äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ei se ei ole se, että pitää hankkia isompi auto, eikä se, että pitää ehkä olla myös isompi asunto. Ei se ei ole suuret ostokset kaupasta tai muiden kauhistelut perheen koosta. Se ei ole suuret pyykkivuoret tai monen asian muistaminen. Yksi ison perheen haittapuoli, ainakin minun mielestä on jotain ihan muuta.

No mikä se sitten on? Pöpöt, taudit jne. Oli se sitten flunssa, vatsatauti tai ihan mikä vaan, niin pöpöt ja kaikki taudit on ehdottomasti se pahin. Sillä kun tämän kokoinen porukka alkaa sairastamaan, se ei ole mikään hetken juttu. Pahimmillaan tauti voi jyllätä perheessä pitkänkin aikaa. Esimerkiksi vesirokko kesti perheessämme aikoinaan todella kauan. Samoin vatsataudit voi kestää ikuisuudelta tuntuvan ajan. Onnekseni niitä meillä ollut aika vähän.

Jotta pöpöt saataisiin vierailemaan meillä vain harvoin, pestään meillä käsiä paljon. Onneksi lapsilta se tulee ihan automaattisesti. Koululaisetkin riisuvat koulusta tultua ulkovaatteensa ja suuntaavat suoraan käsipesulle, ennen kuin tekevät yhtään mitään muuta. Kohteliaasti ohjaavat aina kaverinsakin käsipesulle, jos heitä meille tulee suoraan koulusta. On aika mahtavaa, kun se on jo meillä aika automaattista. Silti muistuttelen välillä pienempiä, jos näyttää että se meinaa unohtua.

Taudin tullessa vierailemaan meille, sitä miettii kuinkakohan kauan menee, että ollaan taas terveenä

Sitä voi joutua perumaan menoja useampienkin päivien päästä, jos tauti jaksaa viipyä kauankin. Ja ei muuten olisi ensimmäinen kerta, kun meillä alkaa jylläämään jokin tauti juuri silloin, kun minulla olisi menoa. Jotenkin kummasti siinä tuppaa usein käymään niin. Mutta jos miehellä on menoa, niin kaikki on terveenä. Yhtään en ole katkera, heh.

Meille rantautui reilu viikko sitten ensimmäistä kertaa enterorokko. Mietinkin mikä mahtaa olla, kun lapset sairastuivat niin nopealla tahdilla korkeaan kuumeeseen. Onneksi kuume kesti vain päivän verran (paitsi toiseksi vanhimmalla kesti useamman päivän) ja parille ilmaantui näppyjä. Ei kyllä mikään mukava tauti, mutta onneksi pääsivät suht helpolla. Ja nyt sitä tuntuu pyörivän vähän joka puolella.

Onneksi olemme lopulta sairastaneet näin isoksi perheeksi vähän. Toivon, että tämä sama linja jatkuu, sillä sairastaminen on hanurista.

Kommentit (12)

Mä niin arvasin mikä tää on. Komppaan ja kumarran, se on just näin.

Meidän silloin vielä 4-lapsinen sakki onneksi vältti vesirokkorumban, kaikki on nyt tuota uusinta tulokasta lukuunottamatta rokotettu. Se toki auttaa kun lapset eivät ole olleet päiväkodissa. Toivotaan meille terveitä päiviä 🙏

Niin allekirjoitan tämän. Meillä on ”vain” neljä lasta, mutta hirveä sairastelusyksy on ollut. Laskin, että 12 silmätulehdusta, 16 flunssaa/mahatautia, korvatulehdus ja kihomadot on saldo. Eli koko ajan on sairastettu, jokainen moneen kertaan.

Lapset on vielä niin pieniä, että käsien pesu ei vielä ole ihan selkäytimessä (vanhin 7v)ja koulusta/kerhosta tulee pöpöjä.

Toivon vaan, että tää loppuis jo… 🙁 ei niin mitään rajaa.

Voi eikä!! Teille on sitten tullut tauteja vaikka kuinka. Ja sitten kun ne alkaa pyöriä, niin tuntuu ettei eroon pääse ollenkaan. Pidän täällä peukkuja, että taudit jättäisivät teidän perheen rauhaan. Tsemppiä.♥
Se on hankalaa, kun ovat pieniä. Meillä noita pieniä joutuu muistutteleen useasti, mutta aika hyvin hekin jo osaavat. 😀 Jos heiltä kysyttäisiin mitä äiti aina sanoo, niin se varmaan olisi ”Muistitko pestä kädet?” 😀

Tuo on kyllä niin totta!!joku kuume flunssa voi olla meidän perheessä muutaman viikonkin. Ja sitte jos tulee heti perään joku muu pöpö,niin tuntuu että ollaan oltu pieni ikuisuus kipeänä
Mutta niin kuin teilläkin,meilläkin sairastetaan tosi vähän!tämän syksyn eka flunssa on tullut nyt meille ja sekään nyt ei oo flunssaa kummempaa.

Näin juuri siinä voi joskus käydä. Ja aika loppu siinä itse on, jos tauti iskee heti toisen perään. Ja vatsataudin aikaan varsinkin, koska itse en saa silloin nukutuksi juuri yhtään. Toivottavasti se kiertää meidät kaukaa.
Ihana, kun sielläkin oltu vähän sairaana. Toivottavasti se jatkuukin noin.♥

Meillä oli kanssa entero syksyllä. Järkky tauti oli kyllä! Ite selvisin vähällä, mutta peetun sairastaminen otti koville ja kauhee oli kun ei voinu toista mitenkään auttaa! Onneks meni kolmen päivän syömättömyydellä ohi ja poika alko oleen normaali ittensä. Mikalla ja mirolla oli pahiten ja vielä on kynsien irtoomista jäljellä. mirolla ja mikalla lähteekin sormista kaikki kynnet ja on kyllä tosi kipeet kädet molemmilla. Hyh!

Voi pieni Peetu.♥ Se on kyllä niin julma tauti. Meilläkin ne ensimmäiset päivät oli kamalia, mutta loppuviikosta alkoi helpottaa. Nyt sitten kuoriutuu Saagalla iho sormenpäistä ja varpaista. Luultavammin sitten ne kynnetkin irtoaa. 🙁 Myös toiseksi vanhimmalle tuli muutamat näpyt. Saa nähdä lähteekö häneltäkin kynsiä. Muille ei tullut näppyjä ja selvisivät aika helpolla.
Tsemppiä sinne Mirolle ja Mikalle. Kuulostaakin jo niin kipeältä tuo kynsien irtoilu. 🙁

Hei!

Onpa hyvä, että pääsitte noinkin vähällä enterorokosta. Siitä on liikkeellä aika rajujakin tautimuotoja ja varsinkin aikuisille saattaa olla varsin paha ja ikävä tauti. Meillä Eetun kummin perhe sen sairasti ja heistä äiti oli kipein ja pisimpään sairasti. Kynnetkin lähtivät. Kurjaa on sekin, kun itse sairastuu samaan aikaan pienten lasten kanssa. Ei millään jaksaisi lapsia hoitaa ja itse ei saa lepoa ja tauti siksi pitkittyy. Mahatauti on minusta pahin sairastaa lasten kanssa yhtäaikaa. Toivotaan pöpövapaata syksyä ja talvea kaikille lapsiperheille. Olisi kiva kuulla miten Saagalla on kiinteiden syöminen alun jälkeen sujunut 😊

Päästiin lopulta kyllä onneksi todella helpolla tämän kanssa. Olen kuullut, että voi olla tosi rajukin ja varsinkin jos tulee aikuiseen. Tuossa taudissa on kyllä vielä ikävänä lisänä tuo kynsien lähteminen.
Mahatauti on kyllä kaamea ja varsinkin silloin jos se on samaan aikaan monella. Se kun vie voimat ihan hetkessä ja itse oon sillon ainakin ihan poissa pelistä.
Itse asiassa siitä tulossa postausta jossakin vaiheessa. 🙂 Enteron takia meidän maistelut otti topin. Nyt aloiteltiin uudestaan.

Tuo on kyllä se inhottavin osa isossa perheessä. Mä kanssa koen ostokset, pyykkiläjät ym välttämättömänä arjen kääntöpuolena enkä koe sen muuttuneen kolmannen lapsen jälkeen… Mutta se sairastelu viiden kanssa! Kun pienet kerhoilee ja iso on koulussa, hiipii pöpötkin mukana taatusti. Sitä aina laittaa sormet ristiin yhden sairastuessa, että olisipa joku ihan tavallinen tauti, eikä mikään kuukauden räkätauti tai jokaisella eri aikaan vieraileva vatsatauti, huh! 😀 Nyt sopisi olla hetki terveenä, kun vauva tuli taloon. <3 Ihanaa lukea blogiasi "vertaistueksi". 🙂

Sairastelu on vaan niin hanurista. 🙁 Samaa täälläkin joka kerta toivotaan, että kunhan ei menisi kaikkia läpi ja että olisi vain join harmiton nopea tauti.
Pidän peukkuja, että pysytte nyt terveenä, kun on vauvakin talossa.♥♥♥
Kiitos kun luet.♥

Ihanaa, että teille se ei tullut. Se on niin kamee tauti! Saagalle otetaan rokote sitten, kun sen saa ottaa. Meillähän lapsista kaksi oli tuon rokotteen saanut, mutta silti toinen heistä sen kuitenkin sairasti.
Iso apu on kyllä, kun lapset on kotona, eikä hoidossa. Meidän esikoinen kantoi hoitoaikoinaan ihan kaiken kotio ja minä ja hän sitten sairastettiin aina kaikki.
Toivotaan terveitä päiviä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X