äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän makuuhuoneen värimaailma on pysynyt samanlaisena jo todella monta vuotta. Usein on ollut mielessä vaihtaa sitä, mutta aina se on vain jäänyt. Monia värejä olen miettinyt, eniten vaaleanpunaista tai harmaan eri sävyjä vaaleanpunaisen kanssa. Koska turkoosit tekstiilit ovat olleet meillä tykätyt, eipä niitä ole sitten vain tullut vaihdettua. Lisäksi makuuhuoneemme on sen verran erillään, joten ei näiden vuosien aikana ole ehtinyt edes kyllästyä.  Mutta nyt, makuuhuoneemme sai ripauksen vaaleanpunaista.

Maalasimme makuuhuoneen valkoiseksi vuonna 2011. Sitä ennen huone oli niin järkyttävän näköinen, että mikään muu kuin raikastava maali ei olisi pelastanut sitä. Maalin myötä valoisuus lisääntyi ja huoneesta tuli viihtyisä, yksi lempihuoneeni meidän kotona. Turkoosit tekstiilit saivat silloin jäädä ja ne sopivat tuohon tilaan kuin nenä päähän.

Laitan tähän kuvan myös siitä miltä huone näytti ihan alussa, sen jälkeen maalattuna valkoiseksi ja joku aika sitten otetun. Osa saattaakin muistaa kuinka kaamea tuo huone oli, sillä tämä täällä ennenkin näkynyt. Herkimpiä lukijoita tuo ensimmäinen kuva voi järkyttää, heh. Ainakin itse järkytyin siitä, minkä väriset nuo seinät olivatkaan, ai kamala sentään. Mutta koittakaahan kestää, tässä se nyt tulee.

 

Nyt kuitenkin halusin jotakin muutosta ja ripaus vaaleanpunaista tuntui juuri parhaalta

Ja täytyy sanoa, että vaikka vaihdoin vain verhot, lisäsin torkkupeiton ja pari vaaleanpunaista tyynyä, muuttui ilme heti ja tykkään muutoksesta todella paljon. Sängylle olisi tarkoitus hankkia vielä muutama tyyny lisää.

Pienellä muutoksella sitä saa kyllä uutta ilmettä ja rahaakaan ei tuollaiseen muutokseen mene paljoa. Meillä on pimentävä rullaverho, joten verhot saivat olla läpikuultavat. Äitini bongasi minulle nuo verhot Tokmannilta ja ne sopivat tuonne kyllä niin hyvin. Tyynyt ja torkkupeitto ovat puolestaan Ikeasta, viime kesänä ostetut.

Olen joskus ostanut meille noita Newbien viirejä vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen. Nyt ompelin muutamalla pistolla tuon vaaleanpunaisen viirin tuonne vauvan sängyn verhoon ja se sopi sinne kivasti. Saa nähdä kauan se saa siinä olla, vai aletaanko kohta repiä verhoa, jolloin se poistetaan. Silloin ajattelin laittaa tuon viirin kattoon sängyn yläpuolelle.

Puoliso ja lapset eivät yhtään yllättyneet siitä, että makuuhuoneeseen tuli vaaleanpunaista. Ja myönnän kyllä, että hurahdin siihen odotusaikana ihan täysin ja loppua ei ainakaan vielä näy. Mutta jos kyllästyn, luulen että muutama pieni tyttö ottaa innolla noita huoneeseensa.

Kommentit (4)

Hei!

Aika mökkimäinen oli tuo teidän makuuhuone aluksi 😂 Mutta olen järkyttävämpiäkin nähnyt. Kivan näköinen oli sekä turkoosina että nyt vaaleanpunaisella vivahteella. Sinulla on sisustussilmää 😊Itsekin pidän kaikesta kauniista kotona ja värien harmonia on minulle tärkeää. Asun asumisoikeusasunnossa joten en ihan vapaasti voi seinien värejä vaihdella. Muutostöistä pitää aina ilmoittaa. Mutta sisustan juuri matoilla, tekstiileillä, huonekaluilla ja koriste-esineillä. Pidän väreistä ja minulla on talvella eri sävyt kuin kesällä. Pidän talvella harmaasta ja viininpunaisesta ja kesällä keltaisesta ja oranssista sekä vihreästä. Itse arastelisin vaaleanpunaisen käyttöä makuuhuoneessa, kun siellä mieskin nukkuu. Meillä on vaaleansininen tapetti makuuhuoneessa ja muina väreinä valkoista, vihreää ja beigeä tai oikeastaan pellavan sävyä. Minusta ne ovat hyvin rauhoittavia sävyjä makuuhuoneeseen. Kirjoittelisitko vähän isommista lapsistasi ja mitä he esim. Saagan kanssa puuhaavat ja auttavatko hoitamisessa? Ja millainen on teidän arkipäivä?

Heippa, onko tuo ”kehysrykelmä” jokin valmis eli kiinni toisissaan, vai ootko vaan laittanut noin? Mistä ostettu?

Ne ovat kiinni toisissaan. 🙂 Ikeasta olen ne ostanut ja nimeltään ne on VÄXBO Kollaasikehys

No niin on ollut, aivan kamala. 😀 Kiitos, kiva kuulla.
Mutta juuri noilla tekstiileillä ja huonekaluilla sitä saa ilmettä muutettua jo hyvinkin. Mulla oli yhdessä vaiheessa paljon tekstiileissä vihreän eri sävyjä, mutta sitten kyllästyin siihen täysin meidän kodin sisustuksessa.
Hyvältä kuulostaa teidän makuuhuoneen sisustus. 🙂 Meillä mies ei sanonut vaaleanpunaisesta mitään, on kai jo tottunut. 😀
Kiitos ehdotuksista. Voisin jotain kirjoittaa jossakin välissä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X