äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ihan hetken vielä voin kutsua meidän pienintä vauvaksi, nimittäin tämän kuun lopussa tulee vuosi mittariin, kääk! Mutta olin tulossa kertomaan teille siitä, kuinka olin lauantaina ensimmäistä kertaa erossa vauvasta ihan koko päivän, tarkalleen lähes kolmetoista tuntia. Hän jäi kotiin isin ja sisarusten kanssa, kun minä lähdin aikaisin aamusta ystävien kanssa Lapsimessuille.

Alkuun ajattelin ottaa vauvan sinne mukaan, mutta sitten kuukausi ennen messuja puhuin ystävän kanssa, ja lupasin lähteä ilman, jos vain päiväimetykset jäävät sitä ennen pois. Ja hiljalleen sen jälkeen aloin testailla imetyksen vähentämistä ja niinhän ne päiväimetykset jäivätkin yllättäen kaikki kerralla pois. Saagan kannalta se oli ihan ehdottomasti paras ratkaisu, että hän jäi kotiin.

Päivä olisi ollut hänelle raskas, kun ensin olisi pitänyt istua autossa puolisen tuntia ja sen jälkeen junassa 2,5 tuntia ja nuo oli vain yhteen suuntaan, joten pelkkää matkustamista olisi ollut jo useampi tunti. Messuille varasimme aikaa kuusi tuntia ja olen aika varma, ettei hän olisi viihtynyt siitä rattaissa kuin juuri ja juuri niiden lyhyiden unien ajan. Joten olen enemmän kuin iloinen siitä, kun saimme imetykset päiviltä pois aika hyvään saumaan ja pääsin lähtemään yksin.

Tuntui oudolta olla erossa koko päivän ajan, kun ollaan yleensä niin tiiviisti yhdessä

Vauvalla päivä kotona isin kanssa oli sujunut ilman mitään ongelmia ja yhtään ”ylimääräistä” itkeskelyä ei ollut. Teki vauvalle hyvää huomata, että vaikkei äiti olekaan paikalla, hänellä ei ole mitään hätää. Yleensä kun hän ripustautuu päivisin minuun ihan kunnolla. Ja jos tämä teki hyvää vauvalle, niin voitte varmasti kuvitella kuinka hyvää tämä teki minulle.

Koko päivä oli aikaa ystäville ja itselle. Tarvitsi huolehtia vain omasta syömisestä ja unohtaa kaikki rytmit. Tuntui hieman oudolta olla liikkeellä ilman Saagaa, mutta kuitenkin samalla tuntui niin kivalta keskittyä 100% omiin juttuihin. Näin paljon ihania ihmisiä, joista osa on tuttuja bloggaamisen kautta ja osaan olin tutustunut instagramin kautta. Ihania kohtaamisia kaikki ja parasta nähdä ihan livenä. Kiitos siis niille jotka tulivat moikkaamaan, oli huippua nähdä. Itse kävin myös muutamaa moikkaamassa, kun sattui näkymään tuttuja kasvoja.

Palasin kotiin illasta iltapalan aikoihin. Oletin vastassa olevan tuttuun tapaan äidin nähdessään itkemään alkavan tytön, varsinkin kun oltiin oltu erossa koko päivän, mutta mitä vielä. Siinä hän istui sohvalla isin kainalossa ja vilkaisi kuka mahtoi tulla. Minut nähdessään hymyili ja oli tyytyväisenä isin kainalossa. Sitten konttaili luokseni ja kietoi kädet kaulan ympärille. Niin ihana!

Kommentit (4)

Ihana kuulla, että sekä sinulla että Saagalla kaikki meni hyvin! Tuollainen irtiotto teki varmasti hyvää teille molemmille.

Iloista päösiäistä Terhille & perheelle!

T. Viiden äiti Emppu

Hei 😊

Saitpa ihanan kokemuksen ja mukavasti omaa aikaa 😍 On jotenkin ihanaa huomata, että pikkuinen pärjää vaikka äiti ei olekaan lähellä. Minä en ihan noin pitkää aikaa ole ollut Eetusta erossa, mutta ne hetket jotka olen saanut omaa aikaa ovat olleet todella tärkeitä jo oman jaksamisen kannalta. Meillä on pian edessä tilanne, että Eetu on yön ja päivän isänsä kanssa, kun minun on valmisteltava Eetun yhden isoveljen rippijuhlia ja saatava leivottua ja Eetun isällä on juuri silloin omien isompien lasten viikonloppu, joten hän ei ole täällä minua auttamassa. Eetun kanssa minulta ei noin isojen juhlien järjestäminen yksin onnistu, kun Eetu kaiken lisäksi pelkää sähkövatkaimen ääntä. Niin ne meidän pikkuiset kasvaa 😊Meidän ihanat 😍 Meillä isä lähti juuri Eetun kanssa iltakävelylle ja minä sain jäädä sohvalle lepäilemään. Eetun kanssa heräsin tänään viiden jälkeen ja yöllä olin puoli tuntia valveilla, kun Eetu sängyssään höpötteli. En tiedä mikä vaivasi Eetua viime yönä. Itse vielä näin kamalaa painajaista, johon hiestä märkänä heräsin. On aika väsy olo. Ihanaa uutta viikkoa teille ❤️

Oli kyllä ihana viettää päivä ihan omien juttujen ja ystävien parissa. Teki niin hyvää.♥ Ja Saagakin huomasi, että kyllä ilman äitiäkin päivän selviää ja vaikka olikin tosi pitkä aika, niin meni niin hyvin. 🙂
Kyllä ne pienet hetket arjessa auttaa mukavasti jaksamaan ja ovat todella tärkeitä. 🙂
Oi siellä onkin hommia sitten tiedossa, mutta kiva että pääset järjestämään niitä rauhassa. Iik, ei enää kauan, kun minäkin järjestän ensimmäiset rippijuhlat..niin se aika rientää. 🙂
Toivotaan teille parempia öitä ja mukavaa viikkoa sinnekin.♥

Teki kyllä todella hyvää meille molemmilla. 🙂
Kiitos ja sitä samaa sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X