äiti ja melukylän lapset - Banneri

Selailin eräs ilta Facebookkia ja eteeni osui video, jossa isä ojensi syöttötuolissa istuvalle vauvalle leluja ja random tavaroita pareittain. Hän asetti joka kerta lelun ja satunnaisen tavaran (kuten vesipullo, avaimet) eri puolille ja kun vauva koski jompaan kumpaan, hän otti ne pois ja laittoi uudet parit. Joka ikinen kerta vauva valitsi lelun sijasta sen satunnaisen tavaran.

Kerroin tästä meidän lapsille ja näytin heille videon. Halusin testata tuota myös meidän vauvaan ja testata miten meillä menisi. Valitsisiko meidän vauva lelun vai jonkun satunnaisen tavaran. Isommat lapset valitsivat erilaisia leluja, joista vauva tykkää ja ihan vaan satunnaisesti nappasivat erilaisia tavaroita niille pariksi.

Jännittyneenä aloitimme testin ja yllätyimme todella. Mihin niitä leluja muka tarvitaan, ei kyllä mihinkään, sillä joka ikinen kerta vauva valkkasi sen satunnaisen esineen lelun sijaan! Olin ihan varma, että kun hänen suosikkinsa (mustavalkoinen panda) laitetaan siihen eteen hän valitsee sen, mutta eipäs valinnutkaan.

Pareina meillä oli: 1. tyhjä colapullo ja hymynaamahelistin  2. vaaleanpunainen koiralelu ja tyhjä leivinarkki pakkaus 3. pinkki hiusharja ja puinen helistin  4. puinen heppalelu ja bepanthen 5. puhelin ja lemppari helistin 6. petsien kiipeilypuu ja avaimet 7. mittanauha ja kirja

Me mitään leluja tarvita, kun tyhjä pullokin kelpaa, heh

Lapset eivät meinanneet uskoa, että vauva ei valitse yhtään lelua ja halusivat testata vielä parilla tavaralla ja ei, vauva ei valinnut lelua vaan sen satunnaisen tavaran. Joten älä suotta laita rahojasi leluihin, vaan hyvin kelpaa tyhjä leivinpaperi pakkaus, juomapullo ja vaikka avaimet. Ja kaukosäädin on muuten yksi sellainen, joka ei meidän testiin eksynyt, mutta sen vauva olisi valinnut ilman muuta.

Kuvasin tuon meidän testin ja jaoin instagramissa. Siihen tulikin paljon kommentteja. Moni oli testannut heti omalla pienellä tai tehnyt tämän aikaisemmin ja saman tuloksen saivat kuin mekin. Joten lelut voi huoletta myydä kirpputorilla, hih. No ei kai nyt sentään, mutta pointtina se, että se värikäs ja ihana lelu ei välttämättä vauvasta ole niin kovin kiinnostava.

Jos kiinnostaa nähdä miten tuo meidän testimme sujui, se löytyy minun instagramista kohokohdasta nimeltä hetkiä. Oletko sinä nähnyt tuon facebookissa pyörivän videon? Oletteko testanneet tätä teidän pienillä, jos olette niin kertokaa miten kävi.

Kommentit (8)

Lisäksi ns muun tavaran kohdalla voi olla kyse uutuusarvosta, lelut vauva on jo nähnyt ja tutkinut, uusia tavaroita ei.

Hauska kokeilu 🙂

Täytyy kuitenkin muistuttaa, että alkuperäisen Facebookissa pyörineen videon pointtina oli, että on tärkeää ettei vauva saa käsiinsä tällaisia kodin tavaroita, jotka eivät ole leluja. Lelujen turvallisuudelle asetetaan erityisvaatimuksia, joita tällaisille muille kodin tavaroille ei aseteta. Leluissa on esimerkiksi kielletty vaarallisimpinen aineiden käyttö. Tuotteista voi siis irrota kemikaaleja, jotka voivat olla haitaksi pienelle lapselle. Myös pieniä osia saattaa irrota, joihin lapsi voi tukehtua.

Tällainen muistutus vaan 🙂

Hyvä muistutus. 🙂
Saa kyllä olla tarkkana, ettei niistä ei leluista irtoile mitään pieniä osia, joihin voisi tukehtua.

Siis minunki oli pakko testata tätä, ja mun vauva otti mieluummin pallon kuin kaukosäätimen 😀 ei ihmetyttänyt sinänsä, koska pallot on aivan lemppareita.

Oi mahtavaa. 🙂
Meillä ei edes lempi helistin kelvannut ja se yllätti todella.

Hei 😊

Hauska testi, mutta ei ole tarvetta meillä ainakaan tehdä tietääkseen tuloksen 😂 Bepanthenrasvatuubi, pikkuniistäjä, Priglespurkin kansi, tyhjä limsapullo, avaimet, rahapussi, reppujen hihnat, kaikki pahvipakkaukset, muovit, kertakäyttöastiat yms ovat meillä jokapäiväisissä leikeissä ne parhaat lelut. Pikkuniistäjällä ei nenää saa niistää, mutta se suussa on niin mukavaa mennä paikasta toiseen ja kuinka hassun näköistä se äidin mielestä on. Meillä muuten Eetu sai tänään naapurista taaperokärryn ja jo nyt siihen tukien kävellään 😊 Iloista alkavaa uutta viikkoa sinne teille 😊 Täällä jännitetään voiko Eetua ulkona nukuttaa kovan pakkasen takia ja missä sitten päiväunet nukutaan.

Hih, meilläkin näistä tosi moni on ollut vauvan käsissä ennenkin ja kaikki mahdollinen tuntuu kiinnostavan. Aikas samanlainen lista mitä luttelitkin, hih. Silti hieman yllätti, ettei yhtäkään lelua valinnut. 😀
Kääk, vautsi Eetu!! Kuinka taitava pieni menijä. Mahtaa olla suloinen näky käpötellessä sen kärryn kanssa.♥
Kiitos paljon ja sitä samaa sinne. 🙂 Meillä Saaga pienessä kuumeessa, joten ulos ei huomenna hänen kanssaan asiaa. Ei muuta sitten, kuin sisälle vaunuihin nukkumaan, jos sillain maistuisi unet. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X