äiti ja melukylän lapset - Banneri

Odotusaikana tein listaa vauva-ajan tarvikkeista. Mitä me todella tarvitsisimme ja mitä ilman mahdollisesti selviäisimme, tai ainakin koittaisimme selvitä. Tuolla listalla oli esimerkiksi sitteri ja vauvan lelukaari.

Noh, täytyy myöntää, että sitterille olisi ollut jo moneen kertaan tarvetta. Meinasin sen jo ostaa, mutta sitten aloin miettiä, kannattaako enää muutaman kuukauden takia. Meillä ei sitteri ole muillakaan ollut kovin pitkään käytössä, joten se on jarrutellut. Nyt vauva on kymmenen viikkoa ja mietin, etten ehkä enää sitä aio ostaa, kerta tämäkin aika selvitty jo ilman. Ellei nyt löydy jostain edullisesti.

Lelukaari vauvalle

Sitterin olen korvannut muilla keinoilla ja lelukaari tehtiin itse

Niissä tilanteissa, kun olisin sitteriä tarvinnut, olen laskenut vauvan vaunuihin, laittanut manducaan tai turvakaukaloon. Viikolla kun mies ei ole kotona ja käyn suihkussa on vauva ollut sen aikaa turvakaukalossa tai maannut suihkun lattialla viltin päällä ja hyvin on mennyt. Kun teen ruokaa, vauva saattaa makoilla vaunuissa tai keikkua manducassa.

Nyt kun vauva seuraa kaikkea tarkkaan ja viihtyy joitakin aikoja jo lattialla makuulla, aloin miettiä, että lelukaarelle olisi nyt kuitenkin tarvetta. Viimeksi meillä oli ikean lelukaari jonka löysin kirpputorilta. Alkuun mietin, että kävisin sellaisen meille ostamassa ja maalaisin sen vaaleaksi, jolloin se miellyttäisi omaa silmää enemmän. Mutta koska tiesin, etten selviäisi Ikean reissusta edullisesti, pyysin miestäni ruuvaamaan parit puut ristiin, jotta saisimme leikkikaaren.

Mies haki samantien liiteristä materiaalit jalkoihin ja minä hain tyttäreltä harjanvarren pätkän (hän käyttää niitä keppihevosiin). Kesti hieman reilu viisi minuuttia ja meillä oli jonkinlainen leikkikaaren runko. Minä maalasin vielä jalat valkoisella maalilla, jota oli jäänyt olohuoneen remontista. Runkoon ei mennyt lainkaan rahaa.

Lastentarvike liikkeessä myytiin valkoisia renkaita ja citarista ostin lelukaareen niitä isosilmäisiä avaimenperiä joita vauva on tykännyt katsella, mutta isommassa koossa. Sitten vain renkaat lelukaareen ja hamoihin hieman narua, joilla sain ne alemmas ja renkaisiin kiinni.

Nyt meiltä löytyy jonkinlainen lelukaari ja minun ei tarvitse miettiä minne tulen sen laittamaan, kun sitä ei enää käytetä. Tämän kun voi pistää palasiksi ja polttaa saunan pesässä ja lelut saa laittaa vaikka lasten reppuun tai avaimiin roikkumaan. Esikoinen kyllä jo varasi tämän esteeksi keppihevosjuttuihinsa.

Rahaa tähän nopeaakin nopeampaan kyhäilyyn ei mennyt paljon kymppiä enempää. Ainoastaan avaimenperien ja renkaiden verran. Ja mikä parasta, vauva viihtyy tämän hökötyksen alla hyvin.

Kommentit (14)

Itsellä taas tuo sitteri on ollut kaikkien lasten kohdalla ihan ehdoton kapistus ja nyttenkin se on ainoa tavara joka on jo valmiina odottelemassa ja laskettuun aikaan on muutama viikko 😀
Eli kohta tosiaan olisi syytä varmaan alkaa kaivelemaan ne loputkin esim. vaatteet esille ;D
Miten sitä jokaisen lapsen kohdalla vaan tekee kaiken aina vaan myöhemmin, myöhemmin ja myöhemmin? Se on ehkä se luotto, että elämä jatkuu ja kauppaankin pääsee myös vauvan syntymän jälkeen 😉

Ihan mahtava tuo lelukaari kyllä 🙂 <3

Iiks miten ihana♡♡♡ me ei oltais kyllä pärjätty ilman sitteriä. Meillä vauva nukkui siinä aina päivällä ja no en tiiä,se oli vaan kätevä! Mutta niitäkin on nykyään niin valtavia kokonaisuuksia että ei olisi jotku edes mahtuneet meille tai sitten ne olis olleet koko ajan tiellä. Ihan se perusmalli on ollut meillä toimivin!

Kiitos.♥
Meilläkin ollut muiden kohdalla se ihan huippu, mutta ihmeesti sitä tottuu pärjään ilman kun sitä ei ole. 😀 Kun sen hankinta aina vain jäi ja jäi, oppi keksimään muita keinoja ja mietin varmaan liikaa, minne sitterin tunkisin ja kuinka saisin myytyä. 😀

Hieno tuli tästä teidänkin lelukaaresta! Musta on aina mahtavaa, mikäli vauvatarvikkeille löytyy jatkokäyttöä 🙂 Itse en halunnut kiinteitä leluja lelukaareen, koska se mitoitettiin taaperon majaksi ja isommille tunneliksi. Kiinnittämällä tuttiketjuilla jo olemassaolevia leluja ja solmimalla itsetehtyjä saatiin lelut sitten nopeasti pois häiritsemästä 🙂

Kiitos.♥
Meilläkin lelut saa pois, kun renkaissa kolo, on siis samanlaiset kuin vaunuverhoissa. 🙂 Kiva ajatus kyllä tuo tunneli ja maja. Meillä tämä päätyy esteeksi keppari leikkeihin 😀 Näitä on tilattu isiltä kuulemma lisää siihen tarkoitukseen. 😀 Tosin tuo keskiosa saisi olla sellainen, että pääsee tippumaan.

Täsmälleen samalla idealla oli samanlainen lelukaari kotiäidinelämää blogissa. Sen olisi hyvin voinut mainita.

Tota, en ole huomannut, että hänelläkin tämmöinen. Pitääkin käydä katsoon millaisen hän on tehnyt. 😀 Luen kyllä hänen blogia aina joskus, mutten ole tätä huomannut. Mutta luulen kyllä, että tällä samalla idealla on valmistettu tällaisia lelukaaria vaikka ja kuinka. 🙂

Lelukaari on ehkä yksi niistä turhimmista kaupallisista tarpeista, joita meille on vauvojen ympärille luotu. No ehkä imetystyyny on toinen ja se sitteri tai hoitopöytä sitten
Hienosti keksitty ja kyhäilty siis!
Myös tuolin pohjaan voi teipata värikkään kuvan ja laittaa vauvan vähän tuolin alle viltille makaamaan. Toisiin tuoleihin saa myös napsaistua lelun kiinni esim. selkänojan pystypinnaan, jolloin saman lelukaariajatuksen saa oteutettua ihan ilmaiseksi ;).
Monesti pärjää ilman lisähankintoja, kun ympäristöä katsoo avarasti uusin silmin.

Vauva-ajalle on kyllä jos jonkinlaisia tarvikkeita. Meillä hoitopöytä on ollut tarpeellinen. Tosin rahaa siihenkään ei ole mennyt, koska se on sama pöytä, jonka vanhemmat ostivat minun ollessa vauva. Imetystyynyä en oo koskaan osannut käyttää, kun meillä sellainen esikoisen aikaan oli. 🙂 Mutta tietysti se mitä toinen tarvitsee voi olla toiselle täysi turhake.
Lelukaaren saa kyllä tehtyä helposti itse ja noita sinun mainitsemiakin ideoita on helppo käyttää. 😀

Meilläkin muiden kohdalla sitteri ollut hyödyllinen, mutta nyt kun sen hankinta venyi, niin lopulta sitä oppi pärjäämään ilman. 🙂
Hih, mitä sitä suotta kiirehtimään..tuo asenne oli minullakin odotusaikana ja lopussa meinasi tulla kiire. 😀 Tosin pinnasängyllä ei olisi ollut hoppu, kun Saaga ei ole siinä yhtään yötä nukkunut. 😀 Ihanaa loppuodotusta sinne.♥
Kiitos, Saaga on tykännyt siitä paljon. 🙂

Meillä taas ei koskaan käytetty sitteriä. Pieni koira sitä piti vuoteenaan, mutta lapset viihtyivät paremmin lattialla 😉
Samoin hoitopöydän käyttö jäi vähiin, eteenkin nuorimpien kanssa, kun ei sinne kylpyhuoneeseen ehtinyt mitään vaippoja vaihtamaan. Vaipat vaihdettiin lattialla tai sängyllä – siellä, missä isommatkin lapset olivat.
Mutta onhan näitä, makuja, tapoja ja erilaisia vauvojakin. Tilanteen mukaan on hyvä aina mennä ??

Juurikin niin, että tilanteen ja vauvan mukaan. 🙂
Meillä hoitopöytä on ollut paljon käytössä ja on kiva juttu, että olen saanut vaihdella vaippoja lapsilleni tuolla samalla hoitopöydällä, jossa aikoinaan minulle on vaippoja vaihdeltu. 😀 Vauvan kasvaessa vaippa tullaan sitten vaihtamaan lattialla tai sohvalla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X