äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lapset tekee meidän joulun

Teksti Terhi

Se on aatto nyt. Lapset ovat olleet aamulla jo aikaisin hereillä. Tonttulakeissa kilisee kulkuset tai tupsut heiluvat. Riisipuuroa on syöty aamulla vatsat täyteen, saunaan on kannettu puut ja kala on savustettu. Ulkona on laskettu pulkalla ja sisällä katsottu televisiosta jouluisia ohjelmia.

Maa on ihanan valkoisena ja lapsilla selvästi perhosia vatsassa. Välillä on kuin kävelisivät tulisilla hiilillä, kun eivät jännitykseltään kykene olemaan pitkään paikoillaan. Välillä pienimmät kurkkaavat ikkunasta, joko siellä näkyisi pukkia poroineen tai joko mummu ja vaari ajavat pihaan.

Lapset tekevät meidän perheessä kyllä joulun

Se heidän intonsa, jännitys ja aitous on se joka saa omankin joulufiiliksen kattoon. Sitä muistuu mieleen omat lapsuuden joulut ja se tunnelma. Joululaulut raikaa, kun lapset niitä laulavat ja kasvot ovat yhtä hymyä ja muutama piparinmurunen suupielessä (ja lattialla) herkuttelun jäljiltä. Tuskin maltan odottaa sitä hetkeä, kun pääsevät avaamaan lahjoja. Voi sitä tohinan määrää.

Pidemmittä puheitta haluankin toivottaa kaikille lukijoilleni oikein tunnelmallista, iloista ja ihanaa joulua.♥

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä