äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulla on ollut tapana laittaa lasten tärkeät jutut säästöön laatikoihin, niistä osa on sisältöineen joskus täällä blogissa aiemmin näkynytkin. Olen  aloittanut jemmaaamaan jo ensimmäisestä lapsesta lähtien, joten on ollut selvää, että myös nuorimman lapsen tärkeimmät kerätään säästöön. Niinpä minä eräs päivä täyttelin vauvamme laatikkoa ja se on jo täynnä, hups!

No miten se nyt niin nopeasti täyttyi? Oikeasti se on täynnä pientä vaatetta, koska en vain osannut päättää mitä niistä ihanuuksista jätän jemmaan ja mitkä laitan myyntiin. Ainakin ne joilla tultiin kotiin ja ja ja… Jemmasin toistaiseksi melkein kaikki, jos pystyn sitten myöhemmin ajattelemaan niiden karsimista hieman järkevämmin. Nyt tuntuu selvästi olevan liian aikaista sille.

Laatikoihin säästöön vain ne tärkeimmät jutut

Laatikkoina meillä toimii Ikean joku toimistolaatikko tai vastaava, joka ei ole kooltansa kovin suuri. Tarkoitus ei olekaan säilöä mitään isoa määrää, vaan ne kaikista tärkeimmät. Kahdella nuorimmalla laatikot ovat hieman pienemmät, kun ei löytynyt enää samaa mallia kuin vanhemmilla on. Mutta näihin varmasti tulee mahtumaan juuri sopiva määrä muistoja.

Tulen täyttämään vauvan laatikkoa samaan tyyliin kuin isompienkin. Muutama vaate, soittorasia, valokuvia, koulukuvat, vauvakirja, muutama piirustus, syntymäpäivän lehti yms, joulukuusen pallo, helistin, ensimmäiset tutit (joo, säilöän sellaisetkin), tuttinauha, yksi pienimmän koon vaippa, kastekynttilä, lehtileikkeitä, minun odotuspäiväkirja, neuvolakortti, heidän oma neuvolakortti sekä myöhemmin unilelu, jota ei enää tarvita.

Ajatuksissa olisi myös kirjoittaa jokaiselle kirje ja sujauttaa se laatikkoon. Lapset saavat laatikot itselleen siinä vaiheessa, kun odottavat esikoista ja toivon, että niistä on silloin heille ja heidän puolisoilleen iloa.

Lisäksi olen pistänyt säästöön jokaisen syntymävuoden äitiyspakkauksen makuupussin. Minusta on ihanaa, kun äitini on aikoinaan säästänyt minulle omani, joten se tuntui ihanalta jemmata meidänkin lapsille omat. Ja vaikken jokaisen kohdalla olekaan pakkausta ottanut, olen ostanut makuupussin kirpputorilta, paitsi Saagalle ostin uutena.

Itselleni on ollut tärkeä säästää lapsille jotakin pientä. Noihin laatikoihin mahtuu juuri sopivasti ja ne on helppo pinota päällekäin ja eivät koonsa vuoksi vie hirveästi tilaa. Meillä niitä säilytetään lasten lelulaatikon päällä, joka on heidän huoneen yhteydessä olevassa ”välikössä”. Näin ne on helposti saatavilla, muttei jatkuvasti nähtävillä.

Lapset tykkäävät nyt jo tonkia omia laatikoitaan ja onhan niiden myötä kiva muistella menneitä.
Oletko sinä laittanut lasten/lapsen muistoja jemmaan?

Kommentit (8)

Meillä myös käytössä muistojen laatikko. Itse säilöin jokaiselta laatikkoon sairaalarannekkeet, sairaalasta kotiutumisvaatteet (body ja housut sekä myssy), kastekutsu ja kastekortit, ensimmäiset lelut sekä unirätit kunhan poistuvat käytöstä. Ensimmäiset kengät, syntymäpäivän lehti, neuvolakortti, vauvakirjat sekä kootut kuvakirjat ensimmäisestä vuodesta kunhan ovat täynnä. Myös jos ovat saaneet oman neuleen (sukat, peiton, myssyn tms rotinalahjan) sekä muita merkittäviä tavaroita.

Hei!

Voi että! Nyt olen vähän kateellinen ja hieman harmittaa. Minulla oli kyllä samanlainen ajatus, kun esikoinen syntyi, mutta se jotenkin jäi. Olen kuitenkin lasten kastekynttilät säästänyt sekä pienet villa-asut, jotka äitini on neulonut ja joissa on kotiin tultu. Ihana juttu, että olet jo ensimmäisen lapsen kohdalla aloittanut ja saanut aikaiseksi kaikille lapsille samanlaisen muistojen laatikon. Suuri ilo voi lapsillesi noista laatikoista aikuisina olla. Minulla on kaikilla pojilla ollut pienenä vauvana käytössä minun isoveljen vanhat froteiset 50cm potkuhousut, jotka äitini on säästänyt. Vuodelta -75 ja aivan ihanat ja pehmoiset edelleen. En minäkään millään hennoisi vielä Eetun pieneksi jääneitä vaatteita laittaa pois saati myydä. Ihan kuin joutuisi silloin myöntämään itselleen, että vauva ei ole enää ihan pieni. Haikea mieli äidillä.

He sinullahan on kiva määrä kuitenkin tallella. Lisää muutama valokuva (esim ne potkuhousut päällä) ja niiden taakse vaikka kirjoitat jotakin siitä hetkestä. Jos löytyy odotus/neuvolakortteja, piirustuksia, synttärikortteja yms. Laita ne sitten pieniin laatikoihin.♥ Ja Eetun kohdallahan ei ole ollenkaan myöhäistä aloittaa keräämään laatikkoon muistoja jemmaan. Tai sitten voit tehdä lapsille yhteisen aarrelaatikon.♥
Noin se menee, ei vielä raaski. Jemmaillaan niitä hetki ja tehdään päätöksiä, kun ollaan valmiita siihen.♥:D

Ihanan järjestelmällistä!
Itse en ole pystynyt moiseen.
Vauvakirjaa täyttänyt lähinnä ensimmäisestä, pieniä ihania kenkiä säilössä kuopuksen ensimmäisiltä prinsessavuosilta.

Kiitos.♥
Aikoinaan mulla oli noi muistot yhdessä äitiyspakkauksen laatikossa, mutta sitten hankin nuo laatikot muutama vuosi sitten ensimmäiselle neljälle. Niin oli alusta asti tarkoituskin, mutta piti löytää juuri sopivan kokoiset laatikot. 😀 Nuoremman pojan muistot oli alkuun väliaikaisessa laatikossa ja nyt nekin pääsivät kunnon laatikkoon kuukausi sitten, kun hankin pari laatikkoa lisää.
No mutta on sentään jotakin. 🙂

Mä oon oot niin ihana -vauvakirjan mukana tulleeseen laatikkoon laittanut pienimmän koon lempivaatteet, kastekynttilän, kakkukoristeen ristiäisistä, mun äitiyskortin sitten myöhemmin juuri ekan lempilelun ja neuvolakortin 🙂 musta tää on ihana muisto lapselle!

Siihen laatikkoon saa kyllä kivasti mahtumaan ja jää todella ihana muisto.♥
Meillä on se vauvakirja nuoremmalla pojalla.♥

Ihania muistoja olet tallettanut.♥
Meiltä löytyy vauvakirjojen välistä sairaalarannekkeet, kastekutsut ja kastetodistukset. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X