äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva täytti sunnuntaina viisi kuukautta. Aika tuntuu juoksevan päivä päivältä nopeammin ja yritän nauttia ihan jokaisesta hetkestä. Ja oikeasti nautinkin. Jotenkin sitä vain elää jossakin onnenkuplassa jatkuvasti. Ei haittaa itkut tai valvotut yöt, kun sen kuitenkin tietää, että niin hetken he ovat pieniä ja koittaa se aika, kun tämä kaikki on vain muisto.

Vauva on kasvanut ihan silmissä ja oppii jatkuvasti uutta. Hän kiljuu, karjuu, nauraa hekottaa ääneen, kääntyilee, vetää vatsalla ollessa polvia massun alle ja koittaa päästä etenemään, pyörii navan ympäri, tarttuu hienosti kaikkeen kiinni, johon haluaakin (se käsillä ”tähtääminen” leluun on niin suloista) rakastaa helistimiä ja lelukaarta. Lisäksi  hän hurmaa meidät joka ikinen päivä hymyllään ja isi on nimennytkin hänet hymytytöksi. Ja se hän kyllä onkin (toinen nimi Hymy sopiikin hänelle kuin nenä päähän).

Saaga viihtyy edelleen parhaiten sylissä, mutta päivä päivältä paremmin myös lattialla. Siihen on auttanut se, että pötköttelemme lattialla yhdessä sekä aika. Koska meillä ei ole ollut sitteriä ja manducassa hän ei viihtynyt, on ollut tärkeää, että edes viihtyisi pieniä hetkiä jossain muualla kuin sylissä.

Hyvin kasvaa maidolla, joten kiinteiden kanssa ei kiirehditä

D-vitamiineista aiheutuneet vatsavaivat on onneksi saatu selätettyä ja edelleen ollaan tauolla ja tähän syynä rokotteet jotka tiesin tytön saavan 5kk neuvolassa. Viimeksi tyttö tuli niistä todella kipeäksi, joten halusin pitää kunnon tauon vitamiineista. Kaappiin on kuitenkin ostettu valmiiksi odottamaan D-vitamiinia suihkeena. Koitamme nyt ensiksi sitä. Mutta vasta jonkin ajan kuluttua.

Päiväunet katosivat pitkäksi aikaa edellisten rokotusten myötä, mutta ovat löytämässä hiljalleen takaisin. Yhdet pitkät parin tunnin päiväunet on nukuttu ulkona, muutamat yli tunnin, mutta muuten unet kestävät vartista 45 minuuttiin. Nyt pelkään, että unet taas lyhenevät entisestään rokotusten takia ja palaavat siihen onnettomaan torkkumiseen, mitä on sitten useammat päivässä. Mietin vain, kuinka vauva voi jaksaa tuollaisilla unilla.

Täällä ei vielä olla alettu syömään kiinteitä, vaan täysimetyksellä mennään ja vielä kuukausi olisi tarkoitus jatkaa näin. Itsestä tuntuu, että Saaga on kasvanut viimeisen parin viikon aikana ihan hurjasti. Neuvolassa käytiin hakemassa 5kk mitat  ja kasvu on jatkunut ihan normaaliin tahtiin. Hän on nyt 64,3cm pitkä ja painaa 6840g.

Rokotteiden kanssa meni todella hyvin. Ensimmäiseen piikkiin Saaga ei reagoinut mitenkään, hyvä jos huomasi että pistettiin. Toisen kohdalla itku tuli vasta kun aine ruiskutettiin. Onneksi vähillä itkuilla päästiin. Rota meni alas hyvin ja kauhulla jo odotan millaiset oireet tulee tällä kertaa.

Meidän 5kk tyttö on kyllä aivan mahtava tapaus ja hurjan rakas.

Kommentit (6)

Kiva oli lukea Saagan kuulumisia! Nythän uusissa d-vitamiinisuosituksissa ei suositeltu suihketta, koska annostelu on siinä epätarkka.. Se kuitenkin täällä on käytössä ja hyvin passaa. Meinaan siis jatkaa sillä!

Ensimmäistä kertaa nyt rohkaistuin kommentoimaan 😊

Meillä on teidän tyttöä kolme päivää nuorempi esikoispoika ja näitä postauksia on niin kiva seurata, kun ovat niin saman ikäiset. Tämä meidän poika on myös aikamoinen sylivauva, kantoliina on meillä tässä ollut tosi iso helpotus! Ja täälläkin tarkoitus odotella kiinteiden kanssa sinne puolivuotiaaksi. Meillä eiliset rokotukset vielä vähän kiukuttaa, mutta josko tuo pian helpottaisi… ☺️

Saaga on kyllä aivan ihana hymytyttö! ❤️

Kiva kun jätit kommenttia.♥

Oi, sylivauva sielläkin.♥ Mä mietin yhdessä vaiheessa kantoliinaa, kun ei viihtynyt Manducassa, mutta kun ollaan tässä selvitty ilmankin, niin ei sitten tullut sitä hankittua. Ihanaa, että siellä liina iso helpotus. 🙂
Toivotaan, että siellä helpottaa rokotusten jälkeinen kiukku pian. Täällä vielä Saagalla hieman lämpöä ja itkuisuutta, muttei läheskään niin paljon kuin viime kerralla. Kohta nähdään tuleeko rotasta yhtä kipeäksi kuin viime kerralla, silloin pahimmat oireet tuli noin viikon kuluttua rokotteesta.

Kiitos, hän on.♥

Minun ymmrätääkseni sen takia ei suositeltu suihketta, koska niille, joille annetaan säännöllisesti äidinmaidonkorviketta, niin suositukset muuttui 2ug ja tuosta suihkeesta tulee se 10ug. Ymmärtääkseni siis vain näissä tapauksissa, kun ei siitä suihkeesta saa eroteltua sitä 2ug 🙂

Tosin tutkailin asiaa ja joissain tipoissakin on yhdessä tipassa se 10ug ja tyyliin ainoa jossa on tipassa 2ug on Jekovit. Jekovitista on kyllä tullut kovasti vatsavaivoja ja ei ihmettele kun lukee ainesosalistaa..


Noi suositukset tuntuu muuttuvan jatkuvasti. 😀 Me testataan tuota suihketta nyt jossakin kohtaa ja katsotaan sopiiko meille.

Totta, niinhän se pienentykin niillä jotka saavat korviketta. Suihkeesta ei sitä kyllä pysty erottelemaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X