äiti ja melukylän lapset - Banneri

Synnytyksestä on kulunut nyt kaksitoista viikkoa ja jälkitarkastuksessa on tullut käytyä. Niinpä päätin kirjoitella teille, kuinka synnytyksestä palautuminen on sujunut tällä kuudennella kerralla.

En ole ottanut minkäänlaista stressiä siitä, kuinka palaudun tällä kertaa. Tiedän, että kroppa on ollut kovilla ja se tarvitsee nyt aikaa palautuakseen. Olihan tämä jo kuudes kerta, kun kehoni on kasvattanut sisällään 9 kuukautta pientä ihmettä ja sen jälkeen kestänyt vielä synnytyksen. Ei nimittäin ole kropalle mikään helppo juttu, joten miksi palautuminenkaan tapahtuisi hetkessä.

Synnytyksestä palautuminen saa tapahtua nyt ilman puntaria

Halusin, että tällä kertaa palautuminen tapahtuu ilman puntaria ja minkäänlaista stressiä kuinka monta kiloa raskaudesta on vielä jäljellä. Puntari onkin saanut pölyttyä rauhassa ja olen noussut sille vain pari kertaa synnytyksen jälkeen. Kyllähän sen nyt peilistäkin näkee kilojen tippuneen, mutta näkee myös että niitä on vielä jäljellä. Ja väliäkö sillä, onhan synnytyksestä toisaalta kulunut vasta vähän aikaa.

Monia paino kuitenkin kiinnostaa, joten laitetaan hieman lukuja tiskiin. Lähtömitat ennen raskautta 172cm ja 57kg, ensimmäisessä neuvolassa painoa oli 59,5kg ja viimeisessä neuvolassa 73,7kg. Painoa kertyi lähtöpainosta 16,7kg ja ensimmäisestä neuvolasta (mitä meidän neuvolassa on katsottu enemmän) 14,2kg. Jälkitarkastuksessa vaaka näytti 63kg. Eli vielä on kiloja jäljellä, mutta en kyllä murehdi sitä yhtään ja se tuntuu itse asiassa todella hyvältä. Kroppa saa palautua nyt ihan omassa tahdissa.

Muuten jälkitarkastuksessa juteltiin ja todettiin kaiken olevan hyvin ja verenpaineetkin olivat nousseet 126/80. Myös alakerta on palautunut synnytyksestä hyvin ja kohtu on supistunut normaaliin kokoon, myös munasarjat voivat hyvin ja lahtionpohjalihaksetkaan eivät ole olemattomat. Kaikki siis siltä osin oikein mallikkaasti.

Ainoastaan matala hemoglobiini vaivaa

Hb oli nyt 110, kun se on muiden kohdalla palautunut tässä vaiheessa jo sinne 146-148 paikkeille. Rautaa en vielä aloita, ettei vauvan maha reagoi siihen, mutta toki jos ihan järkky väsy meinaa iskeä niin pakkohan se on. Sovittiin kuitenkin, että mitataan se uudestaan jossakin välissä, kun menemme vauvan kanssa neuvolaan.

Sain luvan alkaa jumppailemaan ihan normaalisti mm. tekemään vatsoja ja muuta sellaista. Vatsojen kanssa kuitenkin odotan vielä ja ajattelin edetä hitaaseen tahtiin vahvistamalla ensin syviä lihaksia. Nyt siis armotonta lantionpohjalihas treeniä, lantion nostoja ja kyykkyjä. Niillä ajattelin jatkaa ja vasta myöhemmin ottaa muita liikkeitä käyttöön.

synnytyksestä palautuminen

Täytyy loppuun vielä mainita se, että olen todella tyytyväinen siihen kuinka hyvin palautuminen on tälläkin kertaa tapahtunut. Vaikka se tapahtuukin hitaampaan tahtiin kuin viime kerralla, en voisi olla tyytyväisempi.

Kommentit (2)

Tuli mieleen että mulla jäi koko paino mittaamatta jälkitarkastuksessa 😀 mutta eipä sillä tiedolla niin väliä olis ollutkaan, ihan hyvin laskenut omassa tahdissaan niinkuin ennenkin 🙂

Ei varmasti haittaa vaikka se unohtuukin. 😀 Kyllähän sen peilistä näkee aika hyvin, kuinka palautuu. Ja minkähän takia ylipäätänsä jälkitarkastuksessa pitää edes käydä vaa’alla?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X