Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Helteet, vauva ja imettäminen

Teksti Terhi

No nyt on lämpöä piisannut ja siitä pitää nauttia. Mutta täytyy kyllä sanoa, että nämä ihanan kamalat helteet aiheuttavat hieman ongelmia vauvan kanssa. Hän nimittäin ei nauti näistä keleistä yhtään ja ei ole kiva katsoa kun toisella ikävä olla tämän kuumuuden kanssa.

Ollaan koitettu hoitaa ulkoilut heti aamusta, kun lämpötila vielä siedettävä ja olla sisällä se kaikista kuumin aika. Pitää mahdollisimman väljää vaatetta päällä ja sisällä pitäisin vauvaa pelkällä vaipalla, mutta ongelmana on se, että tyttö ei tykkää olla niin sylissä. Hän ei nyt ole viihtynyt kuin lyhyitä hetkiä lattialla ja sylissä tuppaa tulemaan kuuma.

Ihanan kamalat helteet – nautitaan silti

Yksi juttu vauvan kohdalla toimii, kun hänellä alkaa olla tukala olo sisätiloissakin ja se on kylpy. Lasken vain vessan lavuaariin vettä, kylvetän vauvan siellä ja tyttö rauhoittuu melkein välittömästi. Sen jälkeen ilmakylpyjä ja hetken hän on kuin eri vauva. Huomaan kyllä, että näiden helteiden aikana tulee käveltyä ja kannettua pientä aika paljon. Hän hakee sylistä helpotusta kuumuuteen.

Ollaan käyty lasten kanssa rannalla ja silloin pidän Saagan sylissäni ja suojaan hänet omalla kropallani auringolta. Hän viihtyy silloin sylissä hyvin, kun saa katsella mitä ympärillä tapahtuu ja rannalla oleminen ei kestä kauan.

Isommat lapset ovat itse hakeutuneet onneksi sisälle ihan kuumimpaan aikaan. Kun varjossa on +29 astetta, eivät hekään paljoa jaksa touhuta. Ollaan silloin laitettu sisälle leikit hetkeksi pystyyn. Illemmasta kun vähän lämpötila hellittää, on Saaga ottanut ulkona vielä pienet unet vaunuissa.

Itse huomaan, että helteet ja imettäminen ei edelleenkään ole ihan minun juttu. Tykkään kyllä muuten, mutta tämä rintojen alusten hikoaminen on jotain ihan kamalaa. Onhan tämä aikamoista, kun itsellä on kuuma, vauvalla on kuuma ja koitetaan saada imetys sujumaan, kun molemmilla on hieman kurja olla. Ollaan kuitenkin selvitty, alku vain tuntuu olevan hieman vaikeaa, kun vauva ei meinaa rauhoittua rinnalle. Lopulta hän kuitenkin rauhoittuu syömään.

helteet

Saaga onneksi haluaa itse usein rinnalle. Näin kuumalla kun on erittäin tärkeää, että vauva saa paljon nestettä. Minä ja lapsetkin koitetaan juoda paljon. Jos lapset eivät niin mielellään joisi, toimii meillä jääpalat hyvänä houkuttimena. Niitä kun laittaa muutamat lasiin, niin maistuu se juomakin heti paremmalta.

Mutta ihana kuitenkin että on lämmin. Näitä päiviä kun ei kuitenkaan kovin monia mahdu kesään, joten nautitaan!

Kommentit

2 kommenttia
Terhi

Kiitos tsempeistä.♥
Juuri noin se menee täälläkin. Niin käy pientä sääliksi tämä kuumuus, mutta ei näitä helteitä paljon kesään mahdu. 🙂

Avatar

Kun Nuutti oli vauva oli myös tosi kuuma kesä. Muistan että se oli välillä yhtä tuskaa imettää sitä pientä murua! ! Ja yöt!!!mulla oli kuuma ja Nuutilla oli kuuma ja meillä yhdessä oli ihan mahdottoman kuuma? tsemppiä kovasti♡♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä