äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen aivan innoissani tästä muutoksesta, joka meidän arkeen tuli ja haluan kertoa siitä teillekin. Mieheni ilmoitti torstaina, että reissuhommat loppuvat ainakin toistaiseksi. Voitte varmasti uskoa, kuinka ihana tämmöinen asia on kuulla. Kuinka ihanaa onkaan, kun lasten ei tarvitse sunnuntaina illalla sanoa isille heipat, vaan isi tulee töiden jälkeen normaalisti kotio.

Ihan muutamaa viikkoa vaille vuosi siinä meni, kun pyöritin yksinäni viikot tätä arkea, miehen ollessa kotona meidän kanssa vain viikonloppuisin. Nyt kun tiedän, että hän on kotona eikä lähde minnekään, tunnen helpotusta. Kyllähän meidän arki sujui oikein mukavasti lasten kanssa, mutta se että arkea on pyörittämässä kanssasi toinen aikuinen on aivan mahtavaa.

Kulunut vuosi on ollut todella ikimuistoinen

Siihen on mahtunut niin paljon, että en millään tajua sen kaiken mahtuneen vuoden sisään. Miehen aloittaessa minä olin raskaana ja painiskelin vielä pahoinvoinnin rippeiden kanssa. Onneksi se pahin piikki siitä oli kerennyt mennä ohi. Teimme vallan uudet rutiinit arkeen, jotta saisin kaiken pyöritettyä yksinäni. Nostan hattua teille, jotka olette pyörittäneet arkea yksin jo vuosien ajan.

Koululaisten opettajat olivat ihania ja arviointikeskustelut sun muut saatiin sovittua juuri meille sopivaksi. Harrastuksiin kuskaamiset sujui hyvin ja hoidimme sillä välin lasten kanssa kaupassa käymiset sekä ulkoilua. Ultrissa käyminen onnistui, kun omat vanhempani auttoivat yhden ultran ajan katsomalla lapsia ja yhteen ultraan otin lapset vallan mukaan. Siellä he odottivat nätisti kaikki viisi oven toisella puolella. Myös anoppi on ollut välillä kullanarvoinen apu.

Sain hoidettua yksinäni lukuisat verikokeet, reumapolikäyntejä, silmäpolikäynnit, lasten hammaslääkärit ja muutkin menot. Lapset osasivat olla niin nätisti ihan kaikkialla, että en voi kuin olla ylpeä heistä. Totuimme kaikki siihen uuteen arkeen tosi nopeasti, vaikka alkuun mietinkin, kuinka saan hoidettua kaiken yksin. Mutta hyvin meillä meni vaikka vatsataudin, lumitöiden tekemisen ja talon lämmittämisen kanssa välillä oli olo, että en halua.

Vauvan lasketun lähestyessä jopa pelotti

Mitä jos vauva lähtee syntymään? Kuka kerkiää katsomaan isompia lapsia jne? Onneksi synnytys käynnistettiin ja sekin tekiä poistui. Vauvan synnyttyä mies oli viikon kotona ja hoidimme aloittamaani remonttia loppuun. Pian mies kuitenkin palasi töihin ja jäin kuuden lapsen kanssa pyörittämään taas hieman erilaista arkea. Mutta hyvin sujui sekin tämän neljän kuukauden ajan.

Arkeen mahtui hetkiä, kun väsytti ja oli olo, että en halua hoitaa kaikkea yksin (varsinkin se yksi vatsatauti, jolloin nukuin todella vähän ja olin aivan puhki). Isommat ymmärsivät hyvin, että pieni rytmin muutos arkeen tulisi kun vauva syntyy, muttei se tuntunut haittaavan ketään. Sain aika hyvin pidettyä kiinni niistä rytmeistä, joita meillä oli ennen vauvan syntymää.

Nyt edessä on taas uudenlainen arki

Mies tulee töiden jälkeen kotiin, me saamme syödä yhdessä joka ikinen päivä, on kaksi aikuista hoitamassa lasten läksyjä ja kuskaamassa harrastuksiin. Ja mikä parasta, lapset saavat viettää aikaa isänsä kanssa ja me  saamme yhteistä aikaa miehenä ja vaimona.

Tämä on niin ihanaa ja samalla jännittävääkin. Kuinka arki taas muovautuu samoihin uomiinsa kuin mitä se oli ennen reissuhommien alkua vai muokkautuuko se siihen enää ollenkaan? Millaista onkaan taas viettää aikaa näin paljon yhdessä? Koska sitä itse hoksaa, ettei kaikkea tarvitsekaan hoitaa yksin?

Ja sitten se jännitys siitä, että jatkuuko reissuhommat taas mahdollisesti jossakin välissä? Mutta nyt nautimme tästä ja emme murehdi tulevia reissuhommia.

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle

Kommentit (12)

Oon kyllä niin onnellinen sun puolesta♡
Hatun nosto myös täältä suunnalta,oot kyllä niin super kun oot kaikki hoitanut yksin. Tuossa olis ollut ihan hurjasti hoidettavaa ilman raskautta ja pientä vauvaakin! Toivottavasti menee nyt ainakin sitten pitkä aika jos pitää vielä uudelleen miehesi mennä reissuhommiin!

Jee! Olet kyllä upeasti selvinnyt vuoden! Hattua täytyy vain nostaa 🙂 Ihanaa syksyä teidän perheelle.

Ps.Löysin blogisi kun odotin kolmatta murusta meille. Hän on n.kk nuorempi kuin perheenne pienin ja blogisi on toiminut minulle vertaistukena siinä, että kolmenkin lapsen kanssa pärjää ja elämä on mukavaa. Kiitos!

Voi kiitos paljon ja ihanaa syksyä myös teille.♥
Lopulta tämä vuosi meni todella nopeeta ja selvittiin siitä hyvin. 🙂

Oi kiva kuulla ja onnea sinne pikkuisesta näin jälkikäteen.♥

Niin ihanaa kuin se onkin, kun se mies sitten tuleekin Klo16 jälkeen kotiin… Siihen jalkoihin. Sekaamaan selvät kuviot. Sekaamaan lapset ja kodin. Sori vaan, mutta tältä se kyllä välillä tuntuu. Olen osa-aika reissuleski. Jotenkin ne viikot, kun ollaan lasten kanssa keskenään, elämä kulkee meidän omilla sanomattomilla säännöillä. Sitten mies onkin yhtäkkiä kotona. Ja tottakai kaikki on helpompaa (kulkemiset yms).. Mutta kyllä se hetken ottaa aikaa, että sen saa maan päähän järkeilyä, että se karvamaha on koko ajan siinä
?

Heh, tuokin on totta. 😀 Menee siinä hetki, että saadaan rytmit taas sellaiseksi, että ne toimivat kahden aikuisen pyörittäessä tätä arkea. Toistaiseksi on ainakin mennyt ihan mukavasti ja se vanha rytmi alkaa hiljalleen taas löytyä. Tosin nyt kun tehtiin mun rytmeillä ja mulla mennyt aikaa asioiden hoitamiseen kauemmin yksin (kuten iltapalan laittoon), niin oltiinkin syöty iltapala jo seiskalta, kun yleensä ollaan aloiteltu aikaisintaa silloin. 😀

Ihana juttu että isäntä on enemmän jatkossa kotona siellä teidän kanssa arjen askareissa 🙂
Varmaan menee hetki tajuta että se mies pystyy hoitamaan iltaisin asioita mitä oot yksin tehny 🙂

On kyllä aivan ihanaa.♥
Kyllä tässä hetki menee, että sisäistää sen, että toinen on apuna ja kaikkea ei tarvitse tehdä yksin.

Ihanaa Terhi! Oon niin onnellinen teidän puolesta 🙂

Kiitos Essi, tämä on kyllä ihanaa.♥

Ihanaa ? on se kyllä valtava helpotus kun on ne toisenkin kädet apuna arjessa, hienosti oot kyllä jaksanut sitä pyörittää ?

Niin on.♥
On se kyllä iso helpotus, kun kaikkea ei tarvitsekaan hoitaa enää yksin.
Kiitos.:)

Ihana sinä.♥
Tämä on kyllä ihanaa. Vaikka mies tehnytkin nyt pitkää päivää ja tullut muutamana iltana vasta myöhään kotiin, niin on mahtavaa, että nähdään joka ikinen päivä.♥ Olihan tuo kulunut vuosi aikamoinen, mutta selvittiin siitä tosi hyvin, vaikka haasteitakin oli. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X