äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yhdeksän kuukautta, sen verran on vauvallamme nyt ikää. Kuukausi meni jälleen kerran huimaa vauhtia ja vauva kasvaa silmissä. Lyhykäisyydessään meillä ei nukuta vieläkään öisin eikä oikein päivälläkään, on sairastettu toinen flunssa, joka paikkaa vasten noustaan seisomaan, konttausasennossa ollaan muttei vielä kontata, vierastetaan ja hampaita on suussa edelleen vain kaksi. Parhaimmat päiväunet nukutaan isin rinnan päällä tai kainalossa ja muuten keikkuu mielellään äidin sylissä. Sisarusten puuhia seurataan tarkkana ja välillä kikatetaan niin, että kaikki muutkin alkavat nauraa.

Aloitetaan jo tuttuun tapaan kertomaan meidän öistä, vaikka eipä niissä suurta muutosta ole. Herätyksiä on nyt öisin noin tunnin välein. Joko kaivataan tuttia, syliä tai tissiä. Useimmiten riittää, että annan tutin ja peittelen sänkyyn. Jos se ei auta, otan syliin ja rauhoittelen uneen siinä, mutta lasken sänkyyn niin, että vielä havahtuu siirtoon. Jos nämä kaksi ei toimi, sitten tissiä.

Yhdeksän kuukautta – Pitäisikö lopettaa yöimetykset

Öisin syödään kolme kertaa, nostetaan tutti lukemattomia kertoja, vaikka sängyssä on niitä useampi jotta löytäisi sen itse, ja hyssytellään syliin kerrasta kolmeen. Nyt lähiaikoina on tuntunut siltä, että yömme ovat vain yhtä sirkusta. Lasken vauvan sänkyyn ja kömmin takaisin omaani. Kun saan pääni laskettua tyynyyn, kuuntelen kuinka vauva tuhisee tyytyväisenä siinä vieressä. Suljen omat silmät ja uskallan viimein hengittää ja kappas, ei aikaakaan kun sängyssä alkaa pyöriminen. Niinä hetkinä puren hammasta ja mietin kuinka joskus koittaa se hetki, kun saan nukkua taas kokonaisia öitä.

Joskus ösin minua ”naurattaa” ja joskus melkein itkettää, kun itse ei kerkiä edes yhtä kokonaista tuntia nukkua. En silti ole väsynyt, vaan jaksan hyvin päivisin, mutta yöllä olisi kieltämättä kiva nukkua. Niinpä olen miettinyt, olisiko aika koittaa päästä eroon yöimetyksistä. Vauva kyllä pärjäisi ilman ja minäkin pärjäisin, joten uskon että me lähdemme siitä liikkeelle. Jospa se hieman helpottaisi meidän öitämme.

Kuten kerroin, niin meillä on opittu seisomaan tukea vasten. Se toki vaikuttaa paljonkin meidän öihin. Vielä kun konttausasentoonkin noustaan koko ajan, tulevat harjoitukset takuulla uniin. Päivisin on ihana seurata, kuinka pieni kulkee ryömimällä paikasta toiseen ja nousee sitten seisomaan. Laskeutuminen on vielä hieman hakusessa, joten saakin olla silmä tarkkana vahtimassa, ettei toinen kolhisi itseään pahasti.

Meillä meneekin oikein mukavasti, mitä nyt ihmettelen miten nämä yhdeksän kuukautta meni näin nopeaan. Vaihtoiko joku minun vauvan isompaan ja miksi ensimmäinen vuosi menee näin nopeaan!? Mutta nämä ovat kyllä olleet ihanat ykdeksän kuukautta.

Kommentit (8)

Hei!

Jos teillä on mahdollista ja mies on halukas niin tekemään, niin kannattaa pari yötä antaa miehen hoitaa Saagan yöheräämiset ja sinä voisit ne yöt nukkua toisessa huoneessa. Meillä meni kaksi yötä näin eikä Eetu isän kanssa herännyt kuin kaksi kertaa ja helposti tämä sai Eetun yöllä nukkumaan. Me aluksi jätettiin vielä se aamuimetys ja mies tuli minut hakemaan, kun ei enää aamulla saanut Eetua nukahtamaan. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt silloin saman tien jättää sekin imetys heti pois. Isän on vain helpompi ne yöheräämiset aluksi hoitaa, kun hän ei maidontuoksuineen ole vauvaa houkuttelemassa. Minäkin pelkäsin yöimetyksestä luopumisen olevan vaikeaa, mutta ei se lopulta ollut. Muutamana aamuna meillä herättiin jo kuudelta ja pahaa teki pienelle väsyneelle syöttää puuroa, kun toinen melkein syöttötuoliin nukahti. Mutta niinä aamuina otettiin pienet ylimääräiset torkut Eetun kanssa sohvalla. Ja silloin tissille nukahti, mutta meidän unikouluttaja sanoi, että se ei haittaa sillä tärkeintä on sieltä makuuhuoneesta yöllä se tissin imeminen lopettaa. Aika nopeasti Eetu alkoi aamuisin nukkumaan pitempään. Toki yöt vaihtelee ja huonojakin vielä on. Minä sain Tenox-reseptin ja nyt muutamana iltana otan jotta saataisiin minun yöunet taas kohdilleen. Viime yönä nukahdinkin hyvin uudestaan vaikka Eetu muutaman kerran herätti. Selvästi paremmin nukuin. Tsemppiä teille 😊 Uskon, että onnistuu teilläkin. Asia pitää vain päättää ja siinä päätöksessä pysyä. Taitaa meille äideille olla kaikkein vaikein asia 😂Kun ollaan niin tunteella mukana ❤️

Minusta kuulostaa juuri siltä, että yöimetys saattaa aiheuttaa tuon yörallin. Nimittäin meillä oli samoin tuossa 9 kk-10 kk iässä, ja rallit loppuivat kuin seinään kun aloitimme lempeän unikoulun, jossa yösyötöt lopetettiin ja lapsi opetteli nukahtamaan itsenäisemmin. Siitä lähtien nukuttiinkin yöt täysin heräämättä ja päiväunetkin paranivat samalla huimasti! Mutta ihana pikkuneiti siellä.

Hän on kyllä aivan ihana.♥
Ihana kuulla, että siellä alettiin nukkua kokonaisia öitä tuon lempeän unikoulun jälkeen ja että vielä päiväunetkin paranivat, ihan mahtavaa. 🙂 Olen itsekin kyllä aika varma, että juuri tuo yöimetys nyt sotkee meidän yöt.

Hei 😊

Ihana Saaga 😍 Meidän Eetu oli niin samanlainen tuon ikäisenä 😊 Oppi silloin tukea vasten seisomaan ja konttausasennossa hytkyi. Ryömi joka paikkaan. Hampaita vain oli vähän enemmän. Yöt olivat samanlaista rumbaa kuin teilläkin sillä erotuksella, että minä en sellaisilla unilla jaksanut ja meidän Eetu ei tuttia syö. Meillä yöt paranivat heti, kun siitä imetyksestä yöllä luovuttiin. Ja vielä paremmiksi menivät, kun se viimeinenkin aamun imetys jolla tunnilla parilla jatkettiin Eetun yöunia, jätettiin pois. Meillä Eetu nukkuu nyt hyvin, mutta minä en vieläkään. Juuri tänään kävin lääkärissä ja unihäiriö minulla on. Kun en nukahda, heräilen ja valveennun yöllä monta kertaa vaikka syytä ei sille ole. Harmittaa, kun Eetu niin hyvin nukkuu. Meillä Eetun unia rauhoitti myös se unipussi. Vaikka epäiltiin noinko siihen sopeutuu vielä yhdeksän kuukauden iässä. Mutta silloin nukkui ensimmäisen kerran koko yön, kun ensimmäisen kerran oli unipussi käytössä 😊Kyllä lämpimästi suosittelen teillekin sen yöimetyksen lopettamista ❤️ Me olemme sen jälkeen alkaneet ihan eri tavalla Eetun kanssa nauttimaan päiväimetyshetkistä. Eetu selvästi välillä vain nautiskelee siinä sylissä pitkän aikaa. Laskin tänään, että kahdeksan kertaa tulee päivän aikana imetettyä. Ollaan alettu Eetun kanssa ulkoilemaan ja pulkan kyydissä tykkää olla. Luntakin on Eetu maistanut 😋Tosi hyvät päiväunet Eetu nukkuu ulkoilun jälkeen. Niin ihania ovat nämä meidän pikkuiset ❤️Onnea Saagalle 🎂

Kiitämme onnitteluista ja hän on kyllä aivan ihana.♥
Muistelinkin, että teillä oli tämmöistä juuri tässä iässä. Hauska, kun kaikki menee niin samalla kaavalla. 🙂 Uskon, että imetyksen lopettaminen tulee auttamaan meilläkin näihin öihin. Hieman kauhulla odotan, millainen operaatio siitä tulee, kun tissi jää öistä pois. Ei varmasti tule olemaan helppoa.
Ihanaa, että Eetu nukkuu hyvin, mutta ikävää, että sinä et. 🙁 Saitko jotain apuja nukahtamiseen yms? Toivottavasti pian helpottaisi sinulla.
Meillä ei ole vielä pulkkailtu, mutta muuten lunta on ihmetelty ja onhan se aika jännä asia. On nämä pienet ihmettelijät vain ihania.♥

Jos mahdollista, kannattaa ehkä kokeilla myös eri huoneissa nukkumksta. Meillä se auttoi.

En vielä ole itse valmis siihen. 😀

Mä luulen, että hoidan itse tuon alun ainakin ja mies sitten jatkaa jos ei meinaa tulla mitään. Niin muistaakseni tehtiin edellisenkin kanssa. Itse kun en kertakaikkiaan saa nukutuksi tai oltua, jos kuuntelen vauvan itkua ilman että teen itse jotakin. Tässä pätee juurikin tuo, kun on niin tunteella mukana. Vikeinta on myös se aloittaminen.. Olisi se kiva nukkua pitkästä aikaa edes yksi kokonainen yö. 🙂
Ihana juttu, että sait reseptin itsellesi ja lääkkeestä on apua. ♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X