äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mitä tiiviimpi, sitä parempi. Ainakin tältä se tuntuu, kun laitan vauvaamme vaunuihin nukkumaan. Tarkoitus oli luopua vaunukopasta ennen kylmiä ilmoja, ettei siitä tule liian ahdas paikka nukkua, mutta mitä vielä. Saaga nukkuu vain paremmin mitä tiiviimpi paketti on. Joten vaunukoppa on saanut olla vielä käytössä.

Meidän vaunut ovat aika kapeaa mallia, joten vaunukoppakaan ei ole kovin suuri. Hienosti yli puolivuotias sinne on kuitenkin vielä mahtunut ja vielä menee hetken pituudenkin puolesta, joten ainakin toistaiseksi vielä mennään näin. Kopassa meillä on äitiyspakkauksen tämän vuoden makuupussi. Mehän ei siis otettu pakkausta, vaan ostin sitten ihan erikseen meille tuon makuupussin, koska se kuosi on ihana ja meidän kaikilla lapsilla on jemmassa oman syntymävuoden makuupussi. Niinpä oli alusta asti selvää, että Saaga saisi myös oman syntymävuoden pussin.

Ratasistuimeen hommasin meille valmiiksi jo lämpöpussin, vaikka vaunukoppa onkin vielä käytössä

vaunukoppa

Sitten kun joskus kopasta luovumme, on pienellä lämpöpussi siihen valmiina. Löysin vielä niin kauniin kuosinkin, että se oli ostettava. Ratasosassa ei tuota äitiyspakkauksen pussia tulla käyttämään, sillä rattaisiin ei ole jalkapeitettä, joten pienelle tulisi pian kylmä. Niinpä tarvitsimme tilalle tuon muhkeamman pussukan. Saaga on nyt sisällä pariin kertaan testaillut ratasosaa tuon pussin kanssa ja tykkää kyllä, ainakin hymy on huulilla. Ja onneksemme tuo ratasosa ei ole mikään väljä meidän tytölle, joka tykkää tiiviimmästä tunnelmasta.

Mutta koska ulkona nukutaan nyt tuossa kopassa noin hyvin, emme kiirehdi yhtään ratasosaan siirtymisen kanssa.  Lisäksi Saagahan nukkuu vaunuissa vain jos ne liikkuvat koko ajan, joten ei ole sitä pelkoa, että hän pääsisi niistä mitenkään tippumaan. Valjaille ei siis ole vielä ollut mitään tarvetta. Tuskin tulee heti ratasosankaan kohdalla.

Niin se aika vain juoksee, nimittäin kaukaiselta tuntuu jo nyt ne ajat, kun yritin saada vauvaa viihtymään vaunuissa edes hetkisen. Silloin iloittiin jo muutamasta nukutusta minuutista vaunuissa. Tiedä sitten olisiko silloin toiminut, että vaunukoppa olisi ollut tiiviimpi, tosin ei silloin kyllä auttanut kapaloinnitkaan, joten tuskin. Ja nyt tuo kohta 7kk tyttö nykkuu niissä niin hienosti.

Nyt sitten katsotaan koska koittaa se hetki, kun vaihdamme ratasosaan ja vaunukoppa pakataan kaappiin. Ehkä hieman kriiseilen täällä, kun vauva kasvaa näin nopsaan.
Kiinnostaisi kuulla missä iässä teillä on siirrytty vaunukopasta ratasosaan?

Kommentit (16)

Löysin Lapsimessuilla yhdeltä yrittäjältä ihanan tyynyn ja liinan vauvalle vaunuihin ettei pää hikoillen niin paljon keinokuidun kanssa. Nyt en ole enää löytänyt sitä verkosta. Bongasikohan joku saman Lapsimessuilla? Myyjä sanoi kyllä, että myynnissä nyt siellä ja tulee verkkoon ”joskus”. Samalla myyjällä oli vauvoille jotain puuvillaisia hupparipusseja.

Meillä neljä päivää vanhempi tyttö nukkuu vielä vaunukopassa (emmaljungan kova koppa). Äitiyspakkauksen pussin koen kuitenkin liian ohueksi jo näillä pakkaskeleillä, joten kopassa on ticketin untuvapussi. Vauvalla ei toki ole mitään toppahaalaria vaan on collegehaalarilla pussissa.
Mitä Saagalla on päällä vaunuissa?
Meidän tyttö on oli puolivuotisneuvolassa jo 71cm pitkä, joten pituussuunnassa koppa uhkaa jäädä pieneksi. Mitään tupsupipoa ei voi unilla käyttää että saa kaikki kopan sentit käyttöön 🙂

Saagalla on ollut nyt näillä muutaman asteen pakkasilla päällä yhden äitiyspakkauksen mukana aikoinaan tullut ohut haalari (80% merinovilla 20% polyamidi) ja sen päällä newbien välikausihaalari. Ihanan lämmin tyttö ollut aina. 🙂 Mutta jos pakkaset tuosta kovenee, niin on sullottava tuo toppapussi vaunuihin.
Meillä on ollut Metsolan merinovillapipo päässä, joissa kaksi tupsua. Ne vie kyllä kopasta jonkin verran tilaa. 😀
Pitkä tyttö siellä.♥

Hei! Meillä tyttöjen kanssa on siirrytty ratasosaan noin kahdeksan kuukauden iässä, kun koppa alkanut käydä pieneksi. Huippuihana tuo joutsen-kuvioinen lämpöpussi! Saako kysyä mistä noita saa?? 🙂

Jollyroomilta ostin tuon pussukan. 🙂

Meillä siirrytty 5kk ja 4kk iässä, kun vaarana alkoi olla juuri se tippuminen ja oli pakko saada valjaat kiinni. Lapset nukkuivat siis ulkona vaunussa ikkunan alla. 🙂

Silloin kyllä kannattikin siirtää, jos alkoi olla meno sellaista, että olisi voinut päästä tippumaan. Meillä kun nukutaan vain liikkuvissa vaunuissa, niin näen tytön koko ajan. 😀

Hei. Meillä ei siirrytty ikinä vaunuista ratasosaan😀. Poika nukkui puolitoista vuotiaaksi vaunuissa, jonka jälkeen siirtyi sisälle päiväunille. Poikani oppi kävelemään 1v 3 kk iässä. Ei pelkoakaan että olisi yrittänyt vaunuista pois ja oli kyllä silmien alla terassilla koko ajan kun nukkui.

Teillä oli vaunut sitten pitkään käytössä. Ihanaa kyllä, jos vaunukoppa on tilava, että mahtuu nukkumaan pitkään. 🙂

Ostin aikaan vaunut, joissa oli perinteinen iso koppa. Ajattelin, että alspet sitten avrmasti mahtuvat sinne pitkään nukkumaan.
Esikoinen oli viiden kuukauden, kun nousi seisomaan. Kontatakin jo silloin osasi. Pakkohan tuo lapsi oli siirtää nukkumaan kärryihin, joissa oli kunnon valjaat. (Meillä vaununkopassakin oli koukut, joilla valjaat sai kiinni kahteen pisteeseen, mutta eihän tuo niissä pysynyt)
Seuraava vauva oli liikkeissään yhtä nopea. Alle puolen vuoden iässä seisoa tönötti vaunuissa kuomusta kiinni pitäen.

Kolmannella kerralla käytettiin vaunujen sijaan sitten enemmän pieniä matkarattaita, joissa oli valjaat viidessä pisteessä. Vaunun koppa vaihtui päiväunilla ratasosaan puolen vuoden jälkeen.

Teillä on ollut pienillä kiire tutkimaan maailmaa. 😀 Tuossa vaiheessa kyllä järkeväkin siirtää, jos noustaan vaunuissa ylös yms, ettei vain satu mitään.
Meillä kaikki ollut niin hitaita lähtemään liikkeelle, niin siksi tuo koppa pitkään käytössä.

Hei!

Meillä Eetukin nukkuu vielä vaunukopassa 😊Vähän ahtaan näköisesti, mutta hyvin unet maistuu niin. Äitiyspakkauksen makuupussi on meilläkin, mutta se viime vuoden pöllökuvioinen joka on minusta myös ihana. Eetulla on ikää nyt kahdeksan kuukautta ja hän on tuollainen pienikokoinen kovasti touhuileva poika. Pituutta on muutama milli vajaa 68cm ja painoa 7800g. Joten niukin naukin mahtuu vaunukopassa. Meillä on myös ratasosa ja siihen ostettu lämmin toppapussi ja ajatus meilläkin oli, että kylmien ilmojen myötä ratasosaan siirrytään. Mutta ei ole hoppu meilläkään vielä, kun Eetu hyvin viihtyy ja nukkuu vaunukopassa. Matkarattaissa meillä on muutamia kauppareissuja tehty ja voi sitä riemua, kun niissä istuen näkee maailmaa ihmetellä 😊Hyviä päiväunia teille sinne niin kopassa kuin rattaissakin ❤️

Teilläkin sitten tykätään nukkua tiiviisti. 🙂
Jos me oltaisiin otettu äitiyspakkaus, niin olisi tullut vielä tuo pööllökuosi. Itse en täysin lämmennyt sille pöllölle, vaikka kiva se onkin. Tuo lammas taas iski heti, kun vuoden 2018 pakkaus julkistettiin. 🙂
Pikkuinen Eetu, mahtuu vielä hyvin nukkumaan vaunuissa.♥
Saagakin oli yhtä hymyä, kun testattiin sitä ratasosaa, hih. Ihanat pikkuiset.♥
Kiitos ja sitä samaa sinne teille.♥

Hei! Meillä tyttöjen kanssa siirrytty ratasosaan noin kahdeksan kuukauden iässä, kun koppa alkanut käydä pieneksi. Huippuihana tuo joutsen-kuvioinen lämpöpussi! Saako kysyä mistä noita saa?? 🙂

Voi olla, että meilläkin siirrytään tuossa iässä. Nähtäväksi jää, kauanko mahtuu tuohon koppaan. 🙂
Toki saa kysyä. Ostin sen meille Jollyroomilta. Se on kyllä ihana. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X