äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva täytti eilen 11 kuukautta, enää kuukausi ja täällä juhlitaan 1v syntymäpäiviä. Ihan käsittämätöntä, että nämä kuukaudet kuluvat näin nopeaan. Samalla taas on niin mielettömän upeaa seurata kuinka hän kasvaa ja oppii jatkuvasti kaikkea uutta. Kuinka hänen maailmansa laajenee päivä päivältä ja hän myös rohkaistuu tutkimaan sitä aina hieman kauempana äidistä.

Ihan alkuun on pakko hehkuttaa sitä, kuinka hienoa on, kun vauvamme nukkuu kokonaisia öitä. Yölliset heräilyt ovat vain taakse jäänyttä aikaa. Toki hän joskus satunnaisesti saattaa herätä, mutta nukahtaa nopeasti Whisbearin suhinaan. Hän menee nukkumaan 19:30-20:00 välillä ja herää aamulla 06:00 aikoihin. Tämä on aivan uskomaton muutos siihen, kuinka vielä hetki sitten heräilimme 12-15 kertaa yössä. Vielä kun oppisi itse nukkumaan ne kokonaiset yöt, mutta parannusta siinä on jo tapahtunut.

Yöllä nukutaan hyvin, mutta päiväunet ovat jotain ihan järkyttävää edelleen. Ne kestävät kymmenestä minuutista tuntiin. Ulkona nukkuu yleensä pidempään, mutta nyt viimeisen melkein kahden viikon ajan jyllänneen vatsataudin ajan on ulkoilut olleet todella vähäisiä, kun en ole voinut jättää oksentelevia pieniä sisälle ja nukuttaa vauvaa ulkona. Hänhän ei nuku kuin liikkuvissa vaunuissa, joskus harvoin nukkuu paikoillaan olevissakin. Päiväunia hän nukkuu kahdet, kolmannet tippuivat pois, kun yöunet paranivat.

11 kuukautta! Ihan pian jo taapero

Ruokailusta olisi tulossa postaus, itse asiassa piti jo tullakin, mutta tämän sairastelun vuoksi tuntuu etten pysy omassa ”aikataulussa” ollenkaan. No mutta lyhyesti ruokailusta. Hän osittain sormiruokailee ja syötän häntä itse samalla. Hän on aika sihtikurkku ja karkean syöminen on ollut pidemmän aikaa haasteellista, mutta sitä syödään päivittäin. Tästä kerroin neuvolassa ja sitä seurataan, mutta tuntuu että siinä on tullut nyt parannusta ja homma voisi alkaa sujumaan. Imetys päivisin on jatkunut, mutta kerrat vähentyneet.

Hän on edelleen aivan täysin äidin tyttö. Tämä luo arkeemme aika paljon haasteita, kun toinen ei kestäisi olla ilman äitiä missään. Nyt isikin kelpaa onneksi jo jonkin verran ja se tietty helpottaa jo vähäsen. Isi ei tosin kelpaa silloin, jos olen itse siinä lähettyvillä. Mutta hän on jo synnäriltä asti ollut levoton kaikkialla muualla paitsi sylissäni. Olenpahan saanut ainakin näiden kuukausien ajan pitää sylissä.

Saaga antaa kovasti haleja ja suukkoja, hän osaa heiluttaa hienosti. Aamuisin onkin todella tärkeää päästä ikkunaan heiluttamaan isommille heipat. Hän konttaa kovaa kyytiä ja mennessään yläkerran rappujen luokse pyörittelee päätään, ettei sinne saisi mennä, mutta menee kuitenkin. Ja hienosti kiipeääkin ne, mutta yleensä häneltä sinne pääsy estetään. Joka paikkaa vasten noustaan seisomaan ja keittiön laatikoita on kiva tutkiskella.

Hän tykkää kun luemme yhdessä lyhyitä kirjoja. Kivaa on myös, kun äiti makaa lattialla ja saa kiipeillä päällä tai ryömiä ylitse. Myös kaikki tunnelit ja majat ovat hauskoja. Erilaiset pienet leikit saavat toisen kikattamaan. Hän menee piiloon esimerkiksi sohvalta roikkuvan viltin alle ja odottaa, että joku tulee huutelemaan ”Missä Saaga on?”

Jos jokin asia ei mene ihan niin kuin hän haluaisi, on hän oppinut vetämään itsensä aivan löysäksi, jolloin sylissä pitäminen tai syliin ottaminen on vaikeampaa. Samalla hän ilmoittaa hyvin äänekkäästi, ettei asia mennyt nyt oikein hänen mielen mukaan. Omaa tahtoa on siis alkanut löytymään.

Ajatella, että 11 kuukautta hän on ilahduttanut meidän joka ikistä päivää. Aika ihanaa.

Kommentit (8)

Ihana Saaga ja ihan pian jo yksi vuotta…uskomatonta! ♥

Aika on mennyt kyllä yhdessä hujauksessa. Tuntuu,että vasta olit raskaana niin kuin minäkin ja juuri Saaga vasta syntyi. Nyt hän on jo 11kk ja meidänkin vauveli jo 7kk.😍 Tykkään niin tavastasi kirjoittaa ja aina odotan innolla uusia tekstejäsi.❤

Niin se on mennyt, ihan todella kovalla vauhdilla.
Ja minusta tuntuu tismalleen samalta. Vastahan kuljin ison vatsani kanssa ja jännitin, milloin vauva mahtaa syntyä. Ja nyt tässä pitäisi alkaa järjestää 1v syntymäpäiviä. 😀
Kiitos, ihana kuulla että pidät.♥ Oikein ihania ja aurinkoisia päiviä teille sinne pikkuisen kanssa.♥

Hei 😊

Ihana Saaga 😍 Edelleen niin samanlaiset jutut kuin meidän Eetulla tuon ikäisenä. Meillä on portti rappusissa, mutta Eetu sivusilmällä seuraa, jos joltain se unohtuisi auki ja muutamassa sekunnissa on puolessa välissä portaita, jos niin on käynyt 😂Pari kertaa päivässä annetaan luvan kanssa kiivetä yläkertaan niin saa siinä samalla sitä kiipeämistä harjoitella ja pikku hiljaa myös sitä alastuloa.
Oletko kokeillut laittaa sitä Wish bearia Saagan vaunuihin/rattaisiin? Siis nukahtaisiko päiväunille myös sen kanssa?
Meillä Eetun hyvät yöt loppuivat siihen, kun aloin tavallista maitoa antamaan. Myös 2,5-3h päiväunet loppuivat maidon aloituksen myötä. Ilmavaivoja ja pientä ihottumaa tuli myös. Nyt muutama päivä rauhoitellaan vatsaa ja kokeillaan varovasti ensin taas hapanmaitotuotteita ja ehkä sitten laktoositonta. Mutta voi olla ettei maito Eetulle sovi. Oli muutama yö, kun Eetun kanssa neljän jälkeen jo nousin ylös. Viime yönä ei kertaakaan herännyt ja hyväntuulisena noustiin sängystä.
Meillä Eetusta on ihanaa laittaa minun kanssani pyykit koneeseen ja aivan mahtavaa, kun saa koneen napeista painaa sen päälle 😁Meidän pyykkikone soittaa pienen pim-pom-musiikin, kun menee päälle. Muutenkin Eetu osallistuu kaikkiin kotitöihin omalla tavallaan.
Ulkoilusta on tullut päivittäinen tapa ja hiekkalaatikko on meidän pihalla juuri sulanut. Uusia ihania juttuja on piha täynnä! Keinuminen on Eetusta niin ihanaa, että itku pääsee, kun keinusta nostetaan pois. Eetu ottaa jo neljästä viiteen askelta ilman tukea. Kohta varmaan mennään jo lujaa. Ennen sitä kuitenkin kontataan sellaista vauhtia, että housuja kuluu polvista puhki.
Niin ne meidän pienet vauhdilla kasvaa 😊Kuinka aika rientää! Me mennään tänään katsomaan Eetun kummien parin viikon ikäistä tyttövauvaa 👶Saa nähdä miten minulle käy…(vauvakuume 😉) Ihanaa uutta alkavaa viikkoa teille ❤️

Ihana Eetu.♥ Meilläkin Saaga pääsee niitä välillä kiipeilemään ja tosi näppärästi on rappuja mennyt. Onneksi kuitenkin raput sen verran sivussa, ettei ole niille jatkuvasti menossa. 🙂
Joo on ollut meillä myös päikkäreillä, jos nukkuu sisällä. Ulos en ole tuota nallea ottanut, ettei Saaga vippaa sitä reattaista maahan (tuo nalle on meillä lainassa, niin pidetään se lähinnä pinnasängyn laidassa kiinni).
Voi ei, ikävää jos maidosta tullut oireita. Meillä on kaikilla ollut käytössä nuo laktoosittomat tuotteet parin vuoden ikään. Jossain vaiheessa ovat sitten siirtyneet ihan normaaliin. Näin mennään sitten Saagankin kanssa. Toivottavasti siellä Eetun vatsa rauhoittuu pian.
Ihana pieni pyykkiapulainen sielläkin.♥
On se ihanaa kun se maailma siellä ulkonakin alkaa kiinnostaa meidän pieniä. Meillä Saaga tykkää myös keinumisesta, meillä on välillä keinuttu sisälläkin minun vanhassa kankaisessa keinussa.
Niin nuo ihanuudet kasvavat.♥ Varmasti tulee hieno kesä näiden pienten kanssa.
Oi ihanaa, iskikö vauvakuume? Ja kiitos, ihanaa viikkoa sinnekin.♥

Hei 😊

Ihana ja suloinen, maidontuoksuinen pieni käärö on Eetun kummeilla 😍Voi mikä tunne, kun otin pienen syliin ❤️Luulen, että se on meillä naisilla joku alkukantainen, geeneihin piirretty juttu, että pienet vauvat ovat niin vastustamattoman suloisia ❤️Kyllä minulla pieni vauvakuume on, mutta onneksi on muistissa vielä Eetun haastava vauva-aika, että tuo pieni kuume on ihan harmiton juttu 😊 Ei johda siis mihinkään toimenpiteisiin 😂Nyt on Eetu nukkunut jo paremmin. Oletteko te aloittaneet laktoosittoman maidon automaattisesti lapsille ilman mitään oireita? Tuliko teillä siitä laktoosittomasta mahavaivoja? Olen nyt Eetulle antanut kauramaitoa ja seuraavaksi sitten kokeillaan sitä laktoositonta. Olisi niin paljon helpompaa, että kävisi Eetulle edes se. Aurinkoisia ja lämpimiä kevätpäiviä sinne 🌞

Voih, varmasti hän on ollut aivan ihana.♥
Ihana kuulla, että nyt nukuttu paremmin. 🙂 Ja me olemme käyttäneet kaikilla lapsilla alkuun vain laktoosittomia maitotuotteita, koska normaali on parilla aiheuttanut oirehdintaa. Laktoosittomasta ei ole oireita tullut. Tämä tapa on todettu toimivaksi, joten sillä mennään Saagankin kanssa. 🙂
Kiitos, samoin sinne. 🙂

Hän on.♥
Ihan uskomattoman nopeasti on mennyt tämä aika. En millään meinaa uskoa, että ihan juuri hän täyttää vuoden!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X