äiti ja melukylän lapset - Banneri

Enää yksi yö ja on jouluaatto. Meillä on siivoukset tekemättä, piparit leipomatta, suunniteltiin kyllä että leivotaan niitä tänään, ja muutenkin vielä moni asia vaiheessa, mutta tiedättekö mitä? Se ei haittaa yhtään, sillä tänä vuonna en halua mitään stressiä tästä. Olen viimeisen kolmen viikon ajan stressannut kaikesta muusta, joten on ihana antaa joulun mennä omalla painollaan. Stressitön joulu kuulostaa just hyvältä.

En halua stressata joulusiivouksia, sitä onko kaikki varmasti tip top. En kuluttaa aikaani hinkuttamalla kaappien päälisiä tai putsailemalla keittiönkaappien ovia, niin kuin yleensä. En hinkata saunaa puhtaaksi yms. Tällä kertaa ihan perussiivous saa riittää ja sekin tehdään yhdessä perheen kanssa tämän päivä aikana.

Tänä vuonna en myöskään tuskaillut esimerkiksi verhojen silittämisen sekä vaihtamisen kanssa. Nuo nykyiset saa nyt kelvata. Meillä ei nyt muutenkaan ole paljon joulua laitettu, muttei se tunnu ketään haittaavan. Tontut ovat löytäneet paikoilleen, muutama jouluinen liina, tunnelmavaloja parit ja kuusi laitettiin lasten kanssa. Siihen on nyt koristeet löytäneet hiljalleen. Tänä vuonna meille tulikin pitkästä aikaa aito kuusi. Mies sen haki lasten kanssa omasta pihasta ja pienimmät olivat ihan innoissaan hakemassa kuusta isin kanssa.

Tämmöinen stressitön systeemi tuntuu nyt hyvältä tämän kolmen viikon mittaisen stressaamisen keskellä

Jääkaappi on täytetty ruualla. Kävimme ruokakaupassa jo hyvissä ajoin, niin ei tullut sitä tunnetta, että ruuatkin on vielä ostamatta ja tarvitsisi nyt sitä ja tätä. Mies paistoi kinkun jo eilen ja sekin oli ollut pakastimessa odottelemassa valmistusta jo pari viikkoa.

Viimeisetkin lahjat on hankittu ja melkein kaikki on saaneet kääreet yllensä ja huomenna pääsee näkemään sen lasten riemun niitä avatessa. Huomenna minun vanhempani, mieheni vanhemmat (tai oikeastaan vain miehen isä tulee, kun äiti on iltavuorossa), minun sisko miehensä kanssa, sekä mieheni sisko, veli ja veljenpoika tulevat meille aatoksi. Ja se on se, joka tekee meidän joulusta joulun. Oma perhe ja kaikki tärkeät siinä ympärillä.

Ei paljoa paina onko kaikki paikat nyt varmasti siivottu ja näkyykö kodissamme joulu tarpeeksi yms. Tänä vuonna oivalsin, että joskus voi päästää itsensä tässä(kin) asiassa helpommalla. Meidän joulu syntyy läheisistä ihmisistä, hyvästä ruuasta, tunnelmallisista valoista, kynttilöistä ja lasten riemusta. Taidamme ottaa tavaksi viettää tämmöinen stressitön joulu, sillä tämä tuntuu sopivan meille.

Kommentit (4)

Hei!

Voi kun osaisi ottaa noin rennosti! Ei taida minulta onnistua 😂On meillä kuitenkin kaikki laitettu hyvin ajoissa valmiiksi eikä sellaista kiireen tuntua ole ollut. Pikkuhiljaa olen joulua valmistellut jo kuukauden ajan. Leiponut pakastimen täyteen ja koristeita ripotellut sinne tänne hiljalleen. Meillä ei sellaista perinteistä sukujuhlaa ole vaikka sitä monesti kaipaan. Ollaan aatto vain omalla porukalla. Äiti miesystävänsä kanssa käy päivällä meillä puuron syömässä. Sitten joulupäivänä käydään isovanhempien luona. Omanlainen joulu on kuitenkin kaikille se paras tapa juhlia. Oikein ihanaa joulun aikaa koko teidän perheelle 🎄🎁

Tunnelmallista ja rakkaudentäyteistä Joulua teidän perheelle! Ihanaa, että joku muukin on tehnyt saman oivalluksen.. Meillä on kuusi, koristeet ja ruoat, lahjoja vaikka millä mitalla mutta eilen oivalsin myös itse Joulun tulevan ilman ”joulusiivoustakin”. Näin on hyvä. Itsellä rentoutunut mieli ja lasten iloista kumpuaa varmasti se Joulun taika. <3 Monen viikon "pöpö-ruljanssin" jälkeen äidille kuppi kuumaa glögiä ja lämpimät sukat sohvan nurkassa on se The Juttu, näin varmasti monessa muussakin monilapsisessa perheessä. 😀

Kiitos ja sitä samaa teidänkin perheelle.♥
Kyllä tän sairastelun jälkeen sitä tekee mieli ottaa vaan rennosti. 🙂

Ihanalta kuulostaa teidänkin joulu ja sen valmistelut.♥ Sehän on vain kiva, kun jouluja on niin monta erilaista kuin on juhlijaakin.:)
Ihanaa joulua teidän koko perheelle.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X