äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lasten loma on tällä erää ohi ja arki koitti jälleen, ihanaa! Vaikka lomat onkin tosi kivoja, saa viettää aikaa perheen kesken ja tehdä asioita ilman aikatauluja, niin kyllä se arki silti on ihan parasta.

Lomalla kuului vähän turhankin usein kinastelun ääniä. ”Äiti toi tönii!” ”Äiti toi vei sen multa, vaikka se oli mulla ensin!” ”Äiti toi katsoo mua taas sillä ilmeellä!” Ja vaikka ja mitä muuta. Normaalisti tuntuu, ettei meillä lapset juurikaan paljoa kinastele tai riitele keskenään, mutta lomaillessa sitä tapahtui kyllä vähän liikaakin. Ja koska sitä ei normaalisti pahemmin ole, tuntuu se kinastelun määrä heti paljolta.

Tervetuloa arki, viethän kinastelusta osan mukanasi

Milloin joku oli nytkin hukannut toisen tavaran ja asiaa selvitettäessä se ei edes ollut hukassa. Kärpäsestä tuli hetkessä härkänen, vaikkei edes olisi ollut syytä. Milloin jonkun naama ärsytti ihan muuten vaan ja toinen sen huomatessa rupesi sitten tahallaan ärsyttämään. Milloin joku ei pelannut sääntöjen mukaan ja pelinappulat lenteli sinne tänne.

Ei nyt onneksi koko loma ollut pelkkää taistelua, mutta joka päivä pikkuisen jotakin (toisina hieman enemmänkin). Aina jollakin sukka puristi ja oli huono päivä ja se muuten tarttuu helposti. Nimittäin itse olen sellainen tapaus johon huonotuulisuus tarttuu etenkin aamuisin. Silloin en kestä katsella minkäänlaista kiukuttelua tai minun päivä on pilalla. Sen jälkeen kukaan ei puolestaan kestä katsella minua hetkeen, heh. Joten, kyllä täällä kiukutteli hetkellisesti myös äiti.

Lomalla rytmit hieman katosivat. Meillä aamut venyivät normaalista paljonkin. Mutta toisaalta oli ihanaa sulkea herätyskellot ja nukkua pidempään jos nukutti. Tai muut pystyivät sulkemaan, minun herätyskelloni herätteli kyllä hieman liian usein, myös öisin. Kolme vanhinta olivatkin niin lomalla kuin voi ja aamupalaa sai kutsua lounaaksi. Kolmella pienimmällä taas rytmit pysyi aika samana, mikä on hyväkin juttu. Voitte varmasti kuvitella minkä näköisinä kolme vanhinta istuivat aamupalalla, jos pienimmät erehtyivät aamulla mennä herättämään heidät, heh.

Nyt kun arki taas alkoi, toivon sen vievän osan tästä kinastelusta mukanaan ja luulen, että se sopisi oikein hyvin myös muille täällä perheessä.

Ihanaa viikkoa sinulle.

Kommentit (10)

Voi mä repesin ihan totaalisesti tuolle ”se katsoo mua taas sillä ilmeellä” Meillä nimittäin kuulee myös tätä lausetta! Mä vastaan siihen aina, että no katso sä toiseen suuntaan:)
Kyllä mäkin niin olin jo valmis arkeen. Siis apua mitä kinastelun määrää ja ihan naurettavista asioista! Lomat on jees,mutta ah arki<3

Kyllä, helpottavaa kun arki taas palasi normaaliksi. Itsellä oli onneksi pisin joululoma ikinä, mutta silti oli mentävä töihin ennen kuin lasten loma loppui. Eli suurin stressi siitä että kenellä on pää halki kun työpäivän ajan ovat täällä keskenään jos tulee joku riita tms. Yksinään pärjäävät itse kukin, mutta usein on hankalaa olla sovussa vaikka olisi itsekin kotona.

Varmasti tuollaisessa tilanteessa sitä miettiikin miten kotona sujuu, lasten ollessa keskenään. Toivon mukaan sujui kuitenkin hyvin. 🙂

Voi että kuulostaa lohdulliselta, että muuallakin on knastelua lomalla. Samanlaista lomaa meillä vietetty! Kyllä huokasin, kun koulu viimein alkoi ja 2/5 marssi ma aamuna niin hartaasti ootettuun opinahjoon.

Kyllä se helpottaa kuulla, että muillakin ollut lomalla tämmöistä. 😀 Ihanaa ja vähemmän kinastelua sisältävää arkea sinne.

Hei!

Niin tuttua on tuo niiltä ajoilta jolloin nuo minun teinit olivat pienempiä. Vaikka hyviä kavereita keskenään ovat olleet niin kun pitkäksi aikaa pakkauduttiin lähekkäin neljän seinän sisään lomilla tai silloin, kun ulkona pitkään oli huono ilma ulkoilla, niin jo alkoi veljien koko olemus ärsyttää toista. Pitkin seiniä meillä välillä mentiin. Veli oli välillä se vihoviimeinen ihminen kenen kanssa halusi aikaa viettää. Ja hyvin muistan kuinka minusta oli aina ihanaa, kun arki loman jälkeen alkoi. Meilläkin minulla on tuo oma rakas herätyskello enkä nyt loman aikana saanut sen pitempään nukkua. Yhtenä aamuna tosin Eetu isä nousi Eetun kanssa ja minä sain jatkaa unia. Eetun isä muuten sai töitä mikä on hyvä juttu, mutta tarkoittaa sitä, että minun pitää Eetun nukuttaminen yöllä hoitaa (ilman tissiä). Kaksi yötä mennyt ja Eetu on puolen yön jälkeen tunnin välein herännyt enkä aamuyön jälkeen ole saanut nukkumaan ilman tissiä. Takapakkia on siis menty. Isänsä kanssa heräsi vain kerran kaksi yössä. Muuten meillä loman jälkeen on lähinnä meidän teineillä vaikeuksia nousta aamuisin ylös, kun loman aikana päivärytmi on kääntynyt päälaelleen. Muuten on ihana rauha Eetun kanssa päivisin, kun kahdestaan tässä ollaan 😊Mukavaa viikkoa sinnekin 😊

Just toi, kun vaan jo se pelkkä toisen olemus voi ärsyttää. 😀 Onneksi oli hyvää keliä ja ulkoiltiin ja muutenkin oli ohjelmaa, mutta ilmeisesti vaan liian pitkä loma..hih, kesälomaa odotellessa. 😀
Hienoa, että sai töitä ja ihan valtavasti tsemppiä sinne öihin. Ei ole helppoa hommaa heräillä noin usein, mutta sinnikkyys varmasti palkitaan. Vaikkei se sillon yöllä väsyneenä kuulostakaan enää yhtään hyvältä.
Kiitos. 🙂

Kuulostaa tutulta! Lapset pitävät huolen siitä että tasapaino pysyy, eikä liikaa harmita takaisin arkeen palaaminen.

Kyllä ja on se arki lopulta kuitenkin tosi ihanaa. 🙂

Toi on kyllä niin huippu. 😀 Varsinkin meidän 9v ja 8v käyttää tota paljon.
Jep, kun sille ei ollut edes kunnon syytä..kyllä arki on vaan ihanaa. Kinastelukin vähentynyt jo paljon. Toivottavasti sielläkin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X