äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva täyttää huomenna kahdeksan kuukautta ja minulla on vielä raskauskiloja jäljellä. Sitä en tiedä paljonko, mutta on kuitenkin. Olen laittanut merkille, kuinka moni nykyisin kiinnittää huomiota vatsaani ja pakko nyt tuottaa heille pettymys, että en ole raskaana, vaan herkutellut suklaalla ja syönyt liikaa sipsiä. Joulun aikaan syynä taisi olla kinkku ja ehkä laatikot.

Olenkin ennenkin maininnut, ettei minulta karise kilot imetysaikana, koska herkuttelen silloin aivan hulluna. En kuitenkaan ole halunnut alkaa stressata kiloista, joten määrä on arvoitus. Kaikki vanhat vaatteet kuitenkin mahtuvat, joten kyse tuskin on monesta kilosta. Nyt kuitenkin on alkanut vaivata se kuinka yhä useampi koittaa selvästi vaivihkaa katsoa juuri vatsaani.

Kyllä se vatsa pömpöttää täällä muutenkin, kuin vain raskaana ollessa

Mieheltäni pyysin rehellistä mielipidettä eräs päivä siihen, näyttääkö vatsani oikeasti siltä, että olisin raskaana. Siinä kun hänelle päivittelin, kuinka inhottavalta se tuijottelu on alkanut tuntumaan, hän sanoi, pitäisikö sinne vatsaan saada jotakin, heh. Ja kyllä, tiedän että varsinkin illasta vatsani turpoaa ja kyllä huomaan sen itsekin. Näissä kuvissa nyt ei mitään selvää pömpötystä näy, ainakaan minun mielestä (paitavalinta olisi voinut olla parempi näihin kuviin). Se ”pahin” tuleekin aina illalla.

Ja kyllä olen osannut tätä odottaa, sillä näinhän se on ollut kaikkien lasteni kohdalla. Ehkä siellä osa pelkää onko tuo taas kohta raskaana ja kiinnittää siksi huomiota vatsaani. Onhan vauvakin jo kahdeksan kuukautta ja jos muistan yhtään oikein, niin suunnilleen näillä paikkeilla tämä on alkanut muidenkin kohdalla.

Olen kyllä koittanut olla välittämättä siitä kuinka vatsaani joskus tai oikeastaan yhä useamminkin tuijotetaan, mutta välillä jos niitä on ollut useampi peräkkäin sitä tulee mietittyä, pitäisköhän sitä vaan lopettaa tuo herkuttelu. Mutta toisaalta taas, mitä hittoa. Jos he nyt luulevat minun olevan raskaana, niin luulkoon. Tämä imettävä äiti tarvitsee vielä ne omat herkut iltaisin.

Ja kai sitä kuuden lapsen äidillä saa vatsa hieman pömpöttääkin? Ja se saa kyllä pömpöttää ihan kenellä vaan.

Iina Hyttinen kirjoitti blogissaan tästä mahojen tuijottelusta hyvän postauksen ja julisti maharauhan. #MAHARAUHA kuulostaa just hyvältä.

Kommentit (12)

Sinä oot niin hoikka, että ei ainakaan näistä kuvista muutamia kiloja edes huomaa! 🙂 Ja ihan törkeää edes tuijotella toisen vatsaa tai mitään muutakaan ruumiinosaa saatikka että kommentoisi jotain! Vatsan palautuminen synnytyksen jälkeen ottaa oman aikana ja synnyttäneellä naisella vatsan pömpötys saattaa johtua ihan vain erkaantuneista vatsalihaksista. Nämä kannattaa tarkistuttaa jos alkaa tuntua siltä, että vatsa on jatkuvasti pömpöllä.

Mä oon varma, ettei mun imetystaival aikanaan ois ollut yhtä onnistunut, jos en nimenomaan ois herkutellut vauvavuoden (ja kahden seuraavan vuoden :D) aikana niin paljon. Hiilarit rock! <3

http://moumou.fi

Oon niin samaa mieltä hiilareista.♥
Ja imetyksestä myös. Kyllä tää herkuttelu varmasti myös auttaa tähän imetykseenkin, täälläkin se on tällä tekniikalla onnistunut jo useamman lapsen kanssa. 😀

Mulla on kaikki raskauskilot lähteneet, mutta kun lapsia on vaan se yksi ja sillä ikää 1,5v niin taitaa ihmiset katsella mahaa sillä ajatuksella, että eikös ne kohta ilmoittele toisen tulosta… Häiritsevää kyllä semmonen tuijottelu, vaikka kukaan ei ole vielä suoraan mitään kysynytkään.

Sulta ei kyllä mitään mahaa näissä kuvissa huomaa ja vaikka oiski, niin ei kai se kenellekään kuulu, mistä se masu koostuu. 😀

Totta tuokin. Kun ensimmäisestä on kulunut se ns tietty aika, alkaa varmasti just tuo vatsan tuijottelu siitä syystä. Se ei kyllä oo mitenkään kivaa,
Joo ei näissä kyllä pahasti ookkaan. 😀 Mut just toi, eipä se muille kuulu.

Tiedän niiiiin hyvin tuon tunteen kun kytätään sitä mahaa. Voiko mikään olla ärsyttävömpää?! Olen niin monta kertaa huomannut kun yritetään salaa katsoa mahaa ja mietitään että joko tuo on taas paksuna ja kysytty monesti että joko on taas seuraava tulossa ja kerran jopa eräs tutun tuttu tuli silittelemään mahaani ja sanoi että voi sieltä on taas pieni tulossa (vaikka en silloin edes ollut raskaana). Olen siis viiden lapsen äiti ja mulla on aika iso maha jäänyt niin kyllä olen monen ihmisen vitsin aihe aina. Nuo ihmisten kommentit ja kysymykset eivät myöskään paranna tätä vauvakuumettani. Niin ja rakastan myös suklaata ja sipsejä ja tykkään monesti iltaisin rauhassa herkutella jonkin hyvän sarjan parissa enkä aijo sitä ainakaan toisten ihmisten tyhmien kommenttien takia lopettaa.

Kääk, ihan kamalaa tuollainen vatsan silittely tuolloin!!! Miten joku edes kehtaa tehdä tollaista. Ja kuinka törkeää muilta tehdä minkäänlaista vitsiä tämmöisestä asiasta. Isosti tsemppiä sinne ja koita olla mahdollisimman paljon välittämättä muista, vaikkei se helppoa olekaan.♥
Just samasta syystä täälläkin osittain herkutellaan ja se on ihan parasta. 🙂

Hei!

No minusta olet kyllä todella hoikka! Törkeää on toisen vatsan seudun tuijottelu vaikka oikeasti olisikin raskaana. Parempi vain on olla välittämättä. On minullakin vielä muutama raskauskilo, mutta mahtuu vanhat vaatteet päälle. En välitä. Olen äiti ja imetän. Muiden mielipiteistä en välitä. En ymmärrä miksi naisen vatsanseutu on sellainen mitä saisi tuijottaa ja siitä spekuloida ja kuiskutella, että odottaako vai ei. Ollaan rennosti sellaisia kuin ollaan 😊Hyvää loppuvuotta ja iloista uutta vuotta ❤️

Ei oo kyllä kivaa ollenkaan. Ja oon tosiaan yleensä jättänyt sen homman omaan arvoonsa, mut sit kun niitä on tiheesti useampi peräkkäin, niin häiritsee todella.
Sulla on just hyvä asenne ja sillä kannattaa jatkaa.♥
Kiitos, sitä samaa sinne.♥

No ihan oikeesti hei… Eikö naisen maha saa olla ihan millanen vaan! Hittoako siitä muut yöuniaan menettää. 😀 äh, tyhmää kommentoida ja kytätä toisten vyötäröitä!

Multakin jo kertaalleen kysyttiin oo ko raskaana (vauva silloin 2 tai 3kk). Hohhoijaa….
Vaikka olisinkin niin mitäs kyselet. 😀

Kaikkea sitä saa kestää!

No olen kanssasi ihan samaa mieltä. On todella häiritsevää, kun vatsaa tuijotetaan ja voi jo suorastaan kuulla mitä toinen ajattelee. 😀
Eikä! Musta on törkeää kysellä toiselta niin henkilökohtaisia asioita. Mitä se muille edes kuuluu..

Oon ihan sinut jäljellä olevien kilojen kanssa, lähtee kun lähtee. 🙂 Niinpä, se vie jokaisella oman aikansa, joten samoilla linjoilla olen kanssasi. Itse en kyllä kehtais harrastaa tuollaista tuijottamista.
Mä itseasiassa haluaisin mennä jonkun luokse, joka kurkkais tuon erkauman. Oon sitä itsekin koittanut katsoa, onko hävinnyt, mutten saa selkoa mikä se tilanne on. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X