äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sieltä se syksy ja viilenevät päivät hiipivät ja sen myötä lasten vaatetus lisääntyy. Välikausi on meillä kunnossa, mutta sieltä se talvikin lähenee ja toppavaatteiden hankinta on edessä. Viime vuosi oli kiva, kun alesta jemmaan ostetut ja edellisen kauden vaatteet menivät vielä heittämällä, mutta nyt olisi edessä toppavaatteiden hankkiminen.

Ja mikä loputon suo se onkaan. Luulin jo löytäneeni meidän Sohville täydellisen haalarin, mutta siinä koot loppuivat kesken ja petyin, kun emme saisikaan sitä haalaria. Lasten mentyä illalla nukkumaan olen googlettanut erilaisia toppahaalareita ja klikannut ostoskoriin ja perunut hetken päästä, kun se ei olekaan sellainen kuin haluaisin. Olen selannut kirpputoreja ja käynyt livekirpulla, mutta tuloksetta. Voiko toppavaatteiden etsiminen olla muka näin vaikeaa? Sanokaa nyt, että teilläkin on tämmöistä.

Kuinka tämä voi muka olla näin vaikeaa ja missä välissä minusta tuli niin älyttömän ronkeli?

Toppavaatteet eivät myöskään saisi maksaa hirveitä summia, eli mieluiten paljoa päälle sadan euron kappale, sillä ostettavana on kuitenkin ainakin neljän lapsen topat. Voi miksi en seurannut kunnolla toppavaatteiden aleja!?

Sohville tahtoisin harmaata tai hempeää vaaleanpunaista (tai sitten päädyn johonkin toiseen, jos tuo vaaleanpunainen onkin liian arka väri). Sisulle ehkä harmaata, tummansinistä tai jonkin kuviollisen siitä syystä, että sitä voisi käyttää myös Saagalla. Isommat kertovat kyllä ihan suoraan mitä haluavat ja mitä ei.

Saagan kohdalla olen miettinyt, että hän selviää varmasti aleihin asti äitiyspakkauksen haalarilla, ellei jopa koko talvea. Sen kanssa en siis nyt kiirehdi ollenkaan. Paitsi jos vastaan osuu halvalla jotakin aivan ihanaa, joka on pakko saada, heh.

Ja täytyy sanoa, että olen kokojen kanssa jälleen täysin hukassa

Miten on mahdollista, että pähkäilen näiden asioiden kanssa vieläkin, vaikka lapsiakin on noin monta!? On niin ärsyttävää miettiä, mikä koko mahtaisi olla oikea ja mahtaako lapsi nyt kasvaa hurjasti pituutta ennen talvea vaiko ei. Lisäksi eri merkkien kesken saattaa olla paljonkin heittoja, joten sekin tuo tähän hommaan oman haasteensa. Noh, sovittamalla sekin varmasti selviää.

Meillä alkoi hiihtoloma

Meillä on ollut ties minkä merkkisiä toppavaatteita, joten mitään tiettyä merkkiä en lähde katsomaan. Olen avoin kaikille merkeille. Vinkatkaa hei ihmeessä minulle ihania haalareita. Onneksi talveen on vielä aikaa, mutta kyllähän ne topat olis kiva saada nopsaan hankittua, niin ei tarvisi sitten miettiä enää niitä.

Löytyykö teiltä jo toppavaatteet?

Kommentit (30)

Minä olen aina saanut näiden kanssa oikein shown 😉
Haluan löytää aina jonkun sellaisen, joka on juuri täydellinen kantajalleen. Ehkä tämä johtuu siitä, että sitä takkia tai haalaria katsellaan monta kuukautta putkeen. Toisin kuin sisävaatteita, näitä ostetaan vaan se yksi ja ainoa. Tai no, maksimissaan kaksi…
Viime vuonna tein hyviä löytöjä paikalliselta kirpparilta.
Tänä vuonna ajattelin panostaa eteenkin aluskerroksiin ja ostaa niin teineille kuin nuoremmillekin Ruskovillan kerrastot.

Meillä toimivia värejä on olleet musta ja tumman punainen. Ne ovat menneet niin veljellä kuin sisarella. Sellaisia unisex ulkovaatteita on vain harvassa. Esimerkiksi Polarn O.Pyret kestää hyvin aikaa myös, siinä missä monet muotivaatteet huutavat mennyttä sesonkia jo parin vuoden päästä.

Saman ongelman kanssa täälläkin painitaan. Pitäisi löytää tytölle haalari joka olisi teknisiltä ominaisuuksiltaa hyvä, kaunis äidin ja tyttären silmään, eikä saisi maksaa mansikoita. Vielä ei ole löytynyt, vaikka netissä on tullut etsiskeltyä. Ehdin jo ihastua Name itin kukkahaalariin, mutta siitä loppuivat koot kesken.

Hei iskit silmäsi samaan haalariin, kuin minä. 😀 Ja niin harmitti, kun koot loppui jo 110 :/ Mietin pitäiskö tilailla se Saagalle jemmaan, kun on niin nätti. Tsemppiä etsintöihin.

Voi kyllä, tuskailen. Ja vältän kauppoihin menoa lasten kanssa, koska siellä tuskastuu sitten koko perhe, kun en osaa tehdä nopeita ostopäätöksiä ellei haalari ole kaikinpuolin täydellinen 😀 Mitä ne ei ole. Kotona saa sovitella ja pähkäillä rauhassa.

Nyt sitten saldona tilattuna popin toppahousut (jotka oli paljon isommat kuin kokolappu antoi ymmärtää) ja name it:n haalari (jonka mittasuhteet oli meille ihan väärät). Jouduin harmiksi palauttamaan. Nyt tilasin jollyroomilta vielä paljon kehutut didriksonin haalarit, mutta vähän jännittää osuuko juuri koko oikeaan kun ne on myynti-ilmoituksen mukaan tosi reiluja, joten otin yhtä kokoa pienemmät. Niissä on se kiva ominaisuus että saumat ratkomalla saa kasvatettua yhden koon! Ja nämä kuulemma kestää lapselta toiselle, silloin sen hitusen alle 100 euron hinta on minusta ihan ok. Kannattaa tsekata ainakin!

Jos nää ei sovi niin pakko lähteä kaupoille hikoilemaan….

Noitä haalareita olen kans Jollyroomilta katsellut. Pitää ehkä tilata sovitukseen, jos muuta ei ilmaannu. Tommonen kasvava ominaisuus kuulostai kyllä hyvältä. 😀
Name itilla on niin ihania haalareita, harmitti kun koot loppui jo 110cm siinä kukkakuviossa. :/
Tsemppiä etsintöihin, toivotaan että nyt osuu koot kohdilleen. 🙂

Oletko katsonut Travalle Remun verkkokaupasta? Siellä on kaunis hiekanvärinen haalari 54e,mielestäni väri käy tytöille ja pojille. Meillä Remun haalarit kestäneet hyvin,hinta-laatusuhde mielestäni oikein hyvä. Tänä syksynä 2v:llä välikausihaalari uudenveroinen löytö kirppikseltä ja viimetalvinen uutena ostettu alehaalari menee vielä ainakin alkutalven. Uusi alehaalari jo odottamassa kokoa isompana. Keskimmäiselle koulutytölle tilasin välikausihousut myös alesta, jäiköhän hintaa 23e. Kannattaa kurkata heidän tarjonta 🙂 en tiedä miten kokoja vielä, loppukesästä kun tilasin niin oli hyvin kokoja.

Hei kiitos vinkistä, en ole katsonut heidän valikoimaansa vielä ollenkaan. Pitää mennä kurkkaamaan. 🙂 Kirppiksiltä tekee välillä tosi hyviä löytöjä. 🙂

Onpa kiva lukea muiden pähkäilyä toppavaatteista, kun itse pähkäilen vain yhden lapsen talvivaatteita. Mieleisiä kun ei löydy ja onko kokokaan sitten oikea, että menisi koko talven 😀 Lisämausteen tuo pippurinen kolme vuotias,joka kyllä ilmoittaa mielipiteensä tykkääkö vai ei, usein kyllä vasta sitten kun vaate jo ostettu. 😀 Sekä äiti haluaisi vielä haalarin, tyttö takin ja housut.. koen vain päiväkotiin haalarin käytännöllisempänä. Toivottavasti talvi ei tulis vielä pitkään aikaan, niin ehkä me molemmat ehditään löytämään ne oikeat kamppeet täksi talveksi 🙂

Tsemppiä sinne toppavaatteiden hankintaan. 🙂 Eiköhän me vielä kivat vaatteet löydetä ja toivotaan tosiaan, että talvi ei tulisi kovin ajoissa, niin on aikaa katsella rauhassa. 😀 Meinasin lähteä vielä kirpparilta katsomaan, jospa löytyisi jotain. Harmittaa niin vieläkin, että missasin odotushuuruissani ne toppien alet. 😀

Omia suosikkeja tähän mennessä nähdyistä on olleet Reiman Puhuri (varsinkin navy <3 ), Jonathanin yksivärinen pienten lasten haalari (livenä ihan superihana oli kaupassa) ja Kulingin Charmonix. Täytyy vaan odotella aleja, josko näistä jonkin sitten ens talveks, tähän talveen on topat jo edellisistä aleista ja kirppariltakin. Eniten odotan jääkö Jonathanin ihanaa kettutakkia oikeassa koossa aleen, menis sekä tytölle että pojalle…

Ihania on kyllä nuo kaikki mitä tuohon laitoit. 🙂 Mä koitan nyt kytätä kirppareita ja sit tällä kertaa en meinaa missata aleja, että löytäis talvikamat seuraavalle talvelle.:)

Äitiyspakkauksen topalla mennään tämä talvi; välikausihaalarin mies bongasi kirpulta viidellätoista eurolla: Lassie ei kait ole mikään huippuhyvä merkki mutta silläpärjätään tämä syksy (ja talvi jos on kovin leutoa.) Se on vyötäröön asti täysin vedenpitävä (?) tai ainakin sellaista kumimateriaalia eli just hyvä meidän vajaalle 9kk konttaajalle 🙂

Kirpparilta tekee välillä tosi hyviä löytöjä ja tuollainen haalari kuulostaa juuri hyvältä tuon ikäiselle. 🙂

Ostin koot arvioiden jo helmikuun alesta tulevan talven haalarit taaperolle ja leikki-ikäiselle. Ja sit vaan toivotaan parasta, että ovat sopivat! Näin olen tehnyt menestyksekkäästi jo monta vuotta.
Saa laadukkaat halvalla, koska ei tulisi mieleenkään maksaa 100€/kpl (tai enemmän) viiden lapsen talvivaatteista.

Mulla meni alet vallan ohi, varmaan se kun oli yksin lasten kanssa ja riitti sitä puuhaa, niin unohtui koko alet samalla. Sitä oli mieli jo niin siellä syntyvässä vauvassa. 😀 Alesta ne aina kannattaiskin ostella. 🙂

Täällä sama tuon 3v kanssa välikausi housut jouduin 104 kokoset antamaan eteen päin ja ostin toisen merkin 104 on hyvät 🙂
Toppahaalari on reilua mitotusta olevaa merkkiä 104 ja toivon että mahtuu edes osan talvea takki löytyi lastentarvike kirpputorilta naapuri kylästä 🙂
Toppahousut sit tilasin uudet netistä ja löysin ihanan vihreän tupsupipon yhdestä nettikaupasta 🙂
Mä kans usein laitan ostoskoriin jtn ja sit perun

Siis eri merkkien kohdalla voi olla niin paljon heittoa. Olis paljon helpompaa, kun kaikilla merkeillä olis sama mitoitus. 😀
Mäkin varmaan alan koota näitä eri paikoista ja pakko aloittaa nyt lähipäivinä, jos meinaa saada sen mitä haluaa. 😀

Ihan yhtä hukassa täälläkin, ekaluokkalaiselle taitaa olla haalarit jotka ostin jo viime talvena jostain alesta ja ovat nyt vasta sopivat 🙂 Isommat tytöt ei enää haalareita huoli ja pituutta on taas tullut lisää joten täytyy niitä toppahousuja ainakin päivittää..5-vuotiaalle ja kohta pian 1-vuotiaalle (apua!) täytyy haalareita etsiä, en enää muista oliko mulla niitä missään jemmassa 😀

On tämä aikamoista toppavaatteiden metsästystä. 😀
Ja kun nuo kasvaa niin hirveää vauntia, että se kokojen arviointi ihan hirveen vaikeaa. Kääk, joko siellä se vuosi lähestyy, mihin tää aika kuluu!?

Juuri olen stressanut samaa, koska yleensä on ollut jo kevään aleista talvikamppeet hankittuina. Viime yönä sitten vauvaa syöttäessä bongasin lekmeriltä heidän oman Kuling merkin ja laitoin tilauksen menemään. Ei oo kokemusta kyseisestä merkistä ennestään, mutta hinta miellytti. ?

Noita samoja haalareita olen katsellut heidän sivuilta. Mutta koska kokemusta ei ole, niin hieman mietitytti. Oli jo ostoskorissa kerran yhdet haalarit. 😀 Kun haalari saapuu, niin tule ihmeessä kertomaan, miltä se vaikuttaa. 🙂

Kuling haalari saapui postista ja ihan hyvältä vaikuttaa näin äkkiseltään! Ei ainakaan reilua kokoa oo..

Mulla on ”vain kaksi lasta, mutta tuskailusi kuulustaa hyvin tutulta. Yksi toppahaalari on kaappiin nettikirppikseltä löydetty ja kellarista pitäisi käydä varastot läpi, jos sieltä nuoremmalle löytyisi edes toppahousut. Myös haalarin koon valinta mietityttää. Projekti siis jatkuu. Tsemppiä kaikille!

”Hyvä” että muutkin tuskailee, ei oo helppoa puuhaa. 😀 Ja sitten toi koon valinta on kans yks haastava juttu, niissä kun on niin paljon eroa eri merkkien välillä. Tsemppiä sinnekin etsintöihin.♥

Mä olen luullut jo olevani ainoa monen lapsen äiti, jolle topat tuottavat ongelmia. 😀
Haastavaa ränpiä toppaviidakossa just viime tinkaan, kun viime vuotisista saa pienille ”rymyhaalarit” koiranulkoilutukseen yms rämpimiseen mutta ne siistimmät puuttui kaikilta. Tähän mennessä lekmerin alesta löytyi tosi hyvät haalarit yhdelle tytölle ja meidän pojalle, yhdellä tytöllä on sopiva viimevuotinen mutten millään löydä mieleistä toista.. Etenkin kun olisi suotavaa olla neutraali sävy, jotta menis ensi vuonna rymynä sitten pojalle. Isoimmslle on hankittu aiemmin alesta 2 toppatakkia, housuja nyt saa onneksi mistä vain kun on tarve. Tulevalle vauvalle meillä on ticketin haalaria/nallepuku yms useita vaihtoehtoja sekä vielä toppapussi kaukaloon. Takitkin ostin erikseen, kun autoilemme niin paljon. Olen huomannut, että mitä useampi lapsi on niin sitä enemmän arvostaa helppoutta ja teknisiä ominaisuuksia (vähemmän puettavaa, heh) ja se tästä taitaa tehdä niin hankalaa. Viime vuonna yhden haalarin kanssa meni ihan suohon, kun Elloksen alehintaan 60e haalari tummentui ja halkeili lahkeista ihan ennätysajassa, siksi päädyin takaisin itselle tuttuihin merkkeihin kun tiedän niiden parhaimmillaan kestävän monen lapsen ajan. 🙂

Siis juuri tuo, että haalari saisi kyllä kestää, olla tekninen (jotta ei just tarvii pukea ihan hulluna vielä muuta) ja olla neutraali, jotta voi kierrättä toiselle. Mut sit kuitenkaan ei haluais maksaa hirveitä, kun pitää ostaa niin monet. 😀 Meillä on Ellokselta nyt yks haalari ollut käytössä jo kolmena talvena ja se on vielä täysin ehjä. Saa luvan vieläkin olla rymyhaalarina. 😀
Meillä vauvalle toppapussi kaukaloon, helpottaa kyllä talvella paljon lähtemisiä. 🙂

Moikka!Täällä menossa myös välikausi- ja toppahaalarin etsintä.hikoiluttaa jo valmiiksi.:-D taktiikka on käydä poitsun kanssa tällä viikolla sovittamassa kokoja ja kartottamassa tarjontaa ja ens viikolla Ideaparkissa tasauspäivä-alet,jos sieltä sitten löytyis.ajattelin et jos ei löydy mieleistä niin ostan yksiväriset ja tuunaan jollain silityskuvilla tms.tsemppiä etsintöihin!

Hei tosi hyvä taktiikka, oikeastaan aika loistava. 🙂 Itse on tullut käytyä monesti noilla tasasupäivillä ja sieltä kyllä tekee hyviä löytöjä. Nyt en tiedä kerkiääkö tällä kertaa. Kiitos tsempeistä ja sitä samaa sinne.♥

Hih. 😀
Mäkin oon koittanut nyt katsella Sisulle sellaisia haalareita, joita voisi sitten käyttää myöhemmin Saagalla. Ja pitäisi olla juuri sellaista materiaalia, että myös kestää isoveljeltä pikkusiskolle. 😀 Polarn O.Pyrettiä meillä ei oo koskaan vielä ollutkaan, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X