äiti ja melukylän lapset - Banneri

En ole värjännyt hiuksiani pitkään aikaan. Raskaana ollessa en halunnut, ristiäisiin mennessä ajattelin, että laittaisin raidat, mutta sekin sitten jäi kun enhän minä mihinkään kampaajalle ehtinyt. Minulla on nyt lievä hiuskriisi, tai siis oikeastaan aika isokin. Värjäisikö, vai jatkaisiko oman värin kasvattamista? Jos värjään niin raidat vois olla hyvät, vai? Haluisin nopsaan pitkät takaisin, mutta toisaalta nämä lyhyemmät sopii tähän elämäntilanteeseen paremmin.

Ensinnäkin, kun vauva tuli kolmen kuukauden ikään se alkoi, nimittäin hiustenlähtö. Ja se on muuten ihan mahdotonta. Olen jo aika varma, että kaljuunnun ihan varmasti, sillä kun harjaan hiukseni, ei puhuta vain muutamasta irtohiuksesta, vaan valtavasta määrästä hiuksia. Ja joka ikinen kerta tämä hiusten lähteminen vain jaksaa järkyttää.

Kun hiuksia alkoi irrota, ohenivat hiukset hurjaa kyytiä. Olen aina tykännyt pitkistä hiuksista ja viihtynyt niissä paremmin kuin lyhyissä, mutta eräs ilta meni niin hermot niihin kuiviin koppuroihin, että astelin vessaan keittiösakset kädessä ja leikkasin hiuksista reilusti pois. Ne olikin leikattu varmaan kahdessa minuutissa, heh. Noh jälkihän nyt oli mitä oli, mutta ainakin tuntuivat paksummilta.

Hiusten leikkaaminen helpotti ainakin kestämään tuota kaameaa juurikasvua

Enää ei olisi paljoa kasvatettavaa, että olisi kokonaan oma väri, mutta tuo juurikasvu häiritsee niin paljon, että tekisi mieli värjätä itse se piiloon. Mutta toisaalta taas, olen koittanut vain kestää ja antaa oman värin kasvaa. Olisi ihan kivakin pitää omaa väriä pitkästä aikaa (ainakin hetki), vaikka se tuntuukin itselle niin tummalta.

Minulla on kyllä suunnitelma tai jokin visio mitä haluaisin ja mikä olisi kiva. Tahtoisin kasvattaa kokonaan oman värin ja sinne sekaan muutamia vaaleita ja ohuita raitoja. Mutta vielä olisi reilusti tuota kasvatettavaa ennen sitä.

Naureskelin tuossa, että olen viimeksi ollut kampaajalla tammikuussa 2013, jolloin värjättiin ja leikattiin. Eli olisihan tässä aika jo mennäkin, sillä ei tuo keittiösaksilla itse leikkaaminen oikein mitään itsensä hemmottelua ole, heh. Mutta vielä nyt ainakin kasvatan ensin hetken ja sitten kyllä varaan sen parturin ja joku saa tehdä taikojaan minun hiuksille.

Hyvää viikonloppua juuri sinulle.

Kommentit (16)

Yksi ratkaisu voisi olla pituuksien kiiltokäsittely, jossa oman hiuksen sävyä voidaan taittaa kevyellä värjäyksellä. Itse turvauduin tähän, kun halusin kasvattaa oman värin, mutta pituudet vaaleni Suomen superkesässä entisestään. Marssin siis kampaajalle, jossa on Wellan tuotteet käytössä ja toiveeni oli, että hiusten väriero edes hieman tasoittuisi. Kampaaja oli sitä mieltä, että tasaväristä tuskin tulee, mutta eroa voidaan kyllä huomattavasti pienentää. Niinhän siinä sitten kävi, että tulikin ihan tasainen sävy, joka on kulunut kauniisti tämän kuuden viikon aikana. Uskallan siis suositella! 🙂

Kasvata oma väri! Näyttää hyvältä ja sopii sinulle! 🙂 sinne voi sitten joskus laittaa raitoja tai muuta vähän sävyä antamaan jos tuntuu siltä. Itsellä pitkät tummanruskeat hiukset ja viimeksi värjätty vaaleita raitoja 2017 kesällä. Nyt 2018 tammikuussa värjäsin kaupan tummalla kevytvärillä itse raidat pois ja sen jälkeen en ole väreihin koskenut, enkä aiokkaan. On oma väri tullut kokonaan esiin ja tykkään, plus on hiukset niiin paljon paremmassa kunnossa (toki tämä raskaus voi myös tehdä sen, heh <3). Mutta oma väri vaan esiin, ei enää kauaa sinulla kasvattamista! 🙂

Kyllä mä varmaan jatkan tätä oman värin kasvattamista, kun enää ei olisi paljon jäljellä ja sit joskus niitä raitoja sekaan. 🙂
Oon monelta kuullut, että sit kun kokonaan oma väri niin hiukset voi niin paljon paremmin, joten se motivoi hyvin kasvattamaan oman värin esiin. Ja sitten ne muiden kokemukset, niin kuin nyt tämä sinunkin.
Ihanaa odotusta sinne.♥

Miekin kannattaisin oman värin kasvattamista, olet jo tosi pitkällä! Jos alkaa hermo mennä, niin värjää vaikka kevytvärillä oman tukkasi väriseksi niin kauan, että saat leikattua vaaleat latvat pois?

Tässä ei kyllä ole enää paljoa kasvatettavaa, että kyllä tässä varmaan koitetaan nyt kestää ja saada oma väri esiin. 😀

Hei! Kannattaa ostaa apteekista hiuksia vahvistavia tabletteja. Onko ne nyt vitamiinia. Vahvistaa myös kynsiä.

Kiitos vinkistä, pitää tutustua. 🙂

Oma värisi näyttää lämpimältä näin syksylsi ja talveksi 🙂 Entä jos värjäät mahd lähelle omaa väriä? Minultakin lähti todella paljon hiuksia, mutta nyt vauvan ollessa vuoden ikäinen alkaa olla jo ainakin osa takaisin sen verran vahvana, että hiukset tuntuvat tuuheammilta.

Se olisi hyvä vaihtoehto myös. 🙂 Nyt on etsinnässä itsellä kampaaja, jolla voisi lähteä toteuttamaan näitä leikkauksia ja mahdollisia värjäyksiä. 🙂 Olenkin katsonyt nyt kauempaa kuin omalta kylältä.
Varmasti taas jossakin välissä hiukset tästä vahvistuvat . Ehkä tuolloin sitten kun vauva lähentelee vuoden ikää. 🙂

Itse kasvatan parhaillaan omaa väriä näkyviin. Aloitin raidoittamalla, nyt on käytössä juurikasvun ”häivyttämiseen” sellainen kevyesti vaalentava suihke.

Voithan valita myös omaa luonnollista väriäsi vastaavan sävyn, jolla värjätä tasaisesti koko pään. Silloin juurikasvun kasvattaminen ei jatkossa jätä niin suurta kontrastia:

Suosittelen pitkien hiusten reilua katkaisua. Ihan kampaajalla. Ja johonkin muotoon. Kerrostettu leikkaus saa ohuenkin hiuksen näyttämään runsaammalta.

Itse olen perin laiska kampaajalla kävijä, ehkä pari kertaa vuodessa menen, mutta haluan kyllä lapsille i opettaa ja näyttää, että äitinin pitää huolta itsestään. Mistä ne tyttäret muuten oppivat?

Koko pään värjäyskin lähelle omaa sävyä olisi kyllä yksi vaihtoehto. Mä lyhensin näitä todella paljon nyt itse, että sain huonot pois. Mitään mallia ja kerrostusta näissä ei tietystikkään ole, ennen kuin sitten joskus sinne kampaajalle pääsen. Mulla on sellainen tilanne, etten tiedä minne menisin kampaajalle. Omalla kylällä ei nyt tunnu olevan sellaista, joka tuntuisi itsestä hyvältä, joten on laajennettava ja katsottava kampaajaa kauempaa. 🙂
Toki omille tyttärille on näytettävä, että äiti pitää itsestään huolta. 🙂 Mutta heistä oli myös mahtavaa katsella, kun leikkasin itse hiukseni. 😀 Uskon, kun löydän hyvän kampaajan, niin tulee sitten käytyäkin useammin.

Kasvata oma väri esiin! 🙂

Onneks siihen ei olis enää paljon matkaa, että on kokonaan oma väri. 🙂

Tämmöisestä en ollutkaan ennen kuullut. 🙂 Kuulostaisi hyvältä. Itse monesti ratkaisen värieron pistämällä hiukset kiinni tai en katso peiliin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X