äiti ja melukylän lapset - Banneri

Äitiysloma alkaa olla taputeltu, sillä tänään on äitiyslomani viimeinen päivä. Tuntuu uskomattomalta, joko tämä aika muka meni, juurihan se äitiysloma vasta alkoi. Periaatteessa meillä ei mikään muutu, sillä jään vielä lasten kanssa kotiin. On ihana juttu, että se on mahdollista, sillä en itse olisi valmis laittamaan pienintä vielä hoitoon.

Olen miettinyt paljon, mitä seuraavaksi. Mikä on se juttu mitä alkaisin tehdä, sillä minullahan ei ole työpaikkaa jonne palata. Tavallaan kiva, että saa aloittaa ihan puhtaalta pöydältä ja tavallaan se taas on todella pelottavaakin.  Haenko opiskelemaan vai työpaikkaa? Jos työpaikkaa niin mistä, millaista ja koska. En tosin ainakaan ihan vielä ala hakea, mutta pidän silmät ja korvat auki, jos jotakin ilmaantuu. Unelmana olisi alkuun esimerkiksi viikonlopputyö tai jokin muutaman tunnin iltatyö tässä kotihoidon ohella ja niin ettei lapsia tarvitsisi laittaa vielä hoitoon.

Eihän tämä äitiysloma kyllä ole ollut mitään lomaa

Ihan työstähän tämäkin on käynyt, sillä vauva ei ole ollut helpoimmasta päästä. Lisäksi mies oli reissuhommissa vielä vauvan synnyttyä reilut neljä kuukautta, joten onhan tässä kotona riittänyt hommaa. Varsinkin, kun silloin oli vielä kesä ja kaikki kuusi lasta olivat kotosalla. Ei paljoa ollut hetkiä, jolloin oikaista sohvalle. Tai jos oikaisin, niin vauva oli sylissäni.

Hommaa arjen pyörittämisessä on riittänyt kyllä koko äitiysloman ajan. Yhtäkään kokonaista yötä ei olla nukuttu. Päivällä ei ole voinut edes ajatella nukkuvansa vauvan kanssa samaan tahtiin, sillä ensinnäkin vauvahan ei ole edes nukkunut päivisin(kään). Ohjat ovat olleet tiukasti käsissäni, jotta koko homma pyörii sujuvasti ja kaikki mahdolliset menot sun muut muistetaan. Arki koki viime syksynä ison helpotuksen, kun miehen reissuhommat loppuivat. On ollut ihanaa, kun arjessa on jälleen toinen aikuinen.

Tämä äitiysloma on ollut kuitenkin aivan ihana, vaikka se onkin ollut myös rankka. Minusta on tuntunut, että olisin nauttinut ihan joka hetkestä. Olen saanut kokea paljon onnistumisia, kuten täysimetyksen ja haastavasta vauvasta huolimatta olen saanut annettua aikaani jokaiselle lapsistani ja tehtyä heidän kanssa kaikkea kivaa. He ovat rakastuneet pikkusiskoonsa ja minä aivan liikutuin siitä kuinka ihanasti he hänet ottivat perheeseemme.

Näinä viimeisinä päivinä olen käynyt vauvan vaatteita läpi ja pistänyt ne kasseihin odottamaan myyntiä. Pari vaatetta olen jo myynytkin. Niitä vaatteita viikkaillessa tuntui kuin kuukaudet olisivat vilisseet silmissä. Juuri hetki sitten vasta puin niitä pieniä vaatteita tyttäreni päälle. Miksi aika menee niin nopeaan!?

Kun muistelen noita menneitä kuukausia, on tämä ollut aivan ihanaa aikaa. Tämä oli (ehkä) viimeinen äitiysloma ikinä ja tuntuu haikealta sen olevan jo ohi. Kiitollinen tästä kaikesta.

Kommentit (2)

Hei!

Niin samanlaiset tunnelmat oli minullakin äitiysloman päätyttyä 😊Oli toisaalta rankkaa ja toisaalta aivan ihanaa 😍Minäkin nautin joka hetkestä vaikka välillä oli Eetun kanssa niin vaikeaa ja raskasta. Meidän ihanat vauvat kun niin samanlaisia ovat olleet haasteineen ja kehityksineen niin tiedät mistä puhun 😂 Meillä Eetu ehti täyttää kymmenen kuukautta 19.1. kun minulla äitiysloma loppui 21.1. Eetu kun syntyi kuukauden etuajassa. Minulla ei ole taloudellisesti mahdollista jäädä kotihoidon tuelle vaan työttömäksi piti ilmoittautua. Ei minullakaan työpaikkaa ole, mutta ammatti olisi sairaanhoitajana. En kuitenkaan ole reumani ja muine kipuineni kanssa ollut työkykyinen yli kymmeneen vuoteen. Minulle ei vain kuntoutustukea eikä työkyvyttömyyseläkettä myönnetä, kun liian nuori olen. Niinpä ei muuta vaihtoehtoa ole kuin työttömänä olla. Pieni pelko on koko ajan, että passittavat minut töihin ja kauhistuttaa tuo aktiivimallikin. Minua ei kukaan vajaakuntoisena töihin palkkaa. Enkä kykenisikään. Kyllä minullakin tämä oli viimeinen äitiysloma ikinä ( vaikka elämällä on tapana yllättää silloin, kun vähiten sitä odottaa 😉) Niin ihanaa on ollut Eetun kanssa kotona olla ja toivottavasti saan vielä monta päivää lisää näitä hetkiä nauttia ihanasta Eetusta ❤️ Ihanaa talvista loppuviikkoa sinne teille kaikille ❤️

On niin ihanaa, kun tiedetään puolin ja toisin millaista näiden pienten kanssa on ollut, kun ovat niin kovin samanlaisia.♥
Tosi ikäviä nuo kivut, joita sinulla on. 🙁 Tsemppiä sinne niiden kanssa.
Toivotaan teille paljon ihania yhteisiä päiviä pienen Eetun kanssa ja samoin sinne ihanaa loppuviikkoa.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X