äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tiistaina aamulla heräsin kellon soittoon ja vauva jäi jatkamaan uniaan, mitä tapahtuu siis todella harvoin. Menin aamupuuhiin ja kello juoksi eteenpäin hurjaa kyytiä. Mietin, että miksi vauva nukkuu juuri niinä aamuina hyvin, kun isommat pitäisi viedä kerhoon. Säälittäisi herättää pieni unilta ja siksi venytin vauvan sitä mahdollisimman pitkään.

Lopulta kello oli niin paljon, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin käydä herättämässä hänet. Ihmettelin, kun hän käyttäytyi jotenkin oudosti. Tiesin heti, ettei kaikki ole nyt ihan kunnossa, sillä yleensä hän nousee laitaa vasten seisomaan ja höpisee omiaan. Nyt hän oli hieman hukassa. Kun pääsin lähemmäksi sänkyä selvisi syykin. Reppanalla oli molemmat silmät muurautuneet umpeen. Ne aukesivat vasta, kun puhdistin niitä vanulapuilla ja vedellä. Vauva ei tietenkään tykännyt siitä ollenkaan ja päätin viedä hänet terveyskeskukseen näytille.

Veimme kerholaiset kerhoon ja päätin lähteä vauvan kanssa terveyskeskukseen

Hän oli ollut edellisen päivän todella itkuinen ja kaksi yötä ovat olleet lähes unettomia. Halusin saada varmistuksen, onko korvissa jotain ja samalla pääsimme näyttämään hänen silmät. Menimme vastaanottotiskille, jossa kerroin oireista ja meille annettiin aika lääkärille. Pääsimme jonon ohi ja noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen oli meidän vuoro. Aika mahtavaa.

Korvat olivat puhtaat, mutta silmissä oli tulehdus. Saimme niihin silmätipat joita laitetaan alkuun kuusi kertaa päivässä ja kun tilanne alkaa paranemaan, laitetaan neljä kertaa päivässä. Saimme kehotuksen mennä näyttämään korvat uusiksi, jos itkuisuus ei helpota ja tilanne pahenee.

Iso peukku kyllä terveyskeskukseen siitä, että pääsimme vauvan kanssa niin nopeasti näytille ja silmätulehdus napattiin kiinni heti alkuvaiheessa. Ei tarvinnut odotella turhia ja näin vauvakin jaksoi tyytyväisenä odotella vuoroa. Ja lisäksi terveyskeskuksessa hoitajat ovat aivan huippuja ja monesti tulevat käymään jutulla. Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä terveyskeskuksen palveluun.

Tippojen laittaminen on tuttua puuhaa, kun vanhimman poikamme vauvavuotena niitä kuureja sai olla tiputtelemassa toisen silmiin jatkuvasti. Saaga ei oikein pidä tuosta, mutta kukapa siitä nyt tykkäisikään. Tänään silmät on jo todella hyvät, mikä on mahtava juttu.

Kivaa päivää juuri sinulle. Vastailen tänään illasta edellisen postauksen kommentteihin. Ollut sen verran kiirettä, että se jäänyt vallan, pahoitteluni siitä.

Kommentit (4)

Kiitos tästä!
Tuntuu, että nykyään terveyskeskusta ei pidetä enää edes ”vaihtoehtona”.

Hei!

Kurjaa, kun pienellä on noin paha silmätulehdus ☹️Ei ole muuten helppoa se tippojen laittaminen liikkumaan oppineelle vauvalle, täälläkin on kokemusta 😂Tehän hyvää palvelua saitte terveyskeskuksesta. Meillä Hyvinkäällä ei asiat noin hyvin toimi ja välillä lääkärille ei saa aikaa ollenkaan tai ainakin niin pitkän ajan päästä, että sitä ei enää tarvitse tai on tullut käytyä jo yksityisellä. Meillä on lapsille vakuutukset joten siten mieluummin menenkin yksityiselle. Haluaisin terveyskeskuksen palveluja käyttää, mutta oma kokemus on niin huonoa että olen vaihtanut palvelun tarjoajaa, kun meillä on valinnanvapauskokeilu täällä. Nyt saamme ajan lähes aina samana päivänä vaikka asia ei olisi edes kovin kiireellinen. Meillä Eetun nukkuminen on ottanut takapakkia. Nyt useana yönä on viiden aikaan herännyt enkä tahdo saada tassuttelemalla enkä edes sylissä rauhoittumaan uudelleen nukkumaan. Yhtenä aamuna Eetun leikkauksen jälkeen sorruin makuuhuoneessa antamaan Eetulle tissiä, kun lohduttomasti itkien heräsi. Ilmeisesti yksi kerta riittää ja nyt haluaisi jo aamuyöstä sitä maitoa. Että harmittaa oma tyhmyyteni! Eetu nukkui jo kuin unelma. Nyt pitäisi jälleen unikouluttaa, mutta ei oikein voimavaroja tahdo löytyä ja tällä kertaa pitäisi se yksin tehdä, kun mies on töissä. Kun teillä päästään yöimetyksestä niin älä vain missään nimessä toista minun virhettä. Mitä olisi yksi aamu haitannut itkuisen vauvan kanssa, jos muuten yöt nukkui hyvin ja heräsi aamulla hyväntuulisena… Et voi uskoa kuinka harmittaa! Toivon teille pikaista paranemista 😊Kaunis aurinkoinen talvipäivä on täällä tänään ☀️❄️

Oli kyllä niin reppana. 🙁 Juu ei ole helppoa, mutta kyllä niistä selviää, kun vaan saa kunnon asennon ja on nopea. 😀
On kyllä ollut meidän kohdalla hyvää palvelua ja ollaan oltu tyytyväisiä. Meillä kun ei enää lapsilla vakuutuksia ole, otettiin ne pois kun yksityisellekin niin pitkä matka (ajaa autolla tunnin) ja julkinen puoli toiminut hyvin. Hyvä, että teillä vakuutukset niin pääsette tarvittaessa nopsaan lääkärille, jos julkinen puoli tökkii.
Voi ei, mutta älä turhaan soimaa itseäsi. Se tuntui silloin hyvältä ratkaisulta ja varmasti saatte palattua vanhaan. Mistä sitä tietää, jos riittäisikin vain yhden yön unikoulu ja taas saisitte nukkua. Lähetän hurjasti tsemppiä teidän öihin.♥

Meillä onneksi täällä homma on toiminut (ainakin meidän perheen kohdalla) ja toivon mukaan jatkossakin on niin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X