äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä juhlittiin sunnuntaina esikoisemme ja nuorimman poikamme syntymäpäiviä. Kätevää, kun pystyy kahvittelemaan molemmat samalla, kun ovat syntyneet samassa kuussa. Molemmille on yleensä tehty omat pienet täytekakut lasten toiveesta. Minä joka yleensä suunnittelen syntymäpäivät kolme kuukautta aiemmin valmiiksi, mietin vielä perjantaina mitä tarjotaan, millaisen täytekakun teen ja mistä kaapista koristeet voiskaan löytyä.

Todella outoa minulle, mutta niin me kuulkaa saatiin juhlat pystyyn ilman etukäteen suunnittelua. Oli myös aika mukavaa ottaa vähän löysemmin ja näköjään sitä selviää nopeallakin suunnittelulla ihan hyvin. Seuraavalla kerralla sitä tietää, ettei kannata hötkyillä liikaa, varsinkaan kun ei ole mitään teemaa, jonne pitäisi löytää tietynlaiset jutut.

Tarvitseeko syntymäpäivillä olla aina täytekakku? Ei tietenkään, paitsi meillä, heh. Lapset ja vieraatkin ovat tottuneet siihen, että se on meidän juhlissa se pöydän ”kruunu”. Lisäksi olen itse omasta lapsuudesta asti ollut hulluna täytekakkuihin, joten oli jotenkin selvää ihan alusta asti, että meidän lasten juhlapöydästä se kakku löytyy, paitsi lastenjuhlista, jossa jäätelö toimii huomattavasti paremmin.

Täytekakut on ollut se minun juttu

Olen rakastanut tehdä lapsille täytekakkuja ja rakastanut suunnitella niitä. Viime vuonna kuitenkin taisin tehdä niitä ihan liikaa, sillä nyt tänä vuonna into on ollut kateissa ja se harmittaa. Tällä kertaa esikoinen onneksi halusi tehdä itse oman kakun ja poika toivoi kakkuunsa ”vain” vihreätä traktoria.

Mietin, millaisen traktorin tekisin ja alkuun oli suunnitelmissa tehdä vallan traktorin muotoinen kakku, päädyin kuitenkin pieneen perus kakkuun ja siihen päälle sokerimassasta tehtyyn traktoriin. Koska traktorit ei ole oikein mun juttu, googlettelin erilaisia kakkuja, joissa on traktori päällä jotta saisin hieman mallia. Sitten koitin tehdä oman versioni.

Tein mahdollisimman simppelin traktorin ja sille peräkärryn perään. Renkaat jätin ensiksi kuivumaan erikseen ja liimasin ne elintarvikeliimalla seuraavana päivänä. Kakun päälle laitoin vain kermat lastalla epätasaisesti levitellen, päälle keksinmuruja, jotta näyttäisi kuin traktori ajaisi pellolla. Keksimurujen sekaan vielä nimi ja ikä, sekä vaunun kyytiin hieman ”hiekkaa”.

Onneksi poika oli kakkuunsa tyytyväinen vaikka se olikin oikein simppelisti toteutettu. Oli myös ihana huomata, että siinä koristeita muovaillessa se pieni into nosti hieman päätään. Se oli kivaa pitkästä aikaa.

Olen erittäin ylpeä tyttärestäni, joka teki omaan kakkuun koristelut yms. Hän teki kakun oikeastaan itse alusta loppuun ja minä vain neuvoin. Oli hieno seurata kuinka hän tarkkaan suunnitteli millaisen tulee tekemään. Lopputuloksena oli oikein hieno ja hyvänmakuinen kakku.

Löytyykö teidän juhlista aina täytekakku?

Kommentit (12)

Moikka Terhi!

Olen ihastellut kakkujasi useasti. Mahtavan korkuinen tuo traktorikakkukin. Voisitko laittaa käyttämäsi pohjan ohjeen? Täytteetkin passaa. 🙂

Kivoja kakkuja, ja toisinaan yksinkertaisuus toimii paremminkin kuin kikkailu.
Ja täytekakku ehdottomasti! Britakakku on nykyisin meillä ehkä toivotuin, Aarni pyytää smoothiekakkua, ja tavallinen kermakakku toimii kyllä kans kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mä en oo mikään massojen ystävä, kun ne on niin makeita.
Joskus vielä teen toisenkin Barbie-kakun, se oli kyllä kiva tehdä ja hyväkin vielä. Kiitos vaan silloin ideasta 🙂

Kiitos. 🙂 Oon nyt itsekin tykästynyt tekemään kakut koristeineen aika simppeleinä.
Mun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan tehnyt britakakkua, pitäis kyllä jskus tehdä. 😀
Noi masat ei ole monen makuun ollenkaan. Mä teen aina joskus massakakkujakin, vaikkei ne välttämättä niin hyvin tee kauppaansa. Hei ilman muuta teet, se on kyllä kiva. Meillä Sohvi tykkäsi siitä kun laitoin kakkuun Annan ja Elsan. Toinen puoli kakusta oli Annan mekkoa ja toinen Elsan. 🙂

Meillä löytyy kans aina kakku juhlista 🙂
Perus kermakakku mansikka hillolla ja sankarista riippuen isännälle menee kettukarkkia ja ranskanpastilleja 🙂
Pojalle ja mulle joku kakku kuva 🙂 ens viikolla teen omille pyöreille levykakun omalla 1v kuvalla ja pursotan kermaa reunaan 🙂

Oi kuulostaa hyvältä. Mäkin olen joskus käyttänyt noita kakkukuvia, ne on näppäriä ja kiva kun saa just vaikka omalla kuvalla. 🙂 Ja hei näin etukäteen paljon onnea pyöreiden johdosta.♥

Ihania kakkuja teidän perheessä! Mun kotona ei ole kukaan oikein koskaan innostunut leipomisesta, sillä ollaan kaikki aivan samanlailla (jauho)peukalo keskellä kämmentä asian suhteen.
Muistan kuinka ala-asteella kaverit suureen ääneen kehuivat, kuinka hienoja kakkuja heidän äitinsä tekevät synttärijuhliin, ja mun oli siihen sitten pakko huutaa: ”Mutta mun äiti on hyvä TILAAMAAN kakkuja!” Juu… edelleenkin kyllä seison sanojeni takana, ja äitikin oli tunnustuksesta imarreltu.

Kiitos. 🙂
No mutta ihanasti olet kehunut äitiäsi.:)♥
Mä oon ollut aika jauhopeukalo, mutta sitkeästi vain yrittämällä ollaan tässäkin kehitytty. Ja parasta on se, että aina kehittyy vain lisää. Mutta edelleenkään en oikein pidä leipomisesta. Koristelu on ennemmin se mun juttu..voisin skipata leipomisen vallan. 😀

Ihanat kakut! Esikoisesi on todella taitava, ei jokaiselta samanikäiseltä tuollainen luomus onnistuisi. Ehkä siun ohjauksessa hän voisi parin vuoden päästä perustaa vaikka kakkuja tekevän 4H-yrityksen? 🙂

Meillä Ellun kaksilla viime synttäreillä on ollut juustokakku, ja Veenulla oli viime vuonna hedelmistä tehty kakku, eli noin puolilla kerroista on sitten ollut oikea täytekakku. Meillä on riippunut vähän muista tarjottavista, että millainen kakku tehdään, että valmisteluaika ja vieraiden ruokahalu riittää. 😀

Kiitos Minna.♥
Hän on kyllä todella taitava ja innokkaasti tekee ja se on ihailtavaa. Luulen ettei innostus kuitenkaan ihan tuohon asti riittäisi, tai mistä sitä koskaan tietää. 😀

Juustokakku on niin hyvää, meillä yleensä anoppi tekee sen, sillä itse saan aina jotenkin mokattua sen liivate kohdan ja tulee sattumia. 😀 Reenauksen puutetta se vaan on. Toi hedelmistä tehty kakku on kyllä loistava. 🙂

Meidän alpset tykkäävät syödä täytekakkuja. Siksi olen monesti yllättynyt, että ai niin, kaikkihan eivät moisesta välitä.
Kakku on syntymäpäivillä aina läsnä, mutta esimerkiksi joulun juhli taa se ei meillä kuulu. Toisinaan kakku saa täytekakkua laajemman merkityksen, ollen ”joku muu kakku”. Esimerkiksi kesäkuun synttärijuhlilla tarjoiltiin mutakakkua ja tuoreita mansikoita.

Näin meilläkin on. Muutamille lastenjuhlille tein ja sitten totesin, ettei se kannatakaan, kun kaikki muumaistui paremmin. 🙂
Meillä täytekakkua on vain syntymäpäivillä, ei esim just jouluna yms. Mutakakkua meillä on joskus synttäreillä täytekakun ohelle, mutta meillä ei puolet (omasta) porukasta siitä välitä, niin harvoin tehdään. 🙂

Moikka 🙂
Tuossa traktorikakussa minulla oli kakkuvuokana tämä Heroilin korkea 18cm irtopohjavuoka
Heroil irtopohjavuoka korkea 18cm

Pohjana oli Kinuskikissan ohjeella tehty sienikakkupohja (tein muistaakseni viiden munan pohjan, mutten sitä ihan kokonaan tuohon vuokaan laittanut. Ehkä se neljän munan olis ollut järkevämpi tehdä).
Ohje täällä: Kinuskikissa sienikakkupohja

Täytteenä oli pojan toiveesta persikkaa, paljon mansikkaa ja pikkuisien banaania (jos lapset saa valita, he valitsee aina tämän). Lisäksi välissä oli kermavaahtoa, johon jämäkkyys saatiin vaniljakreemijauheella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X