta, että herään vauvan pieneenkin ääntelyyn, jolloin myös huomaan millä kohtaa itse nukun. Lisäksi en ole muutenkaan kova pyörimään nukkuessani.

Mies puolestaan nukkuu kotona ollessaan ennemmin sohvalla, kuin tunkee sängyssä olevaan pieneen tilaan. Minusta tilaa hänelle jää kyllä hyvin, mutta kai hän siellä hotellissa saa viikolla nukkua niin leveästi, että tuo puolikas sänky tuntuu liian kapealta, hih. No mutta pääasia on, että kaikki saa nukuttua hyvin.

Kun vauva kasvaa ja yösyötöt vähenee, luulen että siirrän hänet silloin pinnasänkyyn, miten tein edellisenkin lapsemme kohdalla. Mutta toki mennään ihan vauvan tahtiin ja mikä tuntuu meistä parhaimmalta. Tällä hetkellä vaan nukutaan kaikki hyvin tämmöisellä järjestelyllä ja vauva herää yöllä vain kerran tai kaksi. Joskus kolmekin kertaa, mutta harvemmin. Itse koen nukkuvani nyt paremmin kuin raskaana ollessa.

Mites teillä, onko vauva nukkunut ensimmäiset kuukaudet tai vuoden missä?

Seuraa meitä instagramissa

Kommentit (16)

Mä en Minean aikana edes koonnut pinnistä. Nuuttikin nukkui meidän välis sinne yhteen vuoteen asti ja niin teki Mineakin. Multakin on monet,varsinkin vanhemmat ihmiset,kyselleet tuota että enkö pelkää kääntyväni vauvan päälle. Mutta samaa koiranunta mäkin oon nukkunut ja heti ollut hereillä kun vauva on vähänkin ähkinyt. Se on vaan niin ihanaa nukkua vauva kainalossa♡♡

Tutulta kuulostaa. Meillä esikoinen ei nukkunut päivääkään pinniksestä vaan 4-vuotiaaksi perhepedissä. Triplat sitten joutuivat pinniksiin vauvana, perhepedissä nukkuivat 1-vuotiaasta kolmevuotiaaksi. Nyt he nukahtavat omiin sänkyihin, mutta lähes joka aamu herään kolme jätkää pitkin poikin sänkyäni!

Hih, ihanat. 😀 ♥
Meillä ei taapero oo enää aikoihin kömpinyt mun kainaloon nukkumaan.

Esikoinen oli pullolapsi ja nukkui pinnasängystä alusta asti, mutta nämä kolme seuraavaa perhepedissä. Tästä viimeisestä olin päättänyt laittavani pinnikseen heti, mutta kun joutui teholle ensimmäisiksi kolmeksi yöksi niin soitin miehelle kotiin, että pinnasängyn voi heivata hevon kuu… että kun pienokaisen saan viereeni niin aion siinä pitää ?? meille luontevin ratkaisu ja onhan se ihana tuhiseva nyt puolivuotias ihana siinä ihan lähellä ?

Olisin varmasti itse soittanut samanlaisen puhelun. Tuollaisen jälkeen, sitä varsinkin haluaa pitää pienen ihan kiinni itsessä.♥
On kyllä ihanaa, kun pieni tuhisee ja nukkuu ihan siinä lähellä.♥

Kuopus nukkui ensimmäiset viikot vieressä, yölläkin heräiltiin välillä tunnin välein syömään eikä suostunut nukkumaan pinnasängyssä. Päivälläkin saattoi nukkua vain sitterissä pieniä pätkiä, ei siis ollenkaan mitään monen tunnin unia ? Ei huolinut tuttiakaan ja siitäkin varmaan johtui tämä levottomuus ? no lopulta kun oppi syömään tuttia niin siirtyi pinnasänkyyn ? toki joskus aamuyöllä saattaa jäädä viereen nukkumaan kun ei jaksa enää syönnin jälkeen nostaa takaisin ? kaikki muut lapset ovat nukkuneet alusta asti pinnasängyssä tai siinä pakkauksen laatikossa

Se tutti kyllä rauhoittaa mukavasti, kunhan saa vain ensin pienen totutettua siihen. 🙂
Meilläkin 4 ensimmäistä nukkui omassa sängyssä siinä äitiyspakkauksen laatikossa (tosin eivät pahemmin heräilleet yöllä syömäänkään), mutta nämä kaksi viimeisintä ovat sitten olleet oikeita kainalokavereita.♥

Vauva 10kk nukkuu parisängyssämme. Noin 1,5v siirtyy omaan sänkyyn sivuvaunuun ja viimeistään 3v omaan huoneeseen. Toiminut hyvin.

Kiva blogi sinulla Terhi, mukavaa kesää! 🙂

Kuulostaa hyvältä ja toimivalta nukkumajärjestelyltä. 🙂
Kiitos paljon ja sitä samaa sinne.♥

Ekat 3kk muksu nukkui vaihtelevasti minun kainalossa tai vauvanpesässä, usein alkuyö meni pesässä nukkuessa ja loppuyöstä siirsin viereeni syötön yhteydessä. 3kk iässä siirtyi pinnasänkyyn ensin vauvanpesässä nukkuen ja kun alkoi olla ahdasta otin pesän pois. Nyt puolen vuoden iässä hän nukkuu koko yön pinnasängyssä, hyvin harvoin otan enää viereen koska pärjätään yö yhdellä syötöllä

Tuo vauvapesä vaikuttaa kyllä kivalta ja varmasti sen avulla sitten helpompi opettaa myös omaan sänkyyn. 🙂
Me ei sitä hankittu, vaikka useaan otteeseen sitä pohdin.
Ja hienoa, että siellä nukutaan noin hyvin. 🙂

Meillä myös vauvat nukkuneet aina vieressä. Imetyskin onnistuu helpommin!

Olisiko mahdollista saada postsusta miten miehesi on kokenut tämän hetkisen reissutyönsä? 🙂

Imetys on kyllä helppoa, kun on pieni siinä vieressä. 🙂
Voin kysäsitä, haluaisiko kertoa siitä pikkuisen, jotta saisi edes jonkinmoisen postauksen kasaan. 😀

Miulle kävi ihan sama, hirveellä hötkyilyllä ostin taas pinnasängyn jossa ei edelleenkään ole kukaan nukkunut. Esikoisen kohdalla se oli myös vain koristeena, tyttö nukkui keskellämme 1,5 v. asti josta siirtyi suoraan juniorisänkyyn meidän viereemme. Nyt tämä 3 vkon ikäinen pikkusisko on myös nukkunut vain meidän keskellä. En raaski millään siirtää kauas pinnasänkyyn. Imetys sujuu helpommin ja vauva tuntuu ihanalta pitää ihan vieressä. Meillä ainakin toimii tosi hyvin tämä. Hyvin on tilaa nukkua kaikilla! <3

On se jotenkin nyt ”kamala” tunne, kun ajattelee pientä nukkumaan isoon sänkyn ihan yksin (onhan meillä muut nukkuneet, mutta nyt jotenkin tuntuisi kamalalta). On niin ihanaa pitää pieni vieressä ja imetyksen takia heräilytkään ei tunnu raskailta.
Ihanaa vauva-arkea sinne.♥

Ihanaa.♥
Meillä oli pinnasänky valmiiksi jo kasassa ja kauhee hösötys oli, kuinka en ole sitä vauvaa varten laittanut valmiiksi (laitettu laitaa paikoilleen, pedattu yms). Ja vauvan synnyttyä, en ollut ollenkaan valmis laittamaan häntä omaan sänkyyn ja onhan tämä aivan parasta nukkua pieni kainalossa.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X