äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikot vierivät ja minusta tuntuu, etten ole tänne blogiinkaan kerennyt kirjoittelemaan kuulumisia. Vauva tosiaan täytti maanantaina jo kymmenen viikkoa ja minun piti laittaa kuulumiset silloin, mutta tunnit eivät millään meinaa riittää kirjoittamiseen. Pahoittelen, että kommentteihin vastaaminen ja toivepostausten toteuttaminen tapahtuu nyt viiveellä, mutta ymmärrätte varmasti.

Nämä kymmenen viikkoa ovat sujuneet todella kivasti, vaikka olen viikosta lasten kanssa yksinäni todella paljon. Tuntuu kuin arki olisi ollut aina tämmöistä. Olen käynyt normaaliin tapaan lasten kanssa kaupoilla ja uimarannalla. Hyvin on kaikki sujunut, vaikka välillä vähän haastaviakin tilanteita on toki ollut.

Kymmenen viikkoa, vauva on kasvanut hurjasti

Vauva on kasvanut hurjasti, kuinka se kasvu tapahtuukin niin nopsaan. Keskiviikkona käytiin neuvolassa ja hän painoi 5230g (3215g) ja oli 57,5cm (48cm) pitkä. Hereillä ollaan jo pisempiä pätkiä, jokellellaan, hymyillään ja joitakin rytmiksikin tunnistettavia juttuja on alkanut syntymään.

Yksi ihan parhaimmista asioista on se, että Saaga nukkuu nykyään vaunuissa. Kaksi kuukautta siihen meni, että hän niihin tottui, joten kannatti vain olla sitkeä. Nyt ensimmäisille päiväunille mennään, kun heräämisestä on kulunut suunnilleen puolitoista tuntia. Pieneksi ongelmaksi meinasi tulla se, ettei uni maittanut jos vaunut eivät olleet jatkuvasti liikkeellä. Mutta kyllä hän lopulta jää niihin nukkumaan, kun tarpeeksi kauan ensin kävelee.

Itseäni ei tietysti haittaa, sillä tykkään kävellä, vaikka se oman pihan tallaaminen alkaakin siinä tunnin kohdalla kyllästyttää, heh. En ole jaksanut vielä pakata koko orkesteria autoon ja lähteä kylälle vaunulenkille. Se on kyllä iso miinus tässä meidän asuinpaikassa, ettei tästä pääse kävelylle lasten kanssa, vaan aina mentävä autolla.

Sylissä ei enää viihdytä niin hyvin selällään, vaan on päästävä pystympään asentoon, josta näkee hyvin mitä ympärillä tapahtuu. Ja vaikka hän edelleen viihtyy paljon sylissä, on vaunuissa nukkuminen ja lattialla viihtyminen lisääntynyt niin paljon, että se tuntuu arjessa jo isona helpotuksena.

Öitä hän nukkuu todella hyvin. Toki niissäkin vielä kesto vaihtelee, mutta yleensä hän nukahtaa yhdeksältä ja heräilee kolmen – viiden välillä syömään, josta jatkaa unia kuuteen – kahdeksaan. Aika mahtavaa! Vielä kun osaisi itse mennä ajoissa nukkumaan, mutta ei. Tuppaa menemään niin, että lasten nukkuessa minä tyhjään pyykinpesukonetta, laitan pyykkejä kaappeihin, siivoan loppuja tavaroita ja tyhjään astianpesukonetta. Haluan päivällä olla ennemmin läsnä lapsille ja vauvalle, kuin käyttää kaiken sen ajan kotitöihin. Vaikka niitä on päivälläkin tehtävä.

Edelleen arkeen kuuluu vauvan kanniskelua ja hytkyttämistä. Välillä jopa niin paljon, että huomaan hytkyväni kaupassa, pyykkiä ripustaessa ja ruokaa laittaessa, vaikkei vauva olisikaan sylissä. Saaga on alusta asti ollut aika itkuinen vauva, mutta tilanne on helpottanut alusta jo huimasti. Parempaan päin siis ollaan menossa.

Täällä arki pyörii samaan malliin ja elellään vielä täysin vauvakuplassa, siksi bloginkin päivittynyt harvemmin kuin ennen. Nappaa meidät seurantaan instagramissa, jollet jo seuraa. Sinne päivittelen päivittäin ja blogin facebookin kanssa lupaan aktivoitua myös hiljalleen.

Ihanaa päivää just sulle!

Kommentit (6)

Siis mä oon aina kateellisena katsonut sun blogin päivitystä vaikka teillä on vauva perheessä! !että kuule oot ihan rauhassa sielä vauvakuplassa, ihan varmasti lukijat ymmärtää♡♡
Minea oli meillä myös itkuinen vauva ja häntä sai hytkytellä sylissä ja heilutella vaunuja. Sitten mä heiluttelin ostoskärryjä kaupas vaikka ei ollut edes Mineaa mukana??
Saaga nukkuu kyllä mahtavia öitä!! Varmasti helpottaa tosi paljon omaakin jaksamista,vaikka joo mäkin teen kaikkia kotihommia, kun saan lapset nukkumaan..tai surffailen kännykällä. Ei vaan osaa ruveta nukkumaan,vaikka kuinka pitäis.
Ihania kesäpäiviä teille♡♡

Voi, älä tunne syyllisyyttä blogikirjoittelusta<3 Minusta olet jaksanut/ehtinyt kirjoittaa ihailtavan paljon ja säännöllisesti ja ottaa kauniita kuvia! Uskomatonta, miten paljon oikeasti ehdit kirjoittaa, kun ajattelee, että vietät viikot yksin 6 lapsesi kanssa. Ihailen sinua tosi paljon.

Minkälainen matka teillä on ruokakauppaan? Onko käyttämäsi kauppa pieni lähikauppa vai suuri kauppa, esim. CM tai Prisma? Kuinka usein käytte kaupassa? Suunnitteletko etukäteen, mitä syötte, esim. teetkö ruokalistoja?

Meillä on 5 lasta ja mies hoitaa pääasiassa kaupassakäynnit joko yksin kotimatkalla töistä tullessaan tai sitten tulee ensin kotiin syömään ja lähtee sitten kauppaan joko yksin tai useimmiten osan lapsista kanssa.

Kiitos, että vastasit ja taas niin nopeasti?Oon käyny nyt monta kertaa täällä lukemassa tekstejäsi, kun kirjoitat niin kivasti ja oon joutunu olemaan selkäkivun takia harmittavasti muutamana päivänä paljon levossa (nyt alkaa helpottaa).

Sulla on niin ihana asenne elämään, perheeseen ja vauvakuplaan?

Koitan päästä iltaisin vastailemaan, kun saan vauvan ja muut lapset nukkumaan sekä kotihommat tehdyksi. 🙂
Kiva kuulla, että pidät postauksistani.♥ Ikäviä tuollaoset selkäkivut, mutta hienoa että lepo toimii ja on helpottamaan päin.♥
Kiitos, elämä on tällä hetkellä aikas ihanaa.♥

Voi kiitos Eeva.♥ Koitan olla murehtimatta blogia, mutta välillä on niin outoa, kun läppäriä ei tule avattua moneen päivään ollenkaan. Blogi ja lukijat ovat minulle kuitenkin tärkeät, joten hiemnan harmittaa, että panostukseni on välillä näin vähäistä. Mutta perhe on aina ensin ja nyt on niin ihana vain nauttia kesästä ja lapsista sekä elää ihanassa vauvakuplassa.♥
Kirjoitin postauksen tästä aiheesta ja se on ajastettu aamuun, jossa vastaan esittämiisi kysymyksiin. 🙂 Mutta kauppaan on matkaa 7km. Yleensä käyn s-marketissa, joka on kylämme isoin kauppa. Lähimpään citariin on matkaa reiliut 60km. Kaupassa koitan käydä 2x viikossa, mutta joskus useamminkin, jos jotain unohtunut tai esim maito loppuu. Suunnitellaan lasten kanssa mitä syödään viikolla. Ennen oli kiertävä ruokalista, mutta siitä luovuttiin.

Kiitos ihana.♥ Tämä vauvakuplassa eläminen on kyllä jälleen ihan parasta.♥
Hih, tuo ostoskärryjen heijaaminen tulee kyllä niin herkästi. 😀 Luulen, että aika monen vanhemman, varsinkin äidin kohdalla tämä sattuu jossakin vaiheessa. Itsekin niitä on joskus tullut heiluteltua. Ja kyllä, Saaga nukkuu todella hyvin, joten saan itsekin nukuttua loistavasti. Vielä kun menis ajoissa sinne nukkumaan niin nukkuisi vieläkin paremmin ja pääsisi eroon näistä silmäpusseista. 😀
Ihania kesäpäiviä myös sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X