äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kerkisin jo hehkuttaa meidän päivisin hyvin nukkuvaa vauvaa, mutta enpäs hehkuta enää, sillä meidän päiväunet ovat hävinneet ties minne. Olemme palanneet taas siihen tuttuun kaavaan jossa unet kestävä 10 minuutista vajaaseen puoleen tuntiin.

Kaikki alkoi noin viikko sen jälkeen, kun tyttö sai 3kk rokotteet. Tiedä sitten onko niillä jotakin osaa tähän, lähinnä sitä rotaa mietin. Pientä kun alkoi yhtäkkiä selvästi ottamaan vatsasta, siksi sitä epäilen koska omassa ruokavaliossa ei ole ollut mitään uutta. Siitä eteenpäin arki onkin ollut aikamoista.

Syy voi kyllä olla myös hampaista, jotka koittavat kovasti puskea alaikenistä läpi

Kuolan määrä on valtava ja nyrkit ovat suussa jatkuvasti. Välillä hän oikein huutaa kovaa ja laittaa nyrkkiä suhunsa. Syy kadonneisiin päiväuniin voi olla myös tässä. Purulelu  on ollut nyt käytössä ja pitää testata vielä sitä kikkaa, jossa osittain kasteltu sideharso laitetaan pakkaseen  ja annetaan hieman jäätyneenä vauvalle. Mitkä keinot teillä on ollut käytössä hampaiden puskiessa läpi?

Päivät ovatkin nyt kuluneet niin, että tyttö on paljon sylissä ja nukahtaa siihen useamman kerran päivässä. Jos lasken vaunuihin herää sieltä muutamassa minuutissa. Jos laitan hereillä vaunuihin alkaa muutaman minuutin päästä kova huuto, joka loppuu kun pääsee syliin.

Eikä siinä mitään, olen kyllä tottunut tekemään kaikenlaista tyttö sylissä. Kantoreppuun hän ei ole suostunut hetkeen, hermostuu jo siinä laitto vaiheessa. Ja jos ei tule suostumaan, ajattelin myydä koko Manducan, eipä siitä tuolla kaapissa mitään apua ole. Autoilustakaan hän ei enää oikein välitä. Se pitääkin sijoittaa sellaiseen väliin, kun uni tulee. Silloin hän saattaakin nukkua melkein tunnin jos hyvä tuuri käy.

Vaikka hän ei päivisin nyt oikein nuku ja joinakin päivinä hän on itkuinen, on onneksi niitä hetkiä, kun hän on aurinkoinen ja naurava vauva. Tämä päiväunien vähyys on nyt vaihe, joka menee kyllä ohitse ajallaan ja kohta meillä toivottavasti on ne hampaat ja nukutaan taas päivisin.

Niin ja öisin, sillä nekin ovat muuttuneet levottomiksi. Mutta onneksi niistä ollaan selvitty vain muutamilla herätyksillä ja vauva on rauhoittunut nukkumaan viimeistään minun kainaloon, jos muuten ei meinaa uni tulla.

Kommentit (18)

Huh tää teksti on ihan kuin mun suustani. Helpottavaa itselleni lukea ja samaistua, että muillakin on 3kk iässä tälläisiä ihme hulinoita meneillään. Meillä nimittäin hyvin nukkuva vauvamme on nyt alkanut levottomaksi öisin, ja meilläkin automatkat on nykyään yhtä huutoa, ellei satu olemaan niin väsynyt että nukahtaa. Myös päiväunet jääneet vähemmälle. Tosin meidän neiti saa rokotteensa vasta ensi perjantaina, joten katsotaan miten meidän sitten käy…
Tsempit sinne ja mukavaa alkusyksyä <3

Meillä esikoinen kanssa muuttui kuin eri vauvaksi 3kk rokotteiden myötä.. Aina oli päivisin huono nukkumaan, mutta rokotteet vei kyllä myös yöunet, aiemmin heräili syömään 1-3 kertaa yössä, rokotteiden jälkeen heräili tunnin välein. Siihen auttoi vain unikoulu 8kk iässä kun alkoi itse jo olemaan aika puhki… Päiväunet piteni vasta 10kk iässä, aiemmin 30 min kerrallaan, ja sitten yhtäkkiä kahdet parin tunnin unet 😀
Saas nähdä, meillä on reilu parikuiset kaksoset nyt, vähän jännittää miten rokotteiden myötä nyt käy, ovat tällä hetkellä niin tyytyväisiä ja hyvin nukkuvia ihania vauvoja, toivottavasti ei elämä tästä radikaalisti muutu rokotteiden myötä 🙂

Täälläkin alettiin kyllä heräileen tosi usein noiden rokotteiden jälkeen. Voin vain kuvitella, kuinka väsynyt olet ollut, mutta onneksi saitte sitten unikoulusta apua teidän tilanteeseen ja myöhemmin ne päiväunetkin pitenivät noin hienosti.
Voi kuinka ihanaa.♥♥ Ihana kuulla, että arki pienten kanssa sujuu nyt noin hyvin. Todellakin toivon, etteivät rokotteet tule vaikuttamaan teidän pikkuisiin. Ihanaa vauva-arkea sinne.♥

Neiti on muuttunu ihan Sisun näköiseksi!<3 tsemppiä, josp kohta helpottas!

Heissä on kyllä todella paljon samaa näköä. ♥
Kiitos paljon tsempeistä.♥ Toivon mukaan pian helpottaisi ja pienelle maistuisi taas unet.

Tosi hassua lukea tätä tekstiä kun tuo kuulostaa ihan samalta vaiheelta kuin meillä oli Joonaksen kanssa.:-D Meillä se vaihe kesti puolitoista vuotta,että toivottavasti teillä menee vähän nopeammin ohi.:-D <3

Kääk, toivon mukaan meillä kestäisi vähemmän aikaa. 😀

Onko vaunut ja sänky erilaiset,tarkoitan kaltevuutta,vai onko molemmat vaaka tasossa tai onko sängyssä ”pesämäisyyttä” ja vaunuissa ei.. mietin vain 🙂 kurjaa,jos pieni ei nuku, päivisin,nukkuuko yöt? Ja niinkuin tiedätkin,vaiheita vaiheen perään 🙂

Nukkuu vaunuissa yleensä hyvin, kun ne ovat kapeammat ja sillä tavalla pesämäinen. Vaunuissa pääpuoli hieman koholla, mutten ole sitä itse kohottanut, vaan koppa luonnostaan jo inasen niin. Pinnasängyssä ei ole nukkunut vielä koskaan. 😀 Pitää siihenkin alkaa jossakin välissä totutella. Hän on siis nukkunut joko vaunuissa tai minun kainalossa.♥ Nyt alkaneet yötkin mennä ihan plörinäksi..alkoikohan meillä tähän päälle vielä hulinatkin. 😀
Kyllä, ja näitä vaiheitahan riittää. 😀

Meillä nyt viiden kuukauden ikäinen poika nukkuu unipesässä, joka on nostettu pinnasänkyyn. Oppi jo heti syntymän jälkeen siinä nukkumaan, kun pinnasänky kuukauden etuaikaisena syntyneelle oli aivan liian iso. Nyt tulee jo jalat ulos unipesästä, mutta silti siinä hyvin nukkuu. Kannattaa kokeilla. Meillä mahataudin jälkeen pojalla vatsan toiminta muuttui ummetukseksi johon määrättiin mallasuutetta, josta poika tuli kipeäksi. Sitä ennen meilläkin nukuttiin 3-4 tunnin päiväunia, mutta ne loppuivat kuin seinään. Aivan samanlaista oli: huutoa sylissä, vaunuissa, autossa…mihinkään ei voinut mennä enkä päivisin saanut mitään tehtyä. Mutta helpotti, kun mallasuute lopetettiin ja maha saatiin toimimaan. Ei tosin enää niin pitkiä unia päivällä nuku kuin aikaisemmin, mutta sellaisia n. tunnin unia. Tsemppiä sinne. Kyllä jossain vaiheessa helpottaa.

Toi unipesä olis ollut meilläkin kyllä aivan paras, pinnasänky kun on vieläkin niin kovin suuri vauvalle.
Harmi, että siellä tuli mallasuutteesta noin kipeäksi. 🙁 Mutta onneksi helpotti kun lopetitte sen. 🙂
Tuollaiset tunninkin unet olis aika hyvä saavutus jo. Mutta eiköhän ne meillekin joskus taas tiensä löydä.

Voi pientä, hattua kyllä nostan sulle kun jaksat pikkuista kantaa sylissä päivät pitkät?
Mulla on kohta kolmikuukautinen poikavauva. Nukkuu tosi hyvin( KOP,KOP,KOP)päivällä 3-4 h päikät ja alkuillasta pari tuntia. Nämä siis vaunuissa. Nukkuu omassa sängyssä ja herää kerran yössä. Korvikemaidolla tämä on.
On tällä välillä vatsanpuruja,lähinnä aamuisin kätisee. Silloin otan viereen ja monesti lopettaa kätinät siihen ja tykkää tietenki läheisyydestä.
Aikaisinpa jo teettää sun tytöllä hampaita?. Hyvinki voi olla syy tuohon nukkumattomuuteen.
Sylissäkin on paljon ollut että varmaan on jo oppinut ”liian hyvälle”. Enkä suinkaan pahalla tarkoita. Vauvoja on vaa niin erilaisia.
Tsemppiä teille ja koitahan jaksaa?

Onneksi meillä on päiviä, kun viihtyy hyvin myös lattialla lelukaaren alla tai makoilen itsekin lattialla ja isompien kanssa tehdään yleensä palapeliä siinä samalla. 🙂
Voi että kuinka hienosti hän nukkuu. Meillä selvästi Sisu ja Saaga olleet tämmöisiä huonommin nukkuvia, kun vertaa muihin lapsiimme. Ihanaa, että siellä läheisys auttaa vatsanpuruihin.♥
Meillä on kaikki lapset alkaneet tehdä hampaita tosi aikaisin ja osa tehnyt niitä pitkään ennen kuin on tullut läpi. Saagalla ikenet pullottaa ja kuolaa välillä niin, että body on napaan asti märkä. Toivotaan, ettei nyt kauhean kauan kestä niitä tehdä.
En ottanut tuota ollenkaan pahalla. 😀 Saaga on ollut paljon sylissä jo ihan syntymästään asti.♥ Hän ei vastasyntyneenäkään kestänyt olla muualla kuin sylissä. Niin ne vauvat on erilaisia. 🙂
Kiitos tsempeistä.♥

Meillä 3kk rokotteiden jälkeen lapsi muuttui kuin taikaiskusta. Ei voinut kuvitellakaan lähtevänsä lapsen kanssa mihinkään, kun kantorepussa huudettiin, vaunuissa huudettiin, autossa huudettiin… Kuukauden sitä kesti, että lapsi oli sylissä lähes aamusta iltaan. Nyt on taas kuin eri lapsi: Vaunuihin nukahdetaan, autossa viihdytään sekä myös ihan itsekseenkin. Eli toivoa on! 😀

Kuulostaa ihan meidän vauvalta. 😀 Onneksi viihtyy hyvin sylissä, niin ollaan koitettu mennä ihan niin kuin ennenkin. Noi automatkat on vaan yhtä tuskaa ollut. 🙁 Mutta ihanaa, että siellä tilanne helpotti.♥ Kyllä se meilläkin varmasti tästä ajan kanssa.

Hampaiden tuloa itsekin olisin tullut ehdottamaan syyksi. Kuulostaa nuo levottomat unet kyllä tutuilta. Vielä en ole mitään poppakonsteja joutunut ottamaan käyttöön, mutta aiempien kanssa on jäädytetty maito tuonut vähän helpotusta. (esim. pakastaa minigrip-pussiin ja siitä leikataan jäätyneenä nurkka auki, siitä voi narskuttaa samalla jäämaitoa).

Selvästi hänellä suuhun ottaa. 🙁 Toivon mukaan ei kestä montaa kuukautta, kun hampaat tulevat, vaikka imetyksen kannalta olis kivempi, ettei hampaat nyt ihan vielä tulis. 😀
Kiitos vinkistä, pitääkin laittaa tuo itselle muistiin. 🙂

Kiitos tsempeistä ja hei sitä samaa sinne todella paljon.♥ Meilläkin automatkat sujuu hyvin, jos on niin väsynyt, että uni vie voiton. Pitää tarkkaan ajottaa millon lähtee ajeleen. 🙂 Toivotaan, ettei teillä rokotteet huononna tilannetta vielä lisää. Täällä ainakin Saagalla hieman helpottanut jo masun kanssa, onneksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X