äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olemme tuskailleet huonosti nukkuvan vauvan kanssa reilun yhdeksän kuukautta. Niistä muutaman kuukauden verran olen miettinyt, olisiko paljon puhutusta Whisbearista meille apua. Pariin kertaan olen sen jo ollut ostamassa, mutta sitten kuitenkin alkanut empimään. Toimisiko se meillä?

Halusin kuulla lisää kokemuksia, ennen nallen hankkimista. Jos se toimisi, olisi se hinta erittäin pieni hyvistä yöunista. Laitoin instagramiin kyselyä jossa kyselin, onko nalle ollut avuksi vai oliko turha hankinta. Tulokset menivät lopulta aika tasan, mutta oli ilo huomata  kuinka suuremmalla osalla se kuitenkin oli tuonut helpotusta. Jos ei levottomiin öihin, niin ainakin vauvan nukahtamiseen.

Muutamilta tuli viestiä, että ennen oman nallen ostoa kannattaa vaikka lainata sitä joltakin. Harmi, ettei meillä ole ketään tuttua, jolta sen olisi saanut lainaan. Niinpä tein päätöksen, että emme hanki nallea vielä, vaan koitamme ensin mitä hän on mieltä kun laitan YouTubesta soimaan White noisea/pink noisea, kohinaa. Moni nimittäin kertoi, että jo sekin on toiminut.

Tuota White noisea on kuunneltu puhelimestani aikaisemminkin ja sen toimiminen on ollut vaihtelevaa. Silloin alussa vauvalle ei tosin  kelvannut mikään muu kuin pitää päätä niin, että kuuli sydämeni lyönnit, mutta myöhemmin tuo ääni välillä auttoi. Joskus siitä on ollut pieni helpotus, kun ollaan menty autolla ja toinen on huutanut kurkku suorana kaukalossa (nyt ei onneksi enää huuda paljoa tai ollenkaan). Tuo ääni ei siis ole meille mikään uusi juttu.

Nyt olemme säännöllisesti jo useamman päivän ajan laittaneet puhelimestani pink noisea, vauvan mennessä nukkumaan

Ja kyllä, nukahtaminen sen avulla on kyllä hieman helpottanut. Vauvahan ei vielä nukahda omaan sänkyyn, vaan syliini, josta lasken hänet sänkyyn niin, että hän havahtuu siirtoon. Tuo nalle voisi olla meillä iso apu siihen, kun harjoittelemme ihan omaan sänkyyn nukahtamista ja siltä yötissiltä pois. Öisin en ole tuota kohinaa laittanut puhelimesta, kun vauva herää. Se on sitten seuraavana vuorossa.

Olen nyt hieman kahden vaiheilla mitä teen. Toisaalta nallen hankinta tuntuisi hyvältä idealta ja toisaalta taas tuntuu, että tälläkin tavalla voisimme selvitä pahimman yli. Toki puhelinta en pidä vauvan lähellä öisin, sillä joskus on joutunut lukea niitä juttuja kun puhelin on mossahtanut syystä tai toisesta. Siksi meillä tuo äänen kuuntelu on ollut aika pienimuotoista, mutta riittävää. Tuo nalle olisi turvallisempi valinta.

Nyt kiinnostaisi tietää löytyykö monelta tuo Whisbear ja mitä olette pitäneet siitä? Onko auttanut vauvan uniin/nukahtamiseen? Kiinnostaisi myös kokemukset siitä, jos joku on selvinnyt tällä tyylillä, mikä meillä on nyt käytössä.

Kommentit (18)

Hei!

Minäkin pelkään ja olen vähän liiankin varovainen kaiken elektronisen ja sähköisen tuomiseen makuuhuoneeseen ja lähelle vauvaa. Itse olen erityisherkkä ja minun nukkumiseen vaikuttavat myös nuo em. asiat. En halua elektroniikkaa omaan makuuhuoneeseen. Paristoissakin on se räjähtämisen vaara vaikka se harvinaista onkin. Minä olen tyytyväinen meidän päätökseen olla hankkimatta sitä nallea, koska Eetu on oppinut nukahtamaan ihan itsekseen eikä nukkuminen ole sidoksissa mihinkään erityiseen ääneen tai tavaraan tai ihmiseen. Eetu oppi taidon löytää itse se nukahtamisen tapa joka hänet saa unten maille. Ja uskoisin että se onnistuu Eetulta vieraammassakin paikassa. Meillä on Eetun iltasatukirjana ihana pikku kirja jonka Cittarista ostin. Siinä on kannessa jääkarhu ja kettu soutamassa ja muutama aukeama, jossa lyhyt runo ja joka sivu soittaa pienen hetken unilaulua. Kun ollaan otettu tavaksi tuo iltasatu, niin nyt Eetu yhdistää sen nukkumaan menon merkiksi. Parina iltana on ollut niin väsynyt, että on nukahtanut tissille iltamaidolle ja ajateltiin, että on paras vain viedä Eetu suoraan sänkyyn ilman iltasatua ja iltarukousta. Mutta eipä Eetu nukahdakaan ilman niitä vaikka olisi kuinka väsynyt! Hyvää tässä on mielestäni se, että iltasadun ja rukouksen voi lukea kuka tahansa eikä ole väliä laittaako Eetun nukkumaan äiti vai isä. Minun nukkuminen vaihtelee. Välillä paremmin ja välillä huonommin. Hieman paremmin saan jo unen päästä kiinni joten pikku hiljaa päästään varmaan tässäkin asiassa maaliin 😊Toivon kaikille hyviä unia nallen kanssa tai ilman ❤️

Me käytettiin tuota kännykkäsysteemiä n. viikon ajan, mutta minusta puhelimen pitäminen vauvan lähellä tuntui inhottavalta, joten hankimme nallen. Nallen hankinnan jälkeen meidän yöt muuttui ihan mielettömän paljon. Ennen nallea oltiin nukuttu 3kk n. 30minuutin pätkissä. Kännykän kohinan kanssa ekat unet kestivät 2 tuntia ja nallen kanssa on nukuttu alusta asti 6-12 tuntia putkeen. Kuulostan ihan joltain mainospuheelta, mutta on ollut paras oston mitä voin kuvitella. Jos vauva nukkuu alusta asti hyvin on varmasti turha, mutta huonounisen vauvan perheelle voi olla pelastus. Päätettiin itse että jos suhinasta ei ole iloa niin sitten nallea voi käyttää vaan pehmoleluna. Jos meille joskus syntyy toinen niin otan nallen mukaan jo synnärille… sen pitäisi toimia sitä paremmin mitä nuorempana sen ottaa käyttöön.

Joo en minäkään tykkää, siksi sen käyttö on todella lyhytaikaista kerrallaan. Pelkään liikaa sitä, jos tuo puhelin yhtäkkiä kuumenee liikaa ja mossahtaa siinä vauvan lähellä.
Siis vau kuinka hyvin teidän unet ovatkaan parantuneet, ihan mahtavaa. 🙂 Ja kyllä sitä saa ihan kunnolla hehkuttaa, kun on tyytyväinen tuotteeseen. Ihanaa, että saatte nukkua.♥
Tuo on ollut se mitä olen miettinyt toimisiko meillä, kun ikää on jo reilu 9kk, mutta koska puhelimesta laitettava kohinakin tehoaa edes vähän, niin miksei nallekin. 😀

Puhelimiin ja tabletteihin saa ajastimella varustettuja White noise appseja joissa on tosi laaja äänivalikoima. Suosittelen ihan omasta kokemuksesta, kun vuorotyöläisellä on välillä uni hakusessa.

Meille tuo kohina on parasta, mitä lapsille on hankittu! Auttoi koliikkilasta rauhoittumaan yöunille ja nukkumaan läpi yön, mutta auttoi myös leikki-ikäisen uniongelmiin. Itseä joskus nukkumaan käydessä tuo kohina saattaa ärsyttää, mutta kestän sen, koska se oikeasti toimii. Yöt ovat siis todella risaisia ilman Whisbearia (pakkotestattu muutaman kerran patterien loppumisen vuoksi) ja toisinaan kohinaa tarvitaan myös päiväunille rauhoittumiseen. Mikään ihmekapistushan tuo ei ole eli kipeänä tai muista oireista kärsiessä toki vanhempi on se paras lohduke, mutta näissäkin tilanteissa myös pink noise rauhoittaa. Nyt reilu 1-vuotiaalle Whisbear on todella tärkeä ja mikäli karhu jäänyt leikkeihin pyytää sen sänkyynsä ennen päänsä tyynyyn laittamista. Yleensä vielä suukottaa unikaveriaan ja laittaa kohinan päälle nukahtaen pian ihan itse.

Ihanaa kun teille tuosta on ollut noin iso apu ja että se on toiminut kahdella lapsella. 🙂 Itseäni ei äänet häiritse, mutta mies saattaa olla eri mieltä. 😀 Mutta eikös nallessa ollut se äänenvoimakkuuden säätömahdollisuus?
Ihana pieni siellä.♥ Kyllä tämmöisistä voi tulla pienille todella tärkeitä unikavereita.

Meiltä löytyy ja pakko sanoa, että on ollut kyllä ihan pelastus nyt varsinkin kun jätettiin yötissit pois ja vauva siirtyi omaan sänkyyn. Tosi kätevä on myös se, että jos vauva yöllä liikuskelee/itkeskelee niin karhu tulee päälle ja surisee 20min. Meille on tosiaan ollut iso apu karhusta nyt kun vauva siirtyi omaan huoneeseen ja sänkyyn, vauva nyt 10kk. Toivottavasti saatte helpotusta öihin! Meillä herättiin 8kk ikäiseen asti tunnin välein eikä rauhoittunut muulla kun tissillä, mutta sitten mies piti unikoulun joka onneksi tuotti tulosta 🙂

Kiva kuulla, että teillä toimii noin hyvin. :)♥
Meillä ei vielä olla vauvaa siirtämässä omaan huoneeseen (en oo vielä valmis siihen), mutta jonkin sortin unikoulu on edessä, kun lopetetaan yöimetykset. Siinä se nalle voisi olla hyvä apu. 😀

Hei 😊

Meilläkin mietittiin sen nallen hankkimista ja yhdellä tuttavaperheellä joilla on Eetua 2 päivää nuorempi tyttö (joka on Saagan ja Eetun tapainen vauva ollut myös) on tuo nalle. Heillä se auttoi siihen ongelmaan, kun aina iltaisin piti hipihiljaa perheen teinien tehdä iltapuuhansa, kun vauva oli juuri nukahtanut ettei tämä herää. Nyt nalle hyssyttelee vauvan uudelleen uneen, jos tämä muun perheen ääniin herää. Heillä niinkuin meilläkin ensin kokeiltiin puhelimen sovelluksesta kohinaa ja meillä molemmilla vauvat sitä ääntä pelkäsivät. Me tulimme siihen tulokseen, että emme Eetulle sitä nallea hanki. Osittain siitäkin syystä, että Eetun yöhulinat rauhoittuivat jo sillä unipussilla ja osittain siksi, että ajattelin olevan kaikkein paras, että Eetu oppii aivan itse ilman mitään ylimääräisiä ääniä tai nukuttamisia nukahtamaan. Kun mietin, että sitten jossain vaiheessa pitäisi siitä nallesta vieroittaa. Ja Eetun yöthän paranivat, kun jätettiin yöimetykset pois, otettiin iltarutiinit iltasatuineen jotka joka ilta toistetaan samalla tavalla ja päiviin myös selkeä rytmi. Sekä se unipussi. Tällä hetkellä Eetua ei tarvitse nukuttaa yöunille ollenkaan vaan hyvän yön toivotusten jälkeen nukahtaa omaan sänkyyn ihan itse. Ei tarvitse edes tassutella. Ja suurin osa öistäkin menee niin, että jos herää eikä heti ryntää sinne nukuttelemaan niin nukahtaa itsekseen uudestaan. Ja kun iltarutiinit iltasatuineen ovat samat joka ilta, käy Eetun nukuttajaksi sekä äiti että isä ja varmaan vieraampikin hoitaja. Tähän tilanteeseen on meillä ollut pitkä tie niin kuin tiedät. Ja välillä hyvin raskas ja toivottomalta tuntuva. Ehkä suosittelisin kuitenkin kokeilemaan yhtä asiaa kerrallaan. Jos moni asia nukkumaan menossa muuttuu, voi vauva mennä siitäkin hämilleen. Jos ensin katsoisit miten yöimetyksestä luopuminen vaikuttaa? Ja lempeästi tassuttelemalla yrittäisitte Saagaa yöllä nukuttaa, jos herää. Meillä pikku hiljaa sylittelystä siirryttiin pelkkään tassutteluun ja siitä siihen, että riitti pelkkä sängyn vieressä oleminen ja nyt ei tarvita enää sitäkään. Ja Eetu ei ollut mikään helppo vauva tässä asiassa niin kuin tiedät 😊Päädyitte mihin tahansa niin toivon parempia yöunia teille kaikille ❤️

Ai teillä pelättiin sitä? Meillä se puhelimen kohina on toiminut hyvin. Tai ainakin nukahtaminen on nopeutunut. Keräilen täällä vielä itse voimia tuohon yötissiltä pois oppimiseen. Ajatuksena olisi tässä kuussa koittaa sitä, mutta katsotaan varmaan loppukuusta. Tosin en usko, että olen silloin yhtään levänneempi kuin mitä nyt olen. 😀
Teillä on kyllä myös ollut aika matka niihin kokonaan nukuttuihin öihin, mutta niin hienosti se lopulta meni ja saatte nyt nukkua hyvin.♥ Miten sinun oma nukkuminen nykyään? Onko yhtään helpottanut?
Iltasadut otetaan Saagan kanssa varmaan vähän myöhemmin kuvioihin. Hän on monesti puuron jälkeen niin kuitti, että haluaa vain tissiä eikä muuta. Muuten ollaan koitettu pitää iltarutiinit samanlaisina, jotta se toisi tietyn rytmin iltaan. 🙂
Kiitos.♥

Meidän vaavi kuukautta vanhempi kuin teidän, jotenkin hyvin samankaltainen nukkuja postauksistasi päätellen. Olen jo luovuttanut että meillä nukuttaisiin ennen 2v synttäreitä😅. Ostin tuon nallukan kun vauva oli 8kk,sinnikäästi kokeilin sitä 3viikon ajan enkä huomannut valitettavasti suurta muutosta. Päättelinkin että olisi täytynyt aloittaa nallen käyttö heti syntymän jälkeen. Jos sua kaikesta huolimatta kiinnostaa ostaa whisbear niin multa löytyy sit käytetty (kokeiltu siis tuon 3viikon ajan, moitteeton kunto). 😊

Hih, vähän sama fiilis on itsellä. 😀
Harmi ettei ollut teille apua. Mietin myös, että mikä on vaikutus, kun ei ole ollut ihan pienestä asti, mutta eihän sitä tiedä jos ei kokeile.
Hei laita minulle vaikka s-postia tuosta nellesta, niin jutellaan lisää 🙂 aitijamelukylanlapset@gmail.com

Hei. Olen aiemminkin kommentoinut johonkin postaukseen ja siinä yhteydessä kerroin että meillä on tuo whisbear.
Sanoisin että on ollut hyötyä tästä kohisevasta karhusta👌. Ostin sen n.3 kuukautta sitten ja samoihin aikoihin otin tutin pois käytöstä, koska yöt joutui ramppaamaan vähä väliä laittamassa tuttia suuhun ja jotenki ei vaan sopinut vauvalle. Melkeinpä hermostui siitä että tutti piti sitte olla ”koko ajan unilla suussa”.
Nyt nukkuu täysinäisiä öitä ja whisbear on käytössä illalla kun menee vauva nukkumaan. Touhuaa omiaan ja nukahtaa sitten, ei huutele eikä itke.

Hei mahtavaa, että tuttikin jäi pois samoihin aikoihin kun tuo karhu tuli. Minä pohdin, että jättäisin ensin tissin pois öistä ja sitten vasta tutin. Tuo karhu on kyllä nyt alkanut kiinnostaa toden teolla, sillä tuo puhelimen kohona ainakin nopeuttanut nukahtamista. 🙂

Meillä on samana päivänä syntynyt poika ja hänellä yöt olivat 3 kk eteenpäin aivan mahdottomia.

Jouluna kyllästyin ja tilasin juurikin tämän samaisen nallen. Ensin vaikutti ettei nallesta ollut apua mutta, kun vielä siirsimme pojan nukkumaan omaan huoneeseen tilanne muuttui. Poika nukkuu 12h nykyään 1 herätyksellä. Iltaisin saattaa herätä huutamaan, mutta nallen mennessä päälle hiljenee ilman, että huoneeseen tarvitsee mennä.

Suosittelen kokeilemaan ja mikäli ei toimi saa nallen melko varmasti myytyä heti eteenpäin.

Oi hienoa kuulla kuinka hyvin tuo on teillä toiminut ja mahtavaa kuinka hyvin teillä nukutaan. 🙂

Totta, että paristoissakin se oma vaaransa.
Meillä kävi onni ja yhdeltä ystävältä löytyykin tuo nalle ja saadaan se testiin. Katsotaan miten se meillä toimii. Tällä hetkellä yöt on niin sirkusta, että sitä on valmis koittamaan tämmöistä vaihtoehoa. 🙂
Hyvältä kuulostaa teidän iltarutiinit. Meillä mies laittaa isommat nukkumaan ja minä hoidan Saagan nukkumaan laittamisen. Mies alkaa sitten laittaa välillä Saagaa nukkumaan, kun imetys lopetellaan. Nyt menty viellä tällä jaolla. 🙂
Hienoa kuulla, että olet saanut jo nukahdettua paremmin. Siitä se lähtee.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X