äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viime viikonloppuna meidän vauva oli ensimmäistä kertaa hoidossa. Äitini hoisi häntä, kun itse olin doulakoulutuksessa. Aluksihan tarkoitus oli, että vauva olisi tullut koulutukseen mukaan, mutta koska inhottava tauti iski vauvaan juuri huonoinpaan aikaan jäi hän äitini kanssa, jossa myös yövyimme viikonlopun.

Minä olin jo jättämässä koko koulutuksen väliin, sillä eihän meillä ole vauva ikinä mistään tuttipulloista tai nokkamukeista juonut mitään. Ja koska perjantain harjoittelu sujui tosi huonolla menestyksellä, olin jo aika varma, ettei viikonlopusta tulisi mitään. Mutta äitini sai minut vakuuttumaan, että hän kyllä pärjää vauvan kanssa, joten päätin osallistua koulutukseen.

Pumppasin maitoa pikkuisen heti aamusta ennen koulutusta ja syötin erittäin räkäisen vauvan hyvin juuri ennen lähtöäni. Äitini oli tarjonnut maitoa päivän aikana, mutta aika huonolla menestyksellä sitä oli mennyt alas. Soseita ja kurkkua meni alas jotenkin, mikä on tietysti hyvä juttu. Koulutukseni aikana tyttö olisi normaalistikin syönyt kaksi kertaa, joten ei niin paniikkia vaikkei olisikaan syönyt hyvin juuri noina kertoina.

Ensimmäistä kertaa erossa vauvasta koko päivän

Itse laitoin koulutuksesta ruokatunnilla äidille viestiä ja kyselin kuinka sujuu ja hyvin sujui molempina päivinä. Mehän sovimme äidin kanssa, että mikäli vauva alkaa olemaan liian uninen, kuume nousee hulluna ja vaippaa ei tarvitse vaihtaa, tulee isäni hakemaan minut kesken koulutuksen tytön luokse, mutta onneksi kumpaakaan niistä ei tapahtunut. Vauva oli tyytyväinen, kun sai olla sylissä ja varsinkin kun sai nukkua pitkät päiväunet äitini sylissä.

Täytyy sanoa, ettei ollut helppoa jättää tyttöä hoitoon, koska emme ole olleet erossa koskaan vielä noin pitkää aikaa. Hieman jopa tuli huono omatunto jättää hänet hoitoon, mutta toisaalta taas oli niin ihanaa olla ne muutamat tunnit ihan omien juttujen parissa. Ja onneksi menin koulutukseen, sillä sitä kun ei tiedä koska seuraava olisi tullut.

Meidän lapsista kukaan ei ole vielä tässä iässä ollut kenelläkään hoidossa näin kauan, hyvä jos ollut ollenkaan ennen vuoden ikää. Imetys on meillä vielä isossa roolissa ja se vaikuttaa vielä paljon niihin omiin menemisiin. Mutta hienosti meni tällä kertaa ja olen niin kiitollinen äidilleni, joka otti tytön hoitoon ja käski minun mennä koulutukseen.

Minkä ikäisenä teidän pienet ovat olleet ensimmäistä kertaa hoidossa useamman tunnin?
Ja se olisi muuten enää kolme yötä jouluun!

Kommentit (4)

Hei. On ollut hoidossa vauva alle puolivuotiaana ,on tuttipullo vauva ollut.
Yökylässä sitten yli vuotiaana.
Miten sun äiti jaksoi pidellä vauvaa päiväuniajan🤔😁tai missä tyttö yleensä nukkuu päiväunet?
Hieno homma kun kävit koulutuksessa, millainen koulutus oli?

Hei!

Olen niin onnellinen sinun puolestasi, kun pääsit unelmaasi toteuttamaan 😍Kyllä siitä huono omatunto syntyy, kun vauvan jättää hoitoon. Tuttu tunne 😊Meillä on Eetulla ollut lapsiperheiden kotipalvelusta jo keväällä ja nyt uudestaan syksyllä hoitajia, kun niin vaikeaa oli yhdessä vaiheessa, kun ei Eetun kanssa päässyt kauppaan eikä saanut ruokaa laitettua eikä mitään kotihommia tehtyä. Silloin on ollut siis hoidossa tunnista kolmeen. Hoitaja on tullut tähän kotiin ja välillä olen itse ollut poissa koko ajan tai sitten ollut kotona ja tehnyt niitä kotitöitä. Noin pitkää aikaa ei meillä Eetu ole vielä hoidossa ollut juurikin koska imetän ja Eetu on ollut niin haastava hoidettava huonosti nukkumisineen ja mahakipuineen. Silti huonosta omastatunnosta huolimatta on oma aika ollut ihanaa 😍Vaikka vain kahvilla käynti. Noista teinipoikieni vauva-ajoista muistan, että Eetun ikäisinä olivat jo yötäkin hoidossa. Mutta olivat kaikki hyviä nukkumaan ja helppoja vauvoja muutenkin. Eetusta en kyllä edes henno olla erossa kovin pitkään. Äidin oma vauva ❤️Ei ole jouluun pitkästi aikaa. Meillä on Eetu-turvallinen joulukuusi nostettuna hyllyn päälle. Ihanaa joulua teille kaikille ja Saagalle sitä ensimmäistä 🎄

Oli kyllä ihanaa, kun koulutukseen pääseminen onnistui.♥
Kyllä se omatunto kolkutteli moneen kertaan, mutta onneksi äitini pärjäsi hyvin tytön kanssa, niin se edes hieman helpotti. 🙂
Mutta ihanaa, että olet saanut apua ja sen ansiosta sitten asioita hoidetuksi. Se on kuitenkin oman jaksamisen kannalta hyvä juttu saada välillä apua. 🙂
Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa koko teidän ihanalle perheelle.♥

Vauva oli nukkunut äitini sylissä ja äiti oli istuskellut hyvässä nojatuolissa ja oli saanut vauvan myös nukkumaan joksikin aikaa sängylle. Yleensä vauva nukkunut päikkärit vaunuissa, mutta kipeenä ei suostunut nukkumaan muualla kuin sylissä.
Koulutus oli kahden päivän mittainen teoriaosuus, jonka päälle suoritetaan vielä neljä näyttöä nyt ensi vuoden aikana. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X