äiti ja melukylän lapset - Banneri

No nyt se on tapahtunut ja pinnasänky on otettu vihdoin käyttöön. Meidän vauva on nukkunut siinä nyt muutamana yönä jo jokusen tunnin verran ja lopun yötä tuttuun tapaan minun kainalossa. Mutta tämä on meille iso askel eteenpäin, sillä pinnasänky toimitti vielä hetki sitten puhtaiden pyykkien säilyttämis virkaa, eikä vauva ollut nukkunut siinä yhtään. Mutta vain muutama päivä ennen kuin Saaga täytti 5kk päätin tyhjentää sen. Samalla vaihtui koko makuuhoneen järjestys niin, että pinnis on jälleen meidän sänkymme vieressä.

Siinä sänkyä tyhjentäessä naurahdin itselleni. Muistan niin elävästi sen hetken, kun vielä Saagaa odottaessani laitoin tohinalla pinnasängyn laitaa takaisin paikoilleen, nostin pohjaa ja petasin nätiksi. Muistan ajatelleeni, kuinka siinä todella kohta nukkuu meidän pieni vauvamme. Heh, no ei mennyt ihan niin. Eipä sillä sängyn laittamisella olisi ollut mikään kiire.

No mutta, miten ne unet ovat maistuneet?

Meillä on nyt aika omanlainen järjestely tässä nukkumisessa, ainakin vielä hetken. Illalla kun tyttö nukahtaa lasken hänet vaunuihin, jossa hän nukkuu siihen asti, kunnes herää ensimmäisen kerran syömään. Sitten vasta siirrymme makuuhuoneeseen, jossa syötän tytön ja lasken pinnasänkyyn.

Kun tyttö herää jälleen syömään, saattaa hän jäädä siitä viereeni, jollen sitten nosta häntä takaisin sänkyyn. Tiedän kuitenkin hänen heräävän vielä kerran, joten ihan aina en vaivaudu nostamaan häntä takaisin. Kuitenkin joka aamu vierestäni on vielä herännyt lämmin käärö. Ja se on ihanaa!

Kyllähän sitä paljon kuulee, kuinka voi olla sitten vaikea opettaa nukkumaan muualla, kun tottuu nukkumaan kainalossa, mutta jokainen saa tehdä tavallaan. Meidän lapsista esikoinen nukkui jonkin aikaa meidän välissä ollessaan vauva, seuraavat kolme eivät ole nukkuneet yhtään yötä meidän vieressä, sillä nukkuivat yöt läpi jo ihan pienestä ja isompina eivät ole halunneet. Kaksi nuorinta taas ovat nukkuneet kaikista eniten minun kainalossa.

Saaga on nukkunut pinnasängyssään aika hyvin. Olen ollut tyytyväinen niihin muutamaan tuntiin mitä hän siellä nukkuu yön aikana. Onhan se vauvallekin iso muutos, kun yhtäkkiä onkin ns tyhjää tilaa ympärillä. Olin varautunut aika levottomiin öihin, mutta samalla kaavalla jatkuvat kuin tähänkin asti. Niinpä tästä on hyvä jatkaa. Tärkeintä on se, että kaikki saavat mahdollisimman hyvät unet.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X