äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulta toivottiin hetki sitten postausta siitä, olenko huomannut isoja eroja tyttö -ja poikaraskauksien kohdalla. Jokainen raskauteni on ollut hieman erilainen ja olen arvannut paristi väärin vauvan sukupuolen. Niin kävi Sisun ja Saagan kohdalla. Kun sukupuoli on sitten selvinnyt on tullut tunne, että niin tietysti, miksen vain kuunnellut oireita tarkemmin, nehän olivat ihan selvät.

Koitin muistella odotuksiani alusta loppuun asti ja aika hyvässä muistissa ne tuntuu olevan ihan kaikki. Kyllä sieltä sitten löytyi niitä yhteisiä asioita, jotka toistuivat kun odotin tyttöä ja kun odotin poikaa.

Eroja raskauksien välillä

Tyttöjen odotuksissa pahoinvointi on ollut paljon voimakkaampaa. Hajuaistini on herkistynyt kyllä jokaisen odotuksen alussa, mutta erityisen herkkä se on ollut tyttöjen odotuksessa. Myös pahoinvointi on kaikissa tyttöjen odotuksissa kestänyt parisen viikkoa kauemmin. Pahoinvointini on ollut voimakkaimmillaan, kun odotin esikoistani (tyttö) ja kuopustani (tyttö). Molemmilla kerroilla koitin vain pidätellä päivät oksennusta. Yh, se olo vieläkin niin tuoreessa muistissa.

Tyttöjen odotusaikana olen ollut myös paljon herkempi. Jokainen raskaus on kyllä tehnyt minusta herkän, mutta tyttöjä odottaessa olen tihrustanut itkua ihan pienistäkin asioista ja varsinkin sen alkuraskauden aikana. Herkkyyden lisäksi olen ollut myös paljon kiukkuisempi. Saattanut suutahtaa ihan pienestäkin, mutta kuopuksen odotusaikana opin hieman hillitsemään itseäni ja purin vain hammasta tai jupisin mielessäni.

Poikia odottaessa säärikarvani ovat alkaneet kasvaa ihan hullua vauhtia. Niitä on saanut ajaa melkein joka päivä, mutta ainakin joka toinen. Tyttöä odottaessa taas voinut olla helposti viikon tai melkein kaksikin ajamatta. Poikien odotusaikana hiukset ovat kasvaneet ihan hulluna ja olleet paksut ja kiiltävät. Ihoni on ollut siisti, kun taas tyttöä odottaessa näppyjä on ilmaantunut sinne tänne.

Poikia odottaessa kynnet ovat vahvistuneet ja kädet eivät ole olleet ollenkaan kuivat. Tyttöjen odotusaikana kynteni eivät ikinä ole olleet missään hyvässä kunnossa, hyvä jos on ollut kynsiä ollenkaan ja käsiä sai rasvata päivittäin. Turvotusta on ollut melkein joka raskaudessa, mutta huhtikuisen 2009 (tyttö) ja huhtikuisen 2018 (tyttö) odotuksessa se on ollut ihan järkyttävää.

Molempien poikien odotusaikana minulla on todettu streptokokki pos. Tytöistä tätä ei siis ole ollut ollenkaan. Mistä sitten mahtaa johtua, että juuri molemmista pojista tuli. Oliko vain puhdasta sattumaa, sitä en tiedä.

Mieliteoissa ei mitään järjettömän suurta eroa ole ollut, joten niiden varaan en laskisi kyllä mitään.  Ihan yhtälailla on tehnyt mieli makeaa ja suolaista.

Vatsan muoto on ollut ehkä himpun verran erilainen. Pojista en ainakaan levinnyt ihan niin paljon kuin tytöistä, mutta ihan selvää ns poikamahaa minulla ei ole tainnut olla. Myös vatsan koko on vaihdellut eri raskauksissa ja linea negra on ilmestynyt vatsaani joka kerta.

Olikin ihan kiva muistella odotuksia ja niiden yhtenäisyyksiä sekä eroavaisuuksia.

Onko sinulla ollut selviä eroavaisuuksia tyttö -ja poikaraskauksissa?

Kommentit (2)

Hauskasti osui silmiin tuo säärikarvamaininta! Minulla on kolme poikaa, eli en pääse vertailemaan omia odotuksia, mutta säärikarvat ovat jokaisessa odotuksessa lähes hävinneet. Se oli kyllä ihanaa! ? Pahoinvointiin taas selvästi siedätyin. Ensimmäisestä oksensin ja voin todella pahoin yli puolen välin, toisesta vain kolmisen kuukautta ja viimeisestä en oikeastaan ollenkaan. Raskausaikoja ikävä, ne olivat ihania! <3

Ai, siellä säärikarvat hävisi ja mulla vaan lisääntyi kasvu poikien odotuksessa. 😀
Hienoa, että et voinut jokaisesta niin pahoin kuin ensimmäisestä. Se pahoinvointi on kyllä niin kamalaa, mutta muuten odotus on niin ihanaa ja kyllä sitä ikävä tulee.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X