äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuten otsikkokin sen jo kertoo, meidän vauva nukkuu öisin, muttei päivisin. Tietysti on hienoa, että öisin nukutaan hyvin ja herätään vain kerran tai kaksi, mutta kieltämättä olisi mahtavaa jos unta riittäisi päivällekin.

Olen täällä blogissakin pariin kertaan maininnut, että meillä asustaa yksi sylitakiainen. Vauva nimittäin vähän kuin asuu aamusta iltaan sylissäni. Kun on hyvä hetki, eli hän ei itke pötkötellään pitkänkin aikaa lattialla. Sitten iskee nälkä ja väsy. Hän syö hyvin ja hetken kuluttua nukahtaa syliin joko hytkytyksen kanssa tai ilman. Lasken vauvan vaunuihin ja aika tarkalleen kahden minuutin päästä vaunuista kuuluu itkua. Nostan tytön syliin ja usein hän hetken kuluttua nukahtaa uudelleen tai sitten ne unet olivat siinä.

Kun päivisin ei nukuta, riittää unta toki hyvin yölle

Olen koittanut totuttaa häntä nukkumaan vaunuissa myös niin, että kun aistin hänen olevan väsynyt, laitan hänet vaunuihin ja työntelen vaunuja joko sisällä tai ulkona. Mutta ei. Pian alkaa armoton käsien huitominen ja sen perään lohduton itku. Hän ei kertakaikkiaan tahdo nukkua muualla kuin sylissä.

No jos sitten joskus käy sellainen tuuri, että saan hänet nukkumaan vaunuihin kestää ne unet vartista puoleen tuntiin. Siinä ajassa ei kyllä pahemmin mitään kerkiä tekemään. Niinpä olen tottunut tekemään lähes kaiken vauva sylissä. Ja jos päivä on ollut aika itkuntäyteinen, annan vauvan vain nukkua sylissäni ja istumme sitten vaikka sohvalla sen aikaa. Tuolloin unet kestävät puolisen tuntia.

Ihan pari kertaa tämän seitsemän viikon aikana vauva on nukkunut vaunuissa päiväunet, jotka ovat kestäneet pari tuntia. Pariin kertaan tyttö on myös nukahtanut kaukaloon niin sikeästi, ettei ole huomannut kun olen siirtänyt vaunuihin.

Kun päivisin ei nukuta, riittää unta toki hyvin yölle. Tämän ansiosta en itse ole väsynyt, joten päivällä kantaminen ei vielä tunnu väsyttävältä. Lisäksi olen käyttänyt jonkin verran manducaa, jonka ansiosta saan välillä kaksi kättä käyttöön. Valitettavasti välillä manduca on vain liian kuuma ja vauva hermostuu sen takia.

Kunhan päiviin löytyy jokin selkeä rytmi, luulen myös päiväunien alkavan säännöllistymään ja sen myötä myös pitenemään. Ehkä totutaan nukkumaan myös vaunuissa. Tällä hetkellä vauva on onneksi kevyt, joten kun hän nukkuu, hän on saanut nukkua juuri siinä missä haluaa, eli sylissä. Olen aika varma, että kyllä hän tottuu nukkumaan myös siellä vaunuissa, nyt hän vain tankkaa äidin läheisyyttä.

Miten teidän vauvat nukkuu/ovat nukkuneet päivisin?

Kommentit (32)

Kantoreppu! Esikoisella oli just sama homma että hän nukkui alkuun päivällä vain sylissä. Manducan kantoreppu oli ihan pelastus. Hän nukkui huonosti ja ainoastaan ihan mussa kiinni (jos hiivin yöllä vessaan niin heräs heti…) myös yöllä joten mun oli pakko saada hänet unille päivällä, meinasin tulla hulluksi. Hän kyllä nukkui jotenkuten vaunuissa kun ne pysyivät liikkeessä. Ekan kerran hän nukahti sisällä päikkäreille muualle kuin syliin BabyBjörnin hytkyvään sitteriin, onko teillä sellainen? Se oli ihan paras!

Kuopus nukkui onneksi hyvin sekä yöllä että päivällä, oli ihanaa kokea sellainenkin vauva – aika, tuntui ihan luksukselta.

Tsemppiä sinulle!

Hih meillä asusti myös tuollainen vauva.puolen tunnin päikyt pari kertaa päivässä ja lähinnä just sylissä.vaunuihin nukahti kun oltiin liikkeessä mutta silti ei unta riittänyt kuin tunti korkeintaan.kannatan myös kantoliinaa,se oli kyllä ehdoton!meillä alkoi unet pitenemään ja nukkuminen helpottumaan vasta siinä vaiheessa kun oppi konttaamaan.tsemppiä!♥

Kiitos ♥
Pitää kyllä ehdottomasti tutustua myös noihin liinoihin.

Meillä on ollu just samallai nukkuvia vauvoja. Apu pitempiin päiväuniin on löytyny siitä että oon jättäny ruisleivän pois omasta ruokavaliosta useammaksi kuukaueksi! Sen jälkeen unet päivällä on kestäny useamman tunnin 🙂

Hienoa, että teillä löytyi apu jättämällä tuo ruisleipä pois. 🙂
En olekaan itse raskausajan jälkeen syönyt ollenkaan ruisleipää, kun ajattelin, ettei se sitten ota kipeästi vauvan vatsaan.

Suosittelen Marsupi Breeze -kantoreppua. Ihan älyttömän hyvä, ei kuuma/hiosta/kevyt, edullinen ja helppo ja nopea laittaa päälle. Esikoisen kohdalla Manduca oli liian tönkkö ja hankala joten kantaminen jäi sikseen. Tämän kk ikäisen kanssa Marsupi on ollut enemmän kuin pelastus. Vauva tykkää kovasti nukkua siinä ja viihtyy useita tunteja repussa.

Toinen mitä kanssa suosittelen kahden lapsen kokemuksella on myös tuo Babybjörnin Balance-sitteri. Ihan paras! Vauva siihen ja kevyesti toisella jalalla keinuttelee. Hetken päästä vauva osaa itse pomputtaa itseään siinä ja viihtyy tosi hyvin.
Meidän tämä kk ikäinen tyttö nukkuu kyllä vaunuissakin mutta siellä tulee ikävän kuuma helteellä joten tykkää olla tuossa repussa enemmän. Toivottavasti auttaisi joku teille! Tsemppiä <3

Kiitos.♥
Pitääkin tutustua tuohon Marsupiin paremmin. Kiitos paljon vinkistä. 🙂
Meillähän ei oo sitteriä ollenkaan, kun ajattelin että selvitään ilman. Oon nyt paljon miettinyt, pitäisikö se kuitenkin vielä ostaa ja juurikin tuo BabyBjörnin balance, kun olen kuullut siitä pelkkää hyvää.

Kun Senni oli vauva, ensimmäiset 6kk oli todella itkuiset ja vähäuniset. Niiltä ajoilta en paljoa muistakaan mitään kun olin niin väsynyt. Senni nukkui myös lähinnä sylissä. Olen aika varma että hänellä oli koliikki tms, mutta neuvolassa sitä ei otettu todesta. Senni nukahti yleensä syliin ja silloinkin piti hyssytellä melkoisesti, aina tämäkään ei auttanut. Muistan erään kerran kun kaikki siskoni ja äitini yrittivät saada itkevän vauvan rauhoittumaan eikä siitä mitään tullut, oltiin kaikki kyllä niin avuttomia kun pieni vain huusi. Lopulta hän nukahti ja minulla pääsi ihan itku, luulin ettei itku lopu koskaan. Jälkeenpäin vasta tajusin, ettei muiden vauvat puklailleet läheskään niin paljoa kuin Senni. Senni nukkui päivisin 15min pätkiä ja öisin herättiin tunnin välein. Ja kun olin pääsääntöisesti vauvan kanssa yksin, olin todella väsynyt. Jos isosiskoni ei olisi käynyt auttelemassa, en olisi päässyt edes suihkuun. Yksi mikä auttoi oli sellainen kantopussi, siinä Senni nukkui toisinaan kun siinä vauvan sai pystympään asentoon ja hän oli tiiviisti pussissa, jolloin tuli turvallinen olo. Näin sain kädet vapaaksi esim. ruuanlaittoon. Alkuun vaunuttelusta ei meilläkään tullut mitään eikä pinnasängyssä nukkimisesta, kunnes aloin kapaloida vauvan. Kapalointi auttoi paljon, näin vauva ei herännyt omaan säpsähtelyynsä. Kapalon alle vauvalle vain kevyet vaatteet, ettei tule liian kuuma. Jonkin aikaa meillä oli käytössä myös haikaranpesäkeinu/sänky. Siinä vauva nukkuu pussimaisessa kangassängyssä, joka roikkuu jousituksen avulla metallisesta tukitelineestä, vaikea selittää. Mutta siinä vauvaa sai heijattua/keinuteltua ja vauvan sai vähän pystympään asentoon. Kun vauva täytti 6kk aloivat unet jo parantua ja 9kk ikäisestä asti nukkunut todella hyvin.

Kovasti tsemppejä sinne! ❤ Toivotaan että Saagankin unet päivisin paranevat kun ikää tulee hieman lisää. Oletko kokeillut koskaan koliikkikeinua? Minua hiukan harmittaa kun en kokeillut sellaista Sennin kanssa.

Kiitos tsempeistä ja teidän kokemuksien jakamisesta.♥
Saaga viihtyy paljon pystyasennossa ja manduca on ollut siitä hyvä, mutta hän hermostuu, kun siinä tulee helposti kuuma. Kapalointi auttaa välillä, mutta iltaisin sen teho ehdottomasti parhain. Hieman on samoja oireita kuin Sisulla oli ja hänellähän oli refluksia, josta johtui ettei viihtynyt selin makuulla tai vatsallaan. Saaga ei oireile ihan niin selvästi, mutta luulen hänellä olevan myös vastaavaa. Nyt kun oma maidontulo on alkanut rauhoittua, nähdään johtuko oireilu suihkutisseistä, vai onko hänelläkin refluksia.
En oo koliikkikeinua koskaan kokeillut, mutta luulen, ettei sellainen keinu saisi olla meillä hetkeäkään rauhassa, kun utelias taapero olisi sitä renkkaamassa. 😀

Heippa!
Meillä sama homma, ei nukuttu missään muualla kuin sylissä, minulls myös tuo manduca muttei vauva viihtynyt pienenä siinä sitten isompana kyllä. Kokeilin siskoltani kantoliina jota olin luullut hankalaksi mutta sehän olikin ihan huippu ja nii helppo sitoa ja vauva viihtyi siinä niin hyvin ja koin sen itse mukavampaa kuin manducan. Ostin sellaisen kun hug A bub joka on laadukas ja hyvä. Siinä vauva on niin tukevasti sinua vasten että hyvin voi pitää molemmat kädet vapaana ja myös istua hyvin. Meilläkin neljä lasta ei olisi muuten selvitty ?ihanaa vauva arkea teille äläkä välitä vauva ei varmaankaan voi olla liikaa sylissä sitä meillekkin sanottiin ettei vauva koskaan opi liikkumaan kun raahaat sylissä joka paikkaan mutta niin vaan lähti 9 kk kävelemään, olisi tehnyt mieli näyttää kieltä epäilijöille ?

Hei pitääkin tutustua tuohon. En tosiaan oo koskaan liinaillut, joten kiva kuulla, että se on helppoa sitoa yms. Tie vaikka pian hurahtaisi koko liinailuun, hih. 🙂
Kiitos.♥ Nautin kyllä tästä todella ja kyllä olen kuullut tämänkin kohdalla, että hän on liikaa sylissä, mutta en välitä. Kyllä ne oppii liikkumaan (kuten teilläkin lähdettiin noin ajoissa liikkeelle) ja kun toisen selväti hyvä olla sylissä. 🙂

Kuulostaa niin tutulta! Meidän poika oli vauvana ihan samanlainen: nukkui alusta asti yöt hyvin, oltiin suorastaan pulassa, koska hänet piti saada syömään aluksi kolmen tunnin välein. Päivisin hän sen sijaan nukkui ja hengasi muutenkin ainoastaan sylissä. Aamuisin saattoi nukkua tasan 60 minuuttia muualla, mutta tämä oli siihen aikaan, että kun itse nautin aamupalani. Eli mitään erityistä en silloinkaan saanut aikaan, mutta olihan se oma aamupalahetki luksusta sekin 🙂

Meillä tätä jatkui puolivuotiaaksi asti, kunnes poika yllättäen alkoi nukkua parin tunnin pätkiä vaunuissa ulkona. Tätä ajanjaksoa ennen hän ei nukkunut puolta tuntia kauempaa edes liikkuvissa vaunuissa 😀 Tästä eteenpäin (poika nyt 1v9kk) päiväunirytmi ja rytmi muutenkin on ollut ihanan selkeä ja ennustettava.

Tsemppiä teille vauva-arkeen! Nopeastihan nuo viikot vierähtää, vaikka se ei joka päivä todellakaan siltä tunnu. Ja onhan se sylissä nukkuva nyytti aivan ihana 🙂

Kiitos tsempeistä ja oman kokemuksen jakamisesta.♥ Ja kyllähän tuota pientä tuhisevaa nyyttiä pitää mielellään sylissä, on hän niin ihana.♥
On kiva lukea, kuinka se huonosti päivisin nukkunut lapsi lopulta alkaakin nukkua hyvin. 🙂 Kyllä meilläkin varmasti joskus vielä nukutaan.

Meillä auttoi nukkumiseen kapalo

Oon kapaloinut, mutta sekin auttaa lähinnä iltaisin, jolloin nukahtaa hyvin yöunille. 🙂

Kuulostaa ihan meidän 5viikkoiselta. Unta riittää yöllä mutta päivällä vaan syli kelpaisi, mutta kun on yksi taaperokin niin kaksi kättäkin on liian vähän ? Olen löytänyt apua white noise- hurinasta, kun hurinan laittaa jo sylissä päälle vaikkapa puhelimesta ja siirtää vauvan sänkyyn niin yleensä hän ei hoksaa siirtoa ? Tämän avulla sujuu vaunulenkitkin, jos sattuu siellä heräämään.

Tsemppiä sinne paljon.♥
Hei kiitos tuosta vinkistä, pitää ehdottomasti ottaa se testiin ja katsoa toimisiko meillä. Olisi nimittäin mahtava juttu päästä vaunulenkille. 🙂

Meillä lapsista kolmas, viimeinen, oli korostetusti tällainen sylissä nukkuja. Muistan hänen nukkuneen yhdet kunnon päiväunet rattaissa ennen vuoden ikää, muuten aina sylissä. Ja ensimmäiset puoli vuotta korkeintaan vartin pätkissä. Öisin nukkui hyvin, kunhan sai nukkua kainalossa. 😉 Muistan miettineeni siinä kohtaa kun poika oli puoli vuotta, että olen pitänyt häntä sylissä tai kainalossa käytännössä hänen koko elämänsä ajan. <3 Vähän samanlaisia olivat veljensäkin, nukkuivat yöt parhaiten vieressä, mutta päiväunet kyllä sujuivat rattaissakin. Ja tämä pienin kyllä todellakin teki selväksi, että läheisyyttä oli saatava. Mitään pientä kitinää ei ollut olemassa, vain joko täysillä huutava tai tyytyväinen vauva. 😀 On hyvin temperamenttinen tapaus vielä 2,5-vuotiaanakin. Ja kovin halaileva ja suukotteleva! Mutta nukkuu yöt hyvin omassa sängyssä ja päiväunet rattaissa. Kun ikää alkoi olla 1,5 vuotta ja päiviin tuli rytmi yksien päiväunien myötä, niin unikuviotkin alkoivat sujua. Vauvavuosi oli kieltämättä pitkä, kun kädet olivat koko ajan täynnä. Mutta voi miten ihana se pieni sylitakiainen myös oli! <3

Kiitos kun jaoit teidän kokemuksen tänne, on kiva lukea toisten kokemuksia tästä aiheesta. Hienoa kuulla, että siellä nukutaan nyt noin hienosti, mahtava juttu. 🙂
On se kuitenkin ihana pitää pientä sylissä ja lähellä, vaikka se välillä voi olla rankkaakin.♥

Oisko joku kevyt kantoliina hyvä apu? 🙂 silkkiä tai pellavaa sisältävä.

Kiitos vinkistä. 🙂
En oo koskaan liinaillut, joten pitäis käydä ihan testailemassa ja saada kokeneemmalta apua liinan valintaan ja sitomiseen. 🙂

Meidän toinen lapsemme halusi myös nukkua vain sylissä. Ratkaisuksi osoittautui täyspuuvillainen kudottu kantoliina, jonka koin pienellä vauvalla Manducaa mukavammaksi, pehmeämmäksi ja viileämmäksi. Kun vauva oli liinassa, hän nukkui usein jopa neljän tunnin päiväunet. Samalla minä pystyin tekemään lähes mitä tahansa, jopa pesemään taaperon pepun ja käymään itse vessassa.

Ihanaa vauva-aikaa teille! Ja kiitos kivasta blogista! Olen lukenut pitkään, mutta kommentoinut tuskin koskaan.

Kiitos ja kiva kun jätit kommenttia ja kerroit kokemuksesi tänne. 🙂 ♥
Kiitos vinkistä. Osaisinkohan käyttää liinaa, kun aina ollut vaan tuo manduca? Pitäis käydä testaamassa liinaa jossakin. 🙂

Hei! Meidän pienimmäinen oli juuri samanlainen nukkuja vauvaja. Hän nukkui yöt hyvin ja päivät 15min pätkissä. Olihan se melkoisen raskasta, kun vanhempien lapsien kanssa olisi kumminkin pitänyt leikkiä ja ruokaa tehdä. Mielellään myös kotoa hoitaa. Meille edes pientä helpotusta toi kantoliina ja erityisesti baby björn sitteri! Se oli oikea arjen pelastaja ja vauva hytkyikin siellä melkein aina, kuin tein ruokaa. Onneksi vauva oli hereillä olleessaan kumminkin itse aurinko, eikä kiukutellut suuremmin lyhyitä unia, jos sai olla äidin tai isin lähellä. Loppujenlopuksi arki helpotti, kun neiti lähti liikenteeseen 8kk ikäisenä.

Tsemppiä ja jaksamisia teille sinne päiviin!

Kiitos ♥
Tuota sitteriä olen miettinyt paljon, koska meillähän ei sitä nyt ole. Varsinkin siitä baby björnin balance sitteristä oon kuullut paljon hyvää. Tarviikohan sellainen vielä kuitenkin ostaa.

Meidän nyt seitsemänkuinen nukkui alusta asti vaunuissa tosi hyvin, mutta vaunujen piti omla ulkona. Sisällä hommasta ei tullut mitään. Unet saattoivat olla talviaikaan niin pitkiä, että piti ihan käydä herättelemässä.

Miten ihmeessä sinä saat hoideltua muut pienemmät lapset, laitettua ruoat + siivottua? Niin, ja tietty vielä blogattuakin? ? Meinaan, että jos pieni tahtoisi olla koko ajan sylissä… Varsinainen tehopakkaus oot! ?

Olisi muuten mielenkiintoista lukea joskus postaus teikäläisten ruokahuollosta; vaatii nimittäin varmaan aikamoista suunnitelmallisuutta hoitaa ruoat kaupasta pöytään kahdeksalle hengelle! Voisin ottaa oppia, vaikka nälkäisiä suita onkin vain se kolme, heh… Silti tuntuu aina, etten osaa varautua tarpeeksi, vaan ”hätäostoksiin” hinnakkaammasta lähikaupasta menee tuhoton määrä rahaa…

Näitä ruokapostauksia on kyselty useammin ja sellainen piti jo tehdäkin. Aika on vain niin kortilla, etten ole vielä ehtinyt. 😀 Koitan saada tehtyä sellaisen vielä. 🙂

Hyvä että unet vaunuissa on maistunut noin hyvin. Kuulostaa siltä tuo nukkuminen, kuin meidän parilla lapsella. Saattoivat nukkua neljäkin tuntia ulkona. 😀

Välillä ihmettelen sitä itsekin, mutta yhdellä kädellä onnistuu monessa hommassa hyvin. 😀 Ruokaa teen niin, että samasta syödään useampi kerta, niin ei tarvii joka ruokaa valmistaa. Silloin vauva keikkuu joko manducassa tai pidän yhdellä kädellä vauvaa ja toisella kokkaan. Ja niiden muutamien minuuttien aikana kun vauva nukkuu, kerkiää tehdä jotain pikaseen. Kun vauva menee yöunille ripustan pyykkiä, tyhjään astianpesukonetta yms. Päivällä imurointi sujuu vauva sylissä ja lattioiden pesu jää suosilla viikonlopulle kun mies kotiona. Uimarannsalla käydessä ja ulkoillessa vauva usein sylissäni. Bloggaaminen onnistuu lähinnä sunnuntaisin, kun mies on lasten kanssa ja minä teen näitä hommia hetken tai öisin muiden nukkuessa. Tällä hetkellä vastaan tähän kommenttiin vauvan nukkuessa sylissäni ja muut lapset leikkivät olohuoneessa.

Täällä sama tilanne,neiti täyttää ensi viikolla 3kk. Vaunuissa nukkunut tasan 3krt yli tunnin päikkärit. Saattaa hyvässä lykyssä ottaa n.2-30min päiväunia muutaman kerran päivässä vaavisängyssä. Yöllä nukutaan sit sikeästi yhdellä,joskus harvoin kahdella,herätyksellä 🙂

Teillä sit sama tilanne kuin meillä. Kiva kun nukutaan öisin hyvin, mutta päiviinkin voisi jäädä unta. 🙂
Tsemppiä sinne ♥

Kiitos kun kerroit teidän kokemuksia. 🙂
Meillä on Manduca ja jonkin verran siinä viihdytään. 🙂 Toivon, että vauvan kasvaessa vielä paremmin. Tuosta sitteristä oon kuullut nyt niin paljon pelkkää hyvää, että pitääköhän sellainen vielä hommata. Oliko teillä pitkään käytössä? Se kuitenkin sen verran arvokas (myös käytettynä), ettei ihan parin kuukauden takia viitsisi ostaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X