äiti ja melukylän lapset - Banneri

Iso perhe tarkoittaa paljon pyykkiä. No todellakin, varsinkin kun pienimmät sotkevat vielä vaatteita esimerkiksi syödessä, maitolaseja kaatuu ja isommat taas saattavat vaihtaa niitä muuten vaan. Pyykkikorin pohjan näkeminen onkin oikea äitiyden tähtihetki, jota harvoin tapahtuu. Tai oikeastaan nyt ei puhuta edes yhdestä korista, sillä tämän kokoiselle perheelle ei yksi koppa riitä. Joskus näkyy jopa useamman pyykkikorin pohja joskus taas koko pyykkikoria ei erota pyykkivuoren alta.

Pesen pyykkiä lähes joka päivä, mutta koska minulla on edelleen hankkimatta se kuivausrumpu, en voi pestä tiettyä määrää enempää. Kone pyörii päivässä yhdestä neljään kertaan, riippuen siitä kuinka paljon sitä saa ripustettua kuivumaan. Meiltä löytyy neljä telinettä ja saunasta vielä yhdet narut jolle ripustaa.

Pyykkikopassa tai kopissa harvoin pohjat kerkiävät näkymään, kun lapset jo täyttävät ne

Jännä juttu, että sitä pyykkiä jotenkin huomaamattomasti kertyy yläkerran lastenhuoneisiin ja sinnehän ne myös unohtuu, ellen erikseen kysele niiden perään tai viimeistään silloin, kun itse havaitsevat huoneessa olevan pyykkikasan kasvaneen isoksi, kantavat ne itsekseen alas. Kolmevuotias puolestaan huonetta siivotessa sulloo siellä olevia vaatteita lelulaatikoihin ja sieltä onkin löytynyt monesti niitä kadonneita sukkia tai paitoja.

Joskus hehkutan pyykkikorin pohjan näkymistä wuhuu huudahduksella, vaikka joku voitontanssi voisi olla melkein parempi. Hetken riemu loppuu nopeasti, kun lasten huoneista löytyvät pyykkivuoret palauttavat tämän äidin nopeasti todellisuuteen ja takaisin pyykkivuorten pariin.

Se kuivausrumpu olisi meille ehdoton, jotenkin sen hankinta on vain jäänyt. Kyllä sellainen nyt vain pitäisi oikeasti hankkia, varmasti helpottaisi. Nyt kuulisinkin mielelläni kuinka monelta sellainen löytyy? Kertyykö teillä pyykkivuoria ja onko kuivausrumpu auttanut niiden selätyksessä.

Kommentit (18)

Meillä on ollut rumpu kokolailla yhtä kauan kuin tämä talokin, ei juuri jäänyt vaihtoehtoja kun ei ole tilaa missä kuivattaa(en todella halua pyykkejä neliöiltään pieniin asuintiloihin lisäämään ilmankosteutta ja meillä on mallia 3m2 suihkutila jossa pyykkikorit ja pesukone+rumpu on puolilämpimässä kellarissa…) kunhan vaan muistaa vaatteet ostaa kokoa isompana kun rumpu kutistaa kaiken 😀 mukavuuteen, helppouteen ja nopeuteen tottuu…lapset tykkää kun vaatteet on pehmeitä ja monesti vielä lämpimiäkin aamulla päälle laittaessa kun illalla on huomattu et just se tietty paita on pestävä aamuksi 😀

Meillä nelihenkinen perhe ja rumpu hankittiin ennen toisen lapsen syntymää. Pois en vaihtaisi enkä ilman enää pärjäisi! Pölyn ja karvan määrä on vöhentynyt silmissä mikä on ollut parasta. Samoin vaatteiden, pyyhkeiden ja vuodetekstiilien määrää on voinut vähentää kun pyykkäys on niin nopeaa ja lakanat saa pesun ja kuivauksen jälkeen heti sänkyyn! Meillä on vapautunut sekä säilytystilaa että säästyy rahaa.
Oksutaudissa rumpu on mahtava, kun puhdasta pyyhettä ja lakanaa saa nopeasti uudelleen käyttöön. Pyykeistä tulee lisäksi ihanan pehmeitä.
Monesti pesaisen pari koneellista putkeen ja kuivaan ne samalla kertaa koska rumpu on sen verran iso.
Pyöräytän siinä monesti myös märät ulkovaatteet kuivaksi ja pian on taas lapsilla kuivaa ulkoiluun päälle! Monet tekniset vaatteetkin sallivat nykyään kuivauksen.
Sähkölaskussa rumpu ei ole näkynyt, ovat sen verran energiatehokkaita nykyään. Ja viehän se vaatteiden telineellä kuivatus ja kosteudenpoistokin energiaa, kun alkaa asiaa tutkimaan.
Melkoinen mainospuhe tämä, mutta ehdoton suositus siis!

Kiitos tästä.♥
Kyllä se rumpu helpottaa paljon ja just mahataudinkin aikaan varmasti ihan paras. Ja kiva, kun pystyy pienentämään lakanoiden ja pyyhkeiden määrää. Ne vie yllättävän paljon tilaa kaapeissa.

Meillä mies hoitaa pyykit (ja mä tiskit, on toiminut meillä vuosia tämä systeemi hyvin). Meillä ei ole kuivausrumpua, 2 telinettä vain ja ne riittää kun meitä on vain 4 ja huoneilma niin kuiva että pyykit kuivuu yön yli melkein. Olen ehdottanut rummun hankintaa mutta mies ei halua…kuulemma pilaa vaatteet (mutta voisihan ainakin lakanat ja puyhkeet siellä kuivattaa). Olen antanut asian olla mutta jos osallistuisin pyykinpesuun niin haluaisin kyllä kuivausrummun.

Hyvä jako teillä 🙂 Meillä ei mies ”saa” pestä pyykkiä, kun on onnistunut samassa pesussa niin värjäämään, kutistamaan ja venyttämään vaatteita. 😀
Just lakanat ja pyyhkeet olis ainakin kiva rummuttaa. 🙂

Sama täällä 🙂 sain jopa kaikki pyykit kaappiin saakka 🙂 🎉🎉🎉

En ymmärrä sua, miten voit vasta harkita kuivausrummun hankkimista 😅 meillä se on ihan ehdoton ja joka koneesta menee suurin osa kuivausrumpuun, yksittäisiä parempia vaatteita pelastan narulle kuivumaan. On siinä tietty se huono puoli että pyykkivuori säilyy, mutta siirtää vain paikkaa. Eli likakori kyllä tyhjenee, mutta puhdasta on rummun lisäksi puhtaiden pyykkikorit täynnä 🙈
Silti kannustan vahvasti hankkimaan rummun! Tsemppiä hankintaan!

No en mäkään! 😀 Oon jo useamman vuoden siitä puhunut, mutta aina se jotenkin unohtuu. Ehkä siksi kun se ei ole ollut mikään pakollinen hankinta.
Mut ennemmin se puhtaiden pyykkien kasa kuin likaisten. 😀

Hei meillä vain 2 lasta ja toisen lapsen synnyttyä hankimme kuivausrumpu. On kyllä hyvä laite. Suosittelen lämpimästi. Pitää ajatella myös että se vaatteissa oleva vesi ja pöly pääsee huoneilmaan…. Ei ollenkaan hyvä.

Se on kyllä totta. Uskomaton määrä vaatteissa on sitä pölyä ja jatkuva kosteus ei ole kyllä ollenkaan hyvästä.

Ihan ehdoton arjen pelastaja isossa perheensä. Suosittelen lämpimästi. Lakanan/pyyhkeiden vaihto sujuu sukkelaa ku ei tarvi viikata välissä kaappiin, vaan samat lakanat rummusta petiin.
Ja ehkä just rummun ansiosta meillä näkyy pyykkikorien pohjat joka viikko. 😊 välillä sitte sitä puhdasta pyykkiä on läjäksi asti.😂
T. 7 lasta ja äiti ja isä

Ihan mahtavaa. 🙂 Ennemmin tosiaan se puhtaiden pyykkien kasa kuin likaisten. 😀
Millään ei kerkiä saamaan vaatetta kuivaksi sitä tahtia, että saisi jo uutta kuivumaan, Sillä ne pyykkikorin pohjat harvoin näkyy.

Kuivausrumpu olisi kyllä kiva, mutta toisaalta ei ehkä niin välttämätön hankinta meidän perheessä. Olemme nelihenkinen perhe joten kyllähän sitä pyykkiä tulee, mutta olen aika ahkera pyykinpesijä ja stressaannun todella jos pyykkikori pursuaa yli 😀

Mäkin inhoan kun kopat pursuaa, mutta vaikka pesen ahkeraan, niin se ei näy oikein missään. 😀

Oih, tuo tunne kun pyykkikorin pohja näkyy on niin ihana! 😀 meitä on vielä toistaiseksi vain minä ja mieheni, helmikuussa meitä on sitten kolme <3 meillä ollut kuivausrumpu 5 vuotta, ja en siitä luopuisi enää mistään hinnasta! Pyykkiä tulee jo kahdeltakin paljon, varsinkin kun miehellä isot työpaidat vaihdetaan joka päivä, niin vievät paljon tilaa pyykkikorissa plus kaikki lakanat ja pyyhkeet. Meillä muutenkin kuivari ehdoton koska on kaksi pitkäkarvaista valkoista kissaa – sitä kissankarvaa nimittäin tulee! 😀 kuivari poistaa lakanoista, pyyhkeistä ja vaatteista myös ylimääräiset karvat jotka ei esim pyyhkeistä lähde pois ilman kuivaria. Tänä vuonna jouduttiin tilanpuutteen vuoksi hommaamaan kuivaava pesukone, mutta olen ollu siihenkin erittäin tyytyväinen. Vanha kuivari ja samoin uusi kone ovat meillä Whirlpool merkkisiä, suosittelen! 🙂

Se on. 😀
Oi, ihanaa. Onnea sinne odotukseen.♥
Just tuo on kyllä hyvä, kun sais karvat ja pölynkin pois. Meillä on koira, niin sitä karvaa piisaa. Voin siis kuvitella kuinka paljon sitä lähtee kahdesta kissasta. 😀
Mut aika kiva, et on nykyään noita kuivaavia pyykinpesukoneita, niin saa hommattua, jos tilaa on vähemmän. Hienoa, että on toiminut hyvin. 🙂 Kiitos merkkisuosituksista.

Kyllä se kiva on, kun ei ole pyykkiä kuivumassa siellä täällä ja että vaatteet olis ihanan pehmeitä rummutuksen jälkeen. 😀
Tuo on kyllä hyvä huomio, että se rumpu kutistaa niitä vaatteita. Pitääkin muistaa tuo.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X