äiti ja melukylän lapset - Banneri

Helmikuu meni yhdessä hujauksessa ja hujahti niin nopeaan, että huomasin meidän vauvan täyttäneen 10 kuukautta!! En mä kestä, missä vaiheessa hänestä kasvoi jo näin iso!? Eihän se ole kuin yksi hujaus ja vuosi on mittarissa. Ajatelkaa se on jo ensi kuussa! Saanko jo vähän itkeä sitä valmiiksi?

Myös nämä kuukausikuulumiset vähenevät hurjaa vauhtia. Ja minusta tuntuu, että vasta tänne ensimmäistä kirjoitin ja kohta jo viimeistä. No mutta kerään nyt itseni tästä murehtimasta ajan hurjaa juoksua ja kerron teille meidän 10 kuukautisen kuulumisia, sillä tämän kuukauden aikana on opittu taas uusia asioita.

Jos aloitettaisiin tuttuun tapaan meidän öistä. Heh, no nehän ovat olleet täysin surkeita. Vauva on noussut yön aikana 12-15 kertaa ja kirjoitinkin yhdestä yöstämme tekstin kellonaikoineen. Edelleen ihmettelen, kuinka noin pieni ihminen voi jaksaa niin katkonaisilla unilla yhtään mitään. Myös päiväunet ovat jatkaneet onnetonta kulkuaan, mutta tähän kuukauteen mahtui yhdet unet vaunuissa, jotka kestivät kaksi tuntia, wuhuu.

Mutta muutosta uniin on tullut. Nimittäin instagramiin olenkin niistä välillä päivitellyt. Saimme lainaan whisbearin Kun äiti kelaa -blogin Selinalta ja se on ollut meidän pelastus! Tulen kertomaan teille siitä lisää vielä ihan erillisessä postauksessa, kun nyt olemme testanneet nallea vasta viikon verran ja haluan hieman pidemmän kokemuksen, voiko se oikeasti toimia noin hyvin.

Ikää 10 kuukautta ja vauva konttaa vihdoin

En kestä kuinka söpö pieni meniä hän onkaan. Konttaamaan lähteminen alkoi lopulta ihan yllättäen. Muutamia ”harjoituksia” oli ollut ennen tätä, mutta lopulta idean hoksattua se alkoi sujua niin hyvin, että nykyisin on kontattu sitten kaikkialle. Vielä jonkin verran ryömitään, mutta pääasiassa kontataan.

Meillä myös tavaillaan sanoja. Kerran on tullut ihan selvästä ÄITI, mutta se oli vain se kerta. Tiedä sitten oliko vahinko, mutten omiani kuitenkaan kuullut, kun kaksi muutakin lapsistamme kuuli sen. Hän osoittaa monesti lamppua ja tavailee sitä niin suloisesti. Mammammaa, mummummuu ja vastaavia hoetaan nyt paljon. Niin suloisen kuuloista.

Hän on edelleen aika sylivauva. Kerroinkin, kuinka hänelle ei meinaa kelvata kuin äiti ja tuo sama meiniki jatkuu. Eipä siinä, mielelläni häntä pidän sylissä, koska siinä hänen on turvallinen olo. Lopulta se on niin pieni aika, kun hän siinä sylissä viihtyy. Koitan nyt täysillä nauttia siitä, kun saan pitää sylissä.

Imetys meillä jatkuu edelleen, mutta ilman tissiä voi olla helposti jo pisempiäkin aikoja. Ja nyt meillä on edessä yötissistä vieroittaminen. Se miten se tulee sujumaan, kerron sitten teille postauksen muodossa. Odotan, ettei se tule olemaan helppoa meille kummallekaan. Luulen, että hän on tuolloin yötkin sylissäni.

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Meillä asuu ihana, herkkä ja suloinen 10 kuukautta vanha tyttö, joka on meille todella rakas.

Kommentit (6)

Ihana pieni ihme teillä ja uskomatonta miten nopeasti aika kuluukaan! <3

Hei 😊

Onnittelut Saagalle 🎂 On niin ihana tuo teidän tyttö 😍Niin kuin meidän Eetukin. Et usko kuinka samannäköisiä ovat nämä meidän pikkuiset ❤️ Eetu jos olisi tyttö niin ihan Saagan näköinen varmasti olisi. Kymmenen kuukauden iässä Eetukin lopullisesti sen konttaamisen keksi. Samoissa mennään siinäkin 😊Eetulta myös silloin kymmenen kuukauden ikäisenä ja jo aiemminkin tuli selvästi sanoja mm. äiti, isi, anna, hei ja ei. Sitten ne hetkeksi hävisivät ja Eetu ei vähään aikaan muuta tehnyt kuin murisi 🐻Sekin oli aika suloista 😍Meidän pieni karhunpoikanen. Nyt on sanat tulleet takaisin ja sanoo välillä jo isoveljensä Villenkin nimen. Yhä muriseekin ja on alkanut kiljumaan. Ja laulamaan. Ja tanssimaan. Ja kun jonkin asian kieltää niin tapittaa silmiin ja neuvottelee ja esittää vastalauseita. Ole siinä sitten totisena kieltämässä esim. pureskelemasta pöydän reunaa, kun toinen niin suloisesti kanssasi neuvottelee asiasta 😂Eetu on alkanut pureskella kaikkea ja se on vähän jo ongelma, kun saa maalia ja puutikkuja suuhunsa huonekaluista. Sain tietää, että tuollainen voi olla oire aistiyliherkkyydestä ja moni muukin asia Eetun vauva-ajassa selittyisi sillä. Aion neuvolassa ottaa puheeksi. Eetu on myös pitkiä aikoja seissyt ilman tukea ja yhdestä kädestä kiinnipitäen kävelee. Onpa ihanaa, jos wishbearista on ollut teille apua. Meidän yöt menee vaihtelevasti. Olen edelleen välillä aamulla antanut tissiä sängyssä, kun en millään ole jaksanut nousta ylös niin aikaisin ja Eetukin on ollut itkuinen ja selvästi herännyt kesken unien. Ja aika aikaisin herää. Mutta yöllä en imetä. Välillä on öitä jolloin ei herää kertaakaan, mutta minulla uniongelmat edelleen jatkuu. Ja varmaan huonoista unista ja siitä johtuvasta väsymyksestä on painoni vähän noussut. En nyt lihava ole enkä jaksa asiaa stressata. Kun en niille yöunille ja väsymykselle mitään mahda. Kiva oli lukea Saagan kuulumisia 😊Minä mietin, että minähän päivänä Saaga sen 10kk täyttää, kun Helmikuussa on 28 päivää 😉Ihanaa uutta viikkoa ja paluuta arkeen teille kaikille ❤️

Kiitos onnitteluista.♥ Tässä just mietin, mikä nyt sitten lie se oikea päivä, kun päiviä helmikuussa pari liian vähän. 😀
Hauska, että meidän pienet ovat vielä kaiken (tämän ihan uskomattoman) samankaltaisuuden lisäksi samaa näköäkin. On meillä suloiset pienet.♥ On jotenkin kiva, kun he kehittyvät samalla tahdilla ja ovat niin samanlaisia muutenkin, niin tiedät aika hyvin millaista meidän erki on juuri tällä hetkellä.♥ Olisi joskus hauska nähdä nuo pienet yhdessä ihan livenä. 🙂
Ihana pieni höpöttelijä siellä ja niin taitava.♥ Voi höh, mutta hyvä kun puhut siitä neuvolassa, jospa sieltä osattaisiin sanoa tuohon jotakin.
Tuo nalle on kyllä todella toiminut meillä. En uskonut, että se parantaisi unia näin paljon. 🙂 Tsemppiä sinne paljon. Harmittaa niin, että sinä et saa nukutuksi, mutta monesti se pitkäaikainen väsymys aiheuttaa sitä, ettei osaa nukkua vaikka siihen olisi mahdollisuus. 🙁 Ja älä tosiaan murehdi painoa nyt yhtään.
Kiitos, samoin sinne.♥

Hei,

Olisi kiva jos kirjottaisin vauvan syömisestä lisää, syöttekö soseita vai sormiruokaa jne 🙂 .

Kiitos kivasta blogista!

Moikka,
voin kirjoitella meidän vauvan syömisistä oman postauksen. 🙂
Kiva, kun pidät. Mukavaa viikonloppua sinne. <3

Hän on.♥ Ja tää aika on mennyt ihan lentämälle, en käsitä että kohta hän täyttää jo vuoden!!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X