äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämä on jo lähes uskomattoman huonoa tuuria. Miten voi olla mahdollista, että meidän lapset sairastaa lähes aina, kun minulla olisi menoa? Naurattaa ja jopa itkettää samaan aikaan, kun huomaan minulle tärkeän menon lähestyvän ja samaan aikaan joku lapsista tulee kipeäksi.

Kaikki alkoi viime viikolla, kun yksi tyttäristämme tuli kuumeeseen. Sitten kolmevuotias sairastui pahasti (ja väliin mainittakoon, että sillä hetkellä minun menoilla ei ollut väliä, kunhan vain poika saataisiin kuntoon) ja heti perään viisivuotiaamme, sekä esikoinen. Eilen kuume nousi vielä vanhimmalle pojallemme. Vain vauva on lapsista säästynyt vielä taudilta.

lapset sairastaa

Minulla on harvoin itsellä mitään menoa, ainakaan mitään sellaista mitä ei pystyisi siirtämään. Yleensä kalenteri täyttyy lasten menoista omieni sijaan. Siksi tuntuukin niin uskomattomalta, että lähes joka kerta joku tai useampi lapsista sairastuu juuri silloin. Viimeksi meille tuli kylään enterorokko, kun Kaksplussan blogipäivä läheni. Sinne kuitenkin lopulta päästiin lähtemään.

Tällä kertaa edessä olisi viikonloppuna pidettävä doulakoulutus, josta olen unelmoinut jo kauan ja jota olen odottanut nyt kuukausien ajan alkavaksi. En kestä, jos en sinne tule pääsemään. Tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin yksi unelmani valuisi hiekkana sormieni välistä, enkä pysty pysäyttämään sitä. Pelkään, että lopulta se jättää jäljelle vain mutaman hipun muistuttamaan mitä missasin.

Voi miksi lapset sairastaa juuri nyt. Voi kunpa vauva pysyisi terveenä

Nyt pidän kaikki mahdolliset raajat ristissä, että vauva pysyisi terveenä, sillä hän on lähdössä mukaan koulutukseen. Hän kun ei vielä selviä niin pitkää aikaa ilman imetystä ja pulloa ei olla edes koskaan koitettu.

Olen oikeasti miettinyt tätä asiaa niin paljon. Toivonut, että jollakin ihmeellä sinne koulutukseen vielä pääsisin. Koittanut tehdä kaikkeni, että kumpikaan meistä ei saisi tätä tautia. Ja vaikka toki tärkeintä on, että lapset saataisiin terveeksi ja he voivat hyvin, en voi kieltääkään kuinka suuri pettymys minulle olisi, jos tämän sairastelun takia en sinne pääse. Se olisi minulle todella iso kolaus. Ja ei lohduta kyllä yhtään se, että kerkiäähän sellaiseen myöhemminkin.

Olen tämän ennenkin sanonututta sanon vielä uudestaan. On jännä, kuinka lapset sairastuvat juuri silloin kun minulla on menoa, mutta kaikki ovat kyllä terveenä, kun on isin menojen aika. Kuinka niinä harvoina kertoina, kun itse menen jonnekin tullaan kipeäksi. Kuinka se voi olla edes mahdollista?

Kuulostaako yhtään tutulta? Sairastetaanko teilläkin, kun äidillä olisi menoa?

Kommentit (8)

Voi niin tuttua, Tsemppiä 😘 mutta voin myös sanoa että kyllä ne unelmat voivat käydä toteen vielä kun niiden eteen vain tekee työtä. Itse olin pitkään neljän lapsen kanssa kotona ja tuntui että elin vain lapsille. Kokoajan kyti haave kätilön ammatista. Nyt päätin että luen ja haen ja toive toteutui tammikuussa alkaa opinnot kätilön ammattiin.

Sairastetaan , mutta ydinperheessämne on myös lasten isä joka hoitaa lapsia siinä kuin minäkin , eli viikonloppuisin voin mennä omiin menoihin aivan hyvin kun isä jää sairaan lapsen hoitajaksi.

🙂
Niin meilläkin on isä, joka toki hoitaa.<3 Nyt olin eri paikkakunnalla koko viikonlopun, joten esim. vauvaa en voinut hänelle jättää, koska imetys.

Mä olen miettinyt tätä samaa, meillä tosin mentiin tällä kertaa ihan pohjan kautta. Ensin vatsatauti kun piti mennä jouluostoksille, päivän välillä loppujenlopuksi koko perheen läpi kiertänyt toinen pöpö ja kun suunnitelmissa oli huveta laivalle eli olla päivä pois kotoa ekaa kertaa 2 vuoteen, keräämään voimia siis, kohtasimmepa ensimmäiset kihomadotkin. Ei taida tarvita haluta omaa aikaa hetikään. Toivottavasti saisit järjestymään tuon itsellesi tärkeän hetken. <3

Eikäää, kylläpä iski huonoon saumaan taudit. 🙁
Mä olen myös joskus ajatellut, että ehkä parempi olla sitä omaa aikaa, niin pysytään varmemmin tervenä. 😀

Hei!

Kyllä tuttua on. Onneksi on Saaga pysynyt terveenä. Ajattelin jo silloin, kun ambulanssin jouduit pojallesi soittamaan, että kunpa Saaga säästyisi taudilta. Se ikävä kyllä on niin, että kun lapsia on paljon niin taudit yleensä kiertää lähes kaikki perheessä. Huonoa tuuria on teillä kyllä ollut myös. Toivon sydämestäni, että pääset lähtemään ja toteuttamaan unelmaasi ❤️Unelmat on tärkeitä. Meillä Eetulle oli puhjennut viides hammas minun tietämättäni. Ihmeteltiin vain, kun on huonosti nukkunut. Siellä ylhäällä se hampaankulma tänä aamuna tuntui 😊Pikaista toipumista sinne kaikille 😍Pidän sormet ristissä täälläkin, että pääset lähtemään.

Niin se monesti menee kaikki läpi ja tulihan se lopulta sitten Saagaankin. 🙁
Oi, siellä on tullut hampaita jo hyvin. Itse tunsin tänään Saagan suussa ihan pienen piikin..joko meillekin alkaa nyt tulla hampaita. 😀

Oi, ihan mahtavaa!!! Tuhannesti onnea alkaviin opintoihin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X