äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mainos juhlahumua

Aika huikea fiilis, kun ristiäiset on nyt juhlittu ja ei tarvitse enää stressata kaikesta järjestämisestä. Vaikka juhlien järkkääminen onkin aivan ihanaa, on helpottavaa, että seuraavat juhlat on vasta elokuussa.

Tälläkin kertaa ristiäiset juhlittiin meillä kotona. On ihanaa, kun kaikki lapset on kastettu saman katon alla. Olohuoneessamme elääkin liuta huikeita muistoja siitä, kun lapset ovat saaneet nimen. Kun ristiäiset juhlitaan kotona, on omanlaisensa haaste saada paikat pysymään siistinä, jottei juhlapäivä kuluisi vain kotia siivotessa. Yllättävän hyvin se kuitenkin onnistui ja jopa pienten huone pysyi siistinä.

Vaaleanpunaista, valkoista ja harmaata

Aloitin koristeiden ripustamisen ja paikkojen siivoamisen jo perjantaina, jottei juhlapäivänä enää tarvitsisi keskittyä semmoiseen saatika laittaa kaikkea kiireessä, sillä se vasta kamalaa onkin. Suurin osa koristeista tuli keittiöön, sillä olohuoneeseen riittivät kukkaset. Keittiöstä tulikin kiva, kun ripustin seinille paperiviuhkoja, pom pomeja sekä laitoin nimen kirjaintauluun. Pitääkin ripustaa ne myös seuraaviin juhliin.

Onnistuin mielestäni kivasti väriteeman kanssa, ja ilmeestä tuli yhtenäinen niin koristeiden, tarjottavien ja meidän vaatetusten kanssa. Pojat olivat mielissään, kun heidän rusettien väri oli samaa mitä oli isin kravatissa. Oi että he olivat suloinen näky.

Kakusta tein simppelin ja koitin saada siihen mahdollisimman hempeät sävyt. Vauvalle tein röyhelöpöksyt, koska Saagankin puen sellaisiin lähes päivittäin.

Vauvalla oli päällä siskoni tekemä kastemekko, jonka hän teki nuoremmalle pojallemme. Kuinka sillä mekolla onkaan tunnearvoa, kun oma sisko on sen valmistanut rakkaudella. Ensimmäistä kertaa tuossa mekossa oli myös vaaleanpunaiset nauhat.  Kastemaljana toimi malja, joka on ollut myös minun ristiäisissä. Äitini toi mukanaan niin kauniin kimpun kastepöytään. Hän on jokaiselle lapsellemme ostanut kimpun ja tälläkin kerta se perinne jatkui.

Ristiäiset sujuivat kyllä aivan ihanasti. Saaga oli hyvällä tuulella, nukkui kasteen ajan, ja oman nimen kohdalla hymyili kummeille. Hän ilmeisemmin oli ihan tyytyväinen nimeensä. Sen jälkeen kierrettiin sylistä syliin ja jatkettiin unia. Ihan uskomatonta, kuinka tyytyväinen hän olikaan. Olimme jo miehen kanssa varautuneet siihen, kuinka pieni itkee koko kasteen ajan.

Te keillä lapset on kastettu, niin onko heidät kastettu kotona vai jossakin muualla?

Kommentit (14)

Kolme lasta on kastettu seurakuntakodilla, nyt neljännen ristiäiset pidetään kotona, ettei tarvitse autottomana järjestellä kuljetuksia yms kun ei enää asuta niin lähellä. Vähän jännittää miten mahdutaan kaikki meidän olohuoneeseen 😀
Meillä on kaikki lapset kastettu minun kastemekossani, jonka kummitätini ompeli minulle ja kastemaljan on äitini ostanut esikoisen ristiäisiin ja siihen on kaiverrettu lasten nimet 🙂

Teillä on ollut ihanan kuuloiset ristiäiset ja nuo koristeet ovat todella kauniit! Ihana perhekuva ?

Meidän tyttö on kastettu seurakunnalta vuokratussa tilassa ja se oli meille paras ratkaisu. Näin saimme kummankin puolen sukulaiset (joita meillä kummallakin paljon, koska isot perheet) järkevästi samaan tilaan. Näin vältyimme myös kodin siivoushärdelliltä ja vuokratilassa oli kaikki astiat yms valmiina ja isoista jääkaapeista ja astianpesukoneesta oli iso apu. Lisäksi lastenhoitohuone oli näppärä kun vauvoja ja vaippaikäisiä oli useampi.

Kiitos, oli kyllä ihanat ristiäiset.♥
Tuollon, kun on iso porukka tulossa, on kyllä hyväkin viettää muualla kuin kotona. Olisi meilläkin ollut ahdasta, jos porukkaa olisi ollut inasenkin enemmän. 😀 Ja totta, että tuolloin säästyy siivoamiselta kotona.

Kaikki näyttää ihanalta ja mikä ihana kakku! Onnea ihanasta tytöstä vielä ? Meillä on poika kastettu kotona ja niin kastetaan tuleva pikkuvelikin, ristiäistarjoilujakin on jo mietitty vaikka vauva syntyy vasta ensi kuussa, heh! ??

Kiitos paljon ♥
Mutta hyvä se on aloittaa hyvissä ajoin suunnittelemaan. 🙂 Sitten on helppo toteuttaa, kun on asiat mietitty valmiiksi.

Maalla kastettiin lapsen mummon luona. Olivat pienet ja vaatimattomat mutta sellaiset haluttiin, ei mitään ylimääräistä stressiä ja hyvin meni. Tarjoilut tulivat valmiina.

Kuulostaa oikein hyvältä. 🙂

Oi miten kauniit koristeet ja kakku. Kastemekko on ihastuttava, todella hieno. Kaunis nimi pienokaisella 🙂

Kiitos.♥
Tuo kastemekko on kyllä niin kaunis. Aina kiitollinen siskolle, että jaksoi meille tuollaisen tehdä.♥

On teillä kyllä ihana sakki – onnea heistä kaikista! Meillä on kummassakin mummolassa kastettu yhdet lapset. Toisen kohdalla haaveilin kotona kastamisesta, mutta 21vuotiaalle juuri ostettu omakotitalo ja toinen lapsi oli sen verran iso juttu, että juhlien järjestäminen tuntui liian raskaalta silloin. Toinen lapsi kastettiin minun kotona. Onneksi äiti juhlat mielellään järjesti. Nyt 9v jälkeen tämä kolmas kastetaan kotona ja juhlien pidosta on jo vähän kokemusta. Olenkin vähän ajatuksissa niitä jo suunnitellut – ihanaa että meillä on juhlat – aijon panostaa myös omaan juhla asuun kun kerrankin siihen on tilaisuus ja olen ansainnut täydellisen mekon itsekin näihin juhliin. Saas nähdä mutta olisi ihana jaksaa juhlia vielä
Kesällä mutta riippuu milloin pienokainen syntyy ja mikä on itsellä
Vointi . Tekisi mieli kutsua paljon vieraita, mutta mieheni haluaa että väkeä on vähän (hän ei tykkää ristiäisistä mutta suhtautuu toki niihin asiallisesti ja auttaa yms). Oltiin kummitytön ristiäisissä joku aika sitten niin lopulta mies hyvin niissä viihtyi .

Hih, kiitos.♥ Ollaan me aikamoinen ryhmä. 😀
Mutta ihana kun siellä on mummut auttaneet järjestelyissä. Tämä meidän koti oli esikoisen kohdalla vielä mummula, kunnes me ostimme tämän heiltä. 🙂 Silloin mummut auttoi meitä paljon. Minusta on ihanaa kun saa apua joskus juhlien järjestämiseen.
Ihana, kun olet aloittanut jo juhlien suunnittelun ja se kannattaakin aloittaa jo hyvissä ajoin. Itsekin mietin jo monet asiat valmiiksi ennen juhlia. Vain kakkukoristeet jäi tekemättä. 😀
Meillä oli vieraana vain ihan lähimmät.♥ Mielessä kävi kutsua vielä muutamat ystävät, mutta päädyimme pitämään porukan pienenä.

Seurakuntakeskuksessa kastettu ja kaunis juhla oli

Kyllä varmasti jokaiselle löytyy olohuoneestanne jonkinlainen paikka, kaste kun ei kauan kestä niin sen ajan vaikka seisoo. 🙂
Oi kuinka ihana idea kaiverruttaa maljaan lasten nimet ja tuolla kastemekolla varmasti paljon tunnearvoa.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X