äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen kärsinyt päänsärystä nyt jo pidemmän aikaa, joulukuusta asti päivittäin. Päänsärkyjen takia buranaakin on mennyt ihan kiitettäviä määriä. Oikeastaan en heti edes muista aamua, jolloin pääni ei olisi ollut kipeä ja päivittelin miehelleni tätä taas normaaliin tapaan. Mies käski soittaa lääkäriin, jotta asiaan saataisiin muutos.

Minulla oli ennen joulua flunssa, joka meni poskionteloihin. En mennyt lääkäriin, mutta tunnistin kyllä oireet, niitä kun on ennenkin ollut. Päätin hoitaa tilanteen taas buranalla, niin kuin yleensä olen tehnyt, mutta tällä kertaa se ei auttanutkaan. Otsani alkoi olla jo kosketusarka ja punoitti varsinkin oikealta puolelta.

Selvisipähän se päänsärkyjen syy

Lääkäri ultrasi ja oikealta puolelta poskiontelosta löytyi täytettä. Sieltä se on säteillyt kipua myös otsaonteloon, mutta onneksi siellä ei ollut täytettä. Jos antibiootti ei auta ja kivut lopu, otetaan röntgenkuva ja punkteerataan. Hain itselleni kuurin ja olin hieman pettynyt, että sellaisen joutuisin syömään.

En näin imetysaikana olisi halunnut yhtään antibioottikuuria syödä, mutta nyt sellainen oli edessä. Nappasin ensimmäisen tabletin suuhuni heti kotiin päästyä. Hetken päästä perään vielä maitohappobakteeria. Neljän tunnin kuluttua minulle iski kuitenkin todella huono olo. Vatsaan sattui ja olo oli todella tuskainen. Hetken kuluttua alkoikin vessassa ravaaminen ja eipä aikaakaan, kun omat voimat olivat jo ihan loppu.

Reilun neljä tuntia kesti tuo tuska. Ikinä ennen en ole antibiootin takia oksentanut tai muutakaan, mutta nyt tuli sekin koettua. En tuon ensimmäisen tabletin jälkeen uskaltanut ottaa toista. Aamusta soitin apteekkiin ja terveyskeskukseen, kyselläkseni voiko yksi tabletti saada aikaan tämmöiset oireet ja kuulemma voi. Tai sitten tämä oli todella nopea mahatauti. Lääkäri pyysi koittamaan vielä precosan kanssa ja jos ei toimi, katsotaan uusi kuuri.

Ilman miehen painostusta, tuskin olisin varannut itselleni aikaa. Lapsia olen kyllä kiikutamassa herkästi lääkäriin, mutta kun kyse on itsestä, niin helposti sinne ei tule mentyä. Ajattelin vain selvitä päänsärkyjen kanssa vielä jonkin aikaa, vaikkei siitä kivusta kärsiminen mitään järkevää ollutkaan. Huomenna koitan kuurin aloittamista uudetaan ja toivotaan, ettei sama enää toistu.

Kommentit (10)

Kuulostaa hurjalta reaktiolta lääkkeeseen! Toivottavasti siihen löytyy apua.

Mutta pitkään kestäneestä päänsärystä ja siihen syödystä Buranasta tuli mieleen, että onkohan sulla särkylääkepäänsärky? Sellanen voi tulla, jos syö paljon särkylääkettä säännöllisesti. Ja tylsintä on se, että sitten ei saa ottaa särkylääkettä kun särkee!
Toivottavasti ei oo, vaan menee ohi päänsäryt muuten 🙂

Mulla oli vuosia sitten joku vain kolmen päivän supervahva antibiootti. Kaksi päivää ehdin lääkkeitä napsia ja kolmantena pyörryin pian lääkkeenoton jälkeen. Kuulemma näinkin voi käydä, kun varmistin asiaa. En enää uskalla tuota lääkettä käyttää. Toivottavasti sulla olo paranee!

Hui kamala! Ihan kamalaa tuo pyörtyminen. En yhtään ihmettele, ette uskalla ottaa.
Tänään olo on hyvä ja lääkkeet pysyneet sisällä. 🙂

Otsaontelon tulehdus on inhottava vaiva. Itse odotan tähystykseen, jossa avarretaan vähän reittiänä nenästä otsaan. Särky on päivittäistä ja kohta varmaan on sarvi otsassa.
Precosa on kyllä hyvä antibiootin kanssa. Tsemppiä!

Valtavasti sinne tsemppiä tulevaan ja päivittäisiin särkyihin.♥ Toivon mukaan pääset niistä eroon.
Sen pitäisi auttaa, toivottavasti mullakin. Kiitos.♥

Hei!

Hyvä, että menit. Otsaontelon tulehdus onkin sitten jo hengenvaarallinen juttu. Tuo on kyllä tuttua ja meille äideille varsinkin tavanomaista, että muut hoidetaan mutta itseä ei. Toivottavasti paranet ja voit antibioottikuurin syödä loppuun. Tsemppiä ja lämpimät halit ❤️

Onneksi ei ollut mennyt otsaonteloon asti, se kun ei olisi enää leikin asia. Pääkipu on tänään ollut järkyttävä ja kun ei ole pystynyt edes levätä. Kohta ajattelin mennä nukkumaan, jospa se edes vähän helpottaisi. Kiitos.♥

Heippa! Tuli tuosta antibiootista mieleen, että mulla oli juuri Doximed-kuuri poskiontelotulehdukseen. Lääkäri varoitti, että kuurista voi tulla tosi huono olo ja kehotti ottamaan vain täyteen vatsaan. Söinkin sitten joka aamu ison annoksen puuroa alle niin paha olo pysyi onneksi pois. Toivottavasti voit jo pian paremmin!

Onneksi siellä ei tullut pahoinvointia. Itse otin puolitäyteen vatsaan. Ohjeessa luki, että voi ottaa myös tyhjään. Mulla kuurina Amorion 500mg 3x päivässä. Kiitos ♥ kyllä tämä tästä. Pää on ollut tänään hullun kipeä, levättyä ei ole oikein saanut, mutta ainakin pahoinvointi hieman hellittänyt. 🙂

Oli kyllä. Onneksi yhden päivän tauko lääkkeestä ja tuo precosa on auttanut. Lääkkeet ovat nyt pysyneet sisällä ja tänä aamuna heräsin ensimmäistä kertaa aikoihin ilman päänsärkyä. Tämä on myös ensimmäinen päivä, jolloin ei ole tarvinnut ottaa särkylääkettä. Jospa ab alkaisi tehota. 🙂
Mulla on joskus ollut tuo särkylääkepäänsärky ja se on kyllä kamala, kun pitää vaan sinnitellä ilman lääkettä. Nyt sitä ei onneksi ole kerennyt tulla. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X