äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen saanut useamman kyselyn nyt siitä, vieläkö saa tulla lisää lapsia vai onko lapsiluku nyt täysi? Koska niin monia se tuntuu kiinnostavan, päätin kirjoittaa siitä postauksen, jotta voin kirjoittaa ylös myös omia tuntemuksia.

Saagan synnyttyä siinä synnytyslissa mieheni sanoi, ”Täällä sitä ollaan viimeistä kertaa!” Synnytyksen pelottavankin lopun jälkeen pidin vauvaa sylissä ja tunsin, kuinka oloni oli kokonainen. Sanoin miehelleni, ”Näin on just hyvä!” Molemmilla oli tunne, että nyt on meidän osuutemme tehty, nyt meidän lapset ovat tässä ja perheemme kokonainen.

Siitä hetkestä on kulunut seitsemän kuukautta ja se tunne perheemme kokonaisuudesta on säilynyt. Se tunne on hyvä, mutta silti on hetkiä, kun oloni on jotenkin todella haikea. Olen saanut paljon, enemmän, kuin ikinä osasin edes toivoa. Olen niin kiitollinen tästä kaikesta mitä minulla on. En voisi toivoa enää enempää, mutta sisimmässäni tiedän sen toivon elävän aina.  Se jääkö se tunne näin vaimeaksi, ei selviä kuin ajan kuluessa.

Lapsiluku puhuttaa aina ja herättää tunteita moneen suuntaan

Mieheni, ystäväni ja aika moni muukin kyllä tietää vauvakuumeen minulle vielä iskevän. Tiedän sen itsekin, eikä kuumeilussa ole mitään väärää. Toiset vain kärsivät siitä enemmän kuin toiset. Mutta nyt sellaisesta en kärsi, jos joku kerkisi sitä säikähtämään. Yksi ystäväni näkee jopa unia, että saan vauvan, se on poika ja nimeksi tulee Eino. Tämä on saanut minut hymyilemään.

Kun viimeksi, ennen vauvamme syntymää kerroin haaveilevani vielä yhdestä, tuli niitä ikäviä kommentteja ihan liikaa. Niitä en nyt halua alkaa setvimään, mutta sen verran ikäviltä ne tuntui, että tuskin tulen mahdollisista kuumeiluistani pahemmin edes puhumaan. Siinä kuumeillessa sellaiset kommentit satuttaisivat kyllä paljon. Toisten lapsilukuhan ei edes muille kuulu, mutta silti osalla on aina pakottava tarve alkaa sitä puimaan tai heittää siitä vitsiä.

Tällä hetkellä meidän lapsiluku on tässä. Olen saanut kaikki kuusi ennen sitä itse asettamaani 35 vuoden ”takarajaa” ja kaikki tuntuu juuri nyt niin täydelliseltä. Olen kuitenkin oppinut, etten enää sano ei koskaan, sillä ikinä ei tiedä mitä elämä tuo eteen. Mieli voi muuttua kummalla vaan meistä, eikä siinä ole mitään väärää.

Kommentit (15)

Miten perustelet omaa lapsilukuasi ilmaston suojelun näkökulmasta? Minusta maapallon väkilukua pitäisi pyrkiä vähentämään ilmaston muutoksen takia ja useat miettivät voivatko sen takia hankkia edes kahta lasta.

Saamasi ikävät kommentit suututtavat edelleen! 🙁 Loppupelissä asia on vain sinun ja miehesi asia! Meillä ekan lapsen jälkeen toista lasta pidettiin itsestään selvyytenä (siis mitä muut ajatteli), kolmatta kukaan ei osannut odottaa, mahdollisesta neljännestä kyseltiin vähän semmoisella ”ettekait vielä” asenteella mutta nyt kun lapsia on neljä niin moni taitaa ajatella että ollaan ”hulluja” ja lapsia nyt vaan tehdään ilman järjenhiventä 😀 Eli tämän hetken kysymys on ”millos viides”… Koin muuten itsekin neljännen synnyttyä että tämä oli tässä, meidän tiimi on nyt kasassa MUTTA kummallisesti sitä tässä 4kk aikana on ne haaveet ja ”entä jos” fiilikset palanneet ainakin niinä hyvinä hetkinä 😀 Pelottavaakin, en haluaisi saada kamalaa vauvakuumetta jos tiedämme että viides ei olisi enää mahdollista. Hyvää joulua! <3

Oli ne kyllä aikamoisia. 🙁
Ja niinhän se on, ei ne kuulu kenellekään muulle, mutta niin kuin kirjoitt miten teillä on mennyt, niin ihmeesti siihen silti puututaan.
Ihanaa joulua sinnekin.♥

Tämä oli hyvin sanottu: ”Mieli voi muuttua kummalla vaan meistä, eikä siinä ole mitään väärää.” Just noin!

Kiitos.♥
Noin se menee, joskus se mieli vaan muuttuu. 🙂

Meillä myös. Kun viides syntyi tuli niin vahva tunne että nyt meidän perhe on just sellainen kuin pitää. Kuin rauha olisi laskeutunut, vaikea kuvata sitä tunnetta. Ja edelleen myös sama tunne.
Ennen viidettä oli koko ajan jotenkin sellainen tunne että jotain puuttuu ja rauhaton tunne, vaikka oli muka päättänyt että lapsiluku täynnä.

Kuulostaa kovin tutulta. Minulla on juuri tällä hetkellä juuri tuollainen tunne. 🙂
Aika sitten näyttää pysyykö se.

Niimpä. Meillä on vasta kolme lasta mutta siinäkin muiden mielestä jo yksi liikaa. Vauvakuume on itsellä kova ja mieskin näyttää jo vihreää valoa. Ei tule mieleenkään puhua Lapsi haaveista kuin muutamalle parhaimmalle kaverille, juuri tuosta sinun mainitsemastasi syystä. Suorastaan törkeää kommenttia tullut joiltain jo kolmatta odottaessa, miehen äitikin tokaisi kolmannesta kuullessaan että kai ymmärrätte jättää lapsiluvun viimein tähän. Joopa joo… Ja me ei siis olla kertaakaan häntä vaivattu esim lapsen vahti – asioissa… Toivottavasti kuitenkin saamme sen haaveilemamme neljännen lapsen, muiden mielipiteistä viis. Tsemppiä teillekin, päädytte sitten mihin ratkaisuun vain.

Eikä kuinka ikävää kommenttia te olette saaneet kuulla. 🙁 Eipä sitä niiden jälkeen kyllä teekkään mieli kertoa kenellekään mitään.
Toivon todella, että haaveenne neljännestä toteutuu.♥ Ja yritä olla välittämättä toisten puheista, vaikkei se todellakaan ole helppoa.

Ajoittaista haikeuden tunnetta tuskin kukaan meidtä pääsee karkuun. Se tulee varmasti ajoittain vastaan niillekin, joille lapsiluvun täyttyminen on ollut ihan selvä juttu.
Ei ole tuulesta temmattu ajatelma, että naiselta jää aina se viimeinen lapsi saamatta 😉

Se on aivan totta. 🙂
Varmasti todella moni kokee välillä tuota haikeuden tunnetta, vaikka lapsiluku olisikin täysi.

Niinpä. Kyllä jokainen saa haluta ja ottaa vastaan niin monta lasta kuin haluaa ja pystyy huolehtimaan, vaikka 15. Siis jos saa lapsia. Se ei vaan ole itsestään selvää että lapsia tulee. Tsemppiä sulle ikävien kommenttien kans!

Näinhän se on ja todellakaan ei ole lasten saaminen itsestään selvä asia. Ja kyllä tärkeintä on se, että lapsista pystyy huolehtimaan.♥

Hei!

Voi se on niin ihmeellistä kuinka se kaipaus vauvasta uinuu jossain sisällä. Osasit niin hyvin kuvailla sen tunteen joka minullakin on 😍Itse ei ikinä olisi uskonut saavani ihanaa Eetuani ja ajattelin, että lapseni ovat nuo kolme teini-poikaa. Niin se elämä yllättää. Tiedän kyllä, että vauvakuume tulee minuakin vielä vaivaamaan. Eetun kummitäti odottaa lasta ja miten mahtaa käydä, kun sen pienen nyytin näen. Nyt olen tällä hetkellä varma, että ei enää vauvoja minulle. Ikää on jo niin paljon ja Eetun vauva-aika haastava, että en enää jaksaisi. Moni kyllä on kysynyt vieläkö kaveri Eetulle tehdään. Lapsimäärä on tosiaan jokaisen perheen oma asia. Ihanaa joulun odotusta teille kaikille ❤️ Haaveillahan aina voi pienestä maidontuoksuisesta nyytistä 😍


Ihanaa, että elämä yllätti ja sait vielä Eetun.♥ Ja ihana juttu, että siinä ympärillä on läheinen joka odottaa vauvaa ja pääsee sitten vauvan synnyttyä sitä nuuhkuttelemaan.
Niinhän se lasten lukumäärä on jokaisen oma asia.:)
Ihanaa joulun odotusta myös sinulle ja perheellesi. Ihanaa, kun jätät kommenttia.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X